Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 4/2024

ti tammik. 23 13:42:40 2024

Vko 4 / 23.-29.1.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 4/2024

Vko 4 / 23.-29.1.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Mukavaa tiistaita,

Tällä viikolla saamme jännittää presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulosta. Ennakkoäänestyspisteet ovat vielä tänään auki ja sunnuntaina on viimeinen mahdollisuus käyttää äänioikeus. Kipin kapin uurnille siis!

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet mm. ISYYn vuosijuhlista, liikuntailtapäivästä sekä tuutorihaun alkamisesta ja pääset tutustumaan SYKETTÄ Joensuun uusiin kasvoihin!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Save the Date: ISYY 14 v.

Maaliskuussa pääsemme juhlistamaan 14-vuotiasta ylioppilaskuntaamme Joensuun Kimmelissä 15.3.2024!

Nappaa vuosijuhlien päivämäärä kalenteriin jo nyt! Lisätietoa ilmoittautumisesta tulossa pian. Vuosijuhlaan ovat tervetulleita kaikki ISYYn jäsenet ja ISYYn ystävät.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ehdota huomionosoituksen saajaa su 28.1. mennessä

Kuka ansaitsisi huomionosoituksen toiminnastaan ylioppilaskunnassamme?

Vielä tämän viikon ajan voi antaa ehdotuksia kunnia-, ansio- tai kuntamerkin saajasta, jotka julkistetaan ISYYn tämän kevään vuosijuhlissa! Ehdotuksia voi antaa sähköisellä lomakkeella 28. tammikuuta saakka.

Tutustu huomionosoituksiin ja niiden myöntökriteereihin sekä aiemmin myönnettyihin huomionosoituksiin ISYYn verkkosivuilla ja kerro meille, kuka sinun mielestäsi ansaitsisi tunnustuksen toiminnastaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, muista äänestää presidentinvaaleissa!

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen virallinen äänestyspäivä on sunnuntai 28. tammikuuta. Äänioikeus presidentinvaaleissa on jokaisella vaalipäivään mennessä 18 vuotta täyttäneellä Suomen kansalaisella. 

Ennakkoäänestyspisteet ovat auki vielä tänään, tiistaina 23. tammikuuta. Kuopion kampuksen äänestyspiste Studentialla on auki klo 16 saakka.

Sunnuntaina saa äänestää vain sinulle DVV:n äänioikeusilmoituksessa merkityssä äänestyspisteessää. Sunnuntain äänestyspaikan voi tarkistaa äänestyspaikkapalvelusta syöttämällä hakukenttään oman kotiosoitteen.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Liikuntailtapäivä 13.2.

Kevään 2024 liikuntailtapäivää vietetään tiistaina 13.2.2024. UEF:n ja Karelia-amk:n yhteinen liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 alkaen rehtoreiden päätöksellä. Liikuntailtapäivänä on tarjolla on runsaasti liikunta-aktiviteetteja ja erikoistarjouksia liikuntapaikoissa opiskelijoille ja henkilökunnalle. Liikuntailtapäivään osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Ohjelman lisäksi myös kaikki SYKETTÄ-liikuntakalenterin tunnit 13.2. ovat osa liikuntailtapäivän ohjelmaa!Osallistuaksesi liikuntakalenterin tunneille ja vuoroille sinulla ei tarvitse olla voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa, mutta sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi sekä ilmoittautua tunneille ja vuoroille.

 

 
 
 

Kevään 2024 liikuntailtapäivän ohjelma on nyt julkaistu ja löydät sen SYKETTÄ-nettisivuilta, linkki bion linktreessä! Ohjelmaa päivitetään vielä julkaisun jälkeen ja muutokset ohjelmassa voivat olla mahdollisia. Ilmoittautumisajat ovat tapahtumakohtaisia.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Ilmaiset kokeiluviikot päättyivät - muista hankkia SYKETTÄ-tarra!

Maanantaista 22.1. alkaen kaikilla käyttäjillä tulee olla voimassa oleva SYKETTÄ-tarra. Tarran voi hankkia näppärästi verkkokaupasta nettisivujen tai mobiilisovelluksen kautta. Lataamalla mobiilisovelluksen saat käyttöösi sovelluksessa olevan mobiilitarran.

 • Tarran voi ostaa myös ISYYn ja POKAn toimistoilta, josta saa opiskelija-, henkilökunta- tai erilliseen blankko-korttiin liimattavan liikuntatarran
 
 
 
 • Voit käyttää mobiilitarraa korttiin liimattavan tarran sijasta tai rinnalla
 • Mikäli käytät mobiilisovellusta tai sinulla on blankko-kortti, pidäthän kuvallisen opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen mukanasi mahdollista tarkastusta varten
 • Muista pitää liikuntatarra aina mukanasi käyttäessäsi palveluita ja valmistaudu näyttämään liikuntatarra sitä pyydettäessä!
  verkkokauppa  
 
 
     
 
 

SYKETTÄ-Helinän esittely

Moikka! Mie oon Helinä ja aloitin 2.1. Riikan sijaisena korkeakoululiikunnan suunnittelijana.

