Ajankohtaista

17.04.2019

Koe tietoisuustaitoharjoitus Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 25.4.

Nyyti ry:n organisoima Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään tänä vuonna 25.4.2019. Kampanjan teemana on stressi – #ruuhkakevät. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin stressin tunnistamisen ja siihen vaikuttamisen merkitystä mielenterveydelle. Kampanja kestää 15.–26.4.2019. 

Mindfulness-hetki opiskelijoille

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toteuttamassa Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa (KOTT) 2016 noin kolmannes yliopisto-opiskelijoista ilmoitti kokevansa runsaasti ja viidennes erittäin runsaasti stressiä arjessaan. KOTT:n mukaan opiskelijat toivoivat eniten apua juuri stressinhallintaan. Tästäkin näkökulmasta Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tämän vuoden teema on keskeinen opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta. Opiskelijoiden stressinhallintakeinoja tukemalla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa heidän sairastavuuttaan ja lisätä opiskelukykyä.

YTHS osallistuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivään tarjoamalla opiskelijoille hengähdystauon tietoisuustaitoharjoituksen muodossa. Tietoisuustaidoista (mindfulness) on kehitetty useita erilaisia menetelmiä ja sovelluskohteita, ja se on tutkitusti tehokas keino mm. stressin, masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Tietoisuustaidot ovat helposti omaksuttava työkalu epämiellyttävien tunteiden käsittelemiseen sekä psykologisen joustavuuden vahvistamiseen.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä YTHS tarjoaa yliopistoille psykologi, psykoterapeutti Arto Pietikäisen lukeman tietoisuustaitoharjoituksen. Harjoituksen kesto on kolme minuuttia ja löydät sen esimerkiksi Kamun kautta.

Lue lisää:

Kamu.fi: Koe tietoisuustaitoharjoitus Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 25.4.

Nyyti.fi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä