Ajankohtaista

29.11.2018

Ylioppilaskunnan itsenäisyyspäivän soihtukulkue tuo valoa pimeän keskelle Kuopiossa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 29.11.2018
Julkaisuvapaa: Heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) itsenäisyyspäivän soihtukulkue valaisee Kuopion keskustan taas vuoden tauon jälkeen.

ISYYn itsenäisyyspäivän soihtukulkue järjestetään tänä vuonna Kuopiossa jälleen vanhassa tutussa muodossaan 6.12.2018. Viime vuonna ISYYllä ei ollut Kuopiossa omaa soihtukulkuetta, vaan ylioppilaskunta osallistui Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Sankaripuiston kunniavartioon.

– Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on yksi ylioppilaskunnan vanhimmista ja kauneimmista perinteistä. Se tuo kaivattua valoa joulukuun pimeään ja kunnioittaa arvokkaasti tärkeää juhlapäiväämme, kertoo ISYYn Kuopion kampuspuheenjohtaja Heidi Hämäläinen.

Soihtukulkue lähtee liikkeelle klo 18 Sotkulta (Suokatu 42). Kulkue käy laskemassa seppeleen sankarihaudoille ja saapuu sen jälkeen Kuopion kaupungintalon edustalle. Ylioppilaskunnan 2. varapuheenjohtaja Brenda Nissén pitää kaupungintalon portailla puheen, jonka päätteeksi kajautetaan ilmoille Maamme-laulu.

Yleisö on lämpimästi tervetullut seuraamaan soihtukulkuetta ja puhetta.

Ylioppilaskunta järjestää itsenäisyyspäivän soihtukulkueen samana päivänä myös Joensuun kampuksella.

Lisätietoja:

Heidi Hämäläinen, Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kampuspj.kuopio@isyy.fi, puh. 044 576 8404

Annika Rajasalo, kv- ja hallintokoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kv.kuopio@isyy.fi, p. 044 576 8413

Lue lisää:

ISYY.fi: Kuopion itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.2018
ISYYn itsenäisyyspäivän soihtukulkue 2018, Kuopio -Facebook-tapahtuma

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 13 000 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa.