Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 3/2024

ti tammik. 16 13:59:34 2024

Vko 3 / 16.-22.1.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 3/2024

Vko 3 / 16.-2.1.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Ihanaa tiistaita, 

Tänään Joensuussa vietetään suurta korkeakoulu-opiskelijoiden urheiluspektaakkelia, Winter Classicia, Mehtimäen pesäpallostadionilla! Ovet avautuvat klo 16.30, nähdääkö siellä? Viekö UEFin vai Karelia AMK:n opiskelijat mestaruuden?

Huomenna käynnistyy presidentinvaalin ennakkoäänestys ja Carelian äänestyspiste avautuu klo 10. ISYYn hallituslaiset tarjoilevat Carelian ulkopuolella vaalikahvit klo 10-12!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Äänestä presidentinvaalissa kampuksen äänestyspisteellä

Suomen presidentinvaali käydään ensi viikon sunnuntaina 28.1. ja ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona 17.1. Molemmilla Itä-Suomen yliopiston kampuksilla, Joensuussa ja Kuopiossa, on ennakkoäänestyspiste. 

Äänioikeuden käyttäminen onnistuu siis helposti opintopäivän lomassa!

Joensuun kampuksella ennakkoäänestyspiste on Carelian aulassa ja piste on avoinna 17.-19.1. klo 10-17 ja 22.-23.1. kello 10-18.

 
 
 

ISYYn hallitus järjestää ennakkoäänestyksen alkuun äänestystempauksen. Kannustamme kaikkia kynnelle kykeneviä tulemaan sankoin joukoin äänestämään heti äänestyspisteiden avautuessa 17.1. kello 10-12. Tarjolla vaalikahvia ja -pullaa!

  lue lisää  
 
 
     
 
 

Kevään kielikahvilatoiminta käynnistyy!

Haluaisitko opetella uuden vieraan kielen, kerrata jo oppimaasi kieltä tai opettaa suomea kansainvälisille opiskelijoille? Kielikahvilatoiminta on oiva tilaisuus tähän! 

ISYYn kielikahviloiden ideana on, että opiskelija opettaa valitsemaansa kieltä toisille opiskelijoille vapaamuotoisesti ja rennossa ilmapiirissä. Palauttamalla muutaman pienen tehtävän Moodleen, voit ansaita 1 op osallistujana ja/tai 2 op kielikahvilan vetäjänä. 

Osallistu englanninkieliseen Kielikahvila-infoon to 18.1.2024 kello 9 Google Meetissä, niin kerromme lisää! Linkki infoon löytyy ISYYn nettisivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Koeyleisöksi Joensuun kaupunginteatterin näytökseen?

Joensuun kaupunginteatteri toivottaa ryhmän Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita tervetulleeksi koeyleisöksi Joen Sydän -musiikkinäytelmän harjoituksiin torstaina 8.2.2024 klo 19 alkaen.
Joen Sydän -musiikkinäytelmän harjoitukset kestävät noin 2 t 30 minuuttia sisältäen n. 20min väliajan.

Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä opiskelijaa. Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautuminen päättyy 18. tammikuuta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Uusia sekä tutumpia kasvoja ISYYn toimistolla

ISYYllä oli vuoden lopussa avoinna palvelusuunnittelijan sekä yhteisöllisyys-koordinaattorin tehtävät.

Palvelusuunnittelijan tehtävään Joensuun kampukselle palkattiin 1.1.2024 alkaen Niklas Leinonen, joka on edellisvuosien aikana hoitanut palvelusuunnittelijan sijaisen tehtävää. ISYYn uudessa tehtävässä, yhteisöllisyys-koordinaattorina, on aloittanut 8.1.2024 Eveliina Scharin (kuvassa). Eveliina työskentelee pääosin Joensuun kampuksella.

 
 
 

Yhteisöllisyyskoordinaattorin tehtäviin kuuluun ISYYn perinteisten tapahtumien toteuttamista, mutta tavoitteena on jatkaa myös vuoden lopussa päättyneen SILLAT-hankkeen toimintoja. Ensimmäisenä yhteisöllisyyskoordinaattorin työpöytää täyttävät tämän vuoden Sober Discot sekä ISYYn vuosijuhlat.
Uutiset kummastakin henkilöstövalinnasta löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nappaa kevään tapahtumien päivämäärät kalenteriin!

Näin vuoden alkuun on hyvä merkkailla kalenteriin kevään tulevia tapahtumia. ISYYn tiedossa olevat tulevat tapahtumatlöydät aina ISYY.fi -etusivun tapahtumakalenterista.

 
 
 

Merkkaa kalenteriin:

 • Järjestökoulutus 6.-7.2.
 • Sober Disco, Joensuu 27.2.
 • Winterfest, Kuopio 27.2. 
 • ISYYn 14v. vuosijuhlat, Joensuu 15.3.
 • Järjestöpäivät 26.-27.3. 
 • Savo-Karjala Excursio 29.4.
 • Ylioppilaskunnan vappuperinteet 30.4.

Uutiskirjeen lopusta löytyy viikottain lista tulevien viikkojen tapahtumista sekä kerhojen tapaamisista ISYYn tiloissa.

  tulevat tapahtumat  
 

 
 
     
 

 
 

Talvikilometrikisa on polkaistu käyntiin!

SYKETTÄ on mukana Talvikilometrikisassa, joka poljetaan 1.1.-29.2.2024. Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat sekä henkilökunta!

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.

Tule mukaan polkemaan SYKETTÄ Joensuu uuteen ennätykseen! 

 

 
 
 

Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan parhaat joukkueet. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden Winter Classic!

Itä-Suomen Yliopiston ja Karelian Ammattikorkeakoulun opiskelijat kamppailevat Pohjois-Karjalan mestaruudesta Opiskelijoiden Winter Classic -jääkiekkotapahtumassa tiistaina 16.1.2024 klo 18:00 Mehtimäen pesäpallostadionilla (Mehtimäenaukio 2, Joensuu).

Luvassa tapahtuma, jolle NHL:kin kalpenee. Tule siis mukaan seuraamaan, kannustamaan ja nauttimaan toista kertaa järjestettävästä maksuttomasta talviurheiluspektaakkelista!

 
 
 

Alustava aikataulu:
16:30 sisäänpääsy alkaa
17:15 joukkueiden ja tuomarien lämmittely
17.50 alkuseremonia
18.00 peli alkaa
21.00 tapahtuma päättyy

Ennen ottelua ja ottelun erätauoilla ohjelmaa ja kilpailuja yleisölle. Tapahtuman virallinen “limited edition” haalarimerkki myynnissä vain tapahtuman kioskilta ja ennakkoon ostettavissa kide.appin kautta.

 

Tapahtuma-alueella on Joensuun Kiekko-Poikien ylläpitämiä kioskimyyntipisteitä. Järjestämme myös arvonnan Icehearts ry:n paikallisen toiminnan tueksi. Arvontalippuja saatavilla rajoitetusti, huippupalkinnot jaetaan paikan päällä!

Winter Classicin järjestää Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta - ISYY yhteistyössä SYKETTÄ Joensuun kanssa. Tapahtumaa tukemassa Joensuun kaupunki, Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Maakuntaliitto ja moni muu!

  kide.app  
 
 
     
 

 
 

Oletko hakemassa kesätöitä tai harjoittelupaikkaa?

Harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen tarjonta on nyt runsaimmillaan – käy tutustumassa tuhansiin tarjolla oleviin paikkoihin ja nappaa itsellesi sopivin Itä-Suomen yliopiston JobTeaser-työpaikkaportaalista. JobTeaserista löydät työnantajie opiskelijoille lähettämät paikkatarjoukset ja koko EU:n laajuiset työmarkkinat.

Ennen hakemista kannattaa myös hyppätä mukaan ura- ja työllistymisvalmiuksia tukeville itseopiskelujaksoille. Itseopiskelujaksolla oppimaasi voit syventää harjoitusryhmissä tai kysymällä neuvoa työnhakuun yliopiston uraohjaajilta. Ajan uraohjaajalle pääset varaamaan JobTeaserista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS: Terveyden tietoiskut

YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Terveyden tietoisku -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45 Teamsin välityksellä.

Kevään 2024 Terveyden tietoiskujen aiheena ovat seksitaudit, viisaudenhampaat, selkävaivojen omahoito, vireys ja ravitsemus. Opiskelijat voivat esittää kysymyksiä kuukauden tietoiskuaiheesta sekä ennen tapahtumaa verkkolomakkeella että sen aikana Teamsin chatin kautta.

 

 
 
 

YTHS:n lakisääteisiin tehtäviin ei kuulu vain opiskelijoiden sairauksien hoito, vaan myös heidän terveytensä edistäminen esimerkiksi laadukasta terveystietoa tarjoamalla. Järjestämme terveyden tietoiskuja nyt kuukausittain, koska vuonna 2023 Pienillä teoilla terveyttä -viikon vastaavat tilaisuudet kirjoittivat paljon positiivista palautetta opiskelijoilta. Tietoiskut ovat myös osa YTHS:n 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tukikursseja kandin ja gradun kirjoittamiseen

Oletko aloittanut tutkielmasi, mutta tekstiä ei synny tai junnaa paikoillaan? Kaipaisitko apua tekstin kieliasun muotoilussa tai esimerkiksi lähteiden merkitsemisessä? Jos vastauksesi on kyllä, tule tukikurssille!

Saat kurssin aikana eväitä ja henkilökohtaista tukea kirjoittamisprosessiin. Kurssilla hyödynnetään myös vertaistyöskentelyä, sillä yhteinen tekeminen ja teksteistä keskusteleminen vahvistaa luottamusta onnistumiseen.  Ryhmään otetaan 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, tapaamiset on etänä zoom-yhteyden kautta.

Peppi: Sujuvuutta kandin kirjoittamiseen, 1 op. Ilmoittautuminen 28.2. mennessä.
Peppi: Sujuvuutta gradun kirjoittamiseen, 1 op. Ilmoittautuminen 30.1. mennessä.

 
 
     
 
 

Hea Eetin vastuullisuusvaikuttajien ryhmään!

Vastuullisuusvaikuttajien ryhmä on Eetti ry:n vapaaehtoistoimintaa, jossa ryhmä itse järjestää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista edistävää toimintaa.

Aikaisemmin vapaaehtoiset ovat järjestäneet muun muassa keskustelutilaisuuksia, leffailtoja, työpajoja, laatineet viherpesusanaston ja käyneet messuilla esittelemässä Eetin toimintaa.

Ryhmään haetaan mukaan ja toimintaan sitoudutaan puolivuosittain. Seuraavan ryhmän hakuaika on käynnissä 8.-21.1.2024.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF meeting 19.1.

ISYY Club Sustainable Lifestyle will hold their meeting 19 January at 4 pm, where they will elect their new Club Board. Join them for the election of a new board for the year 2024. Maybe you'll be a nwe board member too or just learn more about their activities?

The meeting will be held remotely via Microsoft Teams

  meeting link  
 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu Sauna Social

AEGEE-Joensuu kutsuu jäsenemme saunailtaan pe 19.01 klo 19.00 - tule mukaan rentoutumaan, nauttimaan kevyttä purtavaa ja tutustumaan muihin jäseniin!

Ilmoittaudu mukaan. Jos haluat liittyä jäseneksi ja osallistua tapahtumaan, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen aegee-joensuu@aegee.eu.

 

 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu Local Agora

AEGEE-Joensuun Local Agora, yhdistyksen sääntömääräinen kokous, pidetään torstaina 25.01. klo. 17.00 tilassa AU206. Silloin on myös mahdollisuus liittyä hallitukseemme!

Hallitukseen etsitään:

 • puheenjohtajaa
 • sihteeriä
 • rahastonhoitajaa
 • tiedotussihteeriä
 • hallituksen jäsen

AEGEE-Joensuu on ainoa puolueeton poliittinen opiskelijayhdistys yliopistossa. Jos olet kiinnostunut edunvalvonnasta, kulttuurienvälisestä vaihdosta, englannin kielen parantamisesta, tai CV:si vahvistamisesta, tule mukaan! 

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löydä lisää tietoa: AEGEE Instagramissa, AEGEE Facebookissa, sähköposti.

 
 
     
 
 

 

JEIS Get to Know Each Other

Uusi lukukausi starttaa nyt! 

Tervetuloa tutustumaan (kansainvälisiin) opiskelijoihin JEIS - Joensuu's Exchange and International Students Get to Know Each Other -bileisiin Bepopiin keskiviikkona 24.1.2024 kello 19 alkaen! Tapahtuma alkaa tutustumisbingolla ja bingosta voi voittaa kivoja palkintoja, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. See you there!

Mitä? JEIS Get to Know Each Other 
Milloin?  Ke 24.1.2024 kello 19 alkaen 
Missä? Bepop Joensuu (Siltakatu 8)
Hinta? Ilmainen ISYYn jäsenille! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

JEIS General Meeting -yleiskokous 30.1.

JEIS - Joensuu's Exchange and International Students on ISYYn kansainvälisen kerhon ESN Joensuun uusi nimi. Kerhon nimen muutos käsitellään tässä yleiskokouksessa.

ISYYn kansainvälinen kerho JEIS - Joensuu's Exchange and International Students etsii uusia hallituslaisia ja aktiivijäseniä kevätlukukaudeksi!

Tule yleiskokoukseen tiistaina 30.1.2024 kello 17:00 M103 luokkaan Metrialle (Yliopistokatu 7)!  

 

 
 
 

Mukaan tarvitset vain opiskelijakortin, sen avulla voit äänestää. Kokoukseen saa tulla myös mukaan kuulemaan lisää kerhon toiminnasta ja tapaamaan ihmisiä!

Hallituksen toimikausi on seuraavaan yleiskokoukseen asti, eli joko toukokuulle tai syyskuulle. Koulutamme uudet toimijat, joten ei haittaa vaikka et tietäisi uudesta roolistasi mitään etukäteen!

Jos haluat hakea hallitukseen yhteen tai useampaan rooliin, valmistaudu perustelemaan miksi sinut pitäisi valita rooliin (1min). Jos et pääse paikan päälle, voit myös lähettää perustelut videomuodossa esnjoensuu@esnfinland.eu.

Psst..! Yleiskokouksessa voit ilmoittautua myös kerhon aktiivijäseneksi, jos haluat olla mukana tapahtumien suunnittelussa mutta et halua hakea hallitukseen.

 

Avoimet hallituspaikat kevätkaudelle 2024:

 • Puheenjohtaja (President) on kerhon koossapitävä liima, joka muun muassa kutsuu koolle kokoukset ja huolehtii että kaikki asiat tulevat hoidetuksi.
 • Vice President eli Varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan vasempana kätenä ja kontaktina ESN Finlandiin. Tehtäviä voi jakaa puheenjohtajan kanssa.
 • Treasurer & Trip Coordinator & Secretary hoitaa kerhon talousasioita ja hallinnoi matkoja
 • 1-2 Communications Managers hoitavat kerhon viestinnän ja markkinoinnin
 • 1-2 Event Managers ovat vastuussa kerhon tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta
 • Photographer & Graphic Designer ottaa valokuvia ja luo tapahtumien visuaalisen ilmeen
  jeis instagram  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke-pe 17.-19.1. klo 10-17 Äänestä presidentinvaalissa Carelian ennakkoäänestyspisteellä
pe 19.1. klo 16 ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF General Meeting (Teams)
ma-ti 22.-23.1. klo 10-18 Äänestä presidentinvaalissa Carelian ennakkoäänestyspisteellä
ti 30.1. klo 17 JEIS General Meeting -yleiskokous 30.1. Metria M103
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ti 27.2. Sober Disco
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti-ke 26.-27.3. ISYYn järjestöpäivät Joensuussa

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko