Ajankohtaista

28.09.2017

ISYY:n edustajistovaaleissa tavoitellaan vähintään 30 % äänestysaktiivisuutta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 28.9.2017
Vapaa julkaistavaksi: heti

ISYY:n edustajistovaaleissa tavoitellaan vähintään 30 % äänestysaktiivisuutta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) viidennet edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä. Edustajistovaalien äänestysprosentti ei ole ISYY:ssä kertaakaan ylittänyt 30. Tänä vuonna tavoitteena on rikkoa tuo raja.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Uuden edustajiston kokoonpano on selvillä 8.11.2017.

– Tavoitteenamme on, että tulevissa vaaleissa äänestysaktiivisuus nousisi 30 prosenttiin tai ainakin lähelle sitä. Äänestysprosentin nousu olisi osoitus siitä, että opiskelijamme ovat kiinnostuneita opiskelijapolitiikasta ja yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, sanoo Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Sami Gabbouj.

ISYY:n edellisissä edustajistovaaleissa vuonna 2015 äänestysprosentti oli 24,3.

Vaalien ennakkoäänestyspäivät ovat 30.10.–3.11. ja varsinainen äänestyspäivä on 8.11.2017. Vaaleilla valitaan ISYY:n ylin päättävä elin 39-jäseninen edustajisto, joka päättää muun muassa ylioppilaskunnan budjetista, jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta ja säännöistä.

Edustajistovaalit ovat kokonaan sähköiset. Äänioikeutetut saavat sähköpostiin linkin, jonka kautta äänestäminen tapahtuu.

Vaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä

ISYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10.2017.

– Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenistämme lähtisi ehdolle vaaleissa. Edustajistossa toimiminen tarjoaa hienon mahdollisuuden oppia tärkeitä taitoja hallinnosta ja päätöksenteosta. Näistä taidoista on varmasti hyötyä myös työelämässä, toteaa Keskusvaalilautakunnan sihteeri Anna-Kristiina Mikkonen.

Vuonna 2015 ISYY:n edustajistovaaleissa oli ehdolla 173 ehdokasta 13 eri ehdokaslistalta.

ISYY antaa mielellään haastatteluja vaaleihin liittyen. Haastattelupyynnöt pyydämme osoittamaan Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajalle Sami Gabbouj’lle, varapuheenjohtajalle Jarno Mäelle tai sihteerille Anna-Kristiina Mikkoselle.

Lisätietoja:

Sami Gabbouj, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 045 355 9399, sami.gabbouj@uef.fi

Jarno Mäki, Keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 083 2100, jarno.maki@gmail.com

Anna-Kristiina Mikkonen, Keskusvaalilautakunnan sihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi

Lue lisää:

ISYY:n vaalisivut
ISYY:n edustajistovaalit 2017 -tapahtuma Facebookissa

Sosiaalisessa mediassa edustajistovaaleista keskustellaan tunnuksilla #ISYYvaalit2017