Ajankohtaista

25.03.2019

UEF julkaisi ohjeistuksen ja toimintamallin opiskelijoiden kokemia häirintätilanteita varten

Itä-Suomen yliopisto on julkaissut ja ottanut käyttöön ohjeistuksen ja toimintamallin opiskelijoiden kokemia häirintätilanteita varten. Ohjeistus on otettu käyttöön vuoden 2019 alusta ja se on luettavissa Kamusta. Työn koordinoinnista on vastannut opiskelijoiden opiskelukyky- ja hyvinvointityöryhmä (HYRY).

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on ollut vahvasti mukana ohjeistuksen tekemisessä. ISYYlle on tärkeää, että yliopistoyhteisö on turvallinen ja hyvä yhteisö kaikille opiskelijoille.

Kaikilla yliopisto-opiskelijoilla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Yliopistoyhteisössä ei hyväksytä minkäänlaista kiusaamista tai häirintää. Yliopisto on linjannut, että jokaisella yliopiston opettajalla ja esimiehellä on velvollisuus puuttua asiaan, mikäli havaitsee tällaista tapahtuvan opiskeluyhteisössä.

Häirintätilanteissa opiskelija voi olla yhteydessä ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöihin Pekka Koivaaraan (Joensuu) ja Mikko Aaltoseen (Kuopio).

Lue lisää:

Kamu.uef.fi: Epäasiallinen kohtelu ja häirintä

Isyy.fi: Häirintäyhdyshenkilöt

Lisätietoja:

Susanna Remes, hallituksen sosiaalipoliittinen- ja kehitysyhteistyövastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8403, susanna.remes@isyy.fi