Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 3/2024

ti tammik. 16 13:45:04 2024

Vko 3 / 16.-22.1.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 3/2024

Vko 3 / 16.-22.1.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Ihanaa tiistaita,

Huomenna alkaa presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys! Lukemalla (ISYYn toimisto) sijaitseva äänestyspiste avautuu kello 10. ISYYn hallituslaiset tarjoilevat toimiston ulkopuolella vaalikahvia ja -pullaa klo 10-12!

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet myös esimerkiksi kevään kielikahvilatoiminnasta ja kevään tulevista tapahtumista.

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Äänestä presidentinvaalissa kampuksen äänestyspisteellä

Suomen presidentinvaali käydään ensi viikon sunnuntaina 28.1. ja ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona 17.1. Molemmilla Itä-Suomen yliopiston kampuksilla, Joensuussa ja Kuopiossa, on ennakkoäänestyspiste. 

Äänioikeuden käyttäminen onnistuu siis helposti opintopäivän lomassa!

Kuopion kampuksella ennakkoäänestyspiste on ISYYn toimistolla Studentialla (C-ovi) ja on avoinna 17.-19.1. ja 22.-23.1. kello 10-16.

 
 
 

ISYYn hallitus järjestää ennakkoäänestyksen alkuun äänestystempauksen. Kannustamme kaikkia kynnelle kykeneviä tulemaan sankoin joukoin äänestämään heti äänestyspisteiden avautuessa 17.1. kello 10-12. Tarjolla vaalikahvia ja -pullaa!

  lue lisää  
 
 
     
 
 

Kevään kielikahvilatoiminta käynistyy!

Haluaisitko opetella uuden vieraan kielen, kerrata jo oppimaasi kieltä tai opettaa suomea kansainvälisille opiskelijoille? Kielikahvilatoiminta on oiva tilaisuus tähän! 

ISYYn kielikahviloiden ideana on, että opiskelija opettaa valitsemaansa kieltä toisille opiskelijoille vapaamuotoisesti ja rennossa ilmapiirissä. Palauttamalla muutaman pienen tehtävän Moodleen, voit ansaita 1 op osallistujana ja/tai 2 op kielikahvilan vetäjänä. 

Osallistu englanninkieliseen Kielikahvila-infoon to 18.1.2024 kello 9 Google Meetissä, niin kerromme lisää! Linkki infoon löytyy ISYYn nettisivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusia sekä tutumpia kasvoja ISYYn toimistolla 

ISYYllä oli vuoden lopussa avoinna palvelusuunnittelijan sekä yhteisöllisyys-koordinaattorin tehtävät.

Palvelusuunnittelijan tehtävään Joensuun kampukselle palkattiin 1.1.2024 alkaen Niklas Leinonen, joka on edellisvuosien aikana hoitanut palvelusuunnittelijan sijaisen tehtävää. ISYYn uudessa tehtävässä, yhteisöllisyys-koordinaattorina, on aloittanut 8.1.2024 Eveliina Scharin (kuvassa). Eveliina työskentelee pääosin Joensuun kampuksella

 
 
 

Yhteisöllisyyskoordinaattorin tehtäviin kuuluun ISYYn perinteisten tapahtumien toteuttamista, mutta tavoitteena on jatkaa myös vuoden lopussa päättyneen SILLAT-hankkeen toimintoja. Ensimmäisenä yhteisöllisyyskoordinaattorin työpöytää täyttävät tämän vuoden Sober Discot sekä ISYYn vuosijuhlat.
Uutiset kummastakin henkilöstövalinnasta löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nappaa kevään tapahtumien päivämäärät kalenteriin!

Näin vuoden alkuun on hyvä merkkailla kalenteriin kevään tulevia tapahtumia. ISYYn tiedossa olevat tulevat tapahtumatlöydät aina ISYY.fi -etusivun tapahtumakalenterista. 

 
 
 

Merkkaa kalenteriin:

 • Järjestökoulutus 6.-7.2.
 • Sober Disco, Joensuu 27.2.
 • Winterfest, Kuopio 27.2. 
 • ISYYn 14v. vuosijuhlat, Joensuu 15.3.
 • Järjestöpäivät 26.-27.3. 
 • Savo-Karjala Excursio 29.4.
 • Ylioppilaskunnan vappuperinteet 30.4.

Uutiskirjeen lopusta löytyy viikottain lista tulevien viikkojen tapahtumista sekä kerhojen tapaamisista ISYYn tiloissa.

  tulevat tapahtumat  
 

 
 
     
 
 

 

ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF meeting 19.1.

ISYY Club Sustainable Lifestyle will hold their meeting 19 January at 4 pm, where they will elect their new Club Board. Join them for the election of a new board for the year 2024. Maybe you'll be a nwe board member too or just learn more about their activities?

The meeting will be held remotely via Microsoft Teams.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopion palvelut tammikuussa 2024

Muistathan ostaa SYKETTÄ-tarran ennen kuin käytät liikuntapalveluja.

Kevään liikuntatarrat ovat myynnissä SYKETTÄ Kuopion verkkokaupassa. Tarrat ovat voimassa 1.1.2024 – 31.8.2024.

Kuukausitarra 15,00€ (sis alv) 
Voimassa yhden kalenterikuukauden. Tällä hetkelllä myynnissä tammi- ja helmikuun kuukausitarroja.

 

Kevään palloilutarra 22,00€ (sis. alv)
Studentian ja Snellmanian kuntosalit sekä viikoittaiset kuntosalivuorot yhteistyökumppaneiden tiloissa. Avoimet lajivuorot, vapaat vuorot ja vakiovuorot sekä kurssit että lajikokeilut. Ravitsemusasiantuntijan palvelut.

Kevään ryhmäliikuntatarra 39,00€ (sis alv.)
Ryhmäliikuntatarra sisältää ohjatut ryhmät ja palloilutarran palvelut(kuntosalit, palloiluvuorot, lajikokeilut, kurssit sekä ravitsemusasiantuntijan palvelut.

  verkkokauppaan  
 
 
     
 
 

LAJIKOKEILU

Escrima Concepts, ti 16.1. klo 18.00 -20.00 Snellmanian peiliaulassa

Escrima on alunperin Filippiiniläinen kamppailulaji. Sen erona moniin muihin kamppailulajeihin on, että harjoittelussa käytetään alusta alkaen aseita (rottinkinen keppi). Aseiden käyttö aseettoman kamppailun rinnalla kehittää nopeasti ketteryyttä, koordinaatiota ja refleksejä.

  Lue lisää  
 

Osallistu talvikilometrikisaan!

Leikkimielisessä kisassa joukkueet mittelöivät siitä kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. SYKETTÄ Kuopio -joukkueeseen voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-AMK:n (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökunta sekä opiskelijat. Kilometrejä poljetaan 1.1.–29.2.2024.

Lue lisää alla olevan linkin kautta ja ilmoittaudu mukaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

KURSSIT

Hiihtokurssit:

Hot Pilates -peruskurssi 18.1. – 22.2.

 

 Uintikurssit: Uintitekniikka I

 • Lähtötasovaatimus 25-50 metrin uimataito. Kurssi sopii sinulle, jos osaat uida esimerkiksi sammakkouintia, mutta et juurikaan ole harjoitellut uintia kasvot vedessä. Kurssilla harjoitellaan uinnin hengitystekniikkaa, kelluntoja, liukuja sekä vapaa- ja selkäuinnin perustekniikoita.
 • Ryhmä 1 pidetään 23.1.-20.2.2024
 • Ryhmä 2 pidetään 24.1.-21.2.2024
 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa

 • Kaikentasoisille opiskelijoille suunnattut alppilajien OSM-kisat pidetään Tahkolla lauantaina 27.1.!
 • Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja. Kilpailussa on kaksi kierrosta, joiden yhteisaika ratkaisee voittajan. Kisarata tehdään Iso Tahko -rinteeseen. Kilpailulaskut klo 13.00 alkaen. Kilpasarjoissa kolme parasta palkitaan 1. 50€, 2. 30€ ja 3. 20€ S-ryhmän lahjakortilla.
 
 
     
 

 
 

Oletko hakemassa kesätöitä tai harjoittelupaikkaa?

Harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen tarjonta on nyt runsaimmillaan – käy tutustumassa tuhansiin tarjolla oleviin paikkoihin ja nappaa itsellesi sopivin Itä-Suomen yliopiston JobTeaser-työpaikkaportaalista. JobTeaserista löydät työnantajie opiskelijoille lähettämät paikkatarjoukset ja koko EU:n laajuiset työmarkkinat.

Ennen hakemista kannattaa myös hyppätä mukaan ura- ja työllistymisvalmiuksia tukeville itseopiskelujaksoille. Itseopiskelujaksolla oppimaasi voit syventää harjoitusryhmissä tai kysymällä neuvoa työnhakuun yliopiston uraohjaajilta. Ajan uraohjaajalle pääset varaamaan JobTeaserista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tukikursseja kandin ja gradun kirjoittamiseen

Oletko aloittanut tutkielmasi, mutta tekstiä ei synny tai junnaa paikoillaan? Kaipaisitko apua tekstin kieliasun muotoilussa tai esimerkiksi lähteiden merkitsemisessä? Jos vastauksesi on kyllä, tule tukikurssille!

Saat kurssin aikana eväitä ja henkilökohtaista tukea kirjoittamisprosessiin. Kurssilla hyödynnetään myös vertaistyöskentelyä, sillä yhteinen tekeminen ja teksteistä keskusteleminen vahvistaa luottamusta onnistumiseen.  Ryhmään otetaan 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, tapaamiset on etänä zoom-yhteyden kautta.

Peppi: Sujuvuutta kandin kirjoittamiseen, 1 op. Ilmoittautuminen 28.2. mennessä.
Peppi: Sujuvuutta gradun kirjoittamiseen, 1 op. Ilmoittautuminen 30.1. mennessä.

 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko!

Itä-Suomen yliopiston KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 22.-25.1.2024. Luvassa infotilaisuuksia vaihtomahdollisuuksista ja kampuksittaiset infotiskit. Lue lisätietoa Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS: Terveyden tietoiskut

YTHS:n uudessa verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Terveyden tietoisku -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45 Teamsin välityksellä.

Kevään 2024 Terveyden tietoiskujen aiheena ovat seksitaudit, viisaudenhampaat, selkävaivojen omahoito, vireys ja ravitsemus. Opiskelijat voivat esittää kysymyksiä kuukauden tietoiskuaiheesta sekä ennen tapahtumaa verkkolomakkeella että sen aikana Teamsin chatin kautta.

 

 
 
 

YTHS:n lakisääteisiin tehtäviin ei kuulu vain opiskelijoiden sairauksien hoito, vaan myös heidän terveytensä edistäminen esimerkiksi laadukasta terveystietoa tarjoamalla. Järjestämme terveyden tietoiskuja nyt kuukausittain, koska vuonna 2023 Pienillä teoilla terveyttä -viikon vastaavat tilaisuudet kirjoittivat paljon positiivista palautetta opiskelijoilta. Tietoiskut ovat myös osa YTHS:n 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae Eetin vastuullisuusvaikuttajien ryhmään! 

Vastuullisuusvaikuttajien ryhmä on Eetti ry:n vapaaehtoistoimintaa, jossa ryhmä itse järjestää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista edistävää toimintaa.

Aikaisemmin vapaaehtoiset ovat järjestäneet muun muassa keskustelutilaisuuksia, leffailtoja, työpajoja, laatineet viherpesusanaston ja käyneet messuilla esittelemässä Eetin toimintaa.

Ryhmään haetaan mukaan ja toimintaan sitoudutaan puolivuosittain. Seuraavan ryhmän hakuaika on käynnissä 8.-21.1.2024.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tukihenkilö- ja sporttikummivalmennus Kuopiossa

Tutustu Pelastakaa Lasten vapaahetoiskampanjaan. Tukihenkilö- ja sporttikummitoiminta on merkityksellistä vapaaehtoistyötä, jolla vahvistetaan lasten hyvinvointia ja vanhempien jaksamista. Seuraava tukihenkilö- ja sporttikummivalmennus järjestetään Kuopiossa 27.-31.1.2024. Lue lisää alla olevan linkin kautta ja ilmoittaudu mukaan.

Tukihenkilö on tavallinen, täysi-ikäinen ihminen, joka auttaa ja tukee lapsiperhettä vapaaehtoistyönä. Tukihenkilötoiminta on matalan kynnyksen varhaista tukea, jonka tavoitteena on vahvistaa lapsen ja perheen voimavaroja. Tukihenkilön tarpeen taustalla on usein se, että lapsen ja perheen oma tukiverkosto on pieni.

Pelastakaa Lasten sporttikummitoiminta on tarkoitettu niille lapsille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa. Vapaaehtoiset sporttikummit tukevat lapsia ja nuoria, jotta he motivoituvat liikkumaan, harrastamaan ja saamaan sitä kautta pysyvyyttä, tavoitteita ja turvallisia aikuisia elämäänsä. Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

UEF Kuopion ylioppilaskuoron avoimet harjoitukset

 • 23.1. klo. 18 SN100-salissa

Aloita uuden vuoden kunniaksi uusi harrastus ja liity UEF Kuopion ylioppilaskuoroon! Kuoro esiintyy kevät- ja joulukonserteissaan ja keikkailee ympäri vuoden. Kuorossa pääset tutustumaan poikkitieteellisesti yli 60 kuorolaisen kanssa, sekä kehittämään kieli- ja laulutaitojasi.

Avoimissa harjoituksissa esitellään kuoron toimintaa ja harjoitusten jälkeen voit antaa ääninäytteen (jota ei tarvitse jännittää).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF Startup Day tulee taas!

Jo kolmatta kertaa järjestettävä UEF Startup Day tapahtuu tällä kertaa Kuopion kampuksella Snellmanian aulassa torstaina 18.1. klo 11-14.

Tapahtuman kieli: englanti.

Tapahtumassa esitellään inspiroivia esimerkkejä, miten UEF:n opiskelijoiden ja tutkijoiden osaamisesta voi syntyä liiketoimintaa. Lavalla esillä mm. Tahko Ski Lift Pitch -voittaja 3AWater, kahden kasvatustieteen maisterin perustama koulutuspalveluyritys Unaku sekä suomen kielen opiskelua auttava Finnish Companion.

 

 
 
 

Luvassa lisäksi tietoiskuja UEF:n tarjoamista yrittäjyyspalveluista ja -opinnoista, sekä eri sidosryhmien tarjoamista yrittäjyyden tukitoiminnoista ja -verkoista.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä sekä osaamisen ja tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneet opiskelijat, tutkijat ja henkilökunta oppilaitostaustaan katsomatta, sekä yrittäjyyteen liittyvien sidosryhmien edustajat.

Tule paikalle kuuntelemaan kiinnostavia esittelyjä Itä-Suomen Yliopistoon liittyvästä yrittäjyydestä sekä tapaamaan yrittäjiä sekä muita aihepiiristä kiinnostuneita!

 
 
     
 
 

 

Palapelit vol. 5 Neon Party

Palapelit palaavat talviunien jäljiltä värikkäämpänä kuin koskaan ennen! Pue päällesi värikkäimmät vaatteesi ja tule kokemaan neonvärien välke! Lipunmyynti alkaa Kideappissa torstaina 18.1.2024 klo 15.

MITÄ: Palapelit Vol. 5 Neon -bileet
MISSÄ: Bar Nousu & Bar Lasku
MILLOIN: 8.2.2024 klo 21:00
LIPUT: Kideapp 5€, ovelta 6€
PUKUKOODI: Haalarit & Neon

  kide.app  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke-pe 17.-19.1. klo 10-16 Äänestä presidentinvaalissa Studentian ennakkoäänestyspisteellä
pe 19.1. klo 16 ISYY Club Sustainable Lifestyle UEF General Meeting (Teams)
ma-ti 22.-23.1. klo 10-16 Äänestä presidentinvaalissa Studentian ennakkoäänestyspisteellä
la 27.1. Alppilajien OSM-kisat Tahkolla
ti-ke 6.-7.2. ISYYn järjestökoulutus
ti 13.2. Liikuntailtapäivä
ti 27.2. Winterfest
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
ti 26.3. ISYYn järjestöpäivät Kuopiossa

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

su 21.1. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ke 24.1. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
to 25.1. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
su 28.1. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko