Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 13/2023

ti maalisk. 28 14:26:50 2023

Vko 13 / 27.3.-2.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 11/2023

Vko 13 / 27.3.-2.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢 Vaalipäivä 2.4.
📌 Järjestöpäivät 29.-30.3.
☕ ISYYn edunvalvontakahvit
🚌 Savo-Karjala Excursion bussivastaavat julki
🐰 Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin
🖌️ Suunnittele kansi lukuvuosikalenteriin
✨ Tulevia tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Käytä äänioikeutesi vaalipäivänä 2.4.!

Eduskuntavaalien vaalipäivä on vihdoin täällä tämän viikon sunnuntaina 2. huhtikuuta. Mikäli et käyttänyt äänioikeuttasi vielä ennakkoäänestyksen aikana, muista tehdä se tulevana sunnuntaina. 

Vaalipäivänä äänestäminen eroaa ennakkoäänestämisestä siten, että äänestäminen tulee suorittaa sinulle kotiosoitteen perusteella määrätyssä pisteessä. Tiedon äänestyspaikasta löydät postitse tai sähköisesti toimitetusta äänioikeuskortista tai vaihtoehtoisesti voit hakea paikkaa Digi- ja väestöviraston Äänestyspaikat -palvelusta.

Näissä vaaleissa on erityisen tärkeää, että opiskelijat käyttävät äänioikeuttaan, jotta opiskelijoille tärkeät teemat otetaan huomioon tulevalla eduskuntavaalikaudella.

 
 
     
 
 

Tule tutustumaan järjestöihin ja kerhoihin ISYYn järjestöpäiville! 

 • Kuopio | Snellmania | klo 10-14 | ke 29.3. ainejärjestöt, kerhot ja muut järjestöt

ISYYn järjestöpäivät kokoaa yhteen kampuksilla toimivat järjestöt, kerhot ja muita opiskelijoita lähellä olevia järjestöjä. Tapahtuman aikana järjestöt ja kerhot esittelevät toimintaansa kampuksella opiskelijoille, ehkäpä sinäkin voit löytää itsellesi jotain uutta kivaa vapaa-ajalle.

Keskiviikkona 29.3. järjestämme molemmilla kampuksilla järjestöpäivien yhteydessä järjestöaiheisen visailun. Visailun voittaja, parhaiten kysymyksiin vastannut, palkitaan ISYY-tuotepaketilla. Kilpailun voittajiin ollaan yhteydessä järjestöpäivien jälkeen. 

Kannattaa varata mukaan maksuväline, sillä järjestöillä on tapana myydä tapahtumassa haalarimerkkejään. Tapahtuma on pääsymaksuton eikä vaadi ilmoittautumista.

Tervetuloa tutustumaan ja verkostoitumaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edunvalvontakahvit ovat täällä taas!

ISYYn perinteiset edunvalvontakahvit jatkuvat taas 3.4. Kuopiossa! Tule Lukemalle klo 16.30–18.00 vaihtamaan ajankohtaisia edunvalvonnan kuulumisia ISYYn hallituksen, sekä ainejärjestötoimijoiden kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan opiskelijaedunvalvonnasta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kampustoimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia huhtikuussa pääsiäispyhien vuoksi. Toimistot ovat suljettuna kiirastorstaina 6.4.2023 ja maanantaina 2. pääsiäispäivänä 10.4.2023. Otathan nämä poikkeukset huomioon, mikäli sinulla on tarvittavia asiointeja toimistolla.

Poikkeukset aukioloajoissa:

 • torstai 6.4. SULJETTU
 • maanantai 10.4. SULJETTU
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae ISYYn kansainväliseen tiimiin!

ISYY hakee jäseniä kansainväliseen tiimiin, joka kokoontuu keskustelemaan aiheista, jotka ovat tärkeitä kansainvälisille opiskelijoille!

 • Haluatko olla luomassa inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä?
 • Haluatko olla mukana kehittämässä kansainvälisten opiskelijoiden tulevaisuuden mahdollisuuksia Suomessa sekä suomalaisten opiskelijoiden kotikansainvälistymistä?
 • Haluatko tuoda kansainvälistä näkemystä ISYYn hallituksen käyttöön?

Jos tämä kuulostaa sinun visioltasi ISYYn, Itä-Suomen yliopiston ja kampuskaupunkien tulevaisuudesta, tämä tiimi on sinua varten! Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae tiimin jäseneksi 12.4.2023 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Miltä ISYYn seuraava lukuvuosikalenteri näyttää? Nyt voit vaikuttaa!

ISYYn lukuvuosikalenteri kulkee päivittäin monen UEFilaisen mukana kampuksella. Ensi syksynä sinun suunnittelema design voi koristaa sinun ja opiskelukavereidesi kalenterin kantta.

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Päästä luovuutesi lentoon ja voita 100 € lahjakortti S-Ryhmään. Kilpailuaikaa on 15.5.2023 saakka.

Kilpailun ohjeet ja kannen muotovaatimukset löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Savo-Karjala Excursion bussivastaavat on julkistettu! 

Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa ensi viikon tiistaina 4.4.2023 ja bussivastaat Kuopion tapahtuman osalta on nyt julkistettu. 

Lipunmyynti alkaa tiistaiaamuna 4.4. klo 08:00 ISYYn Kuopion toimistolla Lukemalla (Yliopistonranta 3, 70211 Kuopio). Mahdolliset jäljelle jäävät liput tulevat myyntiin Kide.appiin samana päivänä klo 11.00. Lipun hinta on 20 €.

Savo-Karjala Excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 saakka. Savo-Karjala Excursio järjestetään molemmilla kampuksilla joka vuosi 29. huhtikuuta viikonpäivästä riippumatta. Tapahtumapäivänä yhteensä 9 excu-bussia kuljettaa vappuisaa opiskelijajoukkoa pitkin salaista reittiä Savo-Karjalassa ja sen anniskeluravintoiloissa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉Studentian muutokset ma 27.3. ja ti 28.3. 

 • Puijo Wolleyn pelit Studentialla ma 27.3. ja ti 28.3.
 • salivuorot peruttu ma&ti klo 11-13 ja klo 16->
 • Pukukopit eivät ole käytössä
 • Kuntosalia saa käyttää

👉VIIDELLÄ eurolla (5€) ja SYKETTÄ-tarralla Puijo Wolleyn naisten peleihin ma 27.3. ja ti 28.3. Studentialle. Play off pelit alkavat klo 18.30.

👉Opiskelija, onko motivaatio hukassa? 
Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? SYKETTÄ-palveluiden liikuntaneuvoja auttaa sinua etsimään juuri sinulle sopivan tavan liikkua ja tsemppaa sinua tielläsi kohti aktiivisempaa arkea!

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja Saija auttaa ja on tukenasi.
Ota yhteyttä WhatsAppissa tai tekstiviestillä: 044 7856832
Sähköpostilla: saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi

 
 
     
 

 
 

 

Kaverikahvilan tulevat teemat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat teemat:

 • 28.3. Katsotaan lyhyt dokumentti
 • 4.4. Rentoutumisharjoituksia
 • 11.4. Lautapelejä

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Etsintäkuulutus opiskelukavereille! 

Takkuaako yksin opiskelu? Onko motivaatio opiskelun aloittamiseen yksin kateissa? Kaipaatko vertaistukea toisesta opiskelijasta, mutta et tiedä mistä sitä saisi?  

 
 
 

Jos vastasit kyllä yhteenkin kysymykseen, voisi opiskelukaveritoiminta olla sinulle toimiva ratkaisu! Opiskelukaveritoiminnan kautta voit löytää esimerkiksi samassa opintojen vaiheessa tai samanlaisilla opiskelutavoilla varustetun opiskelijan. Opiskelukaveritoiminnasta voit löytää kaverin, jonka kanssa jakaa opiskeluun liittyviä murheita, innostua yhdessä tekemisestä sekä saada vastapainoa yksin opiskeluun. 

Opiskelukaverin voi löytää täyttämällä opiskelukaverilomakkeen. Student2Student-vertaisohjaajat yhdistelevät mahdollisia opiskelukavereita toisiinsa, kun sopivat parit löytyvät. Hakemuksia käydään läpi viikoittain, ja opiskelukavereilta toivotaan aktiivisuutta ottaa yhteyttä opiskelukaveriin yhteystietojen jakamisen jälkeen.  

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät Sillat-hankkeen tietosuojaselosteesta

Lisätietoja opiskelukaveritoiminnasta saat UEFin Student2Student-vertaisohjaajilta sähköpostitse student2student@uef.fi, puhelimitse numerosta 029 445 8580 (ti-to klo 14–17), tai anonyymin chatin kautta.   

 
 
     
 

 
 

 

Aprillipäivänä Kuopion museoissa puhutaan hölynpölyä ja vastuu jää kuulijalle

Kuopion taidemuseossa klo 12 alkavalla Paviaanitaidetta ja basidiotekniikkaa -opastuksella perehdytään taiteilija Kari Juutilaisen näyttelyyn erityisasiantuntijoiden johdattamana.

Korttelimuseolla klo 13 alkaen on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan Maailman kaunein koti -ohjelmasta tutun toimittajan Katri Sykön johdattamalle kierrokselle Kuopion prinsessan kaupunkikotiin. 

Kuopion museolla klo 14 pääsee hyppäämään suureläinten ja niiden minimaalisten kumppanien kiehtovaan maailmaan yli-intendentti Heli Heinimön ja erikoistutkija Hannu Harakan johdattelemana. 

Pääsymaksut:

 • Kuopion taidemuseo 10/5 €
 • Kuopion korttelimuseo 8/5 €
 • Kuopion museo 13/7 €
 • Kaikissa kohteissa on käytössä museokortti ja alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy.
 
 
     
 
 

Poikkitieteellinen Halluutko (IT-)miljonääriksi -visailushow

Serveri ry järjestää Haluatko IT-miljonääriksi-visailushown Lukemalla 4. huhtikuuta klo 18-23!

Poikkitieteelliseen visailuun ja yleisöön olet tervetullut alastasi riippumatta. Huippupalkintoihin pääset käsiksi tulemalla paikan päälle ja osallistumalla karsintakierrokselle! Lippu tapahtumaan kustantaa opiskelijaystävälliset 4 euroa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

UEF MSC Iftaar 2023 13.4.

Tervetuloa viettämään Ramadan-iltaa Studentialla 13.4 klo 19 eteenpäin! Ohjelmassa rentoa keskustelua ja puhetta Islamista sekä Ramadanista, jonka jälkeen rikotaan paasto yhdessä. Tarjolla on ruokaa. Tapahtuma avoin kaikille UEF:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. 

Jos kiinnostuit, voit ilmoittautua tästä lomakkeesta. Ilmoittautumisaika päättyy 8.4.

Lisätietoja sähköpostitse: abubaker.massi@gmail.com

(Ei-jäsenille maksullinen sisäänpääsy)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kesytä ahdistus kehollisin keinoin -webinaari 18.4. klo 14.15-15

Ahdistaako opinnot? Omat tulevaisuuden suunnitelmat? Jatkuva somevirta? Maailman tilanne?

Tule kuulemaan keinoista, joilla kesytät niin lievän kuin voimakkaan ahdistuksen:

 • Webinaarissa opit ahdistuksen kehollisesta perustasta
 • Saat tietoa erilaisista keinoista, joita voi hyödyntää ahdistuksen voimakkuudesta riippuen
 • Pääset kokeilemaan erilaisia harjoitteita
 • Saat itsellesi kattavan pdf-työkirjan, jonka avulla voit jatkaa ahdistuksen säätelyn harjoittelua

Ilmoittaudu

Lisätietoja: anni.hanninen(at)hel.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mielitekoja-verkkotapahtuma tiistaina 18.4.2023 klo 14–16

Opiskelija! Olisikoa sulla hetki aika puhua kehon ja mielen hyvinvoinnista? Osallistu webinaariin 18.4. klo 14-16 ja kasvata arjen voimavarojasi

Osallistu asiantuntijoiden johdolla yhteen tai useampaan osioon:

 • Puhu itsellesi niin kuin ystävällesi
 • Opi toimimaan kaaoksen keskellä
 • Entä jos ei huvita, ehdi tai jaksa liikkua?
 • Kehotietoisuus jaksamisen tukena
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
23.3.–6.4. UEF-lähettiläiden haku
27-28.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys klo 10-16 Studentialla
28.3. Kaverikahvila: Katsotaan lyhyt dokumentti, klo 16-18 Studentian Kappelissa
28.3. #jeanne klo 19 Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä
28.3. 80's -bileet Vol.5 klo 21, Bar Nousu ja Bar Lasku
29.3. ISYYn järjestöpäivät
29.3. SARA-näytelmän tekijähaastattelu Kuopion taidemuseossa klo 17–18

Huhtikuu
1.4. SILLAT: Päiväretki Ukko-Kolille
2.4. Vaalipäivä
3.4. ISYYn edunvalvontakahvit klo 16.30-18 Lukemalla
4.4. Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa
4.4. Poikkitieteellinen Halluutko (IT-)miljonääriksi -visailushow klo 18-23 Lukemalla
4.4. Kaverikahvila: Rentoutumisharjoituksia klo 16-18 Studentian kappelissa
11.4. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18 Studentian kappelissa
13.4. UEF MSC Iftaar 2023 klo 19 alkaen Studentialla

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko