Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 15/2023

ti huhtik. 11 15:41:56 2023

Vko 15 / 10-16.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 13/2023

Vko 15 / 10-16.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Edustajiston kokous 13.4.
🎉 Ota talteen vapputapahtumat
🎓 Osallistu Sivistykseen Vihkimiseen ja ansaitse KYY-nauha lakkiin!
🥳 Vielä voit osallistua vapputiimiin!
 📣 Anna palautetta Hymy- ja valitusviikoilla!
🙋 Haluaisitko suunnitella ensi syksyksi UEF:n lukuvuoden aloitustapahtuman?
📌 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.
🔝 SYKETTÄ-ajankohtaiset

 

 
 
     
 

 
 

 

Edustajiston kokous 2/2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokoustaa tämän viikon torstaina 13.4.2023 kello 17 alkaen. 

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa AU100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio) ja kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle tai ISYYn YouTube-kanavalle. Kokouksessa mm. hyväksytään edellisvuoden tilinpäätös ja päätetään edustajistovaalien päivämäärä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ota talteen ISYYn ja järjestöjen vapputapahtumat!

Vappu on jälleen täällä! Kuopion vappuun kuuluvat olennaisesti ISYYn, ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan kerhojen järjestämät tapahtumat.

Ylioppilaskunnan järjestämiä vappuaaton perinteitä Kuopiossa ovat päivällä kampuksella klo 14 suoritettava Sivistykseen Vihkiminen sekä illemmasta Allastapahtuma torilla klo 17.30. Torilla kuullaan ylioppilaskunnan sekä ainejärjestöjen puheita, pestään ja lakitetaan Velj’mies-patsas, nimitetään vuoden Siskotyttö ja Velj’mies, sekä uitetaan proffa. Tervetuloa!

Tänä vuonna ISYY on koostanut verkkosivujen tapahtumakalenteriin Kuopion opiskelijavappu 2023  -listauksen, josta löydät tietoa ISYYn, ainejärjestöjen, kerhojen ja muiden opiskelijatoimijoiden vapputapahtumista.

Tsekkaa ISYYn ja järjestöjen vapputapahtumat verkkosivuiltamme.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Osallistu Sivistykseen Vihkimiseen ja ansaitse KYY-nauha lakkiin!

Sivistykseen Vihkiminen palaa vihdoin muutaman vuoden tauon jälkeen osaksi kuopiolaisten opiskelijoiden vappua. Sivistykseen Vihkiminen on Kuopion akateemisen historian pitkäaikaisimpia perinteitä mutta myös koko valtakunnan ainutlaatuisimpia vapunajan tapahtumia. Vihityille luovutetaan heidän saavuttamansa sivistyksen merkiksi aito KYY-nauha ylioppilaslakkiin kiinnitettäväksi. 

KYY on ISYYtä edeltävä entinen Kuopion yliopiston ylioppilaskunta ja kyseinen tapahtuma juontaa juurensa yli 40 vuoden taakse. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran ennen pandemiaa vuonna 2019, tuolloin 40. kerran. 

Sivistykseen Vihkiminen järjestetään vappuaattona 30.4. klo 14.00 alkaen Snellmanian suuressa luentosalissa SN100. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja osallistujia pyydetään saapumaan paikalle kello 13.30. Tervetuloa vihittäväksi!

 
 
     
 
 

 

Etkö ehtinyt hakea vapputiimiin? Vielä voit osallistua!

Joko vappumieli alkaa nostaa päätään? Haluatko olla mukana suunnittelemassa, tuottamassa ja ideoimassa sekä toteuttamassa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Vappua? Jos tapahtumajärjestäminen on sinun juttusi ja haluat olla mukana tekemässä UEFn kampusten opiskelijavappua, tämä haku on sinulle!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee nyt vapputiimiinsä lisätäydennyksiä. Voit hakea mukaan sähköisen lomakkeen kautta. Hakuaika päättyy sunnuntaina 16.4.2023.

Google Forms, linkki avautuu uuteen välilehteen: Hakulomake ISYYn vapputiimiin

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla

Kevään 2023 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 17.–23.4.2023. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. 

Mitkä jutut mielestäsi toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä sähköisellä lomakkeella.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haluaisitko suunnitella ensi syksyksi UEF:n lukuvuoden aloitustapahtuman?

ISYY ja UEF järjestävät vuosittain syyskuun alussa Kampusrysäyksen, joka polkaisee lukuvuoden käyntiin Joensuussa ja Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään samana päivänä UEF:n lukuvuoden avajaisten kanssa ja tapahtuma toimii myös lähtölaukauksena kaupunkisuunnistukselle.

ISYY hakee nyt kummallekin kampukselle projektikoordinaattoria suunnittelemaan ja toteuttamaan Kampusrysäyksen. Olisitkohan sinä etsimämme tyyppi?

Tutustu hakukuulutukseen ISYYn verkkosivuilla ja hae tehtävää 18.4.2023 kello 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉 AIKATAULUMUUTOS Studentialla ke 12.4.

 • Puijo Wolleyn naisten peli ke 12.4.
 • salivuorot peruttu ma&ti klo 11-12 ja klo 16->
 • Pukukopit eivät ole käytössä
 • Kuntosalia saa käyttää

👉 Lajikokeilut tiistaina 11.4.

👉 Pääsiäisloman jälkeen ryhmäliikuntatunnit jatkuvat keskiviikkona 12.4.

 • Pieniä muutoksia saattaa olla Puijo Wolleyn pelien takia
 • Yhteistyökumppaneiden tunnit jatkuvat 23.4. asti
 • SYKETTÄ ohjaajien tunnit jatkuvat 29.4. asti

👉 Loppukevään ravitsemusohjaukset toteutetaan etänä 12.4., 19.4. ja 26.4     
Ravitsemusohjausta keskiviikkoisin klo 17.30–18.30 (2 x 30min)
Viikoittaiset ohjausajat toimivat matalan kynnyksen paikkana tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin. Ravitsemusohjaukset keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 (2 x 30 min). Varaa ilmainen aika ravitsemusneuvontaan liikuntakalenterin kautta. 

👉    ***** Uutena palveluna tutustumiskäynti kuntosalilla!  ***** 
Opiskelija, onko motivaatio hukassa? Liikkumisen kautta lisää buustia arkeesi!

Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? 
SYKETTÄ-palveluiden liikuntaneuvoja auttaa sinua etsimään juuri sinulle sopivan tavan liikkua ja tsemppaa sinua tielläsi kohti aktiivisempaa arkea!

Haluatko käydä tutustumassa kuntosaliin ja opetella kuinka laitteet toimivat? 
Katso lisätietoja liikuntaneuvonnan sivulta.

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja Saija auttaa ja on tukenasi.
Ota yhteyttä WhatsAppissa tai tekstiviestillä: 044 7856832
Sähköpostilla: saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi

👉Rinnalleveto ja työntö -workshop

 • pe 21.4. klo 17.00–18.30, max 14 hlöä
 • paikka: Kunnosali, Ajurinkatu 16, ohjaaja Eemeli Sissonen
 • hinta 8€/hlö
 • Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä!

👉 Eri Reipas Wapun aloitus - Yösählyturnaus maanantaina 24.4.

Eri Reipas Wapun aloitus järjestetään 24.-25.4 Yösählyturnauksen merkeissä Studentialla klo 21 alkaen. Yösählyturnaus on avoin UEFin ja Savonian opiskelijoille, et tarvitse SYKETTÄ-tarraa osallistuaksesi turnaukseen. Turnauksessa pelataan rento-ja tosi kyseessä-sarjat (3 vs 3) ja näiden lisäksi on mahdollisuus ilmoittautua satunnaisjoukkueeseen.
Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumiset tästä linkistä.

👉 Pyöräiletkö opiskelu- tai työmatkasi? Käytkö vapaa-ajalla pyöräilemässä?
 Lähde mukaan “kisaan”, jossa kerätään yhdessä kilometrejä SYKETTÄ Kuopion joukkueelle! 
Kyseessä on kilometrikisa, joka starttaa 1.5. ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä! 🚴‍♀️

SYKETTÄ-joukkueeseen voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökunta sekä opiskelijat. Joukkueeseen voivat ilmoittautua kaikki kyseisten kaupunkien korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstön jäsenet. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään 19.4. ja tänä vuonna päivän teemana on kohtuus. Päivän tavoitteena on nostaa keskusteluun opiskelijoiden tilannetta. Päivän aikana myös SILLAT-hankkeessa on pientä aktiviteettia, joten kurkkaa alempaa, mitä on luvassa. Toivotan kivaa viikkoa sulle!

- Riina

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään tänä keväänä 19.4. Tänä vuonna päivän teemana on kohtuus. Päivän aikana järjestetään mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa.

 • Klo 12-13 Meditaatiohetki @ Studentian Kappeli
 • Klo 12-15 Kohtuutta etsimässä -webinaari

Aktiviteetit ovat avoimia ja maksuttomia UEF:n opiskelijoille. Lue lisää aktiviteeteista ja ilmoittaudu mukaan 18.4. mennessä ISYYn verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SILLAT-aamupalat 3.-5.5.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Kevään viimeiset aamupalat järjestetään viikolla 18 eli 3.-5.5. Snellmanian ravintolassa. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 19.4. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Leffailta Amsterdam (2022) 20.4.

ISYYn SILLAT-hanke sekä Hyvät Kuvat -elokuvakerho järjestävät torstaina 20.4. klo 17.30 alkaen yhteistyönäytöksen Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio), jossa katsotaan Amsterdam-elokuva (2022). David O. Russellin ohjaaman ja käsikirjoittaman (The Fighter, Unelmien pelikirja, Joy) uusimman elokuvan näyttelijäjoukko kuhisee suuria nimiä, jonka keskiössä ovat kolme ystävää, jotka päätyvät keskelle suurta salajuonta.

Tähän näytökseen on vapaa pääsy, oli sinulla kausikorttia tai ei. Tapahtumaan ei ole etukäteen ilmoittautumista. Elokuvan kesto on 2 h 14 min. Lämpimästi tervetuloa!

 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan viimeiset ohjelmat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat ja kevään viimeiset ohjelmat:

 • 11.4. Lautapelejä
 • 18.4. Väritystehtäviä
 • 26.4. Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla

Voit tulla myös Kaverikahvilaan ilman, että osallistut ohjelmaan. Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Kevään viimeinen taidevartti: Erik Enrothin ulkomaanmatkat 12.4. klo 13

Kuopion taidemuseon kevätkauden viimeisellä taidevartilla keskiviikkona 12.4. klo 13 pureudutaan viimeistä kertaa Sara & Co. -näyttelyn teemoihin, kun taidevartin aiheena on taiteilija Erik Enrothin ulkomaanmatkat.

Taidevartit jäävät 12.4. jälkeen näyttelyvaihtojen myötä toistaiseksi tauolle. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Reilun siirtymän retriitti 26.-28.5. - Ilmoittaudu 23.4. mennessä!

Kalevi Sorsa -säätiö järjestää ympäristöstä ja oikeudenmukaisesta muutoksesta kiinnostuneille nuorille maksuttoman viikonloppukurssin Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa 26.–28.5.

Reilun siirtymän retriitin puhujakaarti koostuu reiluun siirtymään erikoistuneista tutkijoista, kansalaisjärjestöjen edustajista, poliitikoista ja virkamiehistä. Inspiroivan viikonlopun oheisohjelmaan kuuluu joogaa sekä live-DJ. Lisätietoa ohjelmasta säätiön verkkosivulla.

Retriitissä perehdytään mm. seuraaviin teemoihin ja kysymyksiin:

Mikä on ympäristön ja ilmaston tila tällä hetkellä?

 • Miten reilun siirtymän avulla voidaan vähentää eriarvoisuutta?
 • Miten ekologinen hyvinvointivaltio toteutetaan?
 • Miltä reilun siirtymän päätöksenteko näyttää Suomessa ja globaalisti?
 • Millä eri tavoin voi vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen?
 • Miten reilu ekologinen siirtymä rahoitetaan?
 • Mikä on yritysvastuun rooli muutoksessa? 

Puhumassa muun muassa Oras Tynkkynen, Tuuli Hirvilammi, Benjamin Pitkänen, Kaisa Kosonen, Tuulia Pitkänen, Lasse Leipola, Janne Peljo, Lauri Finér sekä Janne M. Korhonen.

Retriitti koostuu ennakkotapaamisesta (etänä) keskiviikkona 17.5., myöhemmin vahvistettavan kansainvälisen asiantuntijan luennosta Helsingissä perjantaina 26.5. ja vuorovaikutteisesta opetusviikonlopusta kulttuurikeskus Sofiassa 26.–28.5. Osallistujien toivotaan osallistuvan koko ohjelmaan. Sen ohessa on mahdollisuus esimerkiksi järjestettyyn aamujoogaan ja saunomiseen. Oheisohjelmaan kuuluu myös DJ.

Retriitti majoituksineen ja ruokailuineen on osallistujille maksuton. Matkakulut Helsinkiin korvataan. Retriitille on Helsingin keskustasta yhteiskuljetus.

Paikkoja on rajallinen määrä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 23.4.2023 mennessä tästä linkistä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille reilusta siirtymästä ja ympäristön tilasta kiinnostuneille täysi-ikäisille nuorille. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto - vielä ehdit hakea!

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
11.4. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18 Studentian kappelissa
13.4. Edustajiston kokous klo 17, SN201
13.4. UEF MSC Iftaar 2023 klo 19 alkaen Studentialla
17.-23.4. Hymy- ja valitusviikko
18.4. Kaverikahvila: Väritystehtäviä klo 16-18 Studentian kappelissa
20.4. Leffailta Amsterdam klo 17.30 Kino Kuvakukossa
24.4. Webinaari EU:n uramahdollisuuksista klo 16-18
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18 Studentian kappelissa
29.4. Savo-Karjala Excursio
30.4. Vappuaaton tapahtumat

 • klo 14 Sivistukseen vihkiminen, SN100
 • klo 17.30 Allastapahtuma

Toukokuu
3.-5.5
. SILLAT-aamupalat

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko