Ajankohtaista

28.08.2014

Hakukuulutus: ISYY hakee täydennystä liikuntatuutoreihin Kuopion ja Savonlinnan kampuksille

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee täydennystä liikuntatuutoreihin Kuopion ja Savonlinnan kampuksille

Mitä on liikuntatuutorointi:

Liikuntatuutoroinnin tarkoituksena on kouluttaa korkeakouluympäristöön liikunnan vertaistuutoreita. Liikuntatuutorit tutustuttavat opiskelijat korkeakoulun liikuntapalveluihin ja järjestävät tuutoriryhmälleen matalan kynnyksen liikuntaa, kuten lajikokeiluja. Liikuntatuutorit tukevat toiminnallaan korkeakoulujen liikuntakulttuuria ja yhteisöllisyyttä.

Liikuntatuutoroinnin tavoitteena on saavuttaa myös terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuvia opiskelijoita myönteisessä ilmapiirissä toiminnallisin ja kannustavin keinoin. Liikuntatuutoroinnin avulla luodaan korkeakouluihin uudenlaista liikuntakulttuuria, jonka avulla terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuvat saavat myönteisiä kokemuksia liikkumisesta, mikä kannustaa kokeilemaan muutakin liikuntaa esimerkiksi korkeakouluympäristössä.

Liikuntatuutorin tulee ohjata vähintään kolme liikuntatuntia liikuntatuutoreiden salivuorolla sekä järjestää yksi lajikokeilu lukukauden aikana. Liikuntatuutorit saavat teknisen t-paidan, haalarimerkin ja työtodistuksen tuutoroinnista. Sen lisäksi Kuopion liikuntatuutorit saavat palkkioksi SYKETTÄ-ryhmäliikuntatarran tuutoroitavaa lukukautta kohden ja Savonlinnan liikuntatuutoreille järjestetään tuutoroinnin päätteeksi kiitosilta.

Kuka voi hakea:

Liikuntatuutoreina voivat toimia tavalliset vertaistuutorit tai muut innokkaat opiskelijat. Oleellista on opiskelijan innostus liikuntaan, ei niinkään oma urheilullisuus. Liikuntatuutorit saavat myös koulutusta toimintansa tueksi.

Hakeminen:

Kerro meille itsestäsi ja ilmoittaudu mukaan täyttämällä hakulomake viimeistään 05.09.2014 klo. 12:00 mennessä.

Lisätiedot:

Matias Vainio, ISYY:n hallituksen vapaa-aikavastaava, p. 040 592 6689, matias.vainio@isyy.fi
Juho Mutanen, ISYY:n vapaa-ajansihteeri, p. 050 346 9620, vapaa-aika@isyy.fi
Sirpa Risto, ISYY:n liikunta- ja järjestösihteeri, p. 044 5768 419, toimisto.kuopio@isyy.fi

 

 

Julkaistu 28.8.2014