Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 17/2023

ti huhtik. 25 14:05:56 2023

Vko 17 / 24-30.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 15/2023

Vko 17 / 24-30.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🎉 ISYYn alkoholittomat Vappusitsit ft. RytmiHäiriköt
🚌 Jäitkö ilman lippua Savo-Karjala excusta?
☕ ISYYn edunvalvontakahvit ovat täällä taas!
📌 Hakuaikaa jatkettu: Projektityöntekijät
📌 Toukokuun pyhien vaikutukset aukioloihin
❤️ Kiitos hymy- ja valitusviikon palautteista
📣 Edunvalvonnan ajankohtaiset
🏀 Vakiovuorohaku lukuvuodelle 2023-2024 on nyt auki
 🏋️ Kevään 2023 viimeisiä kuntosaliohjausaikoja tarjolla toukokuun ajan!
📌 Pian valmistuvien vertaistukiryhmä
✏️ Anna palautetta Kaverikahvilasta
✏️ Blogi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä - teemana kohtuus
🎉 Tule mukaan harrastuskaveritoimintaan!
🎧 Osallistu kyselyyn ja voita Apple Airpodsit!
🎉 Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

ISYYn alkoholittomat Vappusitsit ft. RytmiHäiriköt

ISYY järjestää ensimmäistä kertaa alkoholittomat hyvän mielen Vappusitsit yhdessä RytmiHäiriköiden kanssa. Sitsit pidetään Educalla E200 salissa perjantaina 28.4. klo 19-22. Sitsien teemana on vappu. Suurin osa sitsilauluista lauletaan englanniksi RytmiHäiriköiden esityksen tahtiin. Sitsilippu maksaa 10€/hlö. Liput on myynnissä Kide.appissa.

Lippuja on saatavilla rajoitetusti, maks. 2 lippua/ostaja. Tule mukaan juhlimaan uutta perinnettä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edunvalvontakahvit ovat täällä taas!

ISYYn edunvalvontakahvit tulevat taas 8.toukokuuta! Tule kampukselle AU205 klo 16.30–18.00 vaihtamaan ajankohtaisia edunvalvonnan kuulumisia ISYYn hallituksen, sekä ainejärjestötoimijoiden kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan opiskelijaedunvalvonnasta.

Kevään viimeisten edunvalvontakahvien teemana ovat ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenedut. Edunvalvontakahveilla on tarjolla kahvia ja teetä, sekä pientä purtavaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta ilmoitathan erityisruokavalioista ja allergioista Mirka Niemiselle (mirka.nieminen@isyy.fi) 7.5. mennessä.

 
 
     
 
 

Hakuaikaa jatkettu: Projektityöntekijät

Onnistuuko sinulta opiskelijatapahtuman toteuttaminen? Haluatko järjestää tapahtuman Joensuun tai Kuopion opiskelijoiden lukuvuoden alkuun ja tienata samalla rahaa?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee molemmille kampuksille yhtä projektityöntekijää järjestämään lukuvuoden alkuun tapahutuman, Kampusrysäyksen, UEF:n opiskelijoiden ja henkilöstön iloksi. 

Hakuaikaa on jatkettu huhtikuun loppuun saakka. Tutustu hakukuulutukseen ISYYn verkkosivuilla ja hae tehtävää 30.4. klo 23.59 mennessä! Olisitkohan sinä etsimämme tyyppi?

Hakukuulutus

 

 
 
     
 
 

 

Toukokuun pyhien vaikutukset aukioloihin

Huomaathan, että toukokuulle sattuu kaksi arkipyhää, jolloin ISYYn toimistot ovat suljettu. Ensi viikolla vietämme Vapunpäivää maanantaina 1.5. ja toukokuun puolen välin tienoilla helatorstai 18.5. sulkee toimistot viikonlopun viettoon. 

Poikkeusaukiolot toukokuussa:

  • ma 1.5. SULJETTU (Vapunpäivä)
  • to 18.5. SULJETTU (helatorstai)

Ota yhteyttä

 
 
     
 
 

Tiedote: Ylioppilaskunnan perinteet näkyvät vappuaattona Joensuussa

Joensuun korkeakouluopiskelijat kokoontuvat jälleen juhlimaan vappua perinteisten ja uusien tapahtumien merkeissä. Juhlinta huipentuu vappuaattona 30.4. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) vappukulkueeseen, Torson lakitukseen ja Ilosaaressa pidettävään opiskelijoiden vapputapahtumaan. On selvää, että opiskelijoiden vapputapahtumat vetävät porukkaa tänä vuonna aivan uudella vireydellä.

– Joensuun vappua on opiskelijoiden keskuudessa odotettu. Opiskelijat pääsevät rankan opiskelurupeaman jälkeen hetkeksi hengähtämään ja osallistumaan moniin vapputapahtumiin. Vappuna korostuu se, että Joensuu on todellakin opiskelijakaupunki. Onkin tärkeää että pääsemme ylläpitämään vappukulttuuriamme ISYYn ja ainejärjestöjen toteuttamassa monipuolisessa ohjelmassa, toteaa ISYYn hallituksen varapuheenjohtaja Julia Lautala.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kiitos hymy- ja valitusviikon palautteista

Viime viikolla vietimme ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa, jonka aikana oli mahdollisuus antaa palautetta opiskelijaelämään vaikuttaville tahoille. Kiitos lomakkeelle tulleista palautteista. ISYY käsittelee palautteet ja vie niitä eteenpäin sidosryhmille.

Muistathan, että ISYYlle voi antaa palautetta koska tahansa verkkosivujen palautelomakeen kautta tai ottamalla yhteyttä ISYYn henkilökuntaan tai hallituslaisiin.

Palautelomake

 
 
     
 

 
 

SYL:n hallitus järjesti tempauksen opiskelijaelämän nurjasta puolesta

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietettiin 19.4. Mielenterveyspäivänä järjestettiin sekä luentoja että tempauksia ympäri Suomen. Helsingissä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SYL ja SAMOK tempaisivat Säätytalolla kääntämällä haalarinsa nurinkurin. Tempauksella haluttiin kiinnittää huomiota opiskelijaelämän nurjaan puoleen, eli lisääntyneisiin mielenterveyden häiriöihin ja mielenterveyden palveluiden kysyntään. Tällä hetkellä YTHS:n resurssit vastata lisääntyneeseen palveluiden kysyntään ovat täysin riittämättömät ja tähän halusivat järjestöt kiinnittää huomiota. Myös ISYYn hallituksen jäsen Mirka Nieminen kirjoitti opiskelijoiden mielenterveydestä ISYYn blogissa.

Lue lisää: Opiskelijat osoittivat päättäjille opiskelijaelämän nurjan puolen – mielenterveyskriisiin tarvitaan ratkaisuja! (syl.fi)

Lue lisää: Blogi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä – teemana kohtuus (isyy.fi)

 
 
     
 
 

SYL ja SAMOK päivystävät hallitusneuvotteluissa Säätytalolla

Osana SYL:n ja SAMOK:n eduskuntavaalikampanjaa "Opiskelijat pois köyhyysrajalta!" SYL:n ja SAMOK:n hallitusten jäsenet päivystävät hallitusneuvotteluiden ajan Helsingin Säätytalolla muistuttamassa opiskelijoille annetuista vaalilupauksista. Päivystämisen tarkoituksena on muistuttaa neuvotteluihin osallistujia, että vasta hallitusohjelmassa voidaan annettuja vaalilupauksia toteuttaa konkreettisesti. 

Päivystys alkaa, kun hallitustunnustelija Petteri Orpo ilmoittaa puolueet, jotka ovat mukana hallitusneuvotteluissa. Päivystys jatkuu niin kauan kuin neuvottelut kestävät. Paikkana on todennäköisesti Säätytalo, mutta paikkaa vaihdetaan, jos hallitusneuvottelut käydään jossain muualla, esim. 2015 neuvottelut käytiin Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa. Päivystäviä opiskelijoita saa, ja on jopa suotavaa mennä tervehtimään sekä kannustamaan pitkässä urakassaan.

 

UEF:n auditointiraportti luettavissa KARVI:n sivuilta

Itä-Suomen yliopisto läpäisi auditoinnin eli ulkoisen laadunvarmistuksen. Auditointi järjestettiin yliopistolla 9.-11.11.-22 ja kansainvälinen auditointiryhmä antoi arvionsa huhtikuussa. UEF:n vahvuudeksi arvioitiin monitieteisyys, henkilöstön ja opiskelijoiden aktiivinen osallistuminen päätöksentekoon sekä tiedolla johtaminen. Auditoinnin läpäistyään yliopisto sai laatuleiman joka on voimassa kuusi vuotta.

Auditointiraportti on luettavissa kokonaan kansallisen koulutuksen arviointineuvoston eli KARVI:n sivuilta.

 
 
     
 

 
 

 

Vakiovuorohaku lukuvuodelle 2023-2024 on nyt auki 🏀

🏐 Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelija- ja henkilökuntaryhmät voivat hakea itselleen vakiovuoroa SYKETTÄ-liikuntapalveluista lukuvuodelle 2023-2024. Vuorot alkavat pääsääntöisesti syyskuun alussa ja päättyvät toukokuun lopussa.

🧍🏽 Jokaisella vuorolla tulee olla 1-2 vastuuhenkilöä. Kaikilla vuorojen käyttäjillä (mukaan lukien vastuuhenkilöt) tulee olla voimassaoleva SYKETTÄ-tarra.

📢 Hakuaika päättyy 28.5.2023 klo 23:55.

Hae vuoroa ja lue lisää

 
 
     
 
 

Kevään 2023 viimeisiä kuntosaliohjausaikoja tarjolla toukokuun ajan!

Kuntosaliohjaukset ovat tauolla kesä-elokuun ajan ja jatkuvat taas syyskuussa 2023. 

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi.

Tämä ilmoitus voisi olla uutiskirjeessä tällä ja ensi viikolla. Ilmoitan sitten, et miltä näyttää aikojen suhteen.

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. Vähiin käyvät tämän lukukauden tapahtumat. Tänä keväänä Sillat-tapahtumissa on käynyt lähes 900 osallistujaa ja se on hui-kee-ta! Kevään tapahtumat kruunaa Priden puistojuhla Joensuussa lauantaina 20.5., jonka järjestelyissä Setan lisäksi ISYY ja SILLAT-hanke ovat mukana. Luvassa on mm. pikniköintiä, esiintyjiä ja pomppulinna. Lisäksi Kuopiosta on taas tulossa excursiobussi Prideen, joten save the date! 

Mukavaa vappua kaikille minun puolestani!
- Riina

 
 
     
 
 

 

Pian valmistuvien vertaistukiryhmä

Jännittääkö tutun opiskelijaelämän taakse jättäminen ja työelämään siirtyminen? Tule mukaan SILLAT-hankkeen järjestämään vertaistukiryhmään!

Vertaistukiryhmässä keskustellaan muutoksen tuomasta ahdistuksesta ja muista tunteista, joita valmistuminen ja työnhaku herättää sekä saamaan keinoja, kuinka valmistautua muutokseen ja epävarmuuteen. Ryhmä on avoin kaikille pian valmistuville pääaineesta riippumatta.

Ryhmä toteutetaan lähitapaamisina Joensuun kampuksella neljänä maanantaina 8.-29.5. klo 15.15-16.30. Tarvittaessa voidaan joustaa ja pitää etätapaamisia. Myös ryhmän aikatauluissa otetaan huomioon osallistujien toiveet. Ryhmässä vallitsevat turvallisen tilan periaatteet.

Ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu ISYYn nettisivujen kautta 14.-27.4. välisenä aikana. Mukaan mahtuu 9 henkilöä ja toteutuakseen vähintään 4 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Anna palautetta Kaverikahvilasta

Kevään kaverikahvilat tulevat tänään 25.4. päätökseen klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Viimeisenä teemana on "Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla" eli Kuopiossa haalarimerkkien ompelua ja Joensuussa pelailua ja leikkimielisiä kisoja. Kaverikahvilaan voi tulla vaikkei osallistuisi ohjelmaan.
Nyt on aika antaa palautetta Kaverikahvilasta, ja se käy näppärästi ja anonyymisti alempaa olevan linkin kautta. Palautteella haluamme kehittää konseptia tulevaa varten. Voit vastata palautteeseen, vaikket olisi osallistunut Kaverikahvilaan: kaikki kehittävä palaute on tervetullutta!

Palautelomake

 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä - teemana kohtuus

Viime viikolla 19.4. vietettiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivää, ja sen johdosta ISYYn blogissa kirjoitettiin suorittamisesta opiskelijanäkökulmasta ja palautumisen merkityksestä hektisessä opiskeluarjessa.

"Opiskelijoillakin tulee olla oikeus lepoon, lomiin ja vapaa-aikaan opintojen ohessa, ja vaikka yhteiskunnan vaatimusten haastamisessa voi mennä aikaa, me voimme jokainen löytää keinoja oman elämämme kohtuullistamiseen", kirjoittaa ISYYn hallituksen jäsen Mirka Nieminen.

Lue blogiteksti kokonaisuudessaan ISYYn verkkosivuilta

 
 
     
 
 

Tule mukaan harrastuskaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin vapaa-ajan harrastukseen? ISYYn harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille UEF:n opiskelijoille, jotka haluavat uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Harrastus voi olla vanha tai uusi. Tällä hetkellä kaivataan kavereita mm. näihin harrastuksiin:

  • Pöytäroolipelit
  • geokätköily
  • sosiaalisen median sisällöntuottaminen

Lue lisää toiminnasta sekä muista etsityistä harrastuksista alempaa löytyvän linkin kautta, ja täytä hakemuslomake jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Hei opiskelija! Osallistu kyselyyn ja voita Apple Airpodsit!

Auta meitä kehittämään UEFin brändiä täyttämällä lyhyt kysely. Selvitämme kyselyllä mielikuvia ja mielipiteitä yliopistostamme. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja kaikkien yhteystietonsa
 jättäneiden kesken arvotaan Apple Airpods 2. sukupolven nappikuulokkeet.

Osallistu kyselyyn

 
 
     
 

 
 

Jäitkö ilman lippua Savo-Karjala excusta?

Jäitkö ilman lippua ISYYn järjestämästä Savo-Karjalan excusta? Olisitko valmis astumaan Popsin maskotin, Pauli Pöllön, kyytiin ja tutustua reiviretken merkeissä erilaisiin lähikuntiemme anniskeluravintoloihin? Pääset nyt vielä mukaan tälle vappuviikkojen odotetuimmalle exculle, kun ostat lipun Pauli Pöllön reiviretkelle!

Tämä poikkitieteellinen reiviretki alkaa vappuviikon lauantaina 29.4. klo 10.30 ja retken kokonaiskesto on noin 9 tuntia. Tapahtuma on osa Savo-Karjalan excua, joten kierrämme samat paikat ja pääsemme samoille jatkoille Las Palmasiin yhdessä muiden excuun osallistuvien kanssa! Lipun hinta on 20 euroa ja se sisältää myös haalarimerkin.
 
Linkki Facebook-tapahtumaan
Linkki ilmoittautumiseen

 

 
 
     
 
 

 

AEGEE Joensuu - Think Drink: Language Speed-dating 26.4.

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut! Tule mukaan tämän kuun Think Drink -tapahtumaan kielten pikadeittailuun AEGEE-päivän kunniaksi. 💡🍺

 Tule mukaan virkistämään kielitaitoasi, keräämään hauskoja faktoja eri kielistä ja tapaamaan uusia ihmisiä - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita! 
  
📌 Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
🗓 keskiviikko 26 huhtikuuta klo. 20.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: aegee-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, tiistaisin klo. 16.30 AU205:ssä.

 
 
     
 
 

🌍Getting Started: Climate Change and Advocacy Workshop 6.-7.5.🌍 

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää ilmastonmuutoksesta ja vihreästä siirtymästä  ?
Tule sit mukaan AEGEE Joensuun ilmaiseen ilmastonmuutos- ja vaikuttamistyöpajaan 6.-7.5.! 

Tämän kaksipäiväisen tapahtuman aikana AEGEE Joensuu järjestää yhteistyössä AEGEE Euroopan Climate Emergency Working Group ja Sustainability Committee:n kanssa työpajoja ja aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on voimaannuttaa Joensuun nuoret osallistumaan alueen vihreään murrokseen.

Työpaja rahoitetaan kokonaan EU:n Teens4Green-aloitteesta, mikä tarkoittaa, että kaikki osallistumiskustannukset katetaan, mukaan lukien 2 ateriaa/päivä osallistujaa kohden.

Lue lisää ja hae täältä!

Hakemukset sulkeutuvat 25. huhtikuuta klo 18.00.
Paikkoja on rajoitetusti, joten varmista, että haet pian!

Huom!: Tapahtuma pidetään pääasiassa englanniksi, koska ulkopuoliset fasilitaattorit isännöivät istuntoja.

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
25.4. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
25.4. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
25.4. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
26.4. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18, AU110
26.4. AEGEE Joensuu - Think Drink: Language Speed-dating klo 20, Bar Play
28.4. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
28.4. ISYYn vappusitsit klo 19-22, E200
29.4. Savo-Karjala Excursio Joensuu
29.4. Poikkiteteellinen Serpentiiniä Ilosaaressa -vappurieha klo 13-17 Ilosaaressa
29.4. AEGEE Joensuu - Vappu Treasure Hunt klo 14
30.4. Vappuaatto

  • klo 10-14 Vappubrunssi, AU110 (järj. SILLAT)
  • klo 15 Alkukiven lakitus (by Täky ry)
  • klo 15-16.30 Vappu Soi - lauluja rauhasta ja solidaarisuudesta, Kulttuuritehdas Siihtala
  • klo 15.15 Vappukulkueen lähtö Carelialta
  • klo 16-18 Vapputapahtuma Ilosaaressa

Toukokuu
1.5.
ISYYn toimistot suljettu
1.5. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
1.5.-30.9. Kilometrikisa 2023
2.5. Hartaus ja kahvit klo 12 Genesis-kappelissa
2.5. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
2.5. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
2.5. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
3.-5.5. SILLAT-aamupalat
6.-7.5. Getting Started: Climate Change and Advocacy Workshop
8.5. ISYYn edunvalvontakahvit klo 16.30-18, AU205
18.5. ISYYn toimistot suljettu

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko