Ajankohtaista

03.10.2017

Liikunta, ergonomia ja aivoruoka Hyvinvointiviikon teemoina

UEF:n ja ISYY:n tämän syksyn Hyvinvointiviikon teemoina ovat liikunta, ergonomia ja aivoruoka. Kampuksille saapuu lievittämään stressiä myös koiravieraita.

Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) Hyvinvointiviikkoa vietetään Kuopiossa, Joensuussa ja Savonlinnassa viikolla 41 eli 9.–13.10.2017.

– Viikon tarkoituksena on tutustuttaa yliopiston opiskelijat ja henkilökunta paikallisiin hyvinvointitoimijoihin sekä tarjota vinkkejä oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen erityisesti liikunnan, ergonomian ja aivoruoan näkökulmasta, kertoo UEF:n henkilöstön kehittämispäällikkö Marketta Rantama.

Perinteisten Hyvinvointimessujen lisäksi kaikkien kampusten ohjelmassa on Koira-miitti, jossa opiskelijat ja henkilökunta pääsevät silittelemään ja rapsuttelemaan koiravieraita. Idea tapahtumalle lähti Jyväskylän yliopistossa keväällä järjestetystä Koirakahvilasta.

– Koira-miitti tarjoaa myös sellaisille ihmisille tilaisuuden tulla viettämään aikaa koirien kanssa, joiden ei ole ajan-, rahan- tai tilanpuutteen vuoksi mahdollista pitää lemmikkiä. Koirien kanssa touhuaminen voi myös lievittää tehokkaasti opiskelu- ja työstressiä, kertoo ISYY:n hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Heidi Turunen.

Hyvinvointiviikon ohjelmassa on myös kampuskohtaisia tapahtumia, kuten rentoutumishuone Savonlinnassa ja elokuvailtapäivä sekä terveysliikunta-aiheinen luento Kuopiossa.

Hyvinvointimessut kampuksilla klo 10–14:
10.10. Kuopion kampus, Snellmanian ala-aula
12.10. Joensuun kampus, Carelian aula
12.10. Savonlinnan kampus, OKL:n yläaula

Koira-miitit kampuksilla:
11.10. klo 10–12 Kuopion kampus, Studentian nurmikko (säävarauksella Lukeman sisätilat)
12.10. klo 10–14 Joensuun kampus, Carelian piha-alue
12.10. klo 12–14, Savonlinnan kampus, yliopiston piha-alue, kirjaston viereinen sisäpiha tai autokatos säästä riippuen

Lisätietoja:

Marketta Rantama, henkilöstön kehittämispäällikkö, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 822 6724, marketta.rantama@uef.fi

Joensuu: Heidi Turunen, hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8403, heidi.turunen@isyy.fi
Kuopio: Olli Auvinen, hallituksen koulutuspoliittinen vastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8401, olli.auvinen@isyy.fi
Savonlinna: Heikki Räihä, hallituksen 2. varapuheenjohtaja, Savonlinnan kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 050 535 3326, heikki.raiha@isyy.fi

Lue lisää:

Hyvinvointiviikon tarkempi ohjelma ISYY:n verkkosivuilla
Hyvinvointiviikko 2017 -tapahtuma Facebookissa

Seuraa Hyvinvointiviikkoa somessa tunnisteella #Hyvinvointiviikko2017