Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 14/2023

ti huhtik. 04 15:19:25 2023

Vko 14 / 3-9.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 12/2023

Vko 14 / 3-9.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🚌 Savo-Karjala Excursioon lisäbussi
🙋 Projektikoordinaattoriksi Kampusrysäykselle?
🐰 Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin
📆 Miten tutkinnon suorittamiseen haetaan lisäaikaa?
💼 Hae UEF:n harjoittelukoulun johtokuntaan
🥅 Säbäliigan finaalit 14.4.
🚶Yhteiskävelylenkki ja kahvit 17.4.
📌 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.
📌 Webinaari EU-uramahdollisuuksista
🔇 Äänivyöhykkeet ja Hiljentymishuone kampuskirjastossa

Hyvää pääsiäistä! 🐣

 

 
 
     
 

 
 

 

Haluaisitko suunnitella ensi syksyksi UEF:n lukuvuoden aloitustapahtuman?

ISYY ja UEF järjestävät vuosittain syyskuun alussa Kampusrysäyksen, joka polkaisee lukuvuoden käyntiin Joensuussa ja Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään samana päivänä UEF:n lukuvuoden avajaisten kanssa ja tapahtuma toimii myös lähtölaukauksena kaupunkisuunnistukselle. 

ISYY hakee nyt kummallekin kampukselle projektikoordinaattoria suunnittelemaan ja toteuttamaan Kampusrysäyksen. Olisitkohan sinä etsimämme tyyppi? 

Tutustu hakukuulutukseen ISYYn verkkosivuilla ja hae tehtävää 18.4.2023 kello 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kampustoimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia huhtikuussa pääsiäispyhien vuoksi. Toimistot ovat suljettuna kiirastorstaina 6.4.2023 ja maanantaina 2. pääsiäispäivänä 10.4.2023. Otathan nämä poikkeukset huomioon, mikäli sinulla on tarvittavia asiointeja toimistolla.

Poikkeukset aukioloajoissa:

 • torstai 6.4. SULJETTU
 • maanantai 10.4. SULJETTU

Ota yhteyttä

 

 
 
     
 
 

 

Edunvalvonta apunasi: miten tutkinnon suorittamiseen haetaan lisäaikaa? 

Eikö tutkintoaika riitä opintojen loppuun suorittamiseen? Ei hätää, sinulla on oikeus hakea tiedekunnalta lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseen! Lue ISYYn edunvalvonta-asiantuntijan vinkit! 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan seitsemännessä osassa ISYYn edunvalvonta-asiantuntija Pekka Koivaara kertoo siite, miten voit hakea lisäaikaa opintojen loppuun suorittamiseen. 

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvontapalveluista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joensuun Savo-Karjala Excursioon lisäbussi - myynti alkaa huomenna klo 12 kide.apissa!

Suuren kysynnän vuoksi olemme lisänneet uuden bussin Joensuun Savo-Karjala Excursiota varten. Bussin lähtöaika on klo 12.30.

Liput bussiin tulevat myyntiin huomenna 5.4. klo 12.00. kide.apissa.

Huom! ISYYn toimistolla ei myydä lippuja lisäbussiin.

 

 
 
     
 
 

 

Haluaisitko sinä olla edustamassa opiskelijoita UEF:n harjoittelukoulun johtokunnassa tulevana lukuvuotena? Nyt voit hakea tehtävää! ✨

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun johtokuntaan lukuvuodelle 2023-2024. Johtokuntaan haetaan kahta opiskelijaedustaa ja näille kahta henkilökohtaista varajäsentä. Tarkka edustusaika tehtävälle on 1.8.2023 – 31.7.2024.

 
 
 

Harjoittelukoulun johtokuntaan hakevan on oltava läsnä olevaksi ilmoittautunut luokan-, aineen- tai erityisopettajan, käsityönopettajan, kotitalousopettajan tai opinto-ohjaajan koulutusohjelmassa opiskeleva opiskelija tai kyseisten alojen tohtoriopiskelija.

Johtokunnan kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio.

Lue lisää ja hae opiskelijaedustajan paikkaa 22.4.2023 klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Säbäliigan finaalit 14.4.2023

Säbäliigakausi huipentuu finaalitapahtumaan perjantaina 14.4.2023 Joensuu Areenan kentällä 4.

Finaaleissa ratkotaan kilpa- ja rentosarjan mestarit ja mitalistit, huippu tiukkoja pelejä siis tarjolla klo 11:30-17. Tule kannustamaan oma joukkue voittoon!

Aikataulu: 

 • Pronssipeli: MPV vs. Keskioluen Ketterät (rento) klo 11:30
 • Pronssipeli: Guggenheim vs. Macot (kilpa) klo 12:30
 • Finaalipeli: SB Pallomafia vs. Metsis (rento) klo 13:45
 • Finaalipeli: IBK Apinalauma vs. SB Kivat (kilpa) klo 15:45
 
 
     
 
 

Liikuntaneuvojan kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi. 

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka, täällä kirjoittelee hankekoordinaattori Riina. Viimeisestä alkutervehdyksestä onkin vierähtänyt jo tovi, on ollut äärimmäisen kiireinen lukukausi. Mutta ehkä tämä kiire tästä alkaa kohta helpottamaan (tai sitten ei). Olen ymmärtänyt, että en ole yksin kiireen tunteen kanssa. Sen vuoksi haluankin muistuttaa, että pidä huolta itsestäsi, koska oma hyvinvointi on mittaamattoman arvokas asia. Muista jättää myös aikaa kivoille asioille, sillä ne auttavat jaksamaan arjen kiireiden keskellä. 

Toivotan mukavaa viikkoa sulle!

- Riina

 
 
     
 
 

 

Yhteiskävelylenkki ja kahvit 17.4.

Onko olemassa parempaa, kuin raitis ilma, reippailu sekä mahtava seura?

Kevään viimeinen yhteiskävelylenkki on maanantaina 17.4. klo 16. Lähtö tapahtuu Alkukiviltä. Lenkki kestää n. tunnin, jonka jälkeen on mahdollista suunnata porukalla kahville/teelle.
Varauduthan säähän sopivalla varustuksella. Lenkki on avoin kaikille, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään tänä keväänä 19.4. Tänä vuonna päivän teemana on kohtuus. Päivän aikana järjestetään mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa. 

 • Klo 11-12 Tai chi workshop aloittelijoille @ Mehtimäkihalli
 • Klo 12-15 Kohtuutta etsimässä -webinaari 
 • Klo 18-20 Leffailta: Inside Out @ Carelia C2-sali

Aktiviteetit ovat avoimia ja maksuttomia UEF:n opiskelijoille. Lue lisää aktiviteeteista ja ilmoittaudu mukaan ISYYn verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan viimeiset ohjelmat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat ja kevään viimeiset ohjelmat:

 • 4.4. Rentoutumisharjoituksia
 • 11.4. Lautapelejä
 • 18.4. Väritystehtäviä
 • 26.4. Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla

Voit tulla myös Kaverikahvilaan ilman, että osallistut ohjelmaan. Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Webinaari EU:n uramahdollisuuksista

Kiinnostaako kansainvälistyminen? Tai virkamiesura? Tai molemmat? Nyt olisi ainutlaatuinen tilaisuus saada tietoa EU:n tarjoamista uramahdollisuuksista suoraan EU:n rekrytoinnin asiantuntijoilta. Suomalaisia hakijoita kaivattaisiin myös lisää ja mm. vastavalmistuneille on oma virkamieskilpailunsa. Itä-Suomen yliopiston urapalvelut järjestää webinaarin aiheesta 24.4.2023 klo 16-18.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YUFE sivuaineet vaihtohaku auki NYT

Tiesitkö, että voit lähteä Erasmus+ vaihtoon suorittamaan sivuaineen YUFE:n kautta vielä ensi syksynä? Hakuaika syyslukauden vaihtoihin on auki nyt – avoinna 17.4.2023 saakka.

 • Economic Development (Universidad Carlos III De Madrid, Espanja)
 • Urban Sustainable Development (Maastricht University, Hollanti)
 • Heritage (University of Antwerp, Belgia)

YUFE on eurooppalainen yliopistoliittouma, jonka kautta voit opiskella akateemisia kursseja englanniksi sekä partneriyliopistojen kielillä, suorittaa kielikursseja ja osallistua monenlaisiin aktiviteetteihin. YUFE:ssa voit nyt suorittaa myös kokonaisia sivuaineita!

Vuodelle 2023-2024 sivuaineita on tarjolla useita – voit suorittaa tutkintoon sisältyvän sivuaineen lukukauden mittaisen vaihdon aikana.

Lue lisää ja ole rohkeasti yhteydessä yufe@uef.fi, kerromme mielellämme lisää.

 
 
     
 
 

Uutta Joensuun kampuskirjastossa: Äänivyöhykkeet ja Hiljentymishuone

Joensuun kampuskirjasto on ottanut käyttöön Äänivyöhykkeet, jotka auttavat löytämään ryhmätyöskentelyyn tai keskittymiseen sopivia alueita. Parannetut opasteet helpottavat tilassa
liikkumista. Samalla käyttöön on otettu kaikille avoin Hiljentymishuone, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön esimerkiksi meditointiin tai rukoiluun.

Vastaavanlaisia huoneita on muuallakin Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Kirjasto pyytää käyttäjiä antamaan uudistuksista palautetta ja tarjoaa aiheesta lisätietoa verkkosivuillaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Etsintäkuulutus opiskelukavereille! 

Takkuaako yksin opiskelu? Onko motivaatio opiskelun aloittamiseen yksin kateissa? Kaipaatko vertaistukea toisesta opiskelijasta, mutta et tiedä mistä sitä saisi?  

 
 
 

Jos vastasit kyllä yhteenkin kysymykseen, voisi opiskelukaveritoiminta olla sinulle toimiva ratkaisu! Opiskelukaveritoiminnan kautta voit löytää esimerkiksi samassa opintojen vaiheessa tai samanlaisilla opiskelutavoilla varustetun opiskelijan. Opiskelukaveritoiminnasta voit löytää kaverin, jonka kanssa jakaa opiskeluun liittyviä murheita, innostua yhdessä tekemisestä sekä saada vastapainoa yksin opiskeluun. 

Opiskelukaverin voi löytää täyttämällä opiskelukaverilomakkeen. Student2Student-vertaisohjaajat yhdistelevät mahdollisia opiskelukavereita toisiinsa, kun sopivat parit löytyvät. Hakemuksia käydään läpi viikoittain, ja opiskelukavereilta toivotaan aktiivisuutta ottaa yhteyttä opiskelukaveriin yhteystietojen jakamisen jälkeen.  

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät Sillat-hankkeen tietosuojaselosteesta

Lisätietoja opiskelukaveritoiminnasta saat UEFin Student2Student-vertaisohjaajilta sähköpostitse student2student@uef.fi, puhelimitse numerosta 029 445 8580 (ti-to klo 14–17), tai anonyymin chatin kautta.   

 
 
     
 

 
 

 

ESN Joensuu Got Talent (13.4)

Onko sinulla talenttia? 
Tervetuloa ESN Joensuu Got Talent -kilpailuun ja taidenäyttelyyn torstaina 13.4 kello 19 Educalle E200-luokkaan! 

Got Talent on leikkimielinen talent show, jossa opiskelijat pääsevät esittelemään taitojaan yleisön eteen. Got Talent -kilpailun yhteydessä on myös taidenäyttely jonka teemana on "Being a Student in Joensuu", ja voit ilmoittautua taiteen tekijäksi molempiin! 

Ilmoittaudu näyttelyyn ja Got Talent -kilpailuun pe 7.4 mennessä allaolevien lomakkeiden kautta:

Performing arts Sign-up
Visual Arts Sign-up

Huomaathan että osallistujille on oma ilmoittautumislomake, joka julkaistaan esiintyjien ilmoittautumisen sulkeuduttua. Löydät sen pian ESN Joensuun Instagramista! 

Lue lisää: ESN Joensuu Instagram 

 
 
     
 
 

Tervetuloa mukaan poikkitieteelliseen vappuriehaan!🎊

Lauantaina 29.4. klo 13-17 Joensuun opiskelijakansa kokoontuu juhlistamaan vappua Ilosaareen, jossa on luvassa paljon yhteistä hauskaa, kuten DJ Kiri, sitsilauluja ja erinäisiä kilpailuja! Tapahtuma on täysin ilmainen, ja onkin suotavaa tuoda paikalle omat virvokkeet  🧃🍩 Vaikka nurmikin on toki pehmeä, suosittelemme myös tuomaan oman istuma-alustan!🙌🏼

P.S. Jos järjestöpäivät jäivät välistä, voit päivittää haalarimerkkivarastoasi tapahtumassa, sillä luvassa on myös merkkimyyntiä 😎

Nähdään Ilosaaressa!

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
4.4. Kaverikahvila: Rentoutumisharjoituksia klo 16-18, AU110
4.4. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
4.4. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
4.4. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
6.4. ISYYn toimisto suljettu
6.4. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
7.4. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
10.4. ISYYn toimisto suljettu
10.4. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
11.4. Hartaus ja kahvit klo 12 Genesis-kappelissa
11.4. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18, AU110
13.4. ESN Joensuu Got Talent klo 19, E200
14.4. Säbäliigan finaalit klo 11.30-17 Joensuu Areenassa (kenttä 4)
15.4. SYKETTÄ-sulkapalloturnaus
15.-16.4. SPR Humanitaarisen oikeuden peruskurssi
17.4. SILLAT: Yhteiskävelylenkki ja kahvit, lähtö klo 16 Alkukiviltä
18.4. Kaverikahvila: Väritystehtäviä klo 16-18, AU110
19.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä
24.4. Webinaari EU:n uramahdollisuuksista klo 16-18
24.4. Poikkitieteelliset holittomat vappusitsit klo 18 Ortodoksisella seminaarilla (järj. Fides Ostiensis ry)
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18, AU110
29.4. Savo-Karjala Excursio Joensuu
29.4. Poikkiteteellinen Serpentiiniä Ilosaaressa -vappurieha klo 13-17 Ilosaaressa

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko