Ajankohtaista

11.11.2013

Itä-Suomen yliopiston liikuntapalvelut monipuolistuvat

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta uudistaa ja monipuolistaa yliopistoliikunnan palveluja yhdessä yliopiston kanssa. Kuopion kampuksella pilotoidaan tammikuussa 2014 liikuntapalvelukonsepti ”Sykettä”. Tarjolle tulee runsaasti ryhmäliikuntatunteja, yleisiä lajivuoroja, opiskelija- ja henkilöstöryhmien vakiovuoroja sekä erikoisempien lajien liikuntakursseja. Lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia, joiden tavoitteena on kannustaa opiskelijoita ja henkilökuntaa liikkumaan.

 Palveluja erilaisille liikkujaryhmille Kuopiossa

– Konseptin kehittämisessä on hyvä draivi päällä! Kokoamme liikuntakalenteria, jossa keväälle on suunniteltu muun muassa sirkuslajeihin tutustumista, yleisurheilukoulu sekä korkeakoulujen salibandyturnaus. Henkilöstölle muodostetaan oma palvelukokonaisuus. Välineistön päivittäminen on myös suunnitelmissa mukana, hankkeen liikuntasuunnittelija Saara Hanhela kertoo.

Uusia liikuntapalveluja esitellään Studentian liikuntasalissa keskiviikkona 20. marraskuuta. Tervetuloa tutustumaan! Nettisivut aukeavat 18. marraskuuta osoitteessa www.kuopionkorkeakoululiikunta.fi.

Liikuntapalvelut saa kevääksi käyttöön edullisilla käyttäjämaksuilla. Ryhmäliikuntamaksu on 25 euroa ja palloilumaksu 15 euroa.

– Palveluiden maksullisuus puhututtaa, mutta seuraamme muiden yliopistokaupunkien käytäntöjä. Toisaalta uskon maksun motivoivan käyttämään ja tutustumaan palveluihin aktiivisemmin, Hanhela pohtii.

Joensuussa etsitään ratkaisuja tilaongelmiin

Myös Joensuun kampukselle suunnitellaan monipuolisempia liikuntapalveluja. Lisäksi etsitään ratkaisuja tilaongelmiin, sillä tällä hetkellä kampuksella on liian vähän liikuntatiloja. Savonlinnan liikuntapalveluiden kehittäminen on osa Joensuun projektia ja ensiaskel on liikuntatuutoroinnin jalkauttaminen Savonlinnan kampukselle.

– Olen hurjan innoissani tästä projektista! Opiskelijoiden vähäinen liikkuminen ja paine nopeaan valmistumiseen ovat huono yhtälö. On mahtavaa päästä suunnittelemaan kokonaisuutta, joka aktivoi opiskelijoita ja henkilöstöä kohti terveellisempiä elämäntapoja, kertoo Joensuun korkeakoululiikunnan projektisuunnittelija Heli Aalto.

Taustalla opetus- ja kulttuuriministeriön tuki

Kuopion kaksivuotista ”Sykettä Savilahdella” -hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Ylioppilaskunnan ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan yhteishanke sai ministeriöltä alkuvuodesta 30 000 euroa terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseen. Vastaavanlaista yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteistä kehittämishanketta suunnitellaan Joensuuhun.

– Liikunta-asiat ovat lähellä sydäntäni. Opiskelijoiden ja työntekijöiden hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Uskon, että palveluita kehittämällä voimme tulla kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edelläkävijäksi. Liikuntapalvelut ovat osa laajaa kokonaisuutta, joka sopii hyvin yliopistomme profiiliin sekä opiskelupaikkana että työnantajana, toteaa henkilöstön kehittämispäällikkö Marketta Rantama.

Lisätietoja:

Heli Aalto, Joensuun korkeakoululiikunnan projektisuunnittelija, projektisihteeri@isyy.fi, 041 483 3578
Saara Hanhela, Kuopion korkeakoululiikunnan suunnittelija, saara.hanhela@savonia.fi, 044 785 5087
Marketta Rantama, henkilöstön kehittämispäällikkö, marketta.rantama@uef.fi, 040 822 6724

 

Julkaistu 11.11.2013