Ajankohtaista

27.07.2015

Järjestöt keräävät nimiä laadukkaan koulutuksen ja osaamisen puolesta

Koulutus antaa siivet -kampanja vaatii hallitusta harkitsemaan koulutusleikkauksiaan uudelleen.

Hallituksen kaavailemia merkittäviä koulutusleikkauksia vastustavat järjestöt kampanjoivat laadukkaan koulutuksen ja korkean osaamisen puolesta. Porin SuomiAreenalla lanseerattu Koulutus antaa siivet -kampanja kerää kansalaisia allekirjoittamaan nettiadressin ja puolustamaan suomalaisten oikeutta laadukkaaseen koulutukseen.

Adressin voi allekirjoittaa verkossa www.koulutusantaasiivet.fi -sivustolla Ammattiliitto Pron tai opiskelijajärjestöjen Suomen Ylioppilaskuntien liitto SYL:n, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin, ja Suomen Ammattiin opiskelevien liitto SAKKIn kautta.

Kampanjassa nostetaan esiin laadukkaan koulutuksen ja siitä kumpuavan korkeatasoisen osaamisen merkitys Suomen tärkeimpänä menestystekijänä. Tulevaisuuden kansainvälisessä kilpailussa pärjäävät vain ne maat, jotka aidosti panostavat perus- ja toisen asteen koulutukseen, korkeakoulutukseen sekä työelämässä tapahtuvaan osaamisen karttumiseen. Koulutus on investointi, josta hyötyvät kaikki.

Järjestöjen minimitavoitteena on kerätä adressiin 30 000 allekirjoitusta ja luovuttaa se syyskuun alussa pääministeri Juha Sipilälle.

Lisätiedot:
Jari Järvenpää, puheenjohtaja, puh. 044 906 5007, SYL
Joonas Peltonen, puheenjohtaja, puh. 050 389 1000, SAMOK
Musa Jallow, puheenjohtaja, puh. 044 082 4221, SAKKI
Jorma Malinen, puheenjohtaja, puh. 050 576 0389, Ammattiliitto Pro