Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 6/2022

ti helmik. 15 15:09:08 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme muun muassa Opiskelijabarometri-kyselystä, jonka avulla kehitetään esimerkiksi opiskelijoiden hyvinvointia ja opetuksen laatua. Tiedotamme myös tulevista edunvalvontakahveista, työelämäpäivästä ja viestintäharjoittelija-hausta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 6/2022

Vko 6 / 14.-20.2.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Opiskelijabarometri-kysely avattu!

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme muun muassa Opiskelijabarometri-kyselystä, jonka avulla kehitetään esimerkiksi opiskelijoiden hyvinvointia ja opetuksen laatua. Tiedotamme myös tulevista edunvalvontakahveista, työelämäpäivästä ja viestintäharjoittelija-hausta.

Lukuiloa ja tsemppiä opiskeluiden keskelle!

Tämän viikon teemat ovat:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT-hankkeen ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri
 

 
 
     
 

 
 

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista?

Onko sinulla jotain edunvalvontaan liittyvää, joka askarruttaa mieltä? Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat. Kevät 2022 aloitetaan Discordin välityksellä koronapandemiasta johtuen.

Seuraavat EV-kahvit ovat ma 21.2. klo 15-17 ISYYn Discordissa!

Jatkoissakin EV-kahvit pidetään aina joka kuun kolmantena maanantaina!

Linkki Discordiin 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tule oppimaan työelämän taitoja ISYYn työelämäpäivään!

Tervetuloa ISYYn vuoden 2022 ensimmäiseen työelämäpäivään 23.2. klo 10.15 alkaen!

Päivän ensimmäisenä puhujana on Merli Juustila, joka puhuu suomeksi oman osaamisen sanoittamisesta. Loppupäivän ohjelma järjestetään englannin kielellä, johon voivat kaikki halukkaat osallistua, myös suomenkieliset opiskelijat. Loppupäivän aiheina ovat mm. työllistyminen Suomessa ja työhakemuksen tekeminen ammattitaitoisten puhujien johdolla. Näät koko päivän ohjelman alla olevasta linkistä. Luentoja voi seurata ISYYn YouTube-kanavan kautta ja kysymyksiä puhujille voi esittää YouTuben kommenttikentän välityksellä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee viestinnän harjoittelijaa Kuopion tai Joensuun kampukselle – hakuaikaa jatkettu

Haemme harjoittelijaa tekemään viestintäalan 2–3 kk mittaisen korkeakouluharjoittelun. Harjoittelun ajankohta on keväällä 2022 (maalis–toukokuu).

Harjoittelijan päätehtävänä on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) visuaalisen viestinnän kehittäminen sekä kuvapankin luominen. Viestintäharjoittelijana pääset myös tutustumaan ja tekemään ylioppilaskunnan päivittäistä viestintää. Viestintämme on kaksikielistä (suomi ja englanti), joten edellytämme erinomaista suomen kielen ja hyvää englannin kielen taitoa. Katsomme eduksi aiemman kokemuksen valokuvauksesta.

Hakuaika harjoitteluun on 11.2.–23.2. kello 23:59 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus vapputiimeihin auki

Haluatko lähteä matalalla kynnyksellä mukaan toteuttamaan ISYYn vappuperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?Jos olet kiinnostunut tapahtumajärjestämisestä ja se on sinun juttusi, ja haluat olla mukana tekemässä Joensuun historian railakkainta opiskelijavappua, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita, vappuinto ratkaisee!

Vapputiimin odotetaan järjestävän tietyt perinteet, mutta myös uusille ideoille on tilaa. Molemmilla kampuksilla perinteisiin kuuluu tänä vuonna eeppisimpänä kuin koskaan järjestettävä Sawo-Karjala excursio. Joensuussa perinteisiin kuuluvat erityisesti vappukulkue ja ylioppilaskunnan puhe. 

ISYYn hallituksen jäsen Sonja Soinne toimii vapputiimin yhteyshenkilöinä koko toiminnan ajan.

Vapputiimiin sitoutuneet tiimiläiset pääsevät veloituksetta Savo-Karjala excursiolle. Tiimin toimikausi on 1.3.2022-15.5.2022. Hakemuksensa tiimiin voi jättää 20.2.2022 mennessä.

Linkki hakulomakkeeseen

 
 
     
 
 

ISYYn työelämätapahtuma tulee tänäkin vuonna!

Tapahtuma järjestetään neljänä eri teemapäivänä pitkin vuotta 2022. Päivien aikana käsitellään työnhakua ja työelämätaitoja eri puhujien, sekä workshoppien kautta. Osa sisällöstä on suunnattu kv-opiskelijoille, mutta kaikki ovat tervetulleita myös englanninkielisiin osioihin.

Tämän vuoden ensimmäinen työelämäteemapäivä toteutetaan verkossa 23.2. klo 10.15–16.00. Merkkaa päivä kalenteriisi jo nyt ja seuraa ISYYn viestintäkanavia, sillä ilmoitamme ensi viikon aikana helmikuun teemapäivän ohjelmasta!

 

 
 
     
 
 

Muista hakea opintopisteet luottamustoimista viimeistään 24.2.

Yliopisto myöntää aktiivisille opiskelijoille opintopisteitä toiminnasta ainejärjestöissä ja kerhoissa sekä yliopiston omissa hallintoelimissä ja työryhmissä. Opintopisteitä myönnetään ainejärjestötyöskentelystä enintään 5 op ja hallinto- ja työryhmätyöskentelystä enintään 10 op, kuitenkin niin että luottamustoimista saa enintään 10 op yhteensä.

Opintopisteitä voi saada kirjautumalla Moodle-alustoille 1131008 (Ainejärjestö- ja kerhotyöskentely) ja 1131006 (Hallinto- ja työryhmätyöskentely) ja tekemällä Moodle-alustalla vaaditut tehtävät. Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna 24.2. 2022 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ISYY hakee hankekoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY etsii hankekoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen SILLAT II -hankkeeseen ajalle 1.11.2022.-31.12.2023. Hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön Itä-Suomen yliopistolle myöntämällä erityisavustuksen tuella ylioppilaskunnalle. Työpaikka sijaitsee Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Joensuun toimistolla. Työaika on 37,5 tuntia viikossa. Työaika on liukuva ja sisältää ajoittain myös työskentelyä iltaisin. Työhön sisältyy myös välillä työtehtäviä Kuopion kampuksella.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa osoitteeseen hakemukset@isyy.fi viimeistään 27.2.2022 klo 12.00 mennessä. Sähköpostiin otsikko ”Hankekoordinaattori”. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Tule mukaan Räkis-hiihtotapahtuman SILLAT-joukkueeseen!

Räkäposkella eli Räkis on Joensuun Metsäylioppilaat ry:n järjestämä 12 tunnin hiihtotapahtuma Joensuun Mehtimäen Hullunkolmiolla (matka 1,6 km). Hiihto tapahtuu joukkueittain siten, että vähintään yksi hiihtäjä joukkueesta on aina ladulla. Räkis järjestetään 23.2. klo 07-19. Ei tarvitse osallistua koko päiväksi, tapahtumassa myös palju!

SILLAT-joukkueessa pääset osallistumaan tähän hauskaan tapahtumaan ja samalla tutustumaan uusiin ihmisiin hyvässä hengessä. Hiihtotasolla ole väliä. Suksia ja monoja voi myös lainata ilmaiseksi ISYYn toimistolta Haltialta.
Joukkueeseen mahtuu max. 10 ihmistä. Ilmoittautuminen joukkueeseen on maksutonta ja päättyy viimeistään 16.2. klo 15.

Ilmoittaudu mukaan

 
 
     
 
 

Puhtia opintoihin! -tsemppihetket 💻

Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!

Tsemppikset järjestetään Zoomissa tiistaisin 15.15- 17.00 ja torstaisin 12.15-14.00. Mahdollisuus anonyymiin keskusteluun. Ilmoittautumista ei vaadita!

Tulevat teemat:

 • Ti 15.2. Ohjaajan vinkit opinnäytetyöhön, vieraana Markku Niemivirta
 • To 17.2. Opiskelijoiden vinkit opinnäytetyöhön
 • Ti 22.2. Itsemyötätunto voimavarana, vieraana Student2Student vertaisohjaaja Suvi Heikkinen
 • To 24.2. Kaveritaidot ja uusiin ihmisiin tutustuminen, vieraana Kaveritaitoja-ohjelman (SPR) Eveliina Yli-Rahnasto
 • Ti 1.3. Tiedonhaku: miten löydän oleellisen tiedon ja miten käytän erityyppisiä lähteitä, vieraana tietoasiantuntija Laura Parikka 
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tallenteet nyt katsottavissa!

Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea -webinaarisarja saatiin viime keskiviikkona päätökseen ja tallenteet on nyt katsottavissa ISYYn YouTubessa!

Kiitos kaikille osallistuneille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin:

 • Podcastit, videopelien pelaaminen, lenkkeilykaveri, klassinen musiikki

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Opiskelijabarometri 2022 on nyt avattu

Opiskelijabarometri 2022 on avattu. Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Vastaa ja vaikuta!

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä oppilaitosten kehittämistyössä. Kyselyn toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Maisteri-, seniori-, vertais- ja kv-tuutorien täydennyshaku 17.2.2022 saakka!

UEFin varsinainen tuutorihaku päättyi 6.2.2022 ja hakijoita oli lähes 500! Kiitämme kaikkia hakijoita!

Mahtavasta hakumäärästä huolimatta tarvetta on edelleen kv-tuutoreille sekä maisteri- ja seniorituutoreille. Näiden tuutoritehtävien osalta järjestetään täydennyshaku, joka on avoinna 17.2.2022 (klo 23.59) saakka. Sähköinen lomake täydennyshakuun on täällä

Lisäksi vertaistuutoreiden osalta lisähakuja tarvitaan seuraaviin oppiaineisiin:

 • Joensuussa ruotsi, käsityö, kotitalous, teologia, matematiikka sekä fysiikka

Huomaathan, että oppiaineisiin, joissa on jo riittävästi vertaistuutorihakijoita, ei voida hyväksyä lisähakuja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Osallistu gradu-kyselyyn yliopisto-opiskelijoiden opiskelu-uupumuksesta ja voimavaroista

Teen Turun yliopistossa kasvatustieteen pro graduuni liittyvää tutkimusta. Tutkimukseni kohdistuu yliopisto-opiskelijoiden kokemaan opiskelu-uupumukseen. Tarkoitukseni on selvittää myös opiskelijoiden kokemia voimavaroja, jotka vaikuttavat opinnoissa jaksamiseen ja suojaavat uupumukselta. Osallistumalla tutkimukseen saat äänesi kuuluviin ja autat kartoittamaan opiskelijoiden hyvinvoinnin tilannetta ja siihen yhteydessä olevia tekijöitä. Pyydän vastaamaan riippumatta siitä, koetko itse uupumusta tai hyvinvoinnin ongelmia. Jokaisen vastaus tilanteestaan riippumatta auttaa tutkimuksen teossa.

Sähköiseen kyselyyn vastaamiseen menee vain 5–15 minuuttia. Vastaathan kyselyyn 24.2.2022 mennessä.

Vastaa kyselyyn

Mukavia opintoja ja iloista opiskelumieltä toivottaen,
Inka Rannikko, irrann(at)utu.fi, Turun yliopisto.

 
 
     
 

 
 

Avoin webinaarisarja:
Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä?

Itä-Suomen yliopisto järjestää kaikille avoimen webinaarisarjan, jossa valotetaan tieteentekemistä monesta suunnasta. Tarkasteltavana aiheena on korona. Pengomme, miten sairautta, pandemiaa ja sen tuottamia
yhteiskunnallisia ilmiöitä tutkitaan ja miten tutkimuksesta viestitään.

Sarjan seuraava webinaari järjestetään torstaina 17. helmikuuta kello 15.00-15.45, aiheena Poikkeustilan herättämät tutkimusaiheet teologian ja psykologian aloilla.

Tilaisuus on kaikille avoin.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kotimainen kantaesitys Fahrenheit 451 ensi-iltaan Joensuun kaupunginteatterissa

Fahrenheit 451, kotimainen kantaesitys Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden
klassikosta saa ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterissa 19. helmikuuta 2022. Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin ainutlaatuinen yhteistyötuotanto nähdään kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä ja se kuuluu myös teatterin kiertueohjelmistoon.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ESN Joensuu goes sledging! 

ESN Joensuu lähtee mäenlaskuun! Ensi tiistaina 22.2 ESN Joensuu järjestää mäenlaskutapahtuman Ruusupuistossa. Saavu paikalle kello 15 tai pyöräile porukalla paikalle yliopistolta, lähtö Auroran edestä kello 14:45. Pue lämimästi päälle ja tuo oma mukisi - ESN Joensuu tarjoaa kuumaa juotavaa ja pulkat! 

Luvassa on myös leikkimielistä kisailua, josta voi voittaa pieniä palkintoja! Mäenlaskun jälkeen siirrytään Bar Playhin lämmittelemään kello 17.

Missä? Ruusupuisto
Milloin? Ti 22.2 kello 15

SEE YOU TUESDAY LOVELY PEOPLES!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Laitesukelluksen peruskurssi (P1) keväällä 2022

Teoriaopetus tapahtuu e-oppimisympäristöä hyödyntäen sekä yhden teoriapäivän aikana. Sukellustaitoja harjoitellaan aluksi uima-altaassa ja sen jälkeen avovedessä.

Kurssin hinta on 450 €. Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalin, sukelluslaitteen kurssin ajaksi,  seuran jäsenyyden vuodeksi 2022 ja kansainvälisen CMAS P1 -sukeltajakortin.

Ilmoittuadu mukaan helmikuun 2022 loppuun mennessä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:

Mari Piironen, kurssin vastuukouluttaja
koulutus.jursuk(at)gmail.com I p. 050 347 7487

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Karjalan Rugby etsii uusia harrastajia!

Karjalan Rugby Joensuu on järjestämässä naisille ja miehille alkeiskurssin maaliskuussa. Rugby on monipuolinen, tehokas ja hauska laji, joka sopii kaikille kokoon, kuntoon tai taustaan katsomatta.

Alkeiskurssi on suunnattu sekä miehille että naisille. Kurssi on oivallinen tilaisuus tutustua turvallisesti rugbyyn ja joukkueeseemme. Alkeiskurssille tarvitsee mukaan tavalliset treenivaatteet, kengät ja vesipullon. Kurssimaksu on 30 euroa ja maksu hyvitetään, mikäli henkilö jatkaa joukkueessa.

Kurssin ensimmäinen treenikerta on tiistaina 1.3. klo 19 Joensuu Areenassa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelijoille vapaa pääsy ja ilmainen bussikyyditys Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumaan ke 6.4.!

Ke-to 6.-7.4. järjestetään Tahkolla Kuopion alueen merkittävin kasvuyritystapahtuma Tahko Ski Lift Pitch! Tapahtumassa startup-yrittäjät kilpailevat liikeideoillaan hiihtohisseissä ja yrittävät vakuuttaa sijoittajat liikeideastaan. UEF on yksi tapahtuman pääkumppaneista, joten Tahkolle on opiskelijoille ilmainen sisäänpääsy sekä bussikuljetus keskiviikkona 6.4.!

 

 
 
 

Tapahtumassa on myös Student Track -osio, jossa opiskelijat saavat esittää yritysideoitaan sekä kilpailla keskenään. Paras idea palkitaan 500 EUR lahjakortilla Giganttiin.

Kuopion bussikuljetuksen lähtö on ke 6.4. klo 08 osoitteesta Microkatu 1 ja paluukyyti Tahkolta lähtee klo 17:30 ja vie osoitteeseen Microkatu 1. Joensuun bussikuljetus järjestetään, jos vähintään noin 10 hlöä ilmoittautuu. Lähtö klo 07 kampukselta ja paluukyyti lähtee klo 17:30.

Ruokailu ei sisälly opiskelijoiden ilmaislippuun, mutta paikan päältä voi ruokailla esimerkiksi Sokos Hotellin Ski Buffetista hintaan 9,90€ esittämällä Tahko Ski Lift Pitch -opiskelijapassin. Passit jaetaan joko bussissa tai paikan päällä.

UEF-opiskelijoiden ilmoittautuminen bussikyyditykseen sähköpostitse 16.3. mennessä (Kerro viestissä osallistutko Kuopion vai Joensuun bussikyyditykseen): tomi.tuovinen@uef.fi  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Työ- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Duunitori
Kesätyöpaikkoja opiskelijoille. Lue lisää

JobTeaser
Harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille. Lue lisää

Kuntarekry
Avoimia työpaikkoja kunnissa ja kaupungeissa. Lue lisää

Nordjobb
Kausityöpaikkoja Pohjoismaissa. Lue lisää

Rekrytointi.com
Työpaikkoja ympäri Suomea. Lue lisää

Valtiolle.fi
Julkisen sektorin työpaikkoja. Lue lisää

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
15.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 15-17 Zoomissa
15.2. Transryhmä klo 17 alkaen (järj. Pohjois-Karjalan Seta)
17.2. ATK-kerho: Ohjelmointikielien erotklo 9-10 (järj. MimmitKoodaa)
17.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 12-14 Zoomissa
17.2. Avoin webinaarisarja: Poikkeustilan herättämät tutkimusaiheet teologian ja psykologian aloilla klo 15-15.45
21.2. EV-kahvit klo 15-17 @ ISYYn Discord
21.2. Hellitä otetta - työkaluja perfektionisteille -ryhmä klo 15-17
22.2. ESN Joensuu goes sledging!
23.2. ISYYn työelämäteemapäivä klo 10.15-16
24.2. Opintopisteiden luottamustoimista hakemisen deadline
28.2. Hellitä otetta - työkaluja perfektionisteille -ryhmä klo 15-17

Huhtikuu
6.4. Tahko Ski Lift Pitch

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko