Ajankohtaista

05.10.2021

ISYY osallistuu Maailman mielenterveyspäivään ja Vihreää valoa yhdenvertaisuudelle-kampanjaan!

Maailman mielenterveyspäivää vietetään jälleen 10.10. Päivän tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin. Suomessa valtakunnallisen päivän viettoa on alusta alkaen koordinoinut ja tehnyt tunnetuksi MIELI Suomen Mielenterveys ry ja päivää on vietetty vuodesta 1992. Myös ISYY osallistuu päivän viettoon mm. kampanjoimalla somessa ja jakamalla tietoa mielenterveyteen liittyvistä asioista viikon aikana. 

Tänä vuonna päivän teemana erityisesti kannustetaan kohtaamaan nuoria aidosti, arvostaen ja yhdenvertaisesti, sillä jokaisen nuoren mieli on arvokas. Koko viikon ajan on käynnissä somekamppanja #vihreäävaloa, jolla näytetään vihreää valoa yhdenvertaisuudelle!

Näin sinäkin voit osallistua päivän viettoon 4.-10.10. välisenä aikana:

💚 Pysähdy kohtaamaan nuoria aidosti ja samanarvoisesti, ole läsnä.
💚 Järjestä vihreä valaistus 10.10. klo 18 tai koristaudu vihreään kampanjan aikana. Jaa vihreät kuvasi tunnisteilla #vihreäävaloa #yhdenvertaisuus #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä
💚 Tägää myös ISYY somessa (IG: @isyyuef), niin jaamme opiskelijoidemme vihreitä kuvia viikon aikana
💚 Jaa sosiaalisessa mediassa tarina nuoren arvostavasta kohtaamisesta tai oma tarinasi, kun olet tullut nuorena nähdyksi ja kuulluksi 4.-10.10. välisenä aikana samoilla tunnisteilla

Tutustu lisää päivän viettoon ja MIELI ry:n toimintaan alla olevien linkkien kautta ja muista osallistua päivän viettoon. Näytetään yhdessä valoa yhdenvertaisuudelle - meidän jokaisen mieli on yhtä arvokas!

Lue lisää:

Mieli.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2021
Mieli.fi, avautuu uuteen ikkunaan: MIELI ry
Who.fi, avautuu uuteen ikkunaan: World Mental Health Day