Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 50/2023

ti jouluk. 12 11:48:23 2023

Vko 50 / 12.-18.12.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 37/2023

Vko 50 / 12.-18.12.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Vuoden viimeinen uutiskirje & mukavaa loppuvuotta!

Pian on aika ansaitun loman, myös Wiikko-Ärsykkeellä. Seuraavat ISYYn uutiset kolahtavat sähköpostilaatikkoon 9. tammikuuta. Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta!

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet vielä seuraavasta:

  • opiskelijoita kaivataan muutoksenhakulautakuntaan
  • vuosijuhlamestarin ja -tiimin hakua on jatkettu
  • vielä ehdit palauttaa täytetyn fuksibingon
  • ja tarjolla sekä apurahaa perustutkinto-opiskelijoille että apua perfektionisteille ja työelämän kiemuroita pohtiville.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Uutiskirjeet ja ISYYn toimistot jäävät joululomalle

ISYYn toimistot ja uutiskirjeet jäävät tällä viikolla joululoman viettoon. Tämän päivän uutiskirje on vuoden viimeinen ja seuraava julkaistaan viikolla 2, tiistaina 9. tammikuuta.

Toimistot ovat viimeistä päivää auki tämän viikon keskiviikkona 13.12. kello 12-14 ja avautuvat jälleen tutuin aukioloin maanantaina 8. tammikuuta.

  yhteystiedot  
 
 
     
 
 

Opiskelijaedustajaksi muutoksenhakulautakuntaan

ISYY hakee Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakuntaan kahta opiskelijaedustajaa ja näille kahta varaedustajaa toimikaudelle 1.1.2024 – 31.12.2025.

Mikä on muutoksenhakulautakunta?

Muutoksenhakulautakunta on yliopistolain mukainen puolueeton toimielin, jossa edustettuna ovat yliopiston professorit, opetus- ja tutkimushenkilöstö ja muu henkilöstö sekä opiskelijat.

 

 
 
 

Muutoksenhakulautakunnan tehtävänä on käsitellä sille tehdyt oikaisupyynnöt opinnäytetöiden ja opintosuoritusten arvosteluista sekä muualla suoritettujen opintojen korvaavuuspäätöksistä.

Lautakunta toimii itsenäisenä ja riippumattomana opiskelijan oikeusturvaelimenä arvioiden yliopiston arvostelu- ja hallintopäätösten oikeudenmukaisuutta ja kohtuullisuutta opiskelijan kannalta. Lautakunta kokoustaa 4–6 kertaa vuodessa.

Lue haun lisätiedot ja hae paikkaa 19.12. klo 12.00 mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vuosijuhlamestarin hakua on jatkettu

ISYYn hallitus on päättänyt jatkaa vuosijuhlamestarin hakua 20.12. klo 14.00 saakka!

Rakastatko vuosijuhlia? Oletko luontainen tapahtumajärjestäjä? Hae meille projektiluontoiseen tehtävään!

Vuosijuhlamestarin tehtävänä on ISYYn vuosijuhlien 2024 järjestäminen Joensuussa. Vuosijuhlamestarin apuna toimii vuosijuhlatiimi.

Lue hakukuulutus ja hae tehtävää!

  Lue lisää  
 

Voit hakea ISYYn vuosijuhlatiimiin vielä 13.12. saakka

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus on päättänyt kokouksessaan keskiviikkona 28.11.2023 jatkaa ISYYn vuosijuhlatiimin hakua 13.12.2023 saakka. Vuosijuhlatiimin haku päättyi 27.11.2023, johon mennessä tiimiin saatiin kolme hakijaa. Vuosijuhlatiimissä on kuitenkin vielä tilaa ideoille ja tekijöille!

Lue alkuperäinen hakukuulutus ja hae tiimin jäseneksi 13.12. mennessä! ISYYn vuosijuhlat järjestetään ensi vuonna Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Palauta suoritettu fuksibingo viimeistään 13.12. ja osallistu arvontaan!

ISYYn fuksibingon suoritusaika päättyy keskiviikkona 13.12., kun toimistot ovat viimeistä päivää auki! Bingon suorittaneet uudet opiskelijat saavat ISYY FUKSI -haalarimerkin ja pääsevät osallistumaan Fuksibingon arvontaan, jossa voi voittaa kahvilalahjakortin!

Bingon voi napata talteen sähköisesti ISYYn verkkosivuilta, ja toimistolta saa myös tulostettuja bingolappuja.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kuntosalien kulkuoikeudet tulee hakea 17.12.2023 mennessä

Loppuvuoden kulkuoikeudet Portti54:lle, Tikkarinteen kuntosalille ja Joensuu Areenan kuntosalille tulee hakea 17.12.2023 mennessä. Syksyn viimeiset kulkuoikeudet lisätään viikolla 51. Kulkuoikeuksia lisätään jälleen keväällä 8.1.2024 alkaen.

Kuntosalien kulkuoikeudet ovat voimassa SYKETTÄ-tarran voimassaolon mukaisesti joko 31.12 tai 31.8. saakka. Hakulomake tulee täyttää aina uudestaan, kun hankit uuden SYKETTÄ-tarran.

Kuntosalien kulkuoikeudet tulee siis hakea uudestaan, jos ostat uuden SYKETTÄ-tarran kevääksi 2024. Kevään SYKETTÄ-tarrat tulevat myyntiin 11.12.2023.

  hakulomake  
 
 
     
 

 
 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu vuonna 2024

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu säilyy vuonna 2024 samansuuruisena kuin kuluneena vuonna: terveydenhoitomaksu on 73,60 euroa vuodessa eli 36,80 euroa lukukautta kohti.

Käyttämättä jääneiden ja peruuttamattomien vastaanottoaikojen maksu nousee vuoden 2024 alussa valtioneuvoston asetuksella 56,70 euroon.

Lue lisää.

 

Katso joulun ja uuden vuoden aukioloajat

YTHS palvelee opiskelijoita myös joulunpyhien ympärillä. Digitaaliset asiointi- ja etäpalvelut palvelevat kaikkina arkipäivinä. Lue lisää.

Haemme jäseniä YTHS:n opiskelijaraatiin vuodelle 2024

Opiskelijaraatityössä opiskelijat osallistuvat YTHS:n toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Toiminnan päämuoto ovat 4–6 kertaa vuodessa järjestettävät, teemoitetut etäkokoukset, johon osallistuu raatilaisten lisäksi YTHS:n asiantuntijoita. Jäsenhaku vuodelle 2024 on avoinna 26.1.2024 asti.

Lue lisää ja hae mukaan.

 
 
     
 
 

Hei opiskelija!

Vastaa lyhyeen kyselyyn omasta asumisestasi ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Kyselyllä Suomen ympäristökeskus kartoittaa opiskelijoiden asumisen monimuotoisuutta ja asumistarpeita, ja sillä tuotetaan tietoa asumisen suunnitteluun. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

 

kyselyyn

 
 
 
     
 
 

Tunnistatko itsessäsi perfektionistin?

Kevään Hellitä otetta – työkaluja perfektionisteille -etäryhmän ilmoittautuminen on auki, tervetuloa mukaan! Jos tunnistat itsessäsi voimakasta vaativuutta, korkea rima hankaloittaa tehtäviin tarttumista tai opiskeluarki kääntyy helposti suorittamiseksi, ryhmä saattaa olla juuri sinua varten.

Ryhmä kokoontuu 16.2.2024 alkaen opintopsykologin johdolla etäyhteyksin Zoomissa. Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät ryhmän omalta sivulta Kamusta.

  Lue lisää, kamu.uef.fi  
 

 
 
     
 
 

 

Pohdituttaako tulevaisuus? Mistä löydän töitä? Miten vakuutan työhaastattelussa?

Tulevaisuuden suuntaa pohtivaa tai työtä hakevaa opiskelijaa askarruttavat monet uraan ja työnhakuun liittyvät kysymykset. Vaan eipä hätää: käytännön opastusta, tietoa ja kannustusta uralle saat yliopiston urapalveluiden tuottamilta urasuunnittelun ja työnhaun kevään kursseilta, jotka käynnistyvät tammikuussa 2024.

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun kevään kursseille alkaa 11.12.2023. Ensimmäiset kurssit alkavat 8. tammikuuta 2024. Tutustu urapalveluiden kurssitarjontaan Pepissä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Apurahaa tarjolla Joensuun kampuksen opiskelijoille

Onnenmäki Säätiön apurahaa voivat hakea ne Joensuun kampuksen opiskelijat, joiden opiskelu on alkanut syyslukukaudella 2022 tai aikaisemmin.

Apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille ja keskeisin myöntämisperuste on opintomenestys. Hakuaika päättyy 31.1.2024.

Hakemiseen suositellaan käytettävän hakulomaketta, jonka voi tallentaa ja tulostaa tästä, mutta myös vapaamuotoinen hakemus käy.

Vapaamuotoisesta hakemuksesta on käytävä ilmi hakijan nimi, yhteystiedot ja opiskelupaikka. Hakemuksen liitteinä vaaditaan vähintään virallinen opintosuoritusote sekä viimeisin verotustodistus tai verotuspäätös (verovuosi 2022). Kaikista liitteistä tulee toimittaa fyysinen versio. Perusteltu apurahan tarve, varojen käyttösuunnitelma ja suosituskirjeet lasketaan eduksi.

 

Hakemusten postitusosoite on:

Helsingin yliopiston Karjalainen Osakunta / Toverineuvosto
Leppäsuonkatu 11, Domus Gaudium
00100 Helsinki

Hakemusten tulee olla perillä hakuajan päättyessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä, ja puutteelliset hakemukset hylätään. Lähetä hakemuksesi siis ajoissa. Voit lähettää hakemuksen esimerkiksi pikakirjeenä, mutta älä lähetä kirjattua kirjettä. Hakemuksia ei palauteta.

Apurahan saajat julkistetaan Helsingin yliopiston Karjalaisen Osakunnan 119. vuosijuhlassa. Apurahan saajille ilmoitetaan myönnetystä apurahasta kirjeitse.

Lisätietoja:

Kuraattori Antti Vaaranta, anttivaar (ät) gmail.com

 
 
     
 

 
 

Reserviläisten joulutulet Bunkkerimuseolla 14.12. klo 18

Joensuun Reserviupseerit ry. järjestää perinteiset reserviläisten joulutulet Bunkkerimuseolla torstaina 14.12.2023 klo 18. Tilaisuus on kaikille avoin. 

Ohjelmassa on hartaus, makkaranpaistoa, kahvi- ja mehutarjoilu sekä mukavaa yhdessäoloa nuotion äärellä. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Anssi Törmälä. 

Bunkkerimuseo sijaitsee Marjalan kaupunginosassa, Höytiäisen kanavan rannalla. Osoite: Virrantaus 7.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

16.1. Winter Classic 2024 -jääkiekko-ottelu

Kerhojen kokoontumiset (Haltia)

Ti klo 18-20 LUOMIO!-sanataidekerho (vuoden viimeinen kokoontuminen 12.12)
To klo 16-20 Joensuu Board Gamers (vuoden viimeinen kokoontuminen 14.12.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko