Ajankohtaista

19.11.2014

Sykettä Savilahdella on vuoden paras opiskelijaliikunnan teko

Tiedote 17.11.2014
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Sykettä Savilahdella -hanke palkittiin vuoden parhaana opiskelijaliikuntatekona. Kuopion kampuksella kehitetty korkeakoululiikuntamalli SYKETTÄ sai valtakunnallista tunnustusta. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) myönsi hankkeelle OLL-maljan liittokokouksessaan 13.11.2014 tunnustuksena edistyksellisestä ja energisestä korkeakoululiikunnan kehitystyöstä tänä vuonna. OLL-malja myönnetään vuosittain liikuntatoiminnan saralla ansioituneelle OLL:n jäsenjärjestölle.

– OLL-malja on hieno tunnustus kaikesta tekemästämme työstä opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen. Kuopion korkeakoululiikunta on kokenut suuren muutoksen kuluneen vuoden aikana ja on ilahduttavaa huomata, miten aktiivisesti opiskelijat ja henkilökunta ovat lähteneet palvelujen käyttäjäksi. Annetaan hyvän flown jatkua, toteaa Saara Hanhela SYKETTÄ-hankkeesta.

Sykettä Savilahdella -hanke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTAn yhteinen kehittämishanke vuosille 2013–2014, jonka tarkoituksena on lisätä hyvinvointia sekä aktivoida Kuopion korkeakouluyhteisöä liikkumaan. Hankkeessa on kehitetty Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion kampusten opiskelijoille ja henkilöstölle toimivat ja monipuoliset liikuntapalvelut, joita on laajennettu myös Iisalmeen ja Varkauteen. SYKETTÄ-kokonaisuutta kopioidaan parhaillaan Joensuuhun ja Savonlinnaan.

Syksyn SYKETTÄ-liikuntapalveluiden käyttäjiä on tällä hetkellä reilut 2200 henkilöä. Yhteensä hanke koskettaa Kuopiossa noin 11 000 korkeakouluyhteisön jäsentä ja sille on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoitus. Vuoden 2015 alusta SYKETTÄ-liikuntapalvelut jatkuvat Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun rahoituksella.

Lisätietoja:

Saara Hanhela, korkeakoululiikunnan suunnittelija (SAVOTTA)
saara.hanhela@savonia.fi, 044 785 5087

Sirpa Risto, järjestö- ja liikuntasihteeri (ISYY)
sirpa.risto@isyy.fi, 044 576 8419