Ajankohtaista

13.03.2014

Opiskelijoiden EU-vaalipaneeli: Hei, kuule EU!

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto -SAMOK ry järjestävät perjantaina 14.3. klo 9.30-12.00 eurovaalipaneelin, jossa keskitytään erityisesti opiskelijoita ja nuorta sukupolvea koskettaviin kysymyksiin.

Mukana paneelissa on puolueidensa kärkiehdokkaita. Panelisteina nähdään Miapetra Kumpula-Natri (SDP), Anni Sinnemäki (Vihr.), Sampo Terho (PS), Björn Månsson (RKP), Annika Lapintie (Vas.), Petri Sarvamaa (Kok.), Anneli Jäätteenmäki (Kesk.) ja Juha Richter (Kd).

Eurooppa harmaantuu ja EU painii luottamuskriisissä. Puolueiden ehdokkaat pääsevät vastaamaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä annettavaa EU:lla on nuorelle sukupolvelle? Miten EU:n päätöksenteosta saadaan läpinäkyvämpää ja ymmärrettävämpää? Miksi opiskelijoiden ylipäätään kannattaa kiinnostua EU:sta ja Brysselissä tehtävistä päätöksistä? Miten opiskelijat ja nuoret voivat vaikuttaa? Tuleeko komissio takaporttien kautta kansalliseen koulutuspolitiikkaan?

Tervetuloa seuraamaan kevään kiperintä vaaliväittelyä!

Tapahtuma: Opiskelijoiden EU-vaalipaneeli: Hei, kuule EU!

Aika: perjantai 14.3. klo 9.30-12.00
Paikka: Eurooppasali (Malminkatu 16, HKI)

Sosiaalinen media: #kuuleEU

Paneeli livelähetetään verkkoon suorana. Linkki lähetykseen.

Lisäksi paneelin aikana keskustelua käydään myös Twitterissä ja Facebookissa. Twitterissä esitetyistä kysymyksistä tullaan poimimaan parhaat ja esittämään panelisteille. Aihetunniste sosiaalisessa mediassa on #kuuleEU.

Opiskelijoiden vaalipaneeli on samalla avaus korkeakouluopiskelijoiden EU-vaalikampanjalle Hei, kuule EU! – Opiskelijoiden Eurooppa. Kevään aikana SYL ja SAMOK yhdessä ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa järjestävät vaalitilaisuuksia, tempauksia ja vaalipaneeleja yliopisto- ja korkeakoulukaupungeissa ympäri Suomen.

Lisätietoja antavat:

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

Varapuheenjohtaja Jari Järvenpää (SYL), p. 044 906 5005, etunimi.sukunimi@syl.fi

Hallituksen jäsen Anniina Sippola (SAMOK), p. 050 389 1004, etunimi.sukunimi@samok.fi

Hei, kuule EU! -vaalipaneeli tapahtumakutsu löytyy Facebookista.

Lue lisää:

Kutsutiedote Suomen ylioppilaskuntien liiton sivuilla (6.3.2014).

Julkaistu 13.3.2014