Ajankohtaista

16.03.2015

Itä-Suomen opiskelijajärjestöt: Kiitos hyvästä päätöksestä kansanedustajat

Tiedote 16.3.2015

Itä-Suomen opiskelijajärjestöt ovat iloisia ja helpottuneita eduskunnan päätöksestä jättää kaavaillut leikkaukset opintotukeen tekemättä. Lopullisessa äänestyksessä esitetty muutos opintotukilakiin kaatui peräti äänin 1-185.

– Onneksi järki voitti lopulta, esitetty muutos olisi ollut yksittäisen opiskelijan kannalta kohtuuton. Lakiesityksen kaatuminen on paitsi opiskelijaliikkeen voimannäyttö, myös selkeä viesti siitä, että Suomessa koulutusta arvostetaan ja sitä halutaan kehittää, toteaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Juho Pulkka.

Itä-Suomen opiskelijajärjestöt haluavatkin kiittää erityisesti Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirien kansanedustajia siitä, että nämä äänestivät lauantaina istuvan eduskunnan viimeisessä täysistunnossa hallituksen esityksen vastaisesti.

– Vaikka valtiontalouden säästöpaineet ovatkin kovat, ei koulutuksesta voi loputtomiin leikata. Koulutukseen panostaminen käyttökelpoisen opintotuen muodossa luo pidempiä työuria ja hyvinvoivia kansalaisia, muistuttaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen.

– Harkitsemattomat päätökset, kuten esitys opintotuen rajaamisesta, ovat tässä taantumassa ja työmarkkinoiden epävarmassa tilanteessa kestämättömiä ratkaisuja. Tarvitsemme aitoja keinoja elvyttääksemme Suomen talouden ja pysäyttääksemme koulutuksemme laadun heikkenemisen. Kiitämme kansanedustajiamme aktiivisesta kommunikoinnista opiskelijajärjestöjemme kanssa ja toivomme sen toteutuvan myös tulevaisuudessa. Siten mahdollistamme yhdessä parhaiden ratkaisujen löytämisen, toteaa Karelia-amk:n opiskelijakunta POKA:n puheenjohtaja Simo Rauma.

Lisätietoja

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Juho Pulkka,
puheenjohtaja@isyy.fi, p. 044 576 8400

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen,
paasihteeri@isyy.fi, p. 044 576 8417

Opiskelijakunta SAVOTTA:n hallituksen puheenjohtaja Emmi Soukkanen,
puheenjohtaja@opiskelijakuntasavotta.fi, p. 044 785 5059

Opiskelijakunta SAVOTTA:n toiminnanjohtaja Juha Asikainen,
toiminnanjohtaja@opiskelijakuntasavotta.fi, p. 044 785 5058

Opiskelijakunta POKA ry:n hallituksen puheenjohtaja Simo Rauma,
puheenjohtaja@varmapoka.fi, p. 044 060 6473

Opiskelijakunta POKA ry:n pääsihteeri Anni Järvinen,
paasihteeri@varmapoka.fi, p. 044 060 6472

Opiskelijakunta MAMOK:n hallituksen puheenjohtaja Riikka Peni,
pj@mamok.fi,  p. 044 570 8614

Opiskelijakunta MAMOK:n pääsihteeri Sanni Kirmanen,
paasihteeri@mamok.fi, p.040 570 8617