Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 6/2022

ti helmik. 15 15:02:43 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme muun muassa Opiskelijabarometri-kyselystä, jonka avulla kehitetään esimerkiksi opiskelijoiden hyvinvointia ja opetuksen laatua. Tiedotamme myös työelämäpäivästä, edunvalvontakahveista ja viestintäharjoittelija-hausta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 6/2022

Vko 6 / 14.-20.2.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Opiskelijabarometri-kysely avattu!

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme muun muassa Opiskelijabarometri-kyselystä, jonka avulla kehitetään esimerkiksi opiskelijoiden hyvinvointia ja opetuksen laatua. Tiedotamme myös työelämäpäivästä, edunvalvontakahveista ja viestintäharjoittelija-hausta.

Lukuiloa ja tsemppiä opiskeluiden keskelle!

Tämän viikon teemat ovat:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SYKETTÄ Kuopio
 • SILLAT-hankkeen ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri
 

 
 
     
 

 
 

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista?

Onko sinulla jotain edunvalvontaan liittyvää, joka askarruttaa mieltä? Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat. Kevät 2022 aloitetaan Discordin välityksellä koronapandemiasta johtuen.

Seuraavat EV-kahvit ovat ma 21.2. klo 15-17 ISYYn Discordissa!

Jatkoissakin EV-kahvit pidetään aina joka kuun kolmantena maanantaina!

Linkki Discordiin 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tule oppimaan työelämän taitoja ISYYn työelämäpäivään!

Tervetuloa ISYYn vuoden 2022 ensimmäiseen työelämäpäivään 23.2. klo 10.15 alkaen!

Päivän ensimmäisenä puhujana on Merli Juustila, joka puhuu suomeksi oman osaamisen sanoittamisesta. Loppupäivän ohjelma järjestetään englannin kielellä, johon voivat kaikki halukkaat osallistua, myös suomenkieliset opiskelijat. Loppupäivän aiheina ovat mm. työllistyminen Suomessa ja työhakemuksen tekeminen ammattitaitoisten puhujien johdolla. Näät koko päivän ohjelman alla olevasta linkistä. Luentoja voi seurata ISYYn YouTube-kanavan kautta ja kysymyksiä puhujille voi esittää YouTuben kommenttikentän välityksellä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee viestinnän harjoittelijaa Kuopion tai Joensuun kampukselle – hakuaikaa jatkettu

Haemme harjoittelijaa tekemään viestintäalan 2–3 kk mittaisen korkeakouluharjoittelun. Harjoittelun ajankohta on keväällä 2022 (maalis–toukokuu).

Harjoittelijan päätehtävänä on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) visuaalisen viestinnän kehittäminen sekä kuvapankin luominen. Viestintäharjoittelijana pääset myös tutustumaan ja tekemään ylioppilaskunnan päivittäistä viestintää. Viestintämme on kaksikielistä (suomi ja englanti), joten edellytämme erinomaista suomen kielen ja hyvää englannin kielen taitoa. Katsomme eduksi aiemman kokemuksen valokuvauksesta.

Hakuaika harjoitteluun on 11.2.–23.2. kello 23:59 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus vapputiimeihin auki

Haluatko lähteä matalalla kynnyksellä mukaan toteuttamaan ISYYn vappuperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos olet kiinnostunut tapahtumajärjestämisestä ja se on sinun juttusi, ja haluat olla mukana tekemässä Kuopion historian railakkainta opiskelijavappua, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita, vappuinto ratkaisee!

Vapputiimin odotetaan järjestävän tietyt perinteet, mutta myös uusille ideoille on tilaa. Molemmilla kampuksilla perinteisiin kuuluu tänä vuonna eeppisimpänä kuin koskaan järjestettävä Sawo-Karjala excursio. Kuopiossa perinteisiin kuuluvat ylioppilaskunnan osalta mm. Hampaan pesu Lukemalla ja Sivistykseen vihkiminen, sekä vappuaaton allastapahtuma torilla, jossa pestään ja lakitetaan Velj’mies -patsas sekä uitetaan proffa. 

ISYYn hallituksen jäsen Sonja Soinne toimii vapputiimin yhteyshenkilöinä koko toiminnan ajan.

Vapputiimiin sitoutuneet tiimiläiset pääsevät veloituksetta Savo-Karjala excursiolle. Tiimin toimikausi on 1.3.2022-15.5.2022. Hakemuksensa tiimiin voi jättää 20.2.2022 mennessä.

Linkki hakulomakkeeseen

 
 
     
 
 

Muista hakea opintopisteet luottamustoimista viimeistään 24.2.

Yliopisto myöntää aktiivisille opiskelijoille opintopisteitä toiminnasta ainejärjestöissä ja kerhoissa sekä yliopiston omissa hallintoelimissä ja työryhmissä. Opintopisteitä myönnetään ainejärjestötyöskentelystä enintään 5 op ja hallinto- ja työryhmätyöskentelystä enintään 10 op, kuitenkin niin että luottamustoimista saa enintään 10 op yhteensä.

Opintopisteitä voi saada kirjautumalla Moodle-alustoille 1131008 (Ainejärjestö- ja kerhotyöskentely) ja 1131006 (Hallinto- ja työryhmätyöskentely) ja tekemällä Moodle-alustalla vaaditut tehtävät. Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna 24.2. 2022 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ISYY hakee hankekoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY etsii hankekoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen SILLAT II -hankkeeseen ajalle 1.11.2022.-31.12.2023. Hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön Itä-Suomen yliopistolle myöntämällä erityisavustuksen tuella ylioppilaskunnalle. Työpaikka sijaitsee Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Joensuun toimistolla. Työaika on 37,5 tuntia viikossa. Työaika on liukuva ja sisältää ajoittain myös työskentelyä iltaisin. Työhön sisältyy myös välillä työtehtäviä Kuopion kampuksella.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa osoitteeseen hakemukset@isyy.fi viimeistään 27.2.2022 klo 12.00 mennessä. Sähköpostiin otsikko ”Hankekoordinaattori”. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Tapahtumat ja lajikokeilut
👉HUOM! SYKETTÄ-tarralla voit käyttää Studentian kuntosalia myös viikonloppuisin. Studentialla on lähes kaikkina viikonloppuina eri lajien turnauksia/kisoja, niin pukukopit eivät ole kuntosalilla kävijöiden käytössä. Pukukopit on varattu turnauksissa kisaileville joukkueille.

👉Helmikuun ajan liikuntakalenterissa on kaksi etätuntia:

 • maanantaisin klo 17.00 Dynaaminen liikkuvuus
 • torstaisin klo 17.30 Pilates45’

Wing Tsung Kung Fu- lajikokeilu 15.2. klo 18.00
Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Tulossa olevat kurssit:

 • ITF Taekwon-Don peruskurssi
 • Painonnoston intensiivikurssi aloittelijoille 26.-27.2.
 • Uintitekniikka 2, 21.2.-28.3. (5 h)
 • Tutustu sirkukseen –
  • lyhytkurssi 1 (19.-20.3.)
  • lyhytkurssi 2 (26.-27.3.)

Kurssien lisätiedot ja ilmoittautumiset

 
 
     
 

 
     
 
 

Puhtia opintoihin! -tsemppihetket 💻

Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!

Tsemppikset järjestetään Zoomissa tiistaisin 15.15- 17.00 ja torstaisin 12.15-14.00. Mahdollisuus anonyymiin keskusteluun. Ilmoittautumista ei vaadita!

Tulevat teemat:

 • Ti 15.2. Ohjaajan vinkit opinnäytetyöhön, vieraana Markku Niemivirta
 • To 17.2. Opiskelijoiden vinkit opinnäytetyöhön
 • Ti 22.2. Itsemyötätunto voimavarana, vieraana Student2Student vertaisohjaaja Suvi Heikkinen
 • To 24.2. Kaveritaidot ja uusiin ihmisiin tutustuminen, vieraana Kaveritaitoja-ohjelman (SPR) Eveliina Yli-Rahnasto
 • Ti 1.3. Tiedonhaku: miten löydän oleellisen tiedon ja miten käytän erityyppisiä lähteitä, vieraana tietoasiantuntija Laura Parikka 
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tallenteet nyt katsottavissa!

Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea -webinaarisarja saatiin viime keskiviikkona päätökseen ja tallenteet on nyt katsottavissa ISYYn YouTubessa!

Kiitos kaikille osallistuneille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin:

 • Savityöt, roolipeli D&D, avantouinti, salsa, paritanssi

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Opiskelijabarometri 2022 on nyt avattu

Opiskelijabarometri 2022 on avattu. Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Vastaa ja vaikuta!

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä oppilaitosten kehittämistyössä. Kyselyn toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Maisteri-, seniori-, vertais- ja kv-tuutorien täydennyshaku 17.2.2022 saakka!

UEFin varsinainen tuutorihaku päättyi 6.2.2022 ja hakijoita oli lähes 500! Kiitämme kaikkia hakijoita!

Mahtavasta hakumäärästä huolimatta tarvetta on edelleen kv-tuutoreille sekä maisteri- ja seniorituutoreille. Näiden tuutoritehtävien osalta järjestetään täydennyshaku, joka on avoinna 17.2.2022 (klo 23.59) saakka. Sähköinen lomake täydennyshakuun on täällä

Lisäksi vertaistuutoreiden osalta lisähakuja tarvitaan seuraaviin oppiaineisiin:

 • Kuopiossa hoitotiede sekä sovellettu fysiikka.

Huomaathan, että oppiaineisiin, joissa on jo riittävästi vertaistuutorihakijoita, ei voida hyväksyä lisähakuja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Osallistu gradu-kyselyyn yliopisto-opiskelijoiden opiskelu-uupumuksesta ja voimavaroista

Teen Turun yliopistossa kasvatustieteen pro graduuni liittyvää tutkimusta. Tutkimukseni kohdistuu yliopisto-opiskelijoiden kokemaan opiskelu-uupumukseen. Tarkoitukseni on selvittää myös opiskelijoiden kokemia voimavaroja, jotka vaikuttavat opinnoissa jaksamiseen ja suojaavat uupumukselta. Osallistumalla tutkimukseen saat äänesi kuuluviin ja autat kartoittamaan opiskelijoiden hyvinvoinnin tilannetta ja siihen yhteydessä olevia tekijöitä. Pyydän vastaamaan riippumatta siitä, koetko itse uupumusta tai hyvinvoinnin ongelmia. Jokaisen vastaus tilanteestaan riippumatta auttaa tutkimuksen teossa.

Sähköiseen kyselyyn vastaamiseen menee vain 5–15 minuuttia. Vastaathan kyselyyn 24.2.2022 mennessä.

Vastaa kyselyyn

Mukavia opintoja ja iloista opiskelumieltä toivottaen,
Inka Rannikko, irrann(at)utu.fi, Turun yliopisto.

 
 
     
 

 
 

Kuopion taidemuseon taidevartit ovat täällä taas!

Pitkään tauolla olleet taidevartit alkavat Kuopion taidemuseossa keskiviikkona 16.2. klo 13. Taidevarteilla tutustutaan yhteen esillä olevaan teokseen ja taiteilijaan. Kevään taidevarttien aiheet liittyvät Ihmisen kuva -näyttelyyn, joka tarjoaa varttien aiheita sekä vanhan taiteen ystäville että nykytaiteesta pitäville.

Taidevartteja järjestetään keskiviikkoisin 4.5. saakka. Voimme ottaa varteille vastaan rajallisen määrän osallistujia istumapaikkojen mukaan. Muistathan noudattaa koronaturvallisuusohjeita.

Osallistuminen taidemuseon pääsymaksulla 10/6 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Avoin webinaarisarja:
Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä?

Itä-Suomen yliopisto järjestää kaikille avoimen webinaarisarjan, jossa valotetaan tieteentekemistä monesta suunnasta. Tarkasteltavana aiheena on korona. Pengomme, miten sairautta, pandemiaa ja sen tuottamia
yhteiskunnallisia ilmiöitä tutkitaan ja miten tutkimuksesta viestitään.

Sarjan seuraava webinaari järjestetään torstaina 17. helmikuuta kello 15.00-15.45, aiheena Poikkeustilan herättämät tutkimusaiheet teologian ja psykologian aloilla.

Tilaisuus on kaikille avoin.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Päiväkirjaklubit Kuopion taidemuseossa lauantaisin 26.2., 26.3. ja 30.4. klo 14

Päiväkirjaklubi kutsuu kuvataiteen ja luovan kirjoittamisen äärelle Kuopion taidemuseoon lauantaisin 26.2., 26.3. ja 30.4. kello 14. Kevään aikana syvennymme kuvataiteilija Ellen Thesleffin (1869-1954) elämään ja taiteeseen hänen omien tekstiensä saattelemana. Taiteilijan kertomusten lisäksi pureudumme klubilaisten omiin teksteihin ja kirjoitamme niiden pohjalta jotain aivan uutta.

Osallistumaan pääset pelkällä sisäänpääsymaksun hinnalla 6/10€ tai museokorttikin käy maksutavaksi. Päiväkirjaklubin yhteydessä on mahdollisuus tutustua Ihmisen kuva -näyttelyyn kokonaisuudessaan, kuten myös kokoelmanäyttelyymme Taiteilijan katse, sekä vasta avautuneeseen Anni Laukan näyttelyyn ”I Want More!”  

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ESN KISA General Meeting 28.2.

ISYYn kerho ESN KISA järjestää yleiskokouksen maanantaina 28.2.2022 kello 18 alkaen Lukemalla (Studentia C-ovi). Tule mukaan seuraamaan, vaikuttamaan ja osallistumaan kerhon toimintaan! 

ESN KISA järjestää monipuolisia vapaa-ajan aktiviteettejä kansaivälisille sekä suomalaisille opiskelijoille. ESN KISA on osa kansainvälistä Erasmus Student Network -verkostoa. ESN KISAn jäsenyys on maksutonta kaikille ISYYn jