Ajankohtaista

17.12.2018

ISYYlle Vuoden viestijä -kunniamaininta kansainvälisten opiskelijoiden huomioimisesta viestinnässä

UEFin viestintä on myöntänyt ISYYlle Vuoden viestijä -kunniamaininnan tunnustuksena ylioppilaskunnan tavasta ottaa yliopiston kansainväliset opiskelijat huomioon viestinnässään. Ylioppilaskunta on tehnyt englanninkielisen viestintänsä kehittämiseksi töitä jo kauan.

Itä-Suomen yliopiston viestintäyksikkö on myöntänyt palkitsemistilaisuudessa 17.12.2018 Vuoden viestijä -kunniamaininnan Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalle (ISYY) tunnustuksena ylioppilaskunnan esimerkillisestä tavasta ottaa yliopiston kansainväliset opiskelijat huomioon viestinnässään. Kunniamaininnan kävivät vastaanottamassa palkintotilaisuudessa ylioppilaskunnan puolesta viestintäsuunnittelija Heljä Koistinen sekä kansainvälisten asioiden koordinaattorit Annika Rajasalo ja Heli Siponen.

UEFin viestintä palkitsee kerran vuodessa jokaisesta yliopiston tiedekunnasta Vuoden viestijän ja tänä vuonna palkintojen joukossa oli myös kunniamaininta ISYYlle. Vuoden viestijä -palkinto myönnetään tunnustukseksi merkittävästä työstä, jossa on ymmärretty viestintää ja markkinointia tai ponnisteltu erityisesti niiden hyväksi kuluneen vuoden aikana.

Kunniamaininnan perusteina olivat ISYYn perinteikäs englanninkielinen uutiskirje sekä ajankohtainen kaksikielinen viestintä ylioppilaskunnan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Myös ISYYn tapaa viedä kaksikielisyys lukuisiin visuaalisesti näyttäviin mainosmateriaaleihin kiitettiin.  Työtä pidettiin äärimmäisen tärkeänä, sillä sen nähtiin edesauttavan opiskelijoiden hyvinvointia sekä heidän sulautumistaan osaksi yliopistoyhteisöä.

Englanninkielisen viestinnän kehittämiseksi on tehty paljon työtä

ISYY on kehittänyt kansainvälisille opiskelijoille suunnattua englanninkielistä viestintäänsä pitkäjänteisesti jo useiden vuosien ajan. Periaatteena on, että ylioppilaskunnan asioista, jotka koskettavat myös kansainvälisiä opiskelijoita, viestitään mahdollisuuksien mukaan suomen lisäksi myös englanniksi esimerkiksi ISYYn verkkosivuilla, some-kanavissa ja erilaisissa viestintämateriaaleissa.

ISYYn englanninkielinen uutiskirje, Weekly Feed, joka ilmestyy sekä Joensuun että Kuopion kampuksilla viikoittain, tuo ajankohtaisia asioita ja tapahtumia kansainvälisten opiskelijoiden tietoon. Myös ISYYn molemmilla kampuksilla työskentelevien kv-koordinaattorien tekemä muu viestintä palvelee kansainvälisiä opiskelijoita.

ISYY on tehnyt pitkäjänteisesti työtä myös sen eteen, että esimerkiksi yliopisto, ainejärjestöt, kerhot ja muut opiskelijoiden elämään keskeisesti liittyvät toimijat huomioisivat viestinnässään kansainväliset opiskelijat ja viestisivät myös englanniksi.

Lue lisää:

UEF: Vuoden viestijät palkittiin jälleen – kunniamaininta myös ISYYlle (17.12.2018)

Lisätietoja:

Heljä Koistinen, viestintäsuunnittelija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8426, tiedotus@isyy.fi

Annika Rajasalo, hallinto- ja kansainvälisten asioiden koordinaattori (19.12.2018 asti), Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8413, kv.kuopio@isyy.fi

Heli Siponen, kansainvälisten asioiden koordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 050 346 9159, kv.joensuu@isyy.fi