Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 15/2023

ti huhtik. 11 15:35:41 2023

Vko 15 / 10-16.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 13/2023

Vko 15 / 10-16.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Edustajiston kokous 13.4.
🎉 Ota talteen vapputapahtumat
🥳 Vielä voit osallistua vapputiimiin!
 📣 Anna palautetta Hymy- ja valitusviikoilla!
🙋 Haluaisitko suunnitella ensi syksyksi UEF:n lukuvuoden aloitustapahtuman?
🥅  Säbäliigan finaalit 14.4.2023
📌 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.
🍞 Vappubrunssi 30.4.
🎭 RajaSpeksi 2023
🎵 Vappukonsertti Kulttuuritehdas Siihtalassa 30.4.

 

 
 
     
 

 
 

 

Edustajiston kokous 2/2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokoustaa tämän viikon torstaina 13.4.2023 kello 17 alkaen. 

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa AU100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio) ja kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle tai ISYYn YouTube-kanavalle. Kokouksessa mm. hyväksytään edellisvuoden tilinpäätös ja päätetään edustajistovaalien päivämäärä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ota talteen ISYYn ja järjestöjen vapputapahtumat!

Vappu on jälleen täällä! Joensuun vappuun kuuluvat olennaisesti ISYYn, ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan kerhojen järjestämät tapahtumat.

ISYYn vappuaaton perinteisiin Joensuussa kuuluu opiskelijoiden Vappukulkue kampukselta Ilosaareen. Kulkuetta edeltää Täky ry:n perinteinen Alkukiven lakitus ja kulkueen aikana suoritetaan Kanavatytön eli Torson pesu. Kulkue päättyy Ilosaareen, jossa kuullaan ylioppilaskunnan vappupuhe ja kuullaan Itä-Suomen yliopiston Joy-kuoron esitys ja RytmiHäiriköiden musisointia.

Tänä vuonna Täky lakittaa Alkukiven klo 15 alkaen ja ISYYn Vappukulkueen arvioitu lähtöaika Carelialta on kello 15.15. Kulkueen jälkeen opiskelijat kokoontuvat Ilosaareen Vapputapahtumaan klo 16-18.

Tänä vuonna ISYY on koostanut verkkosivujen tapahtumakalenteriin Joensuun opiskelijavappu 2023  -listauksen, josta löydät tietoa ISYYn, ainejärjestöjen, kerhojen ja muiden opiskelijatoimijoiden vapputapahtumista.

Tsekkaa ISYYn ja järjestöjen vapputapahtumat verkkosivuiltamme.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Etkö ehtinyt hakea vapputiimiin? Vielä voit osallistua!

Joko vappumieli alkaa nostaa päätään? Haluatko olla mukana suunnittelemassa, tuottamassa ja ideoimassa sekä toteuttamassa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Vappua? Jos tapahtumajärjestäminen on sinun juttusi ja haluat olla mukana tekemässä UEFn kampusten opiskelijavappua, tämä haku on sinulle!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee nyt vapputiimiinsä lisätäydennyksiä. Voit hakea mukaan sähköisen lomakkeen kautta. Hakuaika päättyy sunnuntaina 16.4.2023.

Google Forms, linkki avautuu uuteen välilehteen: Hakulomake ISYYn vapputiimiin

Mikäli tiimiin hakeminen vielä mietityttää, voit tulla testaamaan Vapputiimin toimintaa torstaina 13.4. klo 14 alkaen ISYYn kerhotilaan Haltialle tai Google Meetin kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla

Kevään 2023 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 17.–23.4.2023. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. 

Mitkä jutut mielestäsi toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä sähköisellä lomakkeella.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haluaisitko suunnitella ensi syksyksi UEF:n lukuvuoden aloitustapahtuman?

ISYY ja UEF järjestävät vuosittain syyskuun alussa Kampusrysäyksen, joka polkaisee lukuvuoden käyntiin Joensuussa ja Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään samana päivänä UEF:n lukuvuoden avajaisten kanssa ja tapahtuma toimii myös lähtölaukauksena kaupunkisuunnistukselle.

ISYY hakee nyt kummallekin kampukselle projektikoordinaattoria suunnittelemaan ja toteuttamaan Kampusrysäyksen. Olisitkohan sinä etsimämme tyyppi?

Tutustu hakukuulutukseen ISYYn verkkosivuilla ja hae tehtävää 18.4.2023 kello 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Säbäliigan finaalit 14.4.2023

Säbäliigakausi huipentuu finaalitapahtumaan perjantaina 14.4.2023 Joensuu Areenan kentällä 4.

Finaaleissa ratkotaan kilpa- ja rentosarjan mestarit ja mitalistit, huippu tiukkoja pelejä siis tarjolla klo 11:30-17. Tule kannustamaan oma joukkue voittoon!

Aikataulu: 

 • Pronssipeli: MPV vs. Keskioluen Ketterät (rento) klo 11:30
 • Pronssipeli: Guggenheim vs. Macot (kilpa) klo 12:30
 • Finaalipeli: SB Pallomafia vs. Metsis (rento) klo 13:45
 • Finaalipeli: IBK Apinalauma vs. SB Kivat (kilpa) klo 15:45
 
 
     
 
 

Liikuntaneuvojan kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi. 

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään 19.4. ja tänä vuonna päivän teemana on kohtuus. Päivän tavoitteena on nostaa keskusteluun opiskelijoiden tilannetta. Päivän aikana myös SILLAT-hankkeessa on pientä aktiviteettia, joten kurkkaa alempaa, mitä on luvassa. Toivotan kivaa viikkoa sulle!

- Riina

 
 
     
 
 

 

Yhteiskävelylenkki ja kahvit 17.4.

Onko olemassa parempaa, kuin raitis ilma, reippailu sekä mahtava seura?

Kevään viimeinen yhteiskävelylenkki on maanantaina 17.4. klo 16. Lähtö tapahtuu Alkukiviltä. Lenkki kestää n. tunnin, jonka jälkeen on mahdollista suunnata porukalla kahville/teelle.
Varauduthan säähän sopivalla varustuksella. Lenkki on avoin kaikille, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään tänä keväänä 19.4. Tänä vuonna päivän teemana on kohtuus. Päivän aikana järjestetään mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa. 

 • Klo 11-12 Tai chi workshop aloittelijoille @ Mehtimäkihalli
 • Klo 12-15 Kohtuutta etsimässä -webinaari 
 • Klo 18-20 Leffailta: Inside Out @ Carelia C2-sali

Aktiviteetit ovat avoimia ja maksuttomia UEF:n opiskelijoille. Lue lisää aktiviteeteista ja ilmoittaudu mukaan ISYYn verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SILLAT-aamupalat 3.-5.5.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Kevään viimeiset aamupalat järjestetään viikolla 18 eli 3.-5.5. ravintola Aurassa kampuksella. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 19.4. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Save the date! Vappubrunssi 30.4.

SILLAT-hanke järjestää vappubrunssin sunnuntaina 30.4. klo 10-14 AU110:ssa Auroralla. Ensimmäinen kattaus alkaa klo 10 ja toinen klo 12. Kumpaankin kattaukseen mahtuu 10 henkilöä. Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 14.4. klo 12. Osallistuminen brunssille on maksutonta, mutta ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme pientä panttimaksua, jonka saa takaisin brunssille osallistuttuaan. Lisätietoa brunssista julkaistaan ISYYn verkkosivuille 13.4.

Tervetuloa viettämään Siltoin kanssa vabua!

 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan viimeiset ohjelmat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat ja kevään viimeiset ohjelmat:

 • 11.4. Lautapelejä
 • 18.4. Väritystehtäviä
 • 26.4. Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla

Voit tulla myös Kaverikahvilaan ilman, että osallistut ohjelmaan. Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

RajaSpeksi 2023

RajaSpeksi on hulvaton improlla höystetty musiikkiteatterielämys, joka ei jätä ketään kylmäksi! Vuoden 2023 tuotanto "...ja yksi ei pelastunut"  vie katsojansa syvälle englantilaiseen maalaismaisemaan. Eksentrinen paroni, kartano täynnä toinen toistaan epäilyttävämpiä henkilöitä, sekä aavistus että jotain on tapahtumassa. Voivatko Lontoon nerokkaimmat ja vastahankaisimmat etsivät auttaa saamaan selvyyttä tähän juttuun?

Esitykset Näyttämöllä huhtikuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu - Games Night 11.4.

Peli-iltamme on palannut! Tule mukaan tapaamaan uusia ihmisiä, tutustumaan AEGEE:hen ja rentoutumaan pelaten lautapelejä. 🎲🃏
Ilmoittaudu mukaan - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita!

📌 60's Palaver (Kauppakatu 22, Joensuu)
🗓 tiistai 11 huhtikuuta klo. 20.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: aegee-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, tiistaisin klo. 16.30 AU205:ssä.

 

 
 
     
 
 

 

ESN Joensuu Got Talent (13.4 19:00 E200)

Showtime! ESN Joensuu Got Talent show on jo kulman takana ja nyt sinulla on mahdollisuus ilmoittautua mukaan nauttimaan esityksistä yleisön jäsenenä. Ilmoittaudu mukaan allaolevan lomakkeen kautta - nähdään torstaina 13.4 Educan E200 huoneessa kello 19! 

Jos et pääse mukaan illan Got Talent-kilpailuun, voit käydä ihailemassa taiteellisia taidonnäytteitä  ESN Joensuun "Life in Joensuu" näyttelyssä torstaina 13.4 kello 11 alkaen Carelian aulassa. 

Ilmoittautumislomake yleisölle

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kulttuuritehdas Siihtalan vappu soi rauhaa ja solidaarisuutta!

su 30.4.2023 15:00 - 16:30, Kulttuuritehdas Siihtala, Nurmeksentie 4, 80100 Joensuu

Kulttuuritehdas Siihtalassa järjestetään vappuaattona konsertti rauhan ja solidaarisuuden teemalla. Säestäjänä toimii Sihiksen vappuorkesteri johtajanaan Kasper Omenasaari. Solisteina mm. Kaisa Kervinen, Sanni Omenasaari!

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kuuntelemaan ja laulamaan tuttuja lauluja. Lippu erikoishintaan ISYYn jäsenille hintaan 10 euroa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippukaupasta koodilla isyy.

Tapahtuma on samalla Kulttuuritehtaan tukikonsertti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Reilun siirtymän retriitti 26.-28.5. - Ilmoittaudu 23.4. mennessä!

Kalevi Sorsa -säätiö järjestää ympäristöstä ja oikeudenmukaisesta muutoksesta kiinnostuneille nuorille maksuttoman viikonloppukurssin Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa 26.–28.5.

Reilun siirtymän retriitin puhujakaarti koostuu reiluun siirtymään erikoistuneista tutkijoista, kansalaisjärjestöjen edustajista, poliitikoista ja virkamiehistä. Inspiroivan viikonlopun oheisohjelmaan kuuluu joogaa sekä live-DJ. Lisätietoa ohjelmasta säätiön verkkosivulla.

Retriitissä perehdytään mm. seuraaviin teemoihin ja kysymyksiin:

Mikä on ympäristön ja ilmaston tila tällä hetkellä?

 • Miten reilun siirtymän avulla voidaan vähentää eriarvoisuutta?
 • Miten ekologinen hyvinvointivaltio toteutetaan?
 • Miltä reilun siirtymän päätöksenteko näyttää Suomessa ja globaalisti?
 • Millä eri tavoin voi vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen?
 • Miten reilu ekologinen siirtymä rahoitetaan?
 • Mikä on yritysvastuun rooli muutoksessa? 

Puhumassa muun muassa Oras Tynkkynen, Tuuli Hirvilammi, Benjamin Pitkänen, Kaisa Kosonen, Tuulia Pitkänen, Lasse Leipola, Janne Peljo, Lauri Finér sekä Janne M. Korhonen.

Retriitti koostuu ennakkotapaamisesta (etänä) keskiviikkona 17.5., myöhemmin vahvistettavan kansainvälisen asiantuntijan luennosta Helsingissä perjantaina 26.5. ja vuorovaikutteisesta opetusviikonlopusta kulttuurikeskus Sofiassa 26.–28.5. Osallistujien toivotaan osallistuvan koko ohjelmaan. Sen ohessa on mahdollisuus esimerkiksi järjestettyyn aamujoogaan ja saunomiseen. Oheisohjelmaan kuuluu myös DJ.

Retriitti majoituksineen ja ruokailuineen on osallistujille maksuton. Matkakulut Helsinkiin korvataan. Retriitille on Helsingin keskustasta yhteiskuljetus.

Paikkoja on rajallinen määrä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 23.4.2023 mennessä tästä linkistä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille reilusta siirtymästä ja ympäristön tilasta kiinnostuneille täysi-ikäisille nuorille. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto - vielä ehdit hakea!

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
11.4. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
11.4. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18, AU110
11.4. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
11.4. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
11.4. Games Night klo 20, 60's Palaver (järj. AEGEE Joensuu)
12.4. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
13.4. Vapputiimin palaveri klo 14, ISYYn kerhotila
13.4. ISYYn edustajiston kokous klo 17, AU100
13.4. ESN Joensuu Got Talent klo 19, E200
14.4. Säbäliigan finaalit klo 11.30-17 Joensuu Areenassa (kenttä 4)
14.4. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
15.4. SYKETTÄ-sulkapalloturnaus
15.-16.4. SPR Humanitaarisen oikeuden peruskurssi
17.-23.4. Hymy- ja valitusviikko
17.4. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
17.4. SILLAT: Yhteiskävelylenkki ja kahvit, lähtö klo 16 Alkukiviltä
18.4. Hartaus ja kahvit klo 12 Genesis-kappelissa
18.4. Kaverikahvila: Väritystehtäviä klo 16-18, AU110
19.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä
24.4. Webinaari EU:n uramahdollisuuksista klo 16-18
24.4. Poikkitieteelliset holittomat vappusitsit klo 18 Ortodoksisella seminaarilla (järj. Fides Ostiensis ry)
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18, AU110
29.4. Savo-Karjala Excursio Joensuu
29.4. Poikkiteteellinen Serpentiiniä Ilosaaressa -vappurieha klo 13-17 Ilosaaressa
30.4. Vappuaatto

 • klo 10-14 Vappubrunssi, AU110 (järj. SILLAT)
 • klo 15 Alkukiven lakitus (by Täky ry)
 • klo 15-16.30 Vappu Soi - lauluja rauhasta ja solidaarisuudesta, Kulttuuritehdas Siihtala
 • klo 15.15 Vappukulkueen lähtö Carelialta
 • klo 16-18 Vapputapahtuma Ilosaaressa

Toukokuu
3.-5.5
. SILLAT-aamupalat

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko