Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 16/2023

ti huhtik. 18 15:15:44 2023

Vko 16 / 17-23.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 14/2023

Vko 16 / 17-23.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🎉 Vappusitsit tulossa 28.4.
🚌 Jäitkö ilman lippua Savo-Karjala excusta?
📣 Hymy- ja valitusviikko on täällä!
✏️ Suunnittele kalenterin kansi ja voita 100€ lahjakortti!
🎉 Tsekkaa kampuksen vapputapahtumat!
📌 ISYY-lyyrat myynnissä!
 💸 Palauta ylimääräiset opintotuet viimeistään 30.4.
🚴 Kilometrikisa 2023
🗺️ Suunnistus tutuksi -kurssi
📌 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.
🍞 SILLAT-aamupalat 3.-5.5.
📌 Pian valmistuvien vertaistukiryhmä
📌 Hyvinvointikysely opiskelijoille
☎️ Opintopsykologien puhelinneuvonta-ajat keväällä 2023
📌 ESN Joensuu hakee puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa
🎉 Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

Vappusitsit tulee, tule mukaan laulamaan!

ISYY järjestää ensimmäistä kertaa alkoholittomat hyvän mielen Vappusitsit yhdessä RytmiHäiriköiden kanssa. Sitsit pidetään Educalla E200 salissa perjantaina 28.4. klo 19-22. Sitsien teemana on vappu. Suurin osa sitsilauluista lauletaan englanniksi RytmiHäiriköiden esityksen tahtiin. Sitsilippu maksaa 10€/hlö, ilmoittautuminen onnistuu kide.appin kautta tiistaina 18.4. klo 14 alkaen! 

Lippuja saatavilla rajoitetusti, maks. 2 lippua/ostaja.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hymy- ja valitusviikko on nyt täällä!

Anna palautetta ISYYlle, UEF:lle, kampusravintoloille, kielikeskukselle, YTHS:lle tai mille tahansa muulle opiskelijaelämään vaikuttavalle taholle. Me keräämme palautteet yhteen ja toimitamme ne eteenpäin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mitäs me päätettiin?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto kokusti viime viikon torstaina 13.4. toista kertaa tänä vuonna.

Käy lukemassa kokouksen päätöksistä ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Suunnittele kalenterin kansi ja voita 100€ lahjakortti!

ISYYn kilpailu seuraavan lukuvuosikalenterin kannesta on ollut pari viikkoa auki! Joko sinulle on tullut mieleen joku kiva idea kannesta?

Kilpailuun voi osallistua 15.5.2023 asti ja ohjeet löytyvät ISYYn verkkosivuilta. Lähetä suunnittelemasi design kilpailuun ja voit voittaa 100€ lahjakortin S-Ryhmään.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn vappuaaton tapahtumat on julkaistu!

Vappuaattona tapahtuu molemmilla kampuksilla. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) kokoaa opiskelijat yhteen yli oppiainerajojen juhlistamaan vuoden suurinta opiskelijajuhlaa.

Joensuun vappuaaton perinteet alkavat Alkukivien lakituksesta (Täky ry), jonka jälkeen ISYYn Vappukulkue kuljettaa opiskelijat kampukselta Ilosaareen opiskelijoiden vapputapahtumaan. Kulkueen aikana lakitamme Kanavatytön eli Torson. Ilosaaressa kuullaan ylioppilaskunnan vappupuhe sekä livemusiikkia.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tsekkaa kampuksen vapputapahtumat!

ISYY on koostanut kampuskohtaiset listat opiskelijoiden vapputapahtumista. Tsekkaa kampuksen tapahtumat ja päästä vappufiilis valloilleen!

Listalla olevat tapahtumat ovat ISYYn, opiskelijajärjestöjen ja kerhojen tapahtumia. Eikö tapahtumasi ole listalla? Ilmoita tapahtuman tiedot meille sivulta löytyvällä lomakkeella, niin lisäämme tapahtuman listaan. Nähdään vapputapahtumissa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tiesitkö, että voit hankkia ISYYn lyyran ylioppilaslakkiisi symboloimaan omaa yliopistoyhteisöäsi?

Ylioppilaslakissa standardina oleva lyyra on ylioppilaslyyra, joka tunnetaan myös Apollon lyyrana ja se symboloi ylioppilastutkintoa ja samalla Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. Myös esimerkiksi IB-tutkinnolle ja ammatilliselle tutkinnolle on omat lyyransa.

Ylioppilaskunnilla on omat lyyrat, jotka symbolisoivat kyseistä yliopistoyhteisöä. Yliopiston opiskelija voi hankkia oman ylioppilaskunnan lyyran lakkiinsa aiemman lyyran tilalle.

Vielä ehdit hyvin hankkia ISYYn lyyran lakkiisi ennen Vappumenoja!🎈Lyyria myydään 17 € hintaan ISYYn toimistoilla, tervetuloa ostoksille.

 

 
 
     
 
 

Palauta viime vuonna maksetut ylimääräiset opintotuet viimeistään 30.4.

Nostitko liikaa opintotukea vuonna 2022? Palauta ylimääräiset tuet 30.4. mennessä, niin vältyt lisämaksuilta ja voit käyttää palautetut kuukaudet vielä myöhemmässä vaiheessa.

Lue vinkkejä aiheeseen liittyen ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haluaisitko sinä olla edustamassa opiskelijoita UEF:n harjoittelukoulun johtokunnassa tulevana lukuvuotena? Vielä ehdit hakea! ✨

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun johtokuntaan lukuvuodelle 2023-2024. Johtokuntaan haetaan kahta opiskelijaedustaa ja näille kahta henkilökohtaista varajäsentä. Tarkka edustusaika tehtävälle on 1.8.2023 – 31.7.2024. 

 
 
 

Harjoittelukoulun johtokuntaan hakevan on oltava läsnä olevaksi ilmoittautunut luokan-, aineen- tai erityisopettajan, käsityönopettajan, kotitalousopettajan tai opinto-ohjaajan koulutusohjelmassa opiskeleva opiskelija tai kyseisten alojen tohtoriopiskelija.

Johtokunnan kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio.

Lue lisää ja hae opiskelijaedustajan paikkaa 24.4.2023 klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Kilometrikisa 2023

SYKETTÄ on perinteisesti mukana Kilometrikisassa, joka poljetaan 1.5.-30.9.2023. Tänä vuonna kisataan syyskuun loppuun saakka eli luvassa on viisi kuukautta pyöräilyn iloa! Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä henkilökunta.

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan parhaat joukkueet. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

Tule mukaan polkemaan SYKETTÄ Joensuu uuteen ennätykseen! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SYKETTÄ kevään kurssit: Suunnistus tutuksi

Mitä: Kaksi ohjattua suunnistuskertaa
Milloin: Torstaisin 20.-27.4. klo 17.30 alkaen
Missä: Kalevan rastin kuntorasteilla Kuhasalossa ja Aavarannalla

SYKETTÄ järjestää kaksi suunnistuksen lajikokeilukertaa, jotka ohjaa SYKKEEN liikuntaneuvoja Antti Tonder. Ohjauskerrat järjestetään Kalevan rastin järjestämien kuntorastien yhteydessä. Osallistujat maksavat molemmilla kerroilla kuntorastien karttamaksun, joka on SYKETTÄ-tarralla 4€ (korttimaksu paikan päällä). Voit ilmoittautua molemmille tai vain toiselle kerroista. Ohjaus suunnitellaan niin, että ensimmäisen kerran opeilla on mahdollista osallistua myös toiseen tapaamiseen. Voit osallistua molemmilla SYKETTÄ-tarroilla.

Ilmoittautuminen SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta

 

 
 
     
 
 

Liikuntaneuvojan kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi. 

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. Huomenna 19.4. vietetään Opiskelijoiden mielenterveyspäivää ja teemana on kohtuus. Arkemme on täynnä suorittamista. Erityisesti opiskelijoiden elämä on erilaisten vaatimusten ja tavoitteiden ristipaineessa toimimista. Paineita aiheuttaa opiskelu ja siihen liittyvät tekijät, mutta paineita kertyy myös muualta. Kohtuus -teeman kautta kannustetaan pysähtymään oman elämämme kohtuuttomuuksien ääreen ja miettimään, miten voisimme itse kohtuullistaa omaa elämäämme. 

Toivotan tsemppiä ja lempeyttä viikkoosi!

- Riina

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän aikana järjestetään mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa. 

 • Klo 11-12 Tai chi workshop aloittelijoille @ Mehtimäkihalli ja klo 12-> teehetki Haltialla
 • Klo 12-15 Kohtuutta etsimässä -webinaari 
 • Klo 18-20 Leffailta: Inside Out @ AT100-sali

Aktiviteetit ovat avoimia ja maksuttomia UEF:n opiskelijoille. Lue lisää aktiviteeteista ja ilmoittaudu mukaan ISYYn verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SILLAT-aamupalat 3.-5.5.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Kevään viimeiset aamupalat järjestetään viikolla 18 eli 3.-5.5. ravintola Aurassa kampuksella. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 19.4. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pian valmistuvien vertaistukiryhmä

Jännittääkö tutun opiskelijaelämän taakse jättäminen ja työelämään siirtyminen? Tule mukaan SILLAT-hankkeen järjestämään vertaistukiryhmään!

Vertaistukiryhmässä keskustellaan muutoksen tuomasta ahdistuksesta ja muista tunteista, joita valmistuminen ja työnhaku herättää sekä saamaan keinoja, kuinka valmistautua muutokseen ja epävarmuuteen. Ryhmä on avoin kaikille pian valmistuville pääaineesta riippumatta. 

Ryhmä toteutetaan lähitapaamisina Joensuun kampuksella neljänä maanantaina 8.-29.5. klo 15.15-16.30. Tarvittaessa voidaan joustaa ja pitää etätapaamisia. Myös ryhmän aikatauluissa otetaan huomioon osallistujien toiveet. Ryhmässä vallitsevat turvallisen tilan periaatteet.

Ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu ISYYn nettisivujen kautta 14.-27.4. välisenä aikana. Mukaan mahtuu 9 henkilöä ja toteutuakseen vähintään 4 henkilöä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan viimeiset ohjelmat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat ja kevään viimeiset ohjelmat:

 • 18.4. Väritystehtäviä ja hengailua
 • 26.4. Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla, Kuopiossa haalarimerkkien ompelua ja Joensuussa pelailua ja leikkimielisiä kisoja

Voit tulla myös Kaverikahvilaan ilman, että osallistut ohjelmaan. Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

UEF: Hyvinvointikysely opiskelijoille

Hei UEFin opiskelija! Miten opintosi ovat sujuneet kampukselle paluun jälkeen? Miten olet jaksanut? Kuinka hyvin olet pystynyt palautumaan?

Poikkeuksellinen ajanjakso on takana, joten toivoisimme sinun käyttävän hetken aikaa arvioidaksesi mennyttä lukukautta ja vastaavan tähän UEFin tutkimustiimin kyselyyn. Sen tuottamaa tietoa tullaan hyödyntämään opiskelijoiden hyvinvoinnin seurannassa ja kehittämisessä.

Kysely on jatkoa pandemian aikana toteutetuille kyselyille, joihin tuli runsaasti arvokkaita vastauksia. Nyt UEF on kiinnostunut erityisesti siitä, miten kampukselle paluu on heijastunut opiskeluunne ja jaksamiseenne. Vastauksia toivotaan sekä aiemmin osallistuneilta että uusilta vastaajilta.

Vastaa kyselyyn

 
 
     
 
 

Elämän paras aika? Yksinäisen korkeakoulussa -webinaari 9.5.

Omaatko kokemuksia yksinäisyydestä? Mietitkö mitä tehdä?

Tule kuulolle näitä aiheita käsittelevään Elämän paras aika? Yksinäisenä korkeakoulussa -webinaariimme 25.4.2023 klo 16.00 – 17.30.

Webinaarissa puhutaan niin monelle opiskelijalle tutusta asiasta: yksinäisyyden kokemuksista ja siitä, millaisia vaikutuksia yksinäisyyden kokemuksilla voikaan olla opiskeluarkeen. Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Aihetta käsitellään myös erilaisten konkreettisten harjoitteiden avulla. Harjoitteiden tekeminen on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Webinaari on maksuton.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opintopsykologien puhelinneuvonta-ajat keväällä 2023

UEFin opintopsykologit auttavat opiskelijoita opiskeluun liittyvissä haasteissa. Yleisiä opintopsykologin kanssa käsiteltäviä teemoja ovat mm.

 • opintojen etenemisen, motivaation ja aikaansaamisen haasteet
 • oppimisvaikeudet ja opiskelutekniikat
 • kuormittuneisuus ja opiskelun sovittaminen omiin voimavaroihin
 • jännittäminen esimerkiksi ryhmätöissä tai esiintymistilanteissa
 • ajanhallinta ja tavoitteenasettelu
 • opintojen sopeuttaminen muuttuneen elämäntilanteen tai kriisin kohdalla
 • opintoihin palaaminen pitkän tauon, esim. sairausloman, jälkeen

Opintopsykologeilta on mahdollista saada puhelimitse neuvontaa keväällä 2023. Voit laittaa tekstiviestillä soittopyynnön, niin opintopsykologi ottaa sinuun yhteyttä päivystysaikana. Kerro viestissä koko nimesi ja opiskelijanumerosi. Voit myös itse soittaa opintopsykologille alla kerrottuina päivystysaikoina. Lisätietoa opintopsykologien antamasta tuesta ja usein kysyttyjä kysymyksiä löydät Kamusta.

 • ke 19.4. klo 12-15 Katri Ruth, puh. +358 40 3552044
 • ke 26.4. klo 14-16 Marinia Sorjonen-Ward, puh. +358 46 9223478
 • ke 3.5. klo 14-16 Marinia Sorjonen-Ward, puh. +358 46 9223478
 • ke 10.5. klo 14-16 Mari Tirronen, puh. +358 50 5691806
 • ke 17.5. klo 14-16 Katri Ruth, puh. +358 40 3552044
 • ke 24.5. klo 14-16 Mari Tirronen, puh. +358 50 5691806
 
 
     
 

 
 

Jäitkö ilman lippua Savo-Karjala excusta?

Jäitkö ilman lippua ISYYn järjestämästä Savo-Karjalan excusta? Olisitko valmis astumaan Popsin maskotin, Pauli Pöllön, kyytiin ja tutustua reiviretken merkeissä erilaisiin lähikuntiemme anniskeluravintoloihin? Pääset nyt vielä mukaan tälle vappuviikkojen odotetuimmalle exculle, kun ostat lipun Pauli Pöllön reiviretkelle!

Tämä poikkitieteellinen reiviretki alkaa vappuviikon lauantaina 29.4. klo 10.30 ja retken kokonaiskesto on noin 9 tuntia. Tapahtuma on osa Savo-Karjalan excua, joten kierrämme samat paikat ja pääsemme samoille jatkoille Las Palmasiin yhdessä muiden excuun osallistuvien kanssa! Lipun hinta on 20 euroa ja se sisältää myös haalarimerkin.
 
Linkki Facebook-tapahtumaan
Linkki ilmoittautumiseen

 

 
 
     
 
 

 

AEGEE Joensuu - Vappu Treasure Hunt

Tule mukaan lauantaina 22. huhtikuuta UEF-kampukselle AEGEE Joensuun aarrejahtiin! Monia pelejä ja haasteita odottaa sinua, sekä juomia (alkoholillisia ja alkoholittomia)! 🍻

🗺 Tehtävä? Löydä AEGEEn kadonnut aarre seuraamalla karttaa ja vihjeitä, jotka saat jokaisella asemalla.

🏆 Palkinto? Haalarimerkit, ilmaiset shotit ja monet muut yllätykset odottavat sekä osallistujia että voittajajoukkueita!

Ilmoittaudu mukaan - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita! 

Osallistu ystäviesi kanssa joukkueena tai ilmoittaudu yksitellen tutustuaksesi uusiin ihmisiin.

Tarjoamme aarrejahtin aikana juomia, mutta omia juomia saa myös tuoda mukaan.

📌 Carelia-rakennus lipputankojen luona
🗓 la 22. huhtikuuta klo. 14.00
💲 Osallistumismaksu: 3€ (maksetaan henkilökohtaisesti tapahtumassa tai Paypalin kautta).

Paikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuminen päättyy 20.4. klo 11.00, joten ilmoittaudu pian!

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan.

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: aegee-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, tiistaisin klo. 16.30 AU205:ssä.

 
 
     
 
 

Roskapuhetta! – Roskien vaikutus elinympäristöömme -webinaari 21.4.

Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskuksen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta järjestää Roskapuhetta! – Roskien vaikutus elinympäristöömme -webinaarin perjantaina 21.4.2023 klo 9:00–10:30.

 • OPI millainen vaikutus roskilla on ympäristöömme ja itseemme.
 • YMMÄRRÄ mitä roskalle tapahtuu, kun sen kierrättää oikein.
 • LÖYDÄ KEINOJA mitä Sinä voisit tehdä roskariesan taltuttamiseksi.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu webinaariin tästä. Tilaisuus toteutetaan Teams-alustalla, ja osallistumislinkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille. 

Lisätietoja webinaarista:
Taru Korhonen, terveyden edistämisen suunnittelija
taru.korhonen@pkkansanterveys.fi | 050 378 0963.

 

 
 
     
 
 

 

ESN Joensuu General Meeting -yleiskokous (24.4.2023 kello 16:00 AU205)

ISYYn kansainvälinen kerho ESN Joensuu etsii hallitukseensa uutta puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa kesäkaudeksi! Tule mukaan ESN Joensuun General Meeting -yleiskokoukseen maanantaina 24.4.2023 kello 16:00 AU205 luokkaan Auroralle (Yliopistokatu 2)! Mukaan tarvitset vain opiskelijakortin, sen avulla voit äänestää.

 
 
 
 • Puheenjohtaja (President) on kerhon koossapitävä liima, joka muun muassa kutsuu koolle kokoukset ja huolehtii että kaikki asiat tulevat hoidetuksi. 
 • Varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan vasempana kätenä ja kontaktina ESN Finlandiin. Tehtäviä voi jakaa puheenjohtajan kanssa. 

Toimikausi on seuraavaan yleiskokoukseen asti, eli syyskuun 2023 loppuun.  Kesäkausi on hiljainen, joten toimeen kuuluu lähinnä uusien opiskelijoiden saapuviseen liittyviä tehtäviä elo-syyskuussa. Koulutamme uudet toimijat, joten ei haittaa vaikka et tietäisi uudesta roolistasi mitään etukäteen! 
Jos haluat hakea puheenjohtajan (president) tai varapuheenjohtajan (vice president) paikkaa, valmistaudu perustelemaan miksi sinut pitäisi valita rooliin (1min). Jos et pääse paikan päälle, voit myös lähettää perustelut videomuodossa esnjoensuu@esnfinland.eu. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

🌍Getting Started: Climate Change and Advocacy Workshop 6.-7.5.🌍 

Oletko 15-25-vuotias ja kiinnostunut oppimaan lisää ilmastonmuutoksesta ja vihreästä siirtymästä?  Tule sit mukaan AEGEE Joensuun ilmaiseen ilmastonmuutos- ja vaikuttamistyöpajaan 6.-7.5.! 

Tämän kaksipäiväisen tapahtuman aikana AEGEE Joensuu järjestää yhteistyössä AEGEE Euroopan Climate Emergency Working Group ja Sustainability Committee:n kanssa työpajoja ja aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on voimaannuttaa Joensuun nuoret osallistumaan alueen vihreään murrokseen.

Työpaja rahoitetaan kokonaan EU:n Teens4Green-aloitteesta, mikä tarkoittaa, että kaikki osallistumiskustannukset katetaan, mukaan lukien 2 ateriaa/päivä osallistujaa kohden.

Lue lisää ja hae täältä!

Hakemukset sulkeutuvat 25. huhtikuuta klo 18.00.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varmista, että haet pian!

Huom!: Tapahtuma pidetään pääasiassa englanniksi, koska ulkopuoliset fasilitaattorit isännöivät istuntoja.

 

 
 
     
 
 

 

Kulttuuritehdas Siihtalan vappu soi rauhaa ja solidaarisuutta!

su 30.4.2023 15:00 - 16:30, Kulttuuritehdas Siihtala, Nurmeksentie 4, 80100 Joensuu

Kulttuuritehdas Siihtalassa järjestetään vappuaattona konsertti rauhan ja solidaarisuuden teemalla. Säestäjänä toimii Sihiksen vappuorkesteri johtajanaan Kasper Omenasaari. Solisteina mm. Kaisa Kervinen, Sanni Omenasaari!

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kuuntelemaan ja laulamaan tuttuja lauluja. Lippu erikoishintaan ISYYn jäsenille hintaan 10 euroa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippukaupasta koodilla isyy.

Tapahtuma on samalla Kulttuuritehtaan tukikonsertti.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto - vielä ehdit hakea!

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
18.4. Hartaus ja kahvit klo 12 Genesis-kappelissa
18.4. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
18.4. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
18.4. Kaverikahvila: Väritystehtäviä klo 16-18, AU110
18.4. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
19.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä
19.4. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
20.-27.4. SYKETTÄ: Suunnistus tutuksi -kurssi 
21.4. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
22.4. AEGEE Joensuu - Vappu Treasure Hunt klo 14
24.4. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
24.4. ESN Joensuu General Meeting klo 16, AU205
24.4. Webinaari EU:n uramahdollisuuksista klo 16-18
24.4. Poikkitieteelliset holittomat vappusitsit klo 18 Ortodoksisella seminaarilla (järj. Fides Ostiensis ry)
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18, AU110
28.4. ISYYn vappusitsit klo 19-22, E200
29.4. Savo-Karjala Excursio Joensuu
29.4. Poikkiteteellinen Serpentiiniä Ilosaaressa -vappurieha klo 13-17 Ilosaaressa
30.4. Vappuaatto

 • klo 10-14 Vappubrunssi, AU110 (järj. SILLAT)
 • klo 15 Alkukiven lakitus (by Täky ry)
 • klo 15-16.30 Vappu Soi - lauluja rauhasta ja solidaarisuudesta, Kulttuuritehdas Siihtala
 • klo 15.15 Vappukulkueen lähtö Carelialta
 • klo 16-18 Vapputapahtuma Ilosaaressa

Toukokuu
1.5.-30.9
. Kilometrikisa 2023
3.-5.5. SILLAT-aamupalat
6.-7.5. Getting Started: Climate Change and Advocacy Workshop

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko