Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 21/2023

ti toukok. 23 13:42:50 2023

Vko 21 / 22-28.5.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 19/2023

Vko 21 / 22-28.5.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🙋 ISYY etsii kiireapulaisia
🎉 ISYY jakaa ilmaisia pääsyjä Osuma Weekend -tapahtumaan la 27.5.
📌 Poikkeuksia toimistojen aukioloissa
🗑️ ISYY mukana YLEn miljoona roskapussia kampanjassa ke 24.5.!
🏋🏽‍♀️ SYKETTÄ-ajankohtaiset
✍️ Vielä kerkeät vastaamaan ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatko-kyselyyn
🌎 Haluatko edistää kestävää kehitystä yhdessä muiden nuorten kanssa?

Kevään viimeinen uutiskirje julkaistaan ensi viikon tiistaina 30.5. Syksyn ensimmäinen uutiskirje ilmestyy jälleen 15.8.

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYY etsii kiireapulaisia 

Oletko syyskuun alkuun tekemistä vailla? Oletko asiakaspalveluhenkinen tyyppi? Lukaiseppa tämä!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee kummallekkin kampukselle, Joensuuhun ja Kuopioon, kiireapulaista syksyn alkuun  toimiston avustaviin tehtäviin määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 30.8.-15.9.2023.

 Työaika asettuu ISYYn toimistojen aukioloaikoihin, eli ma, ti ja to klo 10-15, ke klo 12-16 ja pe klo 10-14 (huom. syyskuun alun poikkeusaukiolo).

Lue hakukuulutus ISYYn verkkosivuilta ja hae tehtävää viimeistään 31.5.2023.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY jakaa ilmaisia pääsyjä Osuma Weekend -tapahtumaan la 27.5.

Kuopion Bellanrannassa järjestetään tulevana viikonloppuna kaksipäiväinen Osuma Weekend -tapahtuma ja ISYY on saanut jakoon yhteensä 60 ilmaispääsyä lauantain Lovezone -risteilijälle ja iltatapahtumaan. Vapaapääsy oikeuttaa myös pelkästään iltatapahtumaan osallistumiseen. 

Tapahtuman tiedot: 

 • Laiva: m/s Queen R, max 180 matkustajaa
 • La 27.5.2023
 • Klo 17.30-18.30 Risteily Satama-Bellanranta, kierrellään Saaristokaupunkia Keilankannan kanavan kautta.
 • Klo 18.30-n.23.30 Laiva parkissa Saanan T-laiturin päässä tukikohtana
 • N. Klo 23.30.-00.15 Risteily Bellanranta-Satama
 • Laitassa baaripalvelut A-oikeuksin.
 • Kaikille vieraille jaetaan lauantain bileliput Osuma Weekendiin.
 

 
 
 

Miten saat nimen ISYYn listalle? 
ISYYn ilmaispääsyt jaetaan ISYYn jäsenille Kide.appin kautta. ISYYn jäsenyys varmennetaan opiskeluoikeusnumerolla. Mikäli et pysty käyttämään Kide.appia, voit olla yhteydessä ISYYn toimistoon (toimisto.kuopio(at)isyy.fi tai p. 044 576 8419). Ilmaispääsyjä voi lunastaa torstaihin 25.5. klo 15.00 asti. Ilmoittautumisen jälkeen tarkastamme Kide.appissa ilmoittautuneiden jäsenyyden. Ilmaispääsyn lunastaneista koostetaan nimilista, joka toimitetan tapahtuman järjestäjälle. Muita henkilötietoja ei luovuteta.

Lue tapahtumasta lisää tapahtuman verkkosivuilta: Osuma Weekend

Kide.app: Osuma Weekend ilmaisliput 27.5. ISYYn jäsenille

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia toimistojen aukioloissa

Huomaathan, että ISYYn toimistot ovat kiinni ensi viikolla torstaina 1.6.2023. Muutoin ISYYn toimistot palvelevat normaalein aukioloin torstaihin 15.6. saakka, jonka jälkeen ISYYn toimistot lomailevat elokuun alkuun saakka. ISYYn toimistot ovat syyslukukaudella auki 1.8. alkaen.

Toimistojen yhteystiedot

 
 
     
 
 

 

ISYY mukana YLEn miljoona roskapussia kampanjassa ke 24.5.!

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kampanja päättyy keskiviikkona 14.6. jolloin tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Kampanjan kumppanit välittävät kampanjasta tietoa, innostavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin sekä järjestämään siivoustempauksia mahdollisuuksiensa mukaan.

Myös ISYY osallistuu miljoona roskapussia -kampanjaan ja kannustammekin nyt opiskelijoita liittymään hommiin mukaan. ISYYn henkilöstö ja hallitus kutsuu opiskelijat kanssaan keräämään roskia kampusalueelta keskiviikkona 24.5. kello 10-11. Tule paikalle Haltialle kello 10. Tarjoamme osallistujille hanskat ja roskapussit. Pussit lasketaan ja ilmoitetaan ISYYlle. ISYY ilmoittaa kerätyn määrän kaupungeittain YLElle. 

Tempaukseen voi osallistua kuka tahansa ja ilmoittaa kerättyjä pusseja. Lue lisää YLEn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉SPINNINGMARATON nro 2
Suuren kysynnän vuoksi järjestämme toisen spinningmaratonin yhteistyössä Kunnonsalin kanssa torstaina 25.5. klo 17–19. Tule rohkeasti mukaan - sisäpyöräilyssä voit aina valita itse vastuksen ja haastavuustason! 🚲💥

Hinnat: 5 € voimassaolevalla SYKETTÄ-tarralla (sekä ryhmäliikunta- että palloilu) tai  10 € korkeakouluyhteisön jäsenille, joilla ei ole SYKETTÄ-tarraa. 
Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi saman tien SYKETTÄ-liikuntakalenterista.

 
 
 

👉Oletko sinä syksyn 2023 SYKETTÄ-ryhmäliikunnanohjaaja? 🤸👋
💎 Jos monipuolisten lihaskuntotuntien, kuten pumppi, rvp ja toiminnallinen treeni ohjaaminen on lähellä sydäntäsi tai sinulla on timanttisia tunti-ideoita mielessä, hae mukaan syksyn SYKETTÄ-tiimiin!
Lue hakukuulutus SYKETTÄ-verkkosivuilta ja lähetä vapaamuotoinen hakemus 24.5.2023 klo 15.00 mennessä osoitteeseen tiitta.paajanen@savonia.fi

👉 SYKETTÄ-käyttäjille Padel-vuoro 22.5. - 26.6.
Haluatko pelata Padelia? SYKETTÄ Kuopiolla on kaksi yhden tunnin vuoroa maanantaisin 26.6. asti Billebeino Padelin tiloissa. Vuorot ovat klo 16 ja 17. Vuoro on ilmainen voimassa olevalla SYKETTÄ-tarralla. Vuorolle tarvitaan omat pelivälineet. Padel-mailoja saa lainattua ISYYn tstosta.
Vuorolle ilmoittaudutaan liikuntakalenterin kautta.

👉Kesän ryhmäliikuntatunnit ovat käynnissä
Toukokuun ajan tunnit ovat Studentian liikuntasalissa.
Voit osallistua tunneille voimassa olevilla palloilu- ta ryhmäliikuntatarroilla.

Maanantai

 • 16.15–17.10 Kahvakuula, Studentia
 • 17.00–17.55 Aikuisbaletti (HUOM. pidetään kaksi kertaa: 15.5. ja 22.5.), KRV keskusta

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

👉Pyöräiletkö opiskelemaan, töihin tai vapaa-ajalle. Lähde mukaan Kilometrikisaan. Kirjaa kilometrisi ylös ja tuo omat kilometrisi yhteiseen SYKETTÄ Kuopion joukkueeseen.
ilmoittautuminen on nyt käynnissä! 🚴‍♀️ Kilometrit voi kirjata jälkikäteen toukokuun alusta alkaen.
Kilometrikisa on leikkimielinen kisa, jossa joukkueet mittelöivät siitä mikä joukkue polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja.

Liity sinäkin nyt SYKETTÄ Kuopion joukkueeseen, jos olet Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökuntaa tai opiskelija. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Heipsan! Pohjois-Karjalan Pride on nyt takana päin ja tämä on toiseksi viimeinen ajankohtaisinfo hankkeen toiminnoista tänä lukuvuonna. On vähän haikeata, kun kaikki taas loppuu, mutta syksyllä palataan jälleen kerran astialle. Syksyn suunnittelu alkaa kesäkuussa ennen kuin jään kesälomalle, mutta voin luvata jo tässä vaiheessa, että samoja hyväksi todettuja juttuja jatketaan edelleen. 

Toivotan aurinkoista viikkoa itse kullekin!

- Riina

 
 
     
 
 

Vielä kerkeät vastaamaan ISYYn hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyön jatko-kyselyyn

UEF:n ja ISYYn SILLAT-hanke on tulossa päätökseen joulukuussa 2023 ja haluamme kartoittaa, minkälaisia toiveita opiskelijoilla on ISYYn tekemälle hyvinvointi- ja yhteisöllisyystyölle jatkossa. 

Kysely on avoin kaikille UEF:n opiskelijoille. Vastaaminen kestää n. 5-10 minuuttia, ja vastaaminen on anonyymia, mutta jos haluat osallistua S-ryhmän 50 €:n lahjakortin arvontaan, jätä yhteystietosi lomakkeen lopuksi. Yhteystietojasi ei yhdistetä lomakkeen vastauksiin. Lahjakortteja arvotaan yht. 6 kpl.

Kiitos jo etukäteen arvokkaasta vastauksestasi!

Vastaa kyselyyn

 

 
 
     
 

 
 

Haluatko edistää kestävää kehitystä yhdessä muiden nuorten kanssa? Hae mukaan Nuorten Agenda2030 -ryhmään 4.6. mennessä!

Nuorten Agenda2030 -ryhmässä 15-28 -vuotiaat nuoret pääsevät osallistumaan Agenda2030:n, eli YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseen kansallisella tasolla. Ryhmässä vaikutetaan muun muassa kannanotoin ja sidosryhmätyöskentelyn kautta. Nuorten Agenda2030 -ryhmä toimii pääministerin johtaman kestävän kehityksen toimikunnan yhteydessä.

Ryhmän tavoitteina on: 

 • edistää kestävän kehityksen tietoisuuden lisääntymistä ja tavoitteiden toteutumista eri puolilla Suomea
 • osallistua kansalliseen keskusteluun kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi Suomessa ja globaalisti, erityisesti osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan työtä

Ryhmällä on kaksi tasavertaista puheenjohtajaa sekä 12 – 14 jäsentä eri puolilta Suomea ja erilaisista taustoista. Ryhmään voivat hakea nuoret, jotka ovat iältään 15 – 28-vuotiaita.

Ryhmän jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Haku järjestetään vuosittain ja joka vuosi valitaan aina puolet jäsenistä: yksi puheenjohtaja ja 6 – 7 jäsentä. Nyt valittavien jäsenten toimikausi on 08/2023 – 08/2025. Ryhmän toiminnan mahdollistavat valtioneuvoston kanslia ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Kyseessä on luottamustoimi, josta ei makseta palkkaa. Tehtävästä aiheutuvat matka- ja majoituskulut korvataan. 

Lisätietoja ryhmän toiminnasta löytyy hakuilmoituksesta ja ryhmän Instagramista @nuortenagenda. Lisäksi ryhmän tasa-arvoiseen puheenjohtajaan Saanaan voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä joko sähköpostitse saana.ylikruuvi@gmail.com tai puhelimitse/Whatsappissa +358 44 279 1399.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
27.5. Ilmaisia pääsylippuja Osuma Weekend -tapahtumaan

Kesäkuu
1.6. ISYYn toimisto suljettu
16.6.-31.7. ISYYn toimisto suljettu

Syksyn tapahtumia
4.-17.9
. SYKETTÄ Appro ja ilmaiset kokeiluviikot
7.9. Kampusrysäys, kaupunkisuunnistus ja jatkot
16.9. Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma Kuopiossa 
2.-6.10. Hyvinvointiviikko
4.10. Liikuntailtapäivä
11.10. Järjestöpäivät
31.10.-3.11. ISYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys
8.11.  ISYYn edustajistovaalit
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko