Ajankohtaista

05.12.2017

Opintotukiasioiden käsittely päättyy kaikissa korkeakouluissa 1.1.2018

Korkeakouluopiskelijoiden kaikki opintotukiasiat ratkaistaan 1.1.2018 alkaen Kelassa. Korkeakoulujen opintotukilautakuntien toiminta päättyy ja samalla opintotukihakemusten käsittely lakkaa kaikissa yliopistoissa vuoden 2017 lopussa. Muutos ei edellytä opiskelijalta toimenpiteitä eikä yhteydenottoa Kelaan tai yliopistoon.

Suomen kaikissa korkeakouluissa on ollut opintotukilautakunta, joka on ratkaissut muun muassa opintojen riittävään edistymiseen ja opintotuen enimmäisajan pidentämiseen liittyvät opintotukiasiat.

Opintotukilautakuntien toiminta päättyy 1.1.2018 ja pelkästään korkeakouluopiskelijoita koskevat opintotukitehtävät siirtyvät Kelaan. Samalla päättyy myös yliopistoissa tehtävä opintotuen ratkaisutoiminta. Opintotukihakemuksia on vuonna 2017 käsitelty 8 yliopistossa.

Vuoden 2018 alusta kaikki opintotukiasiat ratkaistaan Kelassa. Opintotuen koko ratkaisutoiminta halutaan keskittää Kelaan, koska muualla tehtävät etuusratkaisut monimutkaistavat etuuksien toimeenpanoa. Muutoksilla halutaan turvata opintotukiasioiden yhdenmukainen ja tehokas käsittely.

Opiskelija, huomioi seuraavat asiat:

– Opintotukesi maksaminen jatkuu opintotukipäätöksesi mukaisesti, vaikka opintotukihakemuksia käsittelevä yksikkö vaihtuu.
– Asioi Kelan kanssa kaikissa opintotukiasioissasi.

Lue lisää:

Kela: Opintotukiasioiden käsittely päättyy kaikissa korkeakouluissa 1.1.2018 (4.12.2017)