Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 2/2024

ti tammik. 09 12:30:58 2024

Vko 2 / 9.-15.1.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 2/2024

Vko 2 / 9.-15.1.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Lempeää uutta vuotta!

Vuoden vaihteen lomailut ovat takana päin ja on aika vuoden ensimmäisten uutiskirjeiden. Toivottavasti pääsit rentoutumaan loma-aikana!

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet esimerkiksi seuraavaa:

 • ehdota ISYYlle huomionosoituksen saajaa
 • voit äänestää presidentinvaaleissa ennakkoon kampuksella
 • opintopisteet luottamustoimista tulevat hakuun tammikuun lopulla
 • muista maksaa YTHS-maksu
 • ilmoittautuminen UEF tohtoripromootion opiskelija-airueeksi on auki

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimistot ovat taas auki

ISYYn toimistot ja uutiskirjeet ovat palanneet tuttuun arkirytmiin. Toimistot palvelevat sinua viikoittain maanantaista torstaihin. Poikkeukset aukioloissa löydät aina ISYY.fi -etusivulta ja tiedotamme niistä myös uutiskirjeessä, joka kilahtaa postiisi tiistaisin. 

Toimistojen aukioloajat:

 • ma 10-12, 13-15
 • ti 10-12, 13-15
 • ke 12-16
 • to 10-12, 13-15
 • pe suljettu
  yhtestiedot  
 
 
     
 
 

Presidentinvaalit: Äänestä ennakkoon kampuksella!

Itä-Suomen yliopiston kampuksella, Carelian aulassa, on presidentinvaalien ennakkoäänestyspiste. Carelian äänestyspiste on käytössä myös mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestyksessä. Voit tarkastaa kaikki ennakkoäänestyspisteet alla olevan linkin kautta.

Carelian ennakkoäänestyspisteen aukioloajat (1. vaali):

 • 17.- 19.1. (ke-pe) kello 10-17
 • 22.-23.1. (ma-ti) kello 10-18
  äänestyspaikat  
 
 
     
 
 

Ehdota huomionosoituksen saajaa 28.1. mennessä

Voit nyt antaa ehdotuksen kunnia-, ansio- tai kuntamerkin saajasta, jotka julkistetaan ISYYn kevään vuosijuhlissa! Ehdotuksia voi antaa 28. tammikuuta saakka.

Kenellä tahansa ylioppilaskunnan jäsenellä tai alumnilla on oikeus esittää kunnia-, ansio- tai kuntamerkin saajaa. Ehdotukset luovutetaan ISYYn huomionosoitustoimikunnalle, jonka esityksestä lopullisen päätöksen merkkien myöntämisestä tekee ylioppilaskunnan hallitus.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haetko opintopisteitä viime vuoden luottamustoimista? 

Viime vuoden luottamustoimista myönnettävät opintopisteet tulevat hakuun 29.1.2024 ja ovat haettavissa helmikuun 2024 loppuun.

Hakuohjeet julkaistaan ISYYn verkkosivuilla 29. tammikuuta. Tiedotamme haun alkamisesta myös uutiskirjeissä ja muissa ISYYn kanavissa.

 
 
     
 
 

ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF meeting 19.1.

ISYY Club Sustainable Lifestyle will hold their meeting 19 January at 4 pm, where they will elect their new Club Board. Join them for the election of a new board for the year 2024. Maybe you'll be a nwe board member too or just learn more about their activities?

The meeting will be held remotely via Microsoft Teams.

  meeting link  
 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ-kevätkausi 2024

Kevään 2024 SYKETTÄ-kausi alkoi, tervetuloa mukaan sykkimään!

Ilmaiset kokeiluviikot ovat käynnissä 21.1.2024 saakka. Muistathan rekisteröityä käyttäjäksi, niin pääset ilmoittautumaan tunneille ja vuoroille nettisivujen liikuntakalenterin kautta.

HUOM! Ilmoittautuminen liikuntakalenterin tunneille ja vuoroille mobiilisovelluksen kautta ei onnistu ilman voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa – jos sinulla ei ole voimassaolevaa tarraa, sinun tulee ilmoittautua nettisivujen liikuntakalenterin kautta!
 

   sykettä.fi  
 
 
     
 
 

Talvikilometrikisa on polkaistu käyntiin!

SYKETTÄ on mukana Talvikilometrikisassa, joka poljetaan 1.1.-29.2.2024. Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat sekä henkilökunta!

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.

Tule mukaan polkemaan SYKETTÄ Joensuu uuteen ennätykseen! 

 

 
 
 

Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan parhaat joukkueet. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden Winter Classic!

Itä-Suomen Yliopiston ja Karelian Ammattikorkeakoulun opiskelijat kamppailevat Pohjois-Karjalan mestaruudesta Opiskelijoiden Winter Classic -jääkiekkotapahtumassa tiistaina 16.1.2024 klo 18:00 Mehtimäen pesäpallostadionilla (Mehtimäenaukio 2, Joensuu).

Luvassa tapahtuma, jolle NHL:kin kalpenee. Tule siis mukaan seuraamaan, kannustamaan ja nauttimaan toista kertaa järjestettävästä maksuttomasta talviurheiluspektaakkelista!

 
 
 

Alustava aikataulu:
16:30 sisäänpääsy alkaa
17:15 joukkueiden ja tuomarien lämmittely
17.50 alkuseremonia
18.00 peli alkaa
21.00 tapahtuma päättyy

Ennen ottelua ja ottelun erätauoilla ohjelmaa ja kilpailuja yleisölle. Tapahtuman virallinen “limited edition” haalarimerkki myynnissä vain tapahtuman kioskilta ja ennakkoon ostettavissa kide.appin kautta.

 

Tapahtuma-alueella on Joensuun Kiekko-Poikien ylläpitämiä kioskimyyntipisteitä. Järjestämme myös arvonnan Icehearts ry:n paikallisen toiminnan tueksi. Arvontalippuja saatavilla rajoitetusti, huippupalkinnot jaetaan paikan päällä!

Winter Classicin järjestää Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta - ISYY yhteistyössä SYKETTÄ Joensuun kanssa. Tapahtumaa tukemassa Joensuun kaupunki, Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Maakuntaliitto ja moni muu!

  kide.app  
 
 
     
 

 
 

Nyyti Coaching -haku on auki!

 • Ovatko opintosi loppusuoralla?
 • Haluatko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen?
 • Kaipaatko tukea työelämään ja ammattiin liittyvien tavoitteidesi kirkastamiseen?

Tule mukaan NyytiCoachingiin! Haku kevään 2024 coaching-ohjelmaan on nyt käynnissä. Tarkemmat hakuohjeet ja linkin hakulomakkeeseen löydät alta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Muista maksaa YTHS-maksu OmaKelassa

Voit maksaa nyt kevät- ja syyslukukauden 2024 terveydenhoitomaksun. Maksu on 36,80 euroa lukukaudessa eli koko vuodelta 2024 73,60 euroa.

Kevätlukukauden eräpäivä on 15.3., jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi viimeistään 31.1. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

YTHS hakee jäseniä YTHS:n opiskelijaraatiin vuodelle 2024

Opiskelijaraatityössä opiskelijat osallistuvat YTHS:n toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Toiminnan päämuoto ovat 4–6 kertaa vuodessa järjestettävät, teemoitetut etäkokoukset, johon osallistuu raatilaisten lisäksi YTHS:n asiantuntijoita. Jäsenhaku vuodelle 2024 on avoinna 26.1.2024 asti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tunnistatko itsessäsi perfektionistin?

Kevään Hellitä otetta – työkaluja perfektionisteille -etäryhmän ilmoittautuminen on auki, tervetuloa mukaan! Jos tunnistat itsessäsi voimakasta vaativuutta, korkea rima hankaloittaa tehtäviin tarttumista tai opiskeluarki kääntyy helposti suorittamiseksi, ryhmä saattaa olla juuri sinua varten.

Ryhmä kokoontuu 16.2.2024 alkaen opintopsykologin johdolla etäyhteyksin Zoomissa. Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät ryhmän omalta sivulta Kamusta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

UEF:n opintopalveluiden uusi nimi ja uudet aukioloajat

UEF:n Opintopalveluiden nimi on muuttunut Koulutuspalveluiksi 1.1.2024 alkaen. Englanniksi yksikön nimi pysyy muodossa Student and Learning Services. Myös asiakaspalvelun aukioloajat muuttuvat ensiviikolla tiistaista 16.1.2024 alkaen. 

 • Asiakaspalvelutiski palvelee 16.1. alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-13
 • Puhelinpalvelu avoinna 16.1. alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-14
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Gradutallin ilmoittautuminen auki 11.1.2024 saakka

Gradu tekemistä vaille valmis? Kaipaatko tukea pitkittyneeseen tai kesken jääneeseen prosessiin?

Gradutalli käynnistyy kevätlukukaudella molemmilla kampuksilla. Gradutalli on tarkoitettu opiskelijoille, joiden gradu on ollut kesken kaksi vuotta tai kauemmin. Tapaamisia on tammikuun lopusta toukokuulle 2024 noin kerran kuukaudessa etäyhteydellä, yleensä perjantai-iltapäivisin ja lauantaisin:

 • JOENSUUN KAMPUS alkaa pe 26.1. ja päättyy pe 3.5.2024
 • KUOPION KAMPUS alkaa pe 19.1. ja päättyy pe 24.5.2024
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Ilmoittautuminen Joensuun tohtoripromootioon on auki!

Itä-Suomen yliopisto järjestää tohtoripromootion Joensuussa 6.–8.6.2024. Ilmoittautuminen promootioon on alkanut ja jatkuu helmikuun loppuun.

Promootio on perinteikäs akateeminen juhla, jossa vihitään eri alojen tohtoreita ja kunniatohtoreita. Kolmipäiväisiin juhlallisuuksiin kuuluu muun muassa promootioharjoitus, hatunsovittajaiset, juhlakulkue, promootiopäivälliset ja -tanssiaiset sekä huviretki.

Promootiojuhlien järjestelyissä opiskelija-airuiden apu on korvaamaton. Opiskelija-airueena toimiminen on kunniatehtävä. Myös opiskelija-airueiden haku on auki.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Maksuton webinaari liikeaistista ja cp-vammasta

Tervetuloa kuulemaan liikeaistista, sen harjoittamisesta ja poikkeavuuksista cp-oireyhtymään liittyen. Proprioseptiikan eli liikeaistin ongelmat ovat yksi suuri syy esimerkiksi spastisuuden taustalla. Monilla, joilla on cp-vamma, on ongelmia liikeaistissa.

Webinaarin puhujina ovat Uuden lastensairaalan kuntoutuksesta vastaava lastenneurologi Helena Mäenpää sekä apulaisprofessori Harri Piitulainen ja väitöskirjatutkija Julia Jaatela Proprioseptiikka terveillä ja cp-vammaisilla lapsilla ja nuorilla -tutkimusprojektista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu Games Night

AEGEE Joensuu - Games Night 
Peli-iltamme on palannut! Tule mukaan tämän lukukauden ensimmäiseen AEGEE-Joensuu lautapeli-iltaan maanantaina 15. tammikuuta.

Tapaamme klo 19.00 60's Palaverin yläkerrassa - tule mukaan tapaamaan uusia ihmisiä, tutustumaan AEGEE:hen ja rentoutumaan pelaten lautapelejä!

Ilmoittaudu mukaan - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita ja tapahtuma on ilmainen!

 

 
 
 

60's Palaver (Kauppakatu 22, Joensuu)
maanantai 15 tammikuuta klo. 19.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

 

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:

 • Instagram: @aegee_joensuu
 • Facebook: AEGEE Joensuu
 • Sähköposti: aegee-joensuu@aegee.eu
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke-pe 17.-19.1. klo 10-17 Äänestä presidentinvaalissa Carelian ennakkoäänestyspisteellä
pe 19.1. klo 16 ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF General Meeting (Teams)
ma-ti 22.-23.1. klo 10-18 Äänestä presidentinvaalissa Carelian ennakkoäänestyspisteellä
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti-ke 26.-27.3. ISYYn järjestöpäivät Joensuussa

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

ma 15.1. klo 15-20 MtG-kilta
ke 17.1. klo 16-20 JOOJAKU
ma 22.1. klo 15-20 MtG-kilta
ke 24.1. klo 16-20 JOOJAKU

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko