Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 16/2023

ti huhtik. 18 15:18:54 2023

Vko 16 / 17-23.4.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 14/2023

Vko 16 / 17-23.4.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📣 Hymy- ja valitusviikko on täällä!
✏️ Suunnittele kalenterin kansi ja voita 100€ lahjakortti!
🎉 Tsekkaa kampuksen vapputapahtumat!
📌 ISYY-lyyrat myynnissä!
📌 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.
🎥 Leffailta Amsterdam (2022) 20.4.
🥅 Yösählyturnaus 24.-25.4.
 💸 Palauta ylimääräiset opintotuet viimeistään 30.4.
🍞 SILLAT-aamupalat 3.-5.5.
📌 Hyvinvointikysely opiskelijoille
☎️ Opintopsykologien puhelinneuvonta-ajat keväällä 2023
🎉 Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Hymy- ja valitusviikko on nyt täällä!

Anna palautetta ISYYlle, UEF:lle, kampusravintoloille, kielikeskukselle, YTHS:lle tai mille tahansa muulle opiskelijaelämään vaikuttavalle taholle. Me keräämme palautteet yhteen ja toimitamme ne eteenpäin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mitäs me päätettiin?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto kokusti viime viikon torstaina 13.4. toista kertaa tänä vuonna.

Käy lukemassa kokouksen päätöksistä ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Suunnittele kalenterin kansi ja voita 100€ lahjakortti!

ISYYn kilpailu seuraavan lukuvuosikalenterin kannesta on ollut pari viikkoa auki! Joko sinulle on tullut mieleen joku kiva idea kannesta?

Kilpailuun voi osallistua 15.5.2023 asti ja ohjeet löytyvät ISYYn verkkosivuilta. Lähetä suunnittelemasi design kilpailuun ja voit voittaa 100€ lahjakortin S-Ryhmään.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn vappuaaton tapahtumat on julkaistu!

Vappuaattona tapahtuu molemmilla kampuksilla. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) kokoaa opiskelijat yhteen yli oppiainerajojen juhlistamaan vuoden suurinta opiskelijajuhlaa.

Kuopiossa vappuaatto alkaa Hampaan pesulla (Dentina ry) Studentian sisäpihalla, minkä jälkeen opiskelijat saavat Sivistykseen Vihkimyksen salaisessa vappuaaton juhlarituaalissa. Illemmalla opiskelijat kokoontuvat Allastapahtumaan Kuopion torille. Allastapahtumassa lakitetaan Velj'mies, valitaan vuoden Siskotyttö ja Velj'mies, uitetaan proffa sekä kuullaan ylioppilaskunnan ja ainejärjestöjen puheet.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tsekkaa kampuksen vapputapahtumat!

ISYY on koostanut kampuskohtaiset listat opiskelijoiden vapputapahtumista. Tsekkaa kampuksen tapahtumat ja päästä vappufiilis valloilleen!

Listalla olevat tapahtumat ovat ISYYn, opiskelijajärjestöjen ja kerhojen tapahtumia. Eikö tapahtumasi ole listalla? Ilmoita tapahtuman tiedot meille sivulta löytyvällä lomakkeella, niin lisäämme tapahtuman listaan. Nähdään vapputapahtumissa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tiesitkö, että voit hankkia ISYYn lyyran ylioppilaslakkiisi symboloimaan omaa yliopistoyhteisöäsi?

Ylioppilaslakissa standardina oleva lyyra on ylioppilaslyyra, joka tunnetaan myös Apollon lyyrana ja se symboloi ylioppilastutkintoa ja samalla Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. Myös esimerkiksi IB-tutkinnolle ja ammatilliselle tutkinnolle on omat lyyransa.

Ylioppilaskunnilla on omat lyyrat, jotka symbolisoivat kyseistä yliopistoyhteisöä. Yliopiston opiskelija voi hankkia oman ylioppilaskunnan lyyran lakkiinsa aiemman lyyran tilalle.

Vielä ehdit hyvin hankkia ISYYn lyyran lakkiisi ennen Vappumenoja!🎈Lyyria myydään 17 € hintaan ISYYn toimistoilla, tervetuloa ostoksille.

 

 
 
     
 
 

Palauta viime vuonna maksetut ylimääräiset opintotuet viimeistään 30.4.

Nostitko liikaa opintotukea vuonna 2022? Palauta ylimääräiset tuet 30.4. mennessä, niin vältyt lisämaksuilta ja voit käyttää palautetut kuukaudet vielä myöhemmässä vaiheessa.

Lue vinkkejä aiheeseen liittyen ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Huhtikuun palvelut:

 • tutustumiskäynti kuntosalille
 • ravitsemusohjaukset etänä
 • Rinnalleveto ja työntö -workshop pe 21.4.
 • Yösählyturnaus ma 24.4.
 • Juoksukoulu ti 25.4.
 • palautekysely
 
 
 

👉    ***** Tutustumiskäynti kuntosalilla!  ***** 
Opiskelija, onko motivaatio hukassa? Liikkumisen kautta lisää buustia arkeesi!
Haluatko käydä tutustumassa kuntosaliin ja opetella kuinka laitteet toimivat? 
Katso lisätietoja liikuntaneuvonnan sivulta.

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja Saija auttaa ja on tukenasi.
Ota yhteyttä WhatsAppissa tai tekstiviestillä: 044 7856832
Sähköpostilla: saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi

👉Ravitsemusohjaukset toteutetaan etänä 19.4. ja 26.4.
Ravitsemusohjausta keskiviikkoisin klo 17.30–18.30 (2 x 30min)
Viikoittaiset ohjausajat toimivat matalan kynnyksen paikkana tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin. Varaa ilmainen aika ravitsemusneuvontaan liikuntakalenterin kautta. 

👉Rinnalleveto ja työntö -workshop

 • pe 21.4. klo 17.00–18.30, max 14 hlöä
 • paikka: Kunnosali, Ajurinkatu 16, ohjaaja Eemeli Sissonen
 • hinta 8€/hlö
 • Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä!

👉 Eri Reipas Wapun aloitus - Yösählyturnaus maanantaina 24.4.
Eri Reipas Wapun aloitus järjestetään 24.-25.4 Yösählyturnauksen merkeissä Studentialla klo 21 alkaen. Yösählyturnaus on avoin UEFin ja Savonian opiskelijoille, et tarvitse SYKETTÄ-tarraa osallistuaksesi turnaukseen. Turnauksessa pelataan rento-ja tosi kyseessä-sarjat (3 vs 3) ja näiden lisäksi on mahdollisuus ilmoittautua satunnaisjoukkueeseen.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumiset tästä linkistä.

👉JUOKSUKOULU
Haluatko kohentaa juoksukuntoasi tai kaipaatko vinkkejä juoksutekniikkasi hiomiseen?

 • Juoksukoulu sisältää aloitusluennon ja 4x90 min yhteistreenit.
 • Juoksukoulu alkaa ti 25.4.
 • Luennon aiheena on kestävyysharjoittelun perusteet ja oman harjoitusohjelman suunnittelu.
 • Juoksukoulun sisällössä huomioidaan perus-, vauhti-, ja maksimikestävyyttä kehittävät harjoitteet, minkä lisäksi jokaisella kerralla tehdään koordinaatio- ja tekniikkatreeniä
 • Juoksukoulun ohjaa Rauhalahti Road Runners/Antti Jylhä.
 • Kurssin hinta 30€/henkilö, maksuohjeet saat kurssin ohjaajalta. Kurssille osallistuminen vaatii voimassa olevan SYKETTÄ-tarran.
 • Tutustu kurssin sisältöön ja ilmoittaudu mukaan.

👉Mitäs mieltä olet SYKETTÄ Kuopion palveluista?  🏀🤸
Kerro meille mikä sai sinut hymyilemään ja mikä harmittaa.

Palautteen saat annettua helposti ja nopeasti padlet-alustalla

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. Huomenna 19.4. vietetään Opiskelijoiden mielenterveyspäivää ja teemana on kohtuus. Arkemme on täynnä suorittamista. Erityisesti opiskelijoiden elämä on erilaisten vaatimusten ja tavoitteiden ristipaineessa toimimista. Paineita aiheuttaa opiskelu ja siihen liittyvät tekijät, mutta paineita kertyy myös muualta. Kohtuus -teeman kautta kannustetaan pysähtymään oman elämämme kohtuuttomuuksien ääreen ja miettimään, miten voisimme itse kohtuullistaa omaa elämäämme. 

Toivotan tsemppiä ja lempeyttä viikkoosi!

- Riina

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän aikana järjestetään mielenterveyden edistämisen teemaan sopivaa aktiviteettia opiskelijoille niin kampuksilla kuin myös verkossa.

 • Klo 12-13 Meditaatiohetki @ Studentian Kappeli, tarjolla myös teetä
 • Klo 12-15 Kohtuutta etsimässä -webinaari

Aktiviteetit ovat avoimia ja maksuttomia UEF:n opiskelijoille. Lue lisää aktiviteeteista ja ilmoittaudu mukaan ISYYn verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SILLAT-aamupalat 3.-5.5.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Kevään viimeiset aamupalat järjestetään viikolla 18 eli 3.-5.5. Snellmanian ravintolassa. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 19.4. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Yösählyturnaus 24.-25.4.

Eri Reipas Wapun aloitus järjestetään 24.-25.4. Yösählyturnauksen merkeissä Studentialla klo 21 alkaen. Turnauksessa pelataan rento-ja tosi kyseessä-sarjat ja näiden lisäksi on mahdollisuus ilmoittautua satunnaisjoukkueeseen.

Rentosarjassa pelit pelataan pieniin maaleihin ilman maalivahtia ja tosi kyseessä sarjassa 3 vs 3 maalivahdin kanssa isoihin maaleihin. Pelit kestävät 2 x 10 min ja loppuottelu päättyy viimeistään klo 03.00. Kumpaankin sarjaa mahtuu max. 8 joukkuetta. Joukkueille on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa turnauksen aikana. Turnaus on alkoholiton tapahtuma. Kolme parasta joukkuetta molemmista sarjoista palkitaan ruhtinaallisesti nimittäin 1. sijan palkintona on 100 € lahjakortti S-ryhmälle, 2. sijan palkintona on 50 € lahjakortti S-ryhmälle ja 3. sijan palkintona vappuherkkupaketti (arvo 25 €).

Lue lisää ja ilmoita joukkueesi mukaan 20.4. mennessä alla olevan linkin kautta.

Ilmoittautumislinkki

 

 
 
     
 
 

 

Leffailta Amsterdam (2022) 20.4.

ISYYn SILLAT-hanke sekä Hyvät Kuvat -elokuvakerho järjestävät torstaina 20.4. klo 17.30 alkaen yhteistyönäytöksen Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio), jossa katsotaan Amsterdam-elokuva (2022). David O. Russellin ohjaaman ja käsikirjoittaman (The Fighter, Unelmien pelikirja, Joy) uusimman elokuvan näyttelijäjoukko kuhisee suuria nimiä, jonka keskiössä ovat kolme ystävää, jotka päätyvät keskelle suurta salajuonta.

Tähän näytökseen on vapaa pääsy, oli sinulla kausikorttia tai ei. Tapahtumaan ei ole etukäteen ilmoittautumista. Elokuvan kesto on 2 h 14 min. Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan viimeiset ohjelmat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat ja kevään viimeiset ohjelmat:

 • 18.4. Väritystehtäviä ja hengailua
 • 26.4. Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla, Kuopiossa haalarimerkkien ompelua ja Joensuussa pelailua ja leikkimielisiä kisoja

Voit tulla myös Kaverikahvilaan ilman, että osallistut ohjelmaan. Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

UEF: Hyvinvointikysely opiskelijoille

Hei UEFin opiskelija! Miten opintosi ovat sujuneet kampukselle paluun jälkeen? Miten olet jaksanut? Kuinka hyvin olet pystynyt palautumaan?

Poikkeuksellinen ajanjakso on takana, joten toivoisimme sinun käyttävän hetken aikaa arvioidaksesi mennyttä lukukautta ja vastaavan tähän UEFin tutkimustiimin kyselyyn. Sen tuottamaa tietoa tullaan hyödyntämään opiskelijoiden hyvinvoinnin seurannassa ja kehittämisessä.

Kysely on jatkoa pandemian aikana toteutetuille kyselyille, joihin tuli runsaasti arvokkaita vastauksia. Nyt UEF on kiinnostunut erityisesti siitä, miten kampukselle paluu on heijastunut opiskeluunne ja jaksamiseenne. Vastauksia toivotaan sekä aiemmin osallistuneilta että uusilta vastaajilta.

Vastaa kyselyyn

 
 
     
 
 

Elämän paras aika? Yksinäisen korkeakoulussa -webinaari 9.5.

Omaatko kokemuksia yksinäisyydestä? Mietitkö mitä tehdä?

Tule kuulolle näitä aiheita käsittelevään Elämän paras aika? Yksinäisenä korkeakoulussa -webinaariimme 25.4.2023 klo 16.00 – 17.30.

Webinaarissa puhutaan niin monelle opiskelijalle tutusta asiasta: yksinäisyyden kokemuksista ja siitä, millaisia vaikutuksia yksinäisyyden kokemuksilla voikaan olla opiskeluarkeen. Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Aihetta käsitellään myös erilaisten konkreettisten harjoitteiden avulla. Harjoitteiden tekeminen on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Webinaari on maksuton.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opintopsykologien puhelinneuvonta-ajat keväällä 2023

UEFin opintopsykologit auttavat opiskelijoita opiskeluun liittyvissä haasteissa. Yleisiä opintopsykologin kanssa käsiteltäviä teemoja ovat mm.

 • opintojen etenemisen, motivaation ja aikaansaamisen haasteet
 • oppimisvaikeudet ja opiskelutekniikat
 • kuormittuneisuus ja opiskelun sovittaminen omiin voimavaroihin
 • jännittäminen esimerkiksi ryhmätöissä tai esiintymistilanteissa
 • ajanhallinta ja tavoitteenasettelu
 • opintojen sopeuttaminen muuttuneen elämäntilanteen tai kriisin kohdalla
 • opintoihin palaaminen pitkän tauon, esim. sairausloman, jälkeen

Opintopsykologeilta on mahdollista saada puhelimitse neuvontaa keväällä 2023. Voit laittaa tekstiviestillä soittopyynnön, niin opintopsykologi ottaa sinuun yhteyttä päivystysaikana. Kerro viestissä koko nimesi ja opiskelijanumerosi. Voit myös itse soittaa opintopsykologille alla kerrottuina päivystysaikoina. Lisätietoa opintopsykologien antamasta tuesta ja usein kysyttyjä kysymyksiä löydät Kamusta.

 • ke 19.4. klo 12-15 Katri Ruth, puh. +358 40 3552044
 • ke 26.4. klo 14-16 Marinia Sorjonen-Ward, puh. +358 46 9223478
 • ke 3.5. klo 14-16 Marinia Sorjonen-Ward, puh. +358 46 9223478
 • ke 10.5. klo 14-16 Mari Tirronen, puh. +358 50 5691806
 • ke 17.5. klo 14-16 Katri Ruth, puh. +358 40 3552044
 • ke 24.5. klo 14-16 Mari Tirronen, puh. +358 50 5691806
 
 
     
 

 
 

Roskapuhetta! – Roskien vaikutus elinympäristöömme -webinaari 21.4.

Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskuksen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta järjestää Roskapuhetta! – Roskien vaikutus elinympäristöömme -webinaarin perjantaina 21.4.2023 klo 9:00–10:30.

 • OPI millainen vaikutus roskilla on ympäristöömme ja itseemme.
 • YMMÄRRÄ mitä roskalle tapahtuu, kun sen kierrättää oikein.
 • LÖYDÄ KEINOJA mitä Sinä voisit tehdä roskariesan taltuttamiseksi.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu webinaariin tästä. Tilaisuus toteutetaan Teams-alustalla, ja osallistumislinkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille. 

Lisätietoja webinaarista:
Taru Korhonen, terveyden edistämisen suunnittelija
taru.korhonen@pkkansanterveys.fi | 050 378 0963.

 

 
 
     
 
 

 

Tour de Tux, Linux "knowledge sharing" -tilaisuus Lukemalla 6.5.

Oletko vailla positiivista ensikosketusta Linux -käyttöjärjestelmään? Vapaan ohjelmiston yhdistys järjestää 6. toukokuuta Lukemalla tilaisuuden jossa tarjoamme tietoa, vinkkejä ja vertaistukea alkuun pääsemiseksi.

Tilaisuus on maksuton ja suunnattu henkilöille joilla Linux saattaa tulla vastaan opinnoissa tai työelämässä alasta riippumatta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto - vielä ehdit hakea!

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Huhtikuu
17.-23.4
. Hymy- ja valitusviikko
18.4. Kaverikahvila: Väritystehtäviä klo 16-18 Studentian kappelissa
20.4. Leffailta Amsterdam klo 17.30 Kino Kuvakukossa
24.-25.4. Yösählyturnaus
24.4. Webinaari EU:n uramahdollisuuksista klo 16-18
26.4. Kaverikahvila: Kaverikahvilan vappu/kevätjuhla klo 16-18 Studentian kappelissa
29.4. Savo-Karjala Excursio
30.4. Vappuaaton tapahtumat

 • klo 14 Sivistukseen vihkiminen, SN100
 • klo 17.30 Allastapahtuma

Toukokuu
3.-5.5
. SILLAT-aamupalat
6.5. Tour de Tux, Linux "knowledge sharing" klo 11-16.30 Lukemalla

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko