Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 18/2023

ti toukok. 02 14:41:47 2023

Vko 18 / 1-7.5.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 16/2023

Vko 18 / 1-7.5.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan tai ilmastoverkoston jäseneksi!
🥁 Hae kesäksi bändivuoroa Studentialle!
☕ Edunvalvontakahvit Kuopiossa 8.5.
🎩 Vuoden 2023 Uitettavan proffan ovi on aina auki opiskelijoille
👨👩 Vuoden 2023 Velj'mies ja Siskotyttö vaalivat opiskelijakulttuuria ja poikkitieteellisyyttä
📌 Vastaa YTHS-kyselyyn
📣 Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 on alkanut
🤩 Lukuvuoden 2023-2024 SYKETTÄ-tarramyynti alkoi 1.5. 
🥅 Vakiovuorohaku kesälle 2023 ja kaudelle 2023-2024
🚴🏼 Kilometrikisa on polkaistu käyntiin
🌈 Pohjois-Karjalan Pride ja excursio Kuopiosta
🎭 Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kehotus
🎉 Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan tai ilmastoverkoston jäseneksi!

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Kiinnostaako kestävä kehitys? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle ja tutustua opiskelijoihin muista yliopistoista?

Kiinnostaako ilmastovaikuttaminen? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta? Haluaisitko kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista ja osaamista?

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta esittää SYLille kolmea ehdokasta kumpaankin toimielimeen 14.5.2023 mennessä. Voit hakea neuvottelukuntaan tai ilmastoverkostoon lähettämällä hakemuksen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajalle 9.5.2023 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää:
Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta
Ilmastoverkosto

 
 
     
 
 

Hae kesäksi bändivuoroa Studentialle!

Kuopion kampuksen Studentian bändikämpän bändivuorojen haku kesälle on nyt auki ja haku jatkuu keskiviikkoon 10.5. kello 15:00. Vuoroa hakeneille tiedotetaan uusista vuoroista viikon 20 alkupuolella. Kevään bändivuorot ovat voimassa 1.6.- 31.8.2023.

Bändivuoro on max. 2h/viikossa. Bändivuoroja voi hakea arkipäiville (ma-pe) aikavälille klo 7:00-20:00.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Edunvalvontakahvit Kuopiossa 8.5.!

ISYYn edunvalvontakahvit järjestetään Kuopiossa maanantaina 8. toukokuuta. Tule Lukemalle klo 16.30–18.00 vaihtamaan ajankohtaisia edunvalvonnan kuulumisia ISYYn hallituksen ja ainejärjestötoimijoiden kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan opiskelijaedunvalvonnasta.

Kevään viimeisten edunvalvontakahvien teemana ovat ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenedut. Edunvalvontakahveilla on tarjolla kahvia/teetä, sekä pientä purtavaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta ilmoitathan erityisruokavalioista: mirka.nieminen@isyy.fi (7.5. mennessä).

 
 
     
 
 

Opiskelija, vastaa YTHS-kyselyyn!

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) tekevät kyselyn, jossa selvitetään opiskelijoiden kokemuksia ja mielikuvia YTHS:stä sekä sen tulevaisuudesta.

Vastaamisen jälkeen voit osallistua Lidlin lahjakorttien arvontaan.

Huom. kysely avautuu keskiviikkona 3.5. ja on auki 21.5. saakka. Mikäli olet löytänyt kyselyn huhtikuussa Yammerin-kautta, käythän vastaamassa kyselyyn uudestaan. Kyselystä on inhimillisen virheen vuoksi viestitty Yammerissa ennen kyselyn alkamista, jolloin lomakkeen keskeneräinen työversio on ollut auki. SYL ja SAMOK on mitätöinyt huhtikuun aikana tulleet vastaukset ja on sähköpostitse yhteydessä yhteystietonsa jättäneisiin vastaajiin.

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 
 

Yliopistoon ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 on alkanut 1.5.2023

Lukuvuosi-ilmoittautuminen yliopiston kirjoilla oleville eli jatkaville opiskelijoille on alkanut 1.5.2023 ja päättyy 15.9.2023. Ilmoittautumisvelvollisuus koskee sekä perustutkintoa että jatkotutkintoa suorittavia tutkinto-opiskelijoita. 

Lue lisää Kamusta

 
 
     
 
 

 

Vuoden 2023 Uitettavan proffan ovi on aina auki opiskelijoille

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on valinnut vuoden 2023 Uitettavaksi proffaksi Jarkko Ketolaisen. Ketolainen toimii Itä-Suomen yliopiston (UEF) farmasian laitoksen professorina ja johtajana. Proffan uiton tavoin myös farmasian laitos viettää tänä vuonna 50. juhlavuottaan.

–Uitettava proffamme ottaa opiskelijoilta avoimin mielin uusia ideoita ja palautetta vastaan ja valjastaa palautteen myös arjen käytäntöön. Ketolainen on toiminut tärkeänä tukipilarina farmasian laitoksen juhlavuoden suunnittelussa. Opiskelijalähtöisyys on yliopistoyhteisön kulmakivi ja kantava voima. Näiden ominaisuuksien siivittämänä Ketolainen toimii työssään esimerkillisesti, kommentoi ISYYn hallituksen puheenjohtaja Eetu Hyvönen.

–Olen erittäin otettu, että 50. uitettava professori on 50-vuotista taivaltaan juhlivalta farmasian laitokselta. Uskonkin, että valinta heijastaa koko laitoksen, eikä vain yhden professorin, tekemää työtä opiskelijoiden parissa ja hyväksi, Hiltunen iloitsee.

Lue tiedote kokonaisuudessaan ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vuoden 2023 Velj'mies ja Siskotyttö vaalivat opiskelijakulttuuria ja poikkitieteellisyyttä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) valitsee joka vuosi kaksi ylioppilaskunnan toiminnassa aktiivisesti mukana ollutta henkilöä Velj’mieheksi ja Siskotytöksi. Vuoden 2023 Velj’mies on Jimi Virkkala ja Siskotyttö Sonja Soinne.

Sekä Virkkala että Soinne ovat vaikuttaneet monen vuoden ajan useissa tärkeissä tehtävissä ylioppilaskunnan sekä järjestötoiminnan parissa.
 
Lue tiedote kokonaisuudessaan ISYYn verkkosivuilta:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

Lukuvuoden 2023-2024 tarramyynti alkoi 1.5. 

Lukuvuoden 2023-2024 tarramyynti aloitettiin 1.5.2023. Tarrat ovat heti voimassa aina 31.8.2024 asti (1v 4kk). OSTA tarrasi nyt, niin KOKO VUODEN RYHMÄLIIKUNTARRAN hinta on vain 4,3 e/kk!

  • Palloilu lukuvuosi 2023-2024  36€ (sis.alv 10%)
  • Ryhmäliikunta lukuvuosi 2023-2024 69€ (sis.alv 10%)

Helpoiten ostat tarrasti SYKETTÄ Kuopion nettikaupasta.

 
 
 

Lähde mukaan haastamaan itsesi SYKETTÄ Spinning-maratonille!

Toukokuussa pyöräilyviikolla järjestämme 2,5h mittaisen 
Spinning -maratonin tiistaina 9.5. klo 17.00-19.30 Kunnonsalilla. 
Maratonilla pääset polkemaan eri vuosikymmenten musiikin ja eri musiikkityylien tahtiin. Sisäpyöräilyssä valitset aina itse juuri sinulle sopivan vastuksen ja haastavuustason, joten lähde rohkeasti mukaan polkaisemaan kevätkausi pakettiin! Klikkaa itsesi liikuntakalenterin tapahtumaan tästä ja varaa paikkasi eeppiseen spinning-iltaan!

Kuntotestit tiistaina 16.5.

Tiistaina 16.5. pääset taas testaamaan kuntoasi Väinölänniemellä. Järjestämme kaikille korkeakoulun jäsenille maksuttoman mahdollisuuden tulla testaamaan kuntoaan joko kävellen tai juosten Väinölänniemen yleisuheilukentällä tiistaina 16.5. klo 16-17. Kuntotesteihin osallistuakseen ei tarvitse voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa. 

Voit osallistua joko 12min Cooperin testiin, jossa tarkoituksena on edetä juosten niin pitkälle kuin pääsee, tai UKK- 2 kilometrin kävelytestiin, jossa tarkoituksena on kävellä kahden kilometrin mittainen matka mahdollisimman nopeasti.

Ilmoittaudu mukaan kuntotestiin tällä lomakkeella, ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa.

Kilometrikisa 1.5. -> ja pyöräilyviikko 5.-14.5.

Pyöräiletkö opiskelemaan, töihin tai vapaa-ajalle. Lähde mukaan Kilometrikisaan. Kirjaa kilometrisi ylös ja tuo omat kilometrisi yhteiseen SYKETTÄ Kuopion joukkueeseen. ilmoittautuminen on nyt käynnissä! 🚴‍♀️

Kilometrikisa on leikkimielinen kisa, jossa joukkueet mittelöivät siitä kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. Liity sinäkin nyt SYKETTÄ Kuopion joukkueeseen, jos olet Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökuntaa tai opiskelija. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.-14.5. 

Pyöräilyviikkoa poljetaan vuonna 2023 pääteemalla ’’Pyöräpysäköinti - oikea ratkaisu oikeaan paikkaan’’. Pääteemalla kiinnitetään huomio pyöräpysäköintiin, sen laatuun, määrään, sijoitteluun ja käytettävyyteen. Lue lisää täältä.

Vakiovuorohaku kesälle 2023 ja kaudelle 2023-2024

Kuopion korkeakoulujen opiskelija- ja henkilöstöryhmät, eri ainejärjestöjen, opiskelijayhdistysten, vuosikurssien ja yksiköiden/laitosten ryhmät voivat hakea SYKETTÄ Kuopion palvelujen kautta omaa salivuoroa. Salivuoroja on haettavissa Studentialta ja Kuopion kaupungin koulujen saleista.

Kesävuoroja ei ole saatavilla Studentialle, joten jos haluat oman salivuoron jostain muualta ajalle 1.6. - 13.8., niin vastaa täyttämällä oheinen lomake. Kartoitamme vapaita saleja kysynnän mukaan. 

Vakiovuorot kaudelle 2023-2024 haetaan täältä
Vakiovuorot alkavat Studentialla 17.8. ja koulujen saleissa aikaisintaan 4.9.

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! 

Toivottavasti vappusi meni mukavasti! Tästä osiosta saat tietoa tulevista SILLAT-hankkeen tapahtumista. 

Energiaa viikkoosi toivottelee Riina 

 
 
     
 
 

Pohjois-Karjalan Pride ja excursio Kuopiosta

ISYY järjestää Pohjois-Karjalan Seta ry:n kanssa vuoden 2023 Pride-kulkuetta ja puistojuhlaa lauantaina 20.5. Joensuussa!

Pride-kulkue alkaa torilta klo 15 ja päättyy klo 16 Ilosaareen puistojuhlaan, jonka ohjelmassa on piknikkiä, live-musiikkia, pomppulinna sekä tietysti loistavaa seuraa. SILLAT-hanke järjestää excursion Kuopion kampukselta Joensuuhun, jotta Kuopiossa opiskelevilla on mahdollisuus osallistua Prideen Joensuussa.

Pue siis haalarit ja tule viihtymään muiden opiskelijoiden kanssa Prideen!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Anna palautetta Kaverikahvilasta

Kevään kaverikahvilat päättyivät 25.4. päätökseen ja nyt on tullut aika antaa palautetta Kaverikahvilasta, ja se käy näppärästi ja anonyymisti alempaa olevan linkin kautta. Palautteella haluamme kehittää konseptia tulevaa varten. Voit vastata palautteeseen, vaikket olisi osallistunut Kaverikahvilaan: kaikki kehittävä palaute on tervetullutta!

Palautelomake

 

 

 
 
     
 
 

Tule mukaan harrastuskaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin vapaa-ajan harrastukseen? ISYYn harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille UEF:n opiskelijoille, jotka haluavat uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Harrastus voi olla vanha tai uusi. Tällä hetkellä kaivataan kavereita mm. näihin harrastuksiin:

Joensuu:

  • Pöytäroolipelit
  • geokätköily
  • sosiaalisen median sisällöntuottaminen

Lue lisää toiminnasta sekä muista etsityistä harrastuksista alempaa löytyvän linkin kautta, ja täytä hakemuslomake jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Hei opiskelija! Osallistu kyselyyn ja voita Apple Airpodsit!

Auta meitä kehittämään UEFin brändiä täyttämällä lyhyt kysely. Selvitämme kyselyllä mielikuvia ja mielipiteitä yliopistostamme. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja kaikkien yhteystietonsa
 jättäneiden kesken arvotaan Apple Airpods 2. sukupolven nappikuulokkeet.

Osallistu kyselyyn

 
 
     
 

 
 

 

Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kehotus

Vanhan sairaalan siipi on määrätty purettavaksi, mutta potilaat on hoidettava viimeisilläkin viikoilla. Sairaalan seinät kätkevät sisäänsä monta salaisuutta ja tarinaa. Mitä kaikkea hyvät ihmiset ovat valmiita tekemään tilaisuuden tullen? Olisiko osa piilottelevista salaisuuksista vain parempi muurata seinien taakse umpeen?

Miska Räsäsen Kuopion ylioppilasteatterille alun perin kehokauhuksi laadittu käsikirjoitus Kehotus saa viimein odotetun ensi-iltansa Kuopiossa toukokuussa 2023. Lavalla nähdään ohjaaja Sami Pikkaraisen tulkinta tekstistä kauhukomediana. Rooleissa nähdään Nea Hummelholm, Kaapo Kurki, Eetu Leinonen, Sanna Markkanen, Aino-Elina Paananen ja Roosa Partanen.

Esitysajat:

  • 4.5. klo 19
  • 13.5. klo 11 ja 14
  • 20.5. klo 11 ja 14

Esityksen kesto: n. 50 min. Esitys ei sovellu pienemmille.

Esityspaikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Snellmania SN100, Yliopistonranta 1 E.

Lippuvaraukset: kuopionylioppilasteatteri(at)gmail.com tai puhelimitse 044 576 8416.

 
 
     
 
 

SPR Kuopion osaston Hengailuilta 10.5.

Yhdessäolo toisten kanssa, mielenkiintoiset aiheet ja hyvä ruoka - mitäpä muuta sitä voisikaan toivoa?

SPR Kuopion osaston järjestämät Hengailuillat tarjoavat opiskelijoille ja nuorille aikuisille matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua mukavaan yhdessäoloon erilaisten teemojen ympärille.

Keskiviikkona 10.5. klo 18-21 vietämme Hengailuiltaa Punaisen Ristin teemalla juhlaviikkomme kunniaksi. Pienen järjestöinfon lisäksi pelailemme lautapelejä ja syömme pizzaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Tapaamme toimitiloissamme (os. Puijonkatu 9,Kuopio).Lisätietoa antaa hengailu@sprkuopio.com

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
3.-5.5
. SILLAT-aamupalat
4.5. Kuopion ylioppilasteatteri: Kehotus klo 19, SN100
5.-14.5. Valtakunnallinen pyöräilyviikko
6.5. Tour de Tux, Linux "knowledge sharing" klo 11-16.30 Lukemalla
8.5. ISYYn edunvalvontakahvit klo 16.30-18, Lukema
10.5. SPR Kuopion osaston hengailuilta klo 18-21, Puijonkatu 9
12.-14.5. Verkkopelitapahtuma LukemalLA-N#69
13.5. Kuopion ylioppilasteatteri: Kehotus klo 11 ja klo 14, SN100
18.5. ISYYn toimisto suljettu
20.5. Pohjois-Karjalan pride ja excursio Kuopiosta
20.5. Kuopion ylioppilasteatteri: Kehotus klo 11 ja klo 14, SN100

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko