Ajankohtaista

29.08.2017

Uudet opiskelijat aloittavat Itä-Suomen yliopistossa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Lehdistötiedote 29.8.2017
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Uudet opiskelijat aloittavat Itä-Suomen yliopistossa

ISYY toivoo kaikilta teillä liikkuvilta malttia uusien opiskelijoiden ilmestyessä katukuvaan.

Itä-Suomen yliopistossa Joensuun, Kuopion ja Savonlinnan kampuksilla aloittaa opintonsa perjantaina 1.9. yhteensä yli 2000 uutta opiskelijaa. Joensuussa opiskelupaikan vastaanottaneita on 1266, Kuopiossa 1040 ja Savonlinnassa 169.

Uudet opiskelijat tuovat oman lisänsä kampuskaupunkien auto- ja pyöräteille sekä jalankulkuväylille. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) toivookin kaikilta teillä liikkuvilta jälleen malttia koulu- ja työmatkaliikenteen sujuvoittamiseksi.

– Kaikissa kampuskaupungeissa on omat ruuhkaiset paikkansa, joissa vaaditaan erityistä valppautta. Näitä ovat Joensuussa esimerkiksi Agoran ja Metrian välinen Yliopistokadun ylityspaikka, Kuopiossa katuremontissa oleva Niiralankatu sekä Savilahden pyörä- ja kävelytiet ja Savonlinnassa Olavinkadun risteys paloaseman kohdalla, kertoo ISYY:n hallituksen puheenjohtaja Tahvo Kekkonen.

Näissä paikoissa olisi Kekkosen mukaan hyvä hiljentää vauhtia ja huomioida tarkkaan muut tienkäyttäjät.

– Yhteispelillä ja toisten huomioimisella voimme varmistaa kaikille turvallisen ja sujuvan opiskelu-, koulu- ja työmatkan.

Lisätietoja:

Tahvo Kekkonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, p. 044 576 8400, puheenjohtaja@isyy.fi