Ajankohtaista

12.02.2015

Sinustako kv-tuutori? Haku päättyy 17.2.

Tarjolla erinomainen tilaisuus hankkia kansainvälistä kokemusta kotikampuksella. Kv-tuutori saa puhua englantia (ja kenties muitakin kieliä) ja pääsee näkemään kotikampustaan ja -maataan ulkomaalaisen silmin. Kv-tuutori opastaa uusia opiskelijoita ja oppii samalla itsekin.

Kv-tuutoreita tarvitaan sekä ulkomaalaisille maisteritutkinto-opiskelijoille että vaihto-opiskelijoille. Tuutorin käytännön tehtäviin kuuluu mm. yhteydenotto opiskelijaan ennen tämän saapumista, tapaaminen opiskelijan saavuttua kaupunkiin, avustaminen asunto-, pankki- ja ilmoittautumisasioissa sekä tutustuttaminen yliopistoon ja kaupunkiin. Kv-tuutori on myös linkki suomalaisiin opiskelijoihin ja opiskelijaelämään sekä sillanrakentaja suomalaiseen kulttuuriin. Tehtävässä pärjää perusenglannilla, tärkeintä on oikea asenne sekä halu auttaa ja oppia.

Kansainvälisen maisteriohjelman tuutori on saman oppiaineen opiskelija, joka on koulutettu ohjaamaan kansainvälisten maisteriohjelmien opiskelijoita. Hän voi olla samasta maisteriohjelmasta tai vastaavasta suomenkielisestä oppiaineesta. Kansainvälisen maisteriohjelman opiskelija on ulkomaalainen tai suomalainen, joka suorittaa Itä-Suomen yliopistossa kahden vuoden mittaista maisteriohjelmaa.

Vaihto-opiskelijoiden tuutori on vaihto-opiskelijoiden alkuvaiheen ohjauksesta vastaava koulutettu tuutori. Vaihto-opiskelijoiden tuutori voi olla eri oppiaineesta kuin tuutoroitava. Vaihto-opiskelija on Itä-Suomen yliopistoon tuleva ulkomaalainen opiskelija, joka suorittaa 3 – 12 kk pituista vaihtoa.

Perustutkinto-opiskelijoiden, kansainvälisten maisteriohjelmien ja vaihto-opiskelijoiden tuutoreiden haku on käynnissä 19.1.–17.2.2014. Hakuaikaa on tiistaihin 17.2. klo 23:59 asti.

Hakulomakkeet:
Joensuu: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/10547/lomake.html
Kuopio: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/10574/lomake.html
Savonlinna: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/10576/lomake.html

Lisätietoa:
Tuutorihaku 2015
Tuutorointi