Ajankohtaista

12.05.2014

Ravintolapäivänä myös opiskelijat kokkaavat!

Ravintolapäivää vietetään eri puolella Suomea jälleen 17.5.2014. Joensuussa ja Kuopiossa on tarjolla myös opiskelijoiden valmistamia herkkuja.

Joensuussa erityisopettajaopiskelijoiden järjestämästä Lasten toimintapäivän kahviosta (Tulliportinkatu 1) saa itsetehtyä pientä suolaista ja makeaa purtavaa, ja lapset voivat osallistua kahviossa erilaisille toimintapisteille. Tapahtuman tuotto menee ensimmäisen vuoden erityisopettajaopiskelijoiden opintomatkakassaan.

Kuopiossa lääketieteen opiskelijoiden toinen vuosikurssi pitää Kuopion kaupungintalon ruokasalissa (Tulliportinkatu 31) herkkuklinikkaa, josta saa suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän oppilaitostyön pitämä Taivaallisia leivoksia kahvila tarjoaa puolestaan leivoksia ja livemusiikkia Vanhassa pappilassa (Kuninkaakatu 12), ja lahjoittaa kahvilan tuoton vähävaraisten opiskelijoiden hyväksi.

Popup-ravintolat keräävät rahaa myös muille hyville asioille. Esimerkiksi joensuulaisen liberialaista ruokaa tarjoavan Lautasellinen iloa -popup-ravintolan (Malmikatu 2 C) tuotto lahjoitetaan Naisten Pankin välityksellä kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja koulutuksen tukemiseen. Kuopiossa puolestaan suolaisia ja makeita kotileivonnaisia luomu- ja lähiraaka-aineista tarjoava Cafe Kapua (Kauppakatu 12) ohjaa Ravintolapäivän tuottonsa lyhentämättömän kehitysaputyöhön Kapua Etiopia 2014 -hankkeen kautta.

Ravintolapäivän oman paikkakunnan popup-ravintoloita voi etsiä Ravintolapäivän nettisivujen hakupalvelusta.

Lue lisää:

Ravintolapäivän nettisivut

 

Julkaistu 12.5.2014