Ajankohtaista

03.12.2018

Kannanotto: Itä-Suomen yliopiston kampuskaupunkien välinen toimiva joukkoliikenne säilytettävä!

Savonlinja ilmoitti 14.11.2018 lakkauttavansa useita joukkoliikennevuoroja ensi vuoden alusta lähtien. Lakkautettavien vuorojen joukossa on myös Kuopion ja Joensuun välisiä vuoroja. Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) esittävät yhdessä Savonlinjan aamuvuoroliikenteen jatkamista Kuopion ja Joensuun välisessä joukkoliikenteessä. Pikavuorojen, jotka lähtevät Joensuusta klo 6.50 Kuopioon ja Kuopiosta 6.40 Joensuuhun halutaan säilyvän myös vuonna 2019.

Itä-Suomen yliopisto toimii kahdella tasavertaisella kampuksella Joensuussa ja Kuopiossa ja niin opintoja kuin opetustakin suoritetaan aika ajoin tarvittaessa toisessa kampuskaupungissa. Savonlinjan aamuvuorot, jotka ovat perillä noin yhdeksän tuntumassa ja vievät suoraan kampukselta kampukselle, ovat palvelleet opiskelijoita ja henkilöstöä erinomaisesti. Iltapäivällä kolmen pintaan lähtevät paluuvuorot ovat mahdollistaneet aamuvuorojen ohessa noin työpäivän mittaiset vierailut toisella kampuksella.

Yliopisto ja ylioppilaskunta ovat sitoutuneet toiminnassaan kestävään kehitykseen, jota toimiva joukkoliikenne tukee. Yliopisto edistää Itä-Suomen kehittymistä monin tavoin ja haastaa myös yhteistyökumppanit mukaan kehitystyöhön. Itä-Suomi on aivan erityisessä roolissa, kun sen alueella toimii yliopisto, joka on yhtä vahva kahdessa eri kaupungissa. Toivommekin siis, että yliopistomme saumattoman toimivuuden kannalta olennaiset aamuvuorot Joensuu-Kuopio ja Kuopio-Joensuu välillä palautetaan.

Me Itä-Suomen yliopiston opiskelijat ja henkilökunta taas lupaamme vastineeksi käyttää kyseisiä kahden kaupungin suoria liikenneyhteyksiä tarpeidemme sekä mahdollisuuksiemme mukaan ja käyttää Savonlinjan palveluita myös muussa matkustamisessamme. Lupaamme tehdä oman osuutemme sen eteen, että kampusten välinen liikennöinti olisi kannattavaa liiketoimintaa.

Lisätietoja:

Marketta Rantama
Yliopiston kestävän kehityksen neuvottelukunnan puheenjohtaja
Henkilöstön kehittämispäällikkö, työsuojelupäällikkö
Henkilöstöpalvelut, Itä-Suomen yliopisto
+358 40 822 6724
marketta.rantama(at)uef.fi

Juuso Sikiö
Hallituksen puheenjohtaja
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta
044 576 8400
puheenjohtaja(at)isyy.fi