Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 14/2023

ti huhtik. 04 15:28:35 2023

Vko 14 / 3-9.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 12/2023

Vko 14 / 3-9.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🚌 Kuopion Savo-Karjala Excursio loppuunmyyty
🙋 Projektikoordinaattoriksi Kampusrysäykselle?
🐰 Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin
📆 Miten tutkinnon suorittamiseen haetaan lisäaikaa?
📌 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.
📌 Webinaari EU-uramahdollisuuksista

Hyvää pääsiäistä! 🐣

 

 
 
     
 

 
 

 

Haluaisitko suunnitella ensi syksyksi UEF:n lukuvuoden aloitustapahtuman?

ISYY ja UEF järjestävät vuosittain syyskuun alussa Kampusrysäyksen, joka polkaisee lukuvuoden käyntiin Joensuussa ja Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään samana päivänä UEF:n lukuvuoden avajaisten kanssa ja tapahtuma toimii myös lähtölaukauksena kaupunkisuunnistukselle. 

ISYY hakee nyt kummallekin kampukselle projektikoordinaattoria suunnittelemaan ja toteuttamaan Kampusrysäyksen. Olisitkohan sinä etsimämme tyyppi? 

Tutustu hakukuulutukseen ISYYn verkkosivuilla ja hae tehtävää 18.4.2023 kello 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pääsiäisen vaikutukset aukioloihin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kampustoimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia huhtikuussa pääsiäispyhien vuoksi. Toimistot ovat suljettuna kiirastorstaina 6.4.2023 ja maanantaina 2. pääsiäispäivänä 10.4.2023. Otathan nämä poikkeukset huomioon, mikäli sinulla on tarvittavia asiointeja toimistolla.

Poikkeukset aukioloajoissa:

 • torstai 6.4. SULJETTU
 • maanantai 10.4. SULJETTU

Ota yhteyttä

 

 
 
     
 
 

 

Edunvalvonta apunasi: miten tutkinnon suorittamiseen haetaan lisäaikaa? 

Eikö tutkintoaika riitä opintojen loppuun suorittamiseen? Ei hätää, sinulla on oikeus hakea tiedekunnalta lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseen! Lue ISYYn edunvalvonta-asiantuntijan vinkit! 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan seitsemännessä osassa ISYYn edunvalvonta-asiantuntija Pekka Koivaara kertoo siite, miten voit hakea lisäaikaa opintojen loppuun suorittamiseen. 

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvontapalveluista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Savo-Karjala Excursio Kuopiossa loppuunmyyty!

ISYYn Kuopion Savo-Karjala Excursion liput myytiin loppuun tiistaiaamuna 4.4. klo 8 alkaneessa toimistomyynnissä. Aamumyynnistä jääneet liput oli määrä siirtää Kide.app myyntiin klo 11.00, mikäli lippuja on jäljellä. Vappuviikon lauantaina 29.4. yhteensä 9 bussia starttaa kampukselta kohti maakuntakierrosta. 

 

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉Pääsiäisen aukioloajat
Pääsiäisen juhlapyhät aiheuttavat muutoksia aukioloajoissa.
Pääsiäisenä mm. 5.4.–11.4. ohjatut ryhmäliikuntatunnit ovat tauolla. Tunnit jatkuvat jälleen normaalisti 12.4. Tarkemmat aikataulut näet täältä.

 • Puijo Wolleyn naisten mestaruusliigan 5. play off- peli pelataan Studentialla torstaina 6.4. Studentian liikuntasali ja pukukopit ovat varattu Puijo Wolleyn käyttöön torstaina 6.4. klo 16-> 
 • Kuntosalia saa käyttää ilman pukukoppeja.
 • SYKETTÄ-tarralla peliin 5€/hlö.

👉Kurssit ja lajikokeilut

 • Rinnalleveto ja työntö -workshop
  • pe 21.4. klo 17.00–18.30, max 14 hlöä
  • paikka: Kunnosali, Ajurinkatu 16, ohjaaja Eemeli Sissonen
  • hinta 8€/hlö
  • Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä!
 • Lajikokeilut tiistaina 11.4.

👉Loppukevään ravitsemusohjaukset toteutetaan etänä 12.4., 19.4. ja 26.4     
Ravitsemusohjausta keskiviikkoisin klo 17.30–18.30 (2 x 30min)
Viikoittaiset ohjausajat toimivat matalan kynnyksen paikkana tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin. Ravitsemusohjaukset keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 (2 x 30 min). Varaa ilmainen aika ravitsemusneuvontaan liikuntakalenterin kautta. 

👉Opiskelija, onko motivaatio hukassa? Liikkumisen kautta lisää buustia arkeesi!
      ***** Uutena palveluna tutustumiskäynti kuntosalille!*****
Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? 
SYKETTÄ-palveluiden liikuntaneuvoja auttaa sinua etsimään juuri sinulle sopivan tavan liikkua ja tsemppaa sinua tielläsi kohti aktiivisempaa arkea.

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja Saija auttaa ja on tukenasi.
Ota yhteyttä WhatsAppissa tai tekstiviestillä: 044 7856832
Sähköpostilla: saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi

Kuntosaliharjoittelun aloittamisen tueksi voit varata maksuttoman tutustumiskäynnin kuntosalille tällä lomakkeella. Tutustumiskäynnillä käytte yhdessä SYKETTÄ-trainerin kanssa kuntosalilla tutustumassa perus kuntosaliharjoitteluun ja voit kysyä trainerilta vinkkejä treenaamiseen! 

👉 Eri Reipas Wapun aloitus - Yösählyturnaus maanantaina 24.4.
Eri Reipas Wapun aloitus järjestetään 24.-25.4 Yösählyturnauksen merkeissä Studentialla klo 21 alkaen. Yösählyturnaus on avoin UEFin ja Savonian opiskelijoille, et tarvitse SYKETTÄ-tarraa osallistuaksesi turnaukseen. Turnauksessa pelataan rento-ja tosi kyseessä-sarjat ja näiden lisäksi on mahdollisuus ilmoittautua satunnaisjoukkueeseen.
Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumiset tästä linkistä.

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka, täällä kirjoittelee hankekoordinaattori Riina. Viimeisestä alkutervehdyksestä onkin vierähtänyt jo tovi, on ollut äärimmäisen kiireinen lukukausi. Mutta ehkä tämä kiire tästä alkaa kohta helpottamaan (tai sitten ei). Olen ymmärtänyt, että en ole yksin kiireen tunteen kanssa. Sen vuoksi haluankin muistuttaa, että pidä huolta itsestäsi, koska oma hyvinvointi on mittaamattoman arvokas asia. Muista jättää myös aikaa kivoille asioille, sillä ne auttavat jaksamaan arjen kiireiden keskellä. 

Toivotan mukavaa viikkoa sulle!

- Riina

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään tänä keväänä 19.4. Tänä vuonna päivän teemana on kohtuus. Päivän aikana järjestetään mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa. 

 • Klo 12-13 Meditaatiohetki @ Studentian Kappeli
 • Klo 12-15 Kohtuutta etsimässä -webinaari

Aktiviteetit ovat avoimia ja maksuttomia UEF:n opiskelijoille. Lue lisää aktiviteeteista ja ilmoittaudu mukaan 18.4. mennessä ISYYn verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Leffailta Amsterdam (2022) 20.4.

ISYYn SILLAT-hanke sekä Hyvät Kuvat -elokuvakerho järjestävät torstaina 20.4. klo 17.30 alkaen yhteistyönäytöksen Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio), jossa katsotaan Amsterdam-elokuva (2022). David O. Russellin ohjaaman ja käsikirjoittaman (The Fighter, Unelmien pelikirja, Joy) uusimman elokuvan näyttelijäjoukko kuhisee suuria nimiä, jonka keskiössä ovat kolme ystävää, jotka päätyvät keskelle suurta salajuonta.

Tähän näytökseen on vapaa pääsy, oli sinulla kausikorttia tai ei. Tapahtumaan ei ole etukäteen ilmoittautumista. Elokuvan kesto on 2 h 14 min. Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

Kaverikahvilan viimeiset ohjelmat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat ja kevään viimeiset ohjelmat:

 • 4.4. Rentoutumisharjoituksia
 • 11.4. Lautapelejä
 • 18.4. Väritystehtäviä
 • 26.4. Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla

Voit tulla myös Kaverikahvilaan ilman, että osallistut ohjelmaan. Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Webinaari EU:n uramahdollisuuksista

Kiinnostaako kansainvälistyminen? Tai virkamiesura? Tai molemmat? Nyt olisi ainutlaatuinen tilaisuus saada tietoa EU:n tarjoamista uramahdollisuuksista suoraan EU:n rekrytoinnin asiantuntijoilta. Suomalaisia hakijoita kaivattaisiin myös lisää ja mm. vastavalmistuneille on oma virkamieskilpailunsa. Itä-Suomen yliopiston urapalvelut järjestää webinaarin aiheesta 24.4.2023 klo 16-18.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YUFE sivuaineet vaihtohaku auki NYT

Tiesitkö, että voit lähteä Erasmus+ vaihtoon suorittamaan sivuaineen YUFE:n kautta vielä ensi syksynä? Hakuaika syyslukauden vaihtoihin on auki nyt – avoinna 17.4.2023 saakka.

 • Economic Development (Universidad Carlos III De Madrid, Espanja)
 • Urban Sustainable Development (Maastricht University, Hollanti)
 • Heritage (University of Antwerp, Belgia)

YUFE on eurooppalainen yliopistoliittouma, jonka kautta voit opiskella akateemisia kursseja englanniksi sekä partneriyliopistojen kielillä, suorittaa kielikursseja ja osallistua monenlaisiin aktiviteetteihin. YUFE:ssa voit nyt suorittaa myös kokonaisia sivuaineita!

Vuodelle 2023-2024 sivuaineita on tarjolla useita – voit suorittaa tutkintoon sisältyvän sivuaineen lukukauden mittaisen vaihdon aikana.

Lue lisää ja ole rohkeasti yhteydessä yufe@uef.fi, kerromme mielellämme lisää.

 
 
     
 
 

 

Etsintäkuulutus opiskelukavereille! 

Takkuaako yksin opiskelu? Onko motivaatio opiskelun aloittamiseen yksin kateissa? Kaipaatko vertaistukea toisesta opiskelijasta, mutta et tiedä mistä sitä saisi?  

 
 
 

Jos vastasit kyllä yhteenkin kysymykseen, voisi opiskelukaveritoiminta olla sinulle toimiva ratkaisu! Opiskelukaveritoiminnan kautta voit löytää esimerkiksi samassa opintojen vaiheessa tai samanlaisilla opiskelutavoilla varustetun opiskelijan. Opiskelukaveritoiminnasta voit löytää kaverin, jonka kanssa jakaa opiskeluun liittyviä murheita, innostua yhdessä tekemisestä sekä saada vastapainoa yksin opiskeluun. 

Opiskelukaverin voi löytää täyttämällä opiskelukaverilomakkeen. Student2Student-vertaisohjaajat yhdistelevät mahdollisia opiskelukavereita toisiinsa, kun sopivat parit löytyvät. Hakemuksia käydään läpi viikoittain, ja opiskelukavereilta toivotaan aktiivisuutta ottaa yhteyttä opiskelukaveriin yhteystietojen jakamisen jälkeen.  

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät Sillat-hankkeen tietosuojaselosteesta

Lisätietoja opiskelukaveritoiminnasta saat UEFin Student2Student-vertaisohjaajilta sähköpostitse student2student@uef.fi, puhelimitse numerosta 029 445 8580 (ti-to klo 14–17), tai anonyymin chatin kautta.   

 
 
     
 

 
 

Taidevartti: Tekijänoikeuskiista, Enroth vs. Hildén 5.4. klo 13

Kuopion taidemuseon taidevartilla keskiviikkona 5.4. klo 13 jatketaan taidemesenaatti Sara Hildéniin liittyviä suomalaisia modernisteja ja abstraktin taiteen edelläkävijöitä esittelevän Sara & Co. näyttelyn parissa, kun pääsemme käsittelemään Erik Enrothin ja Sara Hildénin välistä tekijänoikeuskiistaa.

Taidevartteja järjestetään keskiviikkoisin klo 13 12. 4. saakka. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevätkonsertti "Soundtrack Special"/ Spring Concert "Soundtrack Special"

Tämän vuoden kevätkonsertti järjestetään 5.5 klo 18 SN100-auditoriossa Snellmanialla (Yliopistonranta 1, 70210 Kuopio) ja se kantaa nimeä ”Soundtrack Special”, ohjelmistossa on siis peli- ja elokuvamusiikkia! 🎬🎮 Tämän kevään show kuljettaa tunnelmasta toiseen ja tarjoaa monipuolisen kattauksen erilaisia, upeita kappaleita ✨

Liput kide.apin kautta ennakkoon: 8€ (opiskelija, lapsi, eläkeläinen) ja 13€ (muut) tai ennen konsertin alkua ovelta 9/14€. Maksuvälineinä käyvät sekä kortti että käteinen!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
4.4. Poikkitieteellinen Halluutko (IT-)miljonääriksi -visailushow klo 18-23 Lukemalla
4.4. Kaverikahvila: Rentoutumisharjoituksia klo 16-18 Studentian kappelissa
6.4. ISYYn toimisto suljettu
10.4. ISYYn toimisto suljettu
11.4. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18 Studentian kappelissa
13.4. UEF MSC Iftaar 2023 klo 19 alkaen Studentialla
18.4. Kaverikahvila: Väritystehtäviä klo 16-18 Studentian kappelissa
20.4. Leffailta Amsterdam klo 17.30 Kino Kuvakukossa
24.4. Webinaari EU:n uramahdollisuuksista klo 16-18
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18 Studentian kappelissa
29.4. Savo-Karjala Excursio

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko