Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 18/2023

ti toukok. 02 14:37:59 2023

Vko 18 / 1-7.5.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 16/2023

Vko 18 / 1-7.5.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan tai ilmastoverkoston jäseneksi!
☕ Edunvalvontakahvit Joensuussa 8.5.
📌 Vastaa YTHS-kyselyyn
📣 Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 on alkanut
🚴🏼 Kilometrikisa on polkaistu käyntiin
🏀 Vakiovuorohaku lukuvuodelle 2023-2024 on nyt auki
📌 Pian valmistuvien vertaistukiryhmä
🌈 Pohjois-Karjalan Pride ja excursio Kuopiosta
🎭 Äkkilähtöjä kaupunginteatteriin
🎉 Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan tai ilmastoverkoston jäseneksi!

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Kiinnostaako kestävä kehitys? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle ja tutustua opiskelijoihin muista yliopistoista?

Kiinnostaako ilmastovaikuttaminen? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta? Haluaisitko kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista ja osaamista?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta esittää SYLille kolmea ehdokasta kumpaankin toimielimeen 14.5.2023 mennessä. Voit hakea neuvottelukuntaan tai ilmastoverkostoon lähettämällä hakemuksen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajalle 9.5.2023 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää:
Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta
Ilmastoverkosto

 
 
     
 
 

 

Edunvalvontakahvit Joensuussa 8.5.!

ISYYn edunvalvontakahvit tulevat järjestetään Joensuussa maanantaina 8. toukokuuta. Tule kampukselle AU205 klo 16.30–18.00 vaihtamaan ajankohtaisia edunvalvonnan kuulumisia ISYYn hallituksen, sekä ainejärjestötoimijoiden kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan opiskelijaedunvalvonnasta.

Kevään viimeisten edunvalvontakahvien teemana ovat ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenedut. Edunvalvontakahveilla on tarjolla kahvia/teetä, sekä pientä purtavaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta ilmoitathan erityisruokavalioista: mirka.nieminen@isyy.fi (7.5. mennessä).

 
 
     
 
 

Opiskelija, vastaa YTHS-kyselyyn!

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) tekevät kyselyn, jossa selvitetään opiskelijoiden kokemuksia ja mielikuvia YTHS:stä sekä sen tulevaisuudesta.

Vastaamisen jälkeen voit osallistua Lidlin lahjakorttien arvontaan.

Huom. kysely avautuu keskiviikkona 3.5. ja on auki 21.5. saakka. Mikäli olet löytänyt kyselyn huhtikuussa Yammerin-kautta, käythän vastaamassa kyselyyn uudestaan. Kyselystä on inhimillisen virheen vuoksi viestitty Yammerissa ennen kyselyn alkamista, jolloin lomakkeen keskeneräinen työversio on ollut auki. SYL ja SAMOK on mitätöinyt huhtikuun aikana tulleet vastaukset ja on sähköpostitse yhteydessä yhteystietonsa jättäneisiin vastaajiin.

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 
 

Yliopistoon ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 on alkanut 1.5.2023

Lukuvuosi-ilmoittautuminen yliopiston kirjoilla oleville eli jatkaville opiskelijoille on alkanut 1.5.2023 ja päättyy 15.9.2023. Ilmoittautumisvelvollisuus koskee sekä perustutkintoa että jatkotutkintoa suorittavia tutkinto-opiskelijoita. 

Lue lisää Kamusta

 
 
     
 

 
 

Kilometrikisa on polkaistu käyntiin! 🚴🏼

☀️ SYKETTÄ on mukana Kilometrikisassa, joka poljetaan 1.5.-30.9.2023. Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita UEF:n Joensuun kampuksen ja Karelia-amk:n opiskelijat sekä henkilökunta.

👋🏼 Pyöräillyt kilometrit ja minuutit menneiltä kisapäiviltä voi merkitä myös takautuvasti kalenteriin. Kalenteria ei siis tarvitse täyttää joka päivä!

⚡ Voit osallistua kisaan myös sähköavusteisella pyörällä! Jos kulkupelinäsi on sähköpyörä, niin muista klikata omista tiedoistasi ''Kyllä, ajan sähköavusteisella polkupyörällä'' -kohta aktiiviseksi.

🚴🏼 Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.

👉🏼 Tule mukaan polkemaan SYKETTÄ Joensuu uuteen ennätykseen!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vakiovuorohaku lukuvuodelle 2023-2024 on nyt auki 🏀

🏐 Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelija- ja henkilökuntaryhmät voivat hakea itselleen vakiovuoroa SYKETTÄ-liikuntapalveluista lukuvuodelle 2023-2024. Vuorot alkavat pääsääntöisesti syyskuun alussa ja päättyvät toukokuun lopussa.

🧍🏽 Jokaisella vuorolla tulee olla 1-2 vastuuhenkilöä. Kaikilla vuorojen käyttäjillä (mukaan lukien vastuuhenkilöt) tulee olla voimassaoleva SYKETTÄ-tarra.

📢 Hakuaika päättyy 28.5.2023 klo 23:55.

Hae vuoroa ja lue lisää

 
 
     
 
 

Kevään 2023 viimeisiä kuntosaliohjausaikoja tarjolla toukokuun ajan!

Kuntosaliohjaukset ovat tauolla kesä-elokuun ajan ja jatkuvat taas syyskuussa 2023. 

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Täytä ilmoittautumislomake ja liikuntaneuvoja Riina on sinuun yhteydessä 1,5 h ohjausajan sopimiseksi.

Tämä ilmoitus voisi olla uutiskirjeessä tällä ja ensi viikolla. Ilmoitan sitten, et miltä näyttää aikojen suhteen.

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! 

Toivottavasti vappusi meni mukavasti! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. 

Energiaa viikkoosi toivottelee Riina 

 
 
     
 
 

 

Pian valmistuvien vertaistukiryhmä

Ilmoittautumista jatkettu 3.5. saakka!

Jännittääkö tutun opiskelijaelämän taakse jättäminen ja työelämään siirtyminen? Tule mukaan pian valmistuvien vertaistukiryhmään!

Vertaistukiryhmässä keskustellaan muutoksen tuomasta ahdistuksesta ja muista tunteista, joita valmistuminen ja työnhaku herättää sekä saamaan keinoja, kuinka valmistautua muutokseen ja epävarmuuteen. Ryhmä on avoin kaikille pian valmistuville pääaineesta riippumatta.

Ryhmä toteutetaan lähitapaamisina Joensuun kampuksella neljänä maanantaina 8.-29.5. klo 15.15-16.30. Tarvittaessa voidaan joustaa aikatauluissa ja pitää etätapaamisia. Ryhmässä vallitsevat turvallisen tilan periaatteet.

Ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu ISYYn nettisivujen kautta. Mukaan mahtuu 9 henkilöä ja toteutuakseen vähintään 4 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pohjois-Karjalan Pride ja excursio Kuopiosta

ISYY järjestää Pohjois-Karjalan Seta ry:n kanssa vuoden 2023 Pride-kulkuetta ja puistojuhlaa lauantaina 20.5. Joensuussa!

Pride-kulkue alkaa torilta klo 15 ja päättyy klo 16 Ilosaareen puistojuhlaan, jonka ohjelmassa on piknikkiä, live-musiikkia, pomppulinna sekä tietysti loistavaa seuraa. SILLAT-hanke järjestää excursion Kuopion kampukselta Joensuuhun, jotta Kuopiossa opiskelevilla on mahdollisuus osallistua Prideen Joensuussa.

Pue siis haalarit ja tule viihtymään muiden opiskelijoiden kanssa Prideen!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Anna palautetta Kaverikahvilasta

Kevään kaverikahvilat päättyivät 25.4. päätökseen ja nyt on tullut aika antaa palautetta Kaverikahvilasta, ja se käy näppärästi ja anonyymisti alempaa olevan linkin kautta. Palautteella haluamme kehittää konseptia tulevaa varten. Voit vastata palautteeseen, vaikket olisi osallistunut Kaverikahvilaan: kaikki kehittävä palaute on tervetullutta!

Palautelomake

 

 

 
 
     
 
 

Tule mukaan harrastuskaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin vapaa-ajan harrastukseen? ISYYn harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille UEF:n opiskelijoille, jotka haluavat uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Harrastus voi olla vanha tai uusi. Tällä hetkellä kaivataan kavereita mm. näihin harrastuksiin:

Joensuu:

 • Pöytäroolipelit
 • geokätköily
 • sosiaalisen median sisällöntuottaminen

Lue lisää toiminnasta sekä muista etsityistä harrastuksista alempaa löytyvän linkin kautta, ja täytä hakemuslomake jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Hei opiskelija! Osallistu kyselyyn ja voita Apple Airpodsit!

Auta meitä kehittämään UEFin brändiä täyttämällä lyhyt kysely. Selvitämme kyselyllä mielikuvia ja mielipiteitä yliopistostamme. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja kaikkien yhteystietonsa
 jättäneiden kesken arvotaan Apple Airpods 2. sukupolven nappikuulokkeet.

Osallistu kyselyyn

 
 
     
 

 
 

Opiskelijan äkkilähtö Joensuun kaupunginteatterissa

Mitä saat 7,50 eurolla?
Virkistävän opiskelijan äkkilähdön Joensuun kaupunginteatteriin!

Tule ”pienemmän tai isomman”
kaverin kanssa viihteelle!

Laclos/Hampton: Vaarallisia suhteita
Kuka selviytyy voittajana ja kenestä? Kuka selviytyy leikistä hengissä?

 • to 4.5. klo 14 ja 18
 • pe 12.5. klo 18
 • la 13.5. klo 14 ja 18
 • ke 17.5. ja pe 19.5. klo 18
 • la 20.5. klo 13 ja 17

”Hienosti toteutettu, roolit nautittavasti luotu,
tempaisi mukaansa eli hyvä esitys.” katsojakommentti

 

Opiskelijan äkkilähtö Joensuun kaupunginteatterissa

Iso Paha Susi
Lastennäytelmä jossa monta
satua samassa paketissa

 • pe 5.5. klo 17.30
 • la 6.5. klo 14
 • ti 9.5. klo 9
 • ke 10.5. klo 10 ja 17.30
 • to 11.5. klo 9.30 ja 17.30…
 
 
 

7,50 euron -äkkilähtöjen LIPUNMYYNTI esityspäivinä Lippu.fi, Carelicum palvelut, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tunti ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Normaalisti ja ennakkoon ostettuna opiskelijalippu maksaa 15 euroa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

AEGEE Joensuu -  Naisten Itsepuolustuskurssi

Tule mukaan AEGEE Joensuun naisten itsepuolustuskurssille!

Tämä työpaja kattaa neljä keskeistä teemaa, joiden avulla voit valmistautua erilaisiin tilanteisiin. Opit tilannetietoisuudesta, joka auttaa tunnistamaan mahdolliset uhat ja liikkumaan turvallisesti ahtaissa tiloissa, sanattomista puolustustekniikoista, joilla voit de-eskaloida tilanteita, sanallisista puolustustekniikoista, joilla voit puolustaa itseäsi tehokkaasti, ja hyökkäystekniikoista, joilla voit puolustautua fyysisesti. Kouluttaja on harrastanut eri kamppailulajeja ja opastaa sinua käytännön tekniikoissa ja strategioissa, jotka perustuvat hänen omiin kokemuksiinsa.
Kurssi on pääosin englanniksi, mutta lisäapua voidaan antaa tarvittaessa myös suomeksi.

Ilmoittaudu mukaan - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita! 

📌 Urheilutalo (Koskikatu 12, Joensuu)
🗓 lauantai 13 toukokuuta klo. 15.00-17.00

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: aegee-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, tiistaina klo. 16.30 AU202:ssä.

 
 
     
 
 

Hanki liput kaikkien aikojen kiertueelle opiskelijahintaan 22/26 €

Paras mahdollinen huipennus keväälle on Oopperan ja Baletin sykähdyttävä areenakiertue Oulussa, Rovaniemellä, Joensuussa, Helsingissä ja Turussa. Kaupunkien suurimmilla areenoilla nähtävä esitys koostuu kimarasta oopperan ja baletin hittejä – juuri niitä tarttuvia melodioita, joita olet taatusti kuullut, vaikka teoksen nimi ei heti tulisikaan mieleen. Näyttävä, viihdyttävä ja nopeatempoinen spektaakkeli sopii erinomaisesti ensikertalaisille ja koko perheelle.

Areenakiertueen Joensuun esitykset ovat lauantaina 13.5. klo 14 ja klo 18 Joensuu-areenalla.

Käyttämällä koodia ENNAKKOETU saat areenakiertueen liput 10 % edullisemmin opiskelija- ja nuorisohintaan 22/26 € (norm. 24/29 €). Saat 10 % edun myös perushintaisista lipuista (norm. 39/45 €) ja eläkeläislipuista (norm. 34/40 €). Etu on voimassa esityspäivään klo 12 saakka vain Oopperan ja Baletin verkkokaupassa ja mobiilisovelluksessa. Tartu tilaisuuteen. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
1.5.-30.9. Kilometrikisa 2023
2.5. Hartaus ja kahvit klo 12 Genesis-kappelissa
2.5. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
2.5. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
2.5. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
3.-5.5. SILLAT-aamupalat
3.5. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
5.5. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
6.-7.5. Getting Started: Climate Change and Advocacy Workshop
8.5. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
8.5. ISYYn edunvalvontakahvit klo 16.30-18, AU205
13.5. Naisten itsepuolustuskurssi klo 15-17, Urheilutalo (järj. AEGEE Joensuu)
18.5. ISYYn toimistot suljettu
20.5. Pride-kulkue ja puistojuhla klo 15 alkaen (lähtö torilta)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko