Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 21/2023

ti toukok. 23 13:35:25 2023

Vko 21 / 22-28.5.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 19/2023

Vko 21 / 22-28.5.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🙋 ISYY etsii kiireapulaisia
📌 Poikkeuksia toimistojen aukioloissa
✏️ Vielä ehdit hakea UEF:n harjoittelukoulun johtokuntaan
🗑️ ISYY mukana YLEn miljoona roskapussia kampanjassa ke 24.5.!
🏋🏽‍♀️ JoenVoLin kesäjumpat ☀️
🏸 Kesän palloiluvuorot Mehtimäkihallissa 🏸
✍️ Vielä kerkeät vastaamaan ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatko-kyselyyn
🌎 Haluatko edistää kestävää kehitystä yhdessä muiden nuorten kanssa? 
⚾ Ilmainen sisäänpääsy Joman otteluun 26.5 ja VIP-lippujen arvonta!

Kevään viimeinen uutiskirje julkaistaan ensi viikon tiistaina 30.5. Syksyn ensimmäinen uutiskirje ilmestyy jälleen 15.8.

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYY etsii kiireapulaisia 

Oletko syyskuun alkuun tekemistä vailla? Oletko asiakaspalveluhenkinen tyyppi? Lukaiseppa tämä!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee kummallekkin kampukselle, Joensuuhun ja Kuopioon, kiireapulaista syksyn alkuun  toimiston avustaviin tehtäviin määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 30.8.-15.9.2023.

 Työaika asettuu ISYYn toimistojen aukioloaikoihin, eli ma, ti ja to klo 10-15, ke klo 12-16 ja pe klo 10-14 (huom. syyskuun alun poikkeusaukiolo).

Lue hakukuulutus ISYYn verkkosivuilta ja hae tehtävää viimeistään 31.5.2023.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia toimistojen aukioloissa

Huomaathan, että ISYYn toimistot ovat kiinni ensi viikolla torstaina 1.6.2023. Muutoin ISYYn toimistot palvelevat normaalein aukioloin torstaihin 15.6. saakka, jonka jälkeen ISYYn toimistot lomailevat elokuun alkuun saakka. ISYYn toimistot ovat syyslukukaudella auki 1.8. alkaen.

Toimistojen yhteystiedot

 
 
     
 
 

Vielä ehdit hakea UEF:n harjoittelukoulun johtokuntaan

Haluaisitko sinä edustaa opiskelijoita UEF:n harjoittelukoulun johtokunnassa tulevana lukuvuotena? Vielä voit hakea tehtävää!

Johtokuntaan haetaan yhtä varsinaista opiskelijaedustaa ja kahta varaedustajaa. Tarkka edustusaika tehtävälle on 1.8.2023 – 31.7.2024. Aiempaa hakua on jatkettu, koska kaikkia edustuspaikkoja ei saatu täytettyä.     

 

 
 
 

Johtokunnan tehtävänä on:

1. arvioida ja kehittää harjoittelukoulun opetusta ja harjoittelukoulussa järjestettävää ohjattua harjoittelua sekä edistää harjoittelukoulun tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoimintaa
2. hyväksyä tiedekuntaneuvostolle esitettävät laajakantoiset ja periaatteellisesti tärkeät suunnitelmat, tehdä niitä koskevia esityksiä ja antaa niitä koskevia lausuntoja
4. käsitellä harjoittelukoulun talousarvio ja toimintakertomus
5. hyväksyä koulun opetussuunnitelma ja tuntijako
6. päättää oppilaan erottamisesta määräajaksi
Harjoittelukoulun johtokuntaan hakevan on oltava läsnä olevaksi ilmoittautunut luokan-, aineen- tai erityisopettajan, käsityönopettajan, kotitalousopettajan tai opinto-ohjaajan koulutusohjelmassa opiskeleva opiskelija tai kyseisten alojen tohtoriopiskelija.

Johtokunnan kokouksiin osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio.

Kiinnostuitko tehtävästä? Lue lisää ja hae paikkaa 23.5.2023 klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY mukana YLEn miljoona roskapussia kampanjassa ke 24.5.!

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kampanja päättyy keskiviikkona 14.6. jolloin tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Kampanjan kumppanit välittävät kampanjasta tietoa, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksiensa mukaan.

Myös ISYY osallistuu miljoona roskapussia -kampanjaan ja kannustammekin nyt opiskelijoita liittymään hommiin mukaan. ISYYn henkilöstö ja hallitus kutsuu opiskelijat kanssaan keräämään roskia kampusalueelta keskiviikkona 24.5. kello 10-11. Tule paikalle Haltialle kello 10. Tarjoamme osallistujille hanskat ja roskapussit. Pussit lasketaan ja ilmoitetaan ISYYlle. ISYY ilmoittaa kerätyn määrän kaupungeittain YLElle. 

Tempaukseen voi osallistua kuka tahansa ja ilmoittaa kerättyjä pusseja. Lue lisää YLEn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

JoenVoLin kesäjumpat ☀️

💃🏽 Joenvoli ryhmäliikunta kesäjumpat pidetään tiistaisin klo 18.30-19.30 Karsikon urheiluhallilla ja torstaisin klo 17-18 Mehtimäkihallin pedagogisessa salissa 6.6.-10.8. välisenä aikana. Heinäkuussa jumpat vain tiistaisin. Jumppien ohjaajat ja teemat vaihtelevat viikoittain. Tuntisisällöt löytyvät JoenVoLin sivuilta.

🕺🏽 Tunneille ilmoittaudutaan SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta. Tunnit ovat JoenVoLin organisoimia ja osallistujina on myös heidän omia asiakkaitaan.

 
 
     
 
 

Kesän palloiluvuorot Mehtimäkihallissa 🏸

🏐 Liikuntakalenteriin on lisätty sulkapallo-, lentopallo- ja Roundnet-vuoroja Mehtimäkihallin UEF-lohkoon koko kesän ajaksi ma-su klo 8-21.30. Kaikilla palloiluvuoroilla kävijöillä tulee olla voimassaoleva palloilu- tai ryhmäliikuntatarra. Vuoroille ilmoittaudutaan SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta.

🏸 Sulkapallovuoroilla tulee olla omat mailat ja pallot. SYKETTÄ-käyttäjät voivat lainata mailoja ja palloja ISYYn toimistolta aukioloaikoina. Lentopallo- ja Roundnet-vuorojen välineet löytyvät lohkosta.

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Heipsan! Pohjois-Karjalan Pride on nyt takana päin ja tämä on toiseksi viimeinen ajankohtaisinfo hankkeen toiminnoista tänä lukuvuonna. On vähän haikeata, kun kaikki taas loppuu, mutta syksyllä palataan jälleen kerran astialle. Syksyn suunnittelu alkaa kesäkuussa ennen kuin jään kesälomalle, mutta voin luvata jo tässä vaiheessa, että samoja hyväksi todettuja juttuja jatketaan edelleen. 

Toivotan aurinkoista viikkoa itse kullekin!

- Riina

 
 
     
 
 

Vielä kerkeät vastaamaan ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatko-kyselyyn

UEF:n ja ISYYn SILLAT-hanke on tulossa päätökseen joulukuussa 2023 ja haluamme kartoittaa, minkälaisia toiveita opiskelijoilla on ISYYn tekemälle hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyölle jatkossa. 

Kysely on avoin kaikille UEF:n opiskelijoille. Vastaaminen kestää n. 5-10 minuuttia, ja vastaaminen on anonyymia, mutta jos haluat osallistua S-ryhmän 50 €:n lahjakortin arvontaan, jätä yhteystietosi lomakkeen lopuksi. Yhteystietojasi ei yhdistetä lomakkeen vastauksiin. Lahjakortteja arvotaan yht. 6 kpl.

Kiitos jo etukäteen arvokkaasta vastauksestasi!

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 

 
 

Haluatko edistää kestävää kehitystä yhdessä muiden nuorten kanssa? Hae mukaan Nuorten Agenda2030 -ryhmään 4.6. mennessä!

Nuorten Agenda2030 -ryhmässä 15-28 -vuotiaat nuoret pääsevät osallistumaan Agenda2030:n, eli YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseen kansallisella tasolla. Ryhmässä vaikutetaan muun muassa kannanotoin ja sidosryhmätyöskentelyn kautta. Nuorten Agenda2030 -ryhmä toimii pääministerin johtaman kestävän kehityksen toimikunnan yhteydessä.

Ryhmän tavoitteina on: 

  • edistää kestävän kehityksen tietoisuuden lisääntymistä ja tavoitteiden toteutumista eri puolilla Suomea
  • osallistua kansalliseen keskusteluun kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi Suomessa ja globaalisti, erityisesti osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan työtä

Ryhmällä on kaksi tasavertaista puheenjohtajaa sekä 12 – 14 jäsentä eri puolilta Suomea ja erilaisista taustoista. Ryhmään voivat hakea nuoret, jotka ovat iältään 15 – 28-vuotiaita.

Ryhmän jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Haku järjestetään vuosittain ja joka vuosi valitaan aina puolet jäsenistä: yksi puheenjohtaja ja 6 – 7 jäsentä. Nyt valittavien jäsenten toimikausi on 08/2023 – 08/2025. Ryhmän toiminnan mahdollistavat valtioneuvoston kanslia ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Kyseessä on luottamustoimi, josta ei makseta palkkaa. Tehtävästä aiheutuvat matka- ja majoituskulut korvataan. 

Lisätietoja ryhmän toiminnasta löytyy hakuilmoituksesta ja ryhmän Instagramista @nuortenagenda. Lisäksi ryhmän tasa-arvoiseen puheenjohtajaan Saanaan voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä joko sähköpostitse saana.ylikruuvi@gmail.com tai puhelimitse/Whatsappissa +358 44 279 1399.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Ilmainen sisäänpääsy Joman otteluun 26.5 ja VIP-lippujen arvonta!

Joensuun Maila kohtaa Bolt-stadionilla Koskenkorvan Urheilijat perjantaina 26.5 klo 18.00. Otteluisäntä CPU Oy tarjoaa kaikille opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun!

Ilmaislipun lunastus voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä Bolt Stadionin lipunmyynnistä tai ennakkoon Joensuun Mailan toimistolta (Hiiskoskentie 9, 80100 Joensuu, avoinna ma-pe 10-15).

Tule kannustamaan Joma voittoon ja poikkea samalla CPU:n pisteelle tutustumaan yritykseemme. Kenties löydät seuraavan harjoittelu- tai työpaikkasi maksamisen ratkaisuiden parista?

Osallistu arvontaan ja voita itsellesi ja kolmelle kaverille VIP-liput! Kaikkien Yammer-uutisesta tykänneiden opiskelijoiden kesken arvotaan yksi neljän hengen VIP-lippupaketti 26.5. peliin. Voittajien täytyy olla UEFin opiskelijoita. Arvonta suoritetaan keskiviikkona 24.5. klo 15.00.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
25.5. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
26.5. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
26.5. Joensuun Maila vs Koskenkorvan Urheilijat Bolt-stadionilla klo 18.00 - ilmainen sisäänpääsy opiskelijoille!

Kesäkuu
1.6
. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
2.6. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
9.6. SPR Speedfriending klo 16-17.45, Kulttuuritehdas Siihtala
16.6.-31.7. ISYYn toimisto suljettu

Syksyn tapahtumia
1.-14.9.
SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot
7.9. Kampusrysäys, kaupunkisuunnistus ja jatkot
17.9. Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma Joensuussa 
2.-6.10. Hyvinvointiviikko
4.10. Liikuntailtapäivä
4.10. ISYYn Liikuntailtapäivän jatkot
10.-11.10. Järjestöpäivät
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys
8.11.  ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko