Ajankohtaista

17.01.2017

ISYY hakee Uljaalle päätoimittajaa opintovapaan sijaiseksi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), on noin 13 000 jäsenen julkisoikeudellinen yhteisö. Ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä edunvalvojana ja yhdyssiteenä sekä tuottaa opiskelijapalveluja. Ylioppilaskunnan palveluksessa on 17 henkilöä ja vuosittainen liikevaihto n. 1,6 miljoonaa euroa.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee päätoimittajan opintovapaan sijaista (toimipaikkana Joensuu tai Kuopio)

Päätoimittajan tehtävään kuuluu muun muassa:

– Vastuu lehden ja nettisivujen toimituksellisesta sisällöstä ja kehittämisestä
– Lehden talousarvion valmistelu ja talouden seuranta
– Avustajien koulutus- ja ohjausvastuu. Päätoimittaja ohjaa avustajien työskentelyä, opastaa ja toimittaa tekstit.

Päätoimittajan työssä katsotaan eduksi:

– Taitto- ja kuvankäsittelytaidot. Kokemus Adobe InDesign ja Adobe Photoshop -ohjelmien käytöstä.
– Valo- ja videokuvaustaidot
– Sähköisten viestintäkanavien tuntemus (nettisivut, sosiaalinen media)

Hakijalta edellytetään yliopisto-/korkeakouluopintoja, taittokokemusta, tietämystä korkeakouluista, organisointitaitoja, yhteistyökykyä, oma-aloitteista asennetta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyvää suullisen ja kirjallisen suomen ja englannin kielen taitoa. Edellytetään kokemusta lehtityöskentelystä. Aikaisempi kokemus ylioppilaskuntatoiminnasta ja opiskelijapolitiikasta katsotaan eduksi. Ylioppilaskunnan organisaatioon ja toimintaan sekä Uljaaseen voit tutustua osoitteessa www.isyy.fi ja www.uljas.net.

Tehtävä on kokoaikainen toimi (työaika 37,5 h/vko) ja tehtävä täytetään määräaikaisesti ajalle 1.3.2017–31.7.2018. Toimi on sopimuspalkkainen. Vapaamuotoiset hakemukset ja ansioluettelot lähetetään osoitteeseen hakemukset@isyy.fi. Sähköpostiin otsikko ”Päätoimittaja”. Nimeä mahdolliset liitetiedostot selkeästi omalla nimelläsi “Matti Meikäläinen CV ja Matti Meikäläinen hakemus”.

Hakuaika päättyy 16.2.2017 klo 12.00. Haastateltavaksi kutsuttaville hakijoille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti ja haastattelut suoritetaan 21.2.2017 Kuopiossa.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Tahvo Kekkonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, puheenjohtaja@isyy.fi
Pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 5768 417, paasihteeri@isyy.fi

Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljas on perustettu vuonna 2009, kun Kuopion ylioppilaslehti Stimulus (s.1975) sekä Joensuun ylioppilaslehti (s.1971) yhdistyivät ylioppilaskuntien tavoin. Uljas ilmestyy kolmella kampuksella ja se on ylioppilaskunnan keskeisin yhdysside kampuksien välillä. Vuonna 2017 lehti tulee ilmestymään paperilla kahdeksan kertaa. Uljas.net osoitteessa julkaistaan uutisia, juttuja, arvioita ja kolumneja pitkin vuotta.

Uljas ottaa vakavasti ylioppilaslehdistön 100-vuotisen perinnön opiskelijaliikkeen airueina, edunvalvojina, yhteiskunnallisina keskustelijoina sekä kulttuurilehtinä Suomessa.

”Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. Ylioppilaskunnan tehtävänä on osallistua 2 §:ssä säädetyn yliopiston kasvatustehtävän hoitamiseen valmistamalla opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen.” (Yliopistolaki 46 §).

Päivitetty 18.1.2017: Korjattu tehtävän alkuajankohta