Ajankohtaista

05.06.2018

Itä-Suomen yliopiston kampusalueiden pysäköinti muuttuu maksulliseksi

Itä-Suomen yliopiston tiedote
5.6.2018

Itä-Suomen yliopiston Joensuun ja Kuopion kampusalueiden pysäköinti muuttuu maksulliseksi 1.9.2018 alkaen. Pysäköinti on maksullista syyskuusta toukokuuhun ma-pe klo 7-16. Muina aikoina pysäköinti yliopiston alueella on maksutonta.

Monet kaupungit, isot työnantajat ja yliopistot ovat siirtyneet viime vuosina maksulliseen pysäköintiin. Myös Joensuun ja Kuopion kampuksilla pysäköintijärjestelyjen osalta on päädytty maksullisuuteen.  Sekä Joensuun että Kuopion kampuksilla on toteutumassa kaavamuutoksia, jotka vaikuttavat pysäköintialueiden määrään ja saatavuuteen. Maksuilla katetaan myös pysäköinnistä yliopistolle aiheutuvia kuluja.

Yliopisto kannustaa liikkumisessa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti käyttämään joukkoliikennettä ja kevyenliikenteen muotoja. Kampusten aluesuunnittelun yhteydessä kiinnitetään huomiota kevyen liikenteen turvallisuuteen ja pyöräparkkien riittävyyteen.

Henkilöstön ja opiskelijoiden pysäköintilupien hinnat

Syyskuusta lähtien henkilöstön jatkuvan 12 kk pysäköintiluvan hinta on 110 euroa. Hinnoittelussa on huomioitu kesäajan pysäköinnin maksuttomuus. Henkilöstön määräaikaisen luvan hinta on 15 euroa / kk.

Opiskelijoille jatkuvan 12 kk:n luvan hinta on 90 euroa. Opiskelijan määräaikainen pysäköintilupa on 12 euroa / kuukausi. Opiskelijaluvalla voi pysäköidä opiskelijapysäköintiin varatuille alueille.

Lämmityspaikkoja on saatavilla rajoitetusti henkilöstön käyttöön. Niiden hinnat ovat jatkuvana lupana 170 euroa / 12 kk ja määräaikaisena 30 euroa / kk. Lämpöpaikoille pysäköinnin hinnoittelussa on huomioitu 5 kk:n lämmityskauden (marras-maaliskuu) lisäkustannus.

Pysäköintilupa 12 kuukauden laskutusvälillä on jatkuva ja sen voimassaolo uudistetaan maksamalla uusi lasku eräpäivään mennessä. Tieto avoinna olevasta laskusta tulee sähköpostiin.

Henkilöstö- ja opiskelijaluvan pysäköintioikeuden voi laajentaa koskemaan pysäköintiä kotikampuksen lisäksi myös toisella kampuksella.

Maksullinen pysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen.

Lyhytaikaisen pysäköinnin tuntihinta on 1 euroa, enimmillään kuitenkin 6 euroa / vrk. Lyhytaikaisen pysäköinnin maksun voi suorittaa maksuautomaattiin tai mobiilimaksuna.

Pysäköintimaksut eivät koske huolto-, inva-, vuokra-autojen ja yliopistolle saapuvien tutkimuspotilaiden autojen pysäköintiä.

Pysäköintiluvan voi hankkia 1.8. alkaen

Yliopisto ottaa käyttöön pysäköinnin sähköisen hallintajärjestelmän, joka mahdollistaa pysäköintialueiden tehokkaamman käytön. Pysäköintilupavarauksia voi tehdä 1.8. alkaen osoitteessa eparking.fi. Sivustolla on tarkempaa tietoa palvelusta ja asiakaspalvelun yhteystiedot. Henkilöstö ja opiskelijat tunnistautuvat eParking-palveluun UEF-tunnuksilla (HAKA-kirjautuminen).

Yliopiston pysäköintialuetta käyttäviä yrityksiä ja muita pysäköintialueen käyttäjiä informoidaan erikseen pysäköintiluvan hankkimisesta.

Aiemmin myönnetyt vuoden 2018 pysäköintiluvat eivät ole enää voimassa, kun pysäköinti muuttuu maksulliseksi 1.9.2018 alkaen.

Joensuun kampusalueen pysäköintialueissa muutoksia

Tulevana syksynä Kuopion kampuksen pysäköintialueet säilyvät lähes ennallaan. Joensuun kampuksella muutokset koskevat Tulliportinkadun alueella Taitolan, Tulliportinkadun koulun ja sen liikuntarakennuksen yhteydessä olevia pysäköintialueita P4, P5 ja P6 sekä lisäksi P2A, joka ei ole enää pysäköintikäytössä. Karttoihin on merkitty syyskuusta 2018 alkaen käytössä olevat pysäköintialueet Joensuun kampuksella ja Kuopion kampuksella.

Pysäköintialueille sijoitetuilla kylteillä on tarkemmin opastettu pysäköintiä. Molemmilla yliopistokampuksilla pysäköinnin valvonnasta vastaa kaupungin pysäköinninvalvonta.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Tuomo Meriläinen, tuomo.merilainen@uef.fi, 0294 458 002

Johtava kiinteistöpäällikkö Tarja Harjula, tarja.harjula@uef.fi, 050 3310 736

Pysäköintialueiden kartat

Joensuun kampuksen pysäköintialueet: Joensuun kampuskartta
Kuopion kampuksen pysäköintialueet: Kuopion kampuskartta