Ajankohtaista

30.10.2019

Vetoomus ISYYn jäsenille: Äänestä edustajistovaaleissa!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) keskusvaalilautakunta vetoaa kaikkiin ISYYn jäseniin, jotta nämä äänestäisivät edustajistovaaleissa. Äänestää voit missä tahansa, omalla tietokoneellasi, älypuhelimellasi tai tabletilla.

Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Edustajisto edustaa ISYYn jäseniä eli sinua, opiskelijaa. Sinä äänestät edustajistoon sen henkilön, jonka haluat päättävän esimerkiksi siitä, mihin joka syksy maksamasi jäsenmaksu käytetään. Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä, vaan päätä kenet haluat edustamaan juuri sinua.

Äänestäminen vie alle minuutin

Jokaiselle äänioikeutetulle on tullut sähköpostiin linkki, jonka kautta äänestys tapahtuu. Klikkaa linkkiä ja kirjaudu sisään UEF-tunnuksillasi. Äänestää voi vain kerran ja se vie alle minuutin. Ehdokkaat löytyvät ISYYn nettisivuilta, joilta löytyy myös vaalikone.

Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 22.10.2019 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä.

Äänestää voi joko ennakkoäänestyksen aikana tai varsinaisena vaalipäivänä:
Ennakkoäänestys: tiistaista perjantaihin 29.10.–1.11.2019 joka päivä klo 9–00
Varsinainen vaalipäivä: keskiviikko 6.11.2017 klo 9–18

Äänestämällä vaikutat siihen, millainen Sinun opiskeluaikasi yliopistossa on

Edustajistoon valitaan henkilöt, jotka päättävät esimerkiksi siitä, millaisia palveluja ylioppilaskunta sinulle tarjoaa ja mihin jäsenmaksurahasi käytetään. Sinä siis päätät, kuka päättää. Jos et vielä tiedä ketä äänestää, tutustu ehdokkaisiin vaalikoneella.

Edustajistoon valitaan 39 jäsentä. Edustajistossa tehdään kaikkia opiskelijoita koskevia merkittäviä päätöksiä mm. budjetista, jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta ja säännöistä. Nämä määrittävät sen, miten ylioppilaskunta kuluvan vuoden aikana toimii ja mitä asioita erityisesti pyritään edistämään – miten esimerkiksi opiskelija-asumista tulisi kehittää?

Jos edustajiston tehtävä tuntuu vaikealta käsittää, niin yksinkertaisuudessaan ylioppilaskunnan voisi ajatella valtiona, jossa opiskelijat ovat kansalaisia. Kansalaiset=opiskelijat valitsevat eduskunnan=edustajiston, josta valitaan valiokunnat=valiokunnat sekä hallitus=hallitus. Näin yksinkertaista se on rautalangasta väännettynä! Yksikin ääni voi olla ratkaiseva ja sinä päätät kenelle sen annat.

Älä jätä äänioikeuttasi käyttämättä, sillä sinä päätät kuka päättää!

Lue lisää:

Linkki äänestämiseen: https://isyy-vaalit.uef.fi 
Löydä sopiva ehdokas: ISYYn vaalikone
Katso kaikki ehdokkaat: Vaalilistat ja ehdokkaat
Kaikki vaaleista: ISYYn vaalisivut

Näytä osallistumisesi:
Facebook: Äänestän ISYYn edustajistovaaleissa 2019
Facebook: Edustajistovaalien vaalivalvojaiset

#ISYYvaalit2019 #sinäpäätät

Lisätietoja: 

Brenda Nissén, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta,puh. 040 5829578, brendan@student.uef.fi 

Emma Mertakorpi, Keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 040 8479375, evpj1@isyy.fi 

Saara Närä, Keskusvaalilautakunnan sihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8413, kv.kuopio@isyy.fi