Oon aikaisemmin päässyt toimimaan SYKKEELLÄ myös liikuntaneuvojan roolissa ja ryhmäliikuntaa ohjaan täällä edelleen!

Autan mielelläni kaikissa SYKKEESEEN liittyvissä kysymyksissä. Miun yhteystiedot löytyy nettisivuilta.

Liikunnallista alkanutta vuotta kaikille!

 

 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ-Matiaksen esittely 

Moi! Mun nimi on Matias! Oon kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja aloitin kaksi kuukautta kestävän harjoittelun SYKKEELLÄ! Sen lisäksi, että opetan shuffletanssia maanantaisin, oon SYKKEELLÄ mukana erinäisissä projekteissa ja muhun voi olla yhteyksissä kuntosaliasioihin liittyen.

Jos sulla olisi kiinnostusta aloittaa kuntosali-harjoittelu ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat tai kuntosaliohjelman koostaminen ihmetyttää, voit olla yhteydessä minuun ja varata henkilökohtaisen kuntosaliohjausajan.

Ohjaukset tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta, eikä vaadi SYKETTÄ-tarraa. Voit ilmoittautua laittamalla sähköpostia osoitteeseen matias.hakkinen@isyy.fi

 
 
     
 

 
 

 

Tuutorihaku on auki nyt!

Sinustako uusien opiskelijoiden tuutori? Hae 4.2.2024 mennessä! Itä-Suomen yliopistossa toimii vuosittain yli 400 opiskelijatuutoria, jotka tekevät arvokasta ja tärkeää työtä uusien opiskelijoiden vastaanottamisessa.

Tuutori auttaa uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Hän toimii vuorovaikutuksessa
erilaisten ihmisten kanssa – myös tuutoreiksi valitaan erilaisia persoonia. Samalla oppien
uutta ja kehittäen itseään. Tuutori sitoutuu osallistumaan tuutorikoulutukseen, joka antaa
valmiuksia tuutorina toimimiseen.

 
 
 

Tuutori oppii lisää pienryhmätoiminnasta, kehittää työelämätaitojaan ja saa arvokasta osaamista, uusia tuttavuuksia, ikimuistoisia kokemuksia ja tietenkin myös opintopisteitä.

Kiinnostuitko? Voit hakea vertaistuutoriksi, seniorituutoriksi, maisterituutoriksi ja kansainväliseksi tuutoriksi. Vuoden 2024 tuutorihaku alkaa 23. tammikuuta ja jatkuu 4.helmikuuta saakka. Tuutoriksi voit hakea sähköisellä lomakkeella.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS-tietoisku seksitaudeista

Mistä voi tietää, että on saanut seksitautitartunnan? Täytyykö tartuntaepäily varmistaa aina terveydenhuollon vastaanotolla, vai voiko niitä testata itse? Kuinka yleisiä eri seksitaudit ovat?

Torstaina 25.1.2024 klo 12 YTHS järjestää verkkotietoiskun seksitaudeista, jossa lääkäri Marjo Kuortti ja terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja Satu Kyntäjä vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Niin osallistujia kuin mahdollisia kysymyksiä mahtuu vielä hyvin mukaan.

 

 
 
 

YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Terveyden tietoisku -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45 Teamsin välityksellä.

YTHS:n Testaa kotona -verkkopalvelun kautta tilataan vuosittain noin 20 000 seksitautitestiä kotikäyttöön. Olemme julkaisseet verkkosivuilla seksuaaliterveyden asiantuntijan kirjoittaman artikkelin, joka sisältää perustietoa niin seksitaudeista yleisesti kuin tietoa niiden hoitamisesta ja testaamisesta YTHS:llä.

  ilmoittautuminen  
 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko!

Itä-Suomen yliopiston KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 22.-25.1.2024. Luvassa infotilaisuuksia vaihtomahdollisuuksista ja kampuksittaiset infotiskit. Lue lisätietoa Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

JEIS Get to Know Each Other

Uusi lukukausi starttaa nyt! 

Tervetuloa tutustumaan (kansainvälisiin) opiskelijoihin JEIS - Joensuu's Exchange and International Students Get to Know Each Other -bileisiin Bepopiin keskiviikkona 24.1.2024 kello 19 alkaen! Tapahtuma alkaa tutustumisbingolla ja bingosta voi voittaa kivoja palkintoja, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. See you there!

Mitä? JEIS Get to Know Each Other 
Milloin?  Ke 24.1.2024 kello 19 alkaen 
Missä? Bepop Joensuu (Siltakatu 8)
Hinta? Ilmainen ISYYn jäsenille! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

JEIS General Meeting -yleiskokous 30.1.

JEIS - Joensuu's Exchange and International Students on ISYYn kansainvälisen kerhon ESN Joensuun uusi nimi. Kerhon nimen muutos käsitellään tässä yleiskokouksessa.

ISYYn kansainvälinen kerho JEIS - Joensuu's Exchange and International Students etsii uusia hallituslaisia ja aktiivijäseniä kevätlukukaudeksi!

Tule yleiskokoukseen tiistaina 30.1.2024 kello 17:00 M103 luokkaan Metrialle (Yliopistokatu 7)!  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

JOKE: Haalarimerkkien ompeluilta

Eikö kotoa löydy lankaa tai neuloja? Oletko fuksi ja ompelutaidot ovat vielä hukassa?

Ei hätää, nyt voit tulla Keskustaopiskelijoiden lupsakkaan seuraan laittamaan haalarit kuntoon tulevaa kevättä varten. Lupaamme neulan ja langan lisäksi: rentoa seuraa, pientä purtavaa ja saattaa meiltä haalarimerkkejäkin irrota.


MITÄ: Haalarimerkkien ompeluilta
MISSÄ: Pohjois-Karjalan Keskustan piiritoimisto, Siltakatu 22, 80100 Joensuu
MILLOIN: keskiviikkona 24.1.2024 klo 19.30
MIKSI: Jotta haalarit olisivat edustuskunnossa kevään rientoihin
MITÄ MUKAAN: Haalarit, merkkejä

 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu Local Agora

AEGEE-Joensuun Local Agora, yhdistyksen sääntömääräinen kokous, pidetään torstaina 25.01. klo. 17.00 tilassa AU206. Silloin on myös mahdollisuus liittyä hallitukseemme!

Hallitukseen etsitään:

 • puheenjohtajaa
 • sihteeriä
 • rahastonhoitajaa
 • tiedotussihteeriä
 • hallituksen jäsen

AEGEE-Joensuu on ainoa puolueeton poliittinen opiskelijayhdistys yliopistossa. Jos olet kiinnostunut edunvalvonnasta, kulttuurienvälisestä vaihdosta, englannin kielen parantamisesta, tai CV:si vahvistamisesta, tule mukaan! 

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löydä lisää tietoa: AEGEE Instagramissa, AEGEE Facebookissa, sähköposti.

 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu Think Drink

Think Drink - Reproductive rights, genetic testing, and ethics: where do we draw the line?

Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu), maanantai 29.01 klo. 20.00

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut! Joka kuukauden viimeinen maanantai tapaamme Bar Playssa ja keskustelemme merkityksellisistä tai satunnaisista aiheista. Tule mukaan tammikuun Think Drinkiin keskustelemaan geenitestauksen kehityksestä ja sen eettisistä rajoista lisääntymisoikeuksien suhteen - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita, eikä ilmoittautumista!

Huomaa, että pyrimme luomaan avoimen ja kunnioittavan tilan keskustelulle, kaikkien osallistujien on noudatettava periaatteitamme turvallisemmasta tilasta koko tapahtuman ajan.

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

 
 
     
 
 

Ihminen-symposiumi 5-6.2.2024

Mikä on ihminen – relationaalisena, eettisenä ja uskonnollisena toimijana? Näitä kysymyksiä tarkastellaan KTS:n symposiumin puheenvuoroissa, paneelikeskustelussa sekä työpajoissa eri alojen asiantuntijoiden johdolla.

Symposiumin puhujina mm. Anu Vehviläinen, Rope Kojonen, Jaana Hallamaa, Tiia Liuski, Sami Pihlström, Anna Sofia Salonen ja Sakari Häkkinen.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta. Tervetuloa mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YUFE-päivä torstaina 25.1.

Osana UEFn kansainvälisen viikon ohjelmaa kutsumme YUFE-opinnoista ja -toiminnasta kiinnostuneet opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet UEFn omaan YUFE päivään. Tapaa nykyisiä YUFE-tiimiläisiä ja -opiskelijoita ja saa vastauksia kysymyksiisi, jotka liittyvät esimerkiksi:

 • vaihto- ja sivuainemahdollisuuksiin 
 • Student Journey -ohjelmaan
 • kielikursseihin ja -kahviloihin verkossa
 • vapaaehtoistoimintaan ja YUFE-tähtiin
 • haastetiimeihin, yrittäjyyskoulutukseen jne.
 • opintojaksojen lisäämiseenYUFE:n tarjontaan (opettajat)
 • henkilöstökoulutuksiin ja -liikkuvuuksiin (henkilökunta)

Tervetuloa – kahvia, teetä ja pientä hiukopalaa tarjolla! Lisätietoa saa sähköpostitse yufe@uef.fi.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke 24.1. klo 19 alkaen JEIS Get to Know Each Other
ti 30.1. klo 17 JEIS General Meeting -yleiskokous 30.1. Metria M103
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ti 27.2. Sober Disco
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti-ke 26.-27.3. ISYYn järjestöpäivät Joensuussa

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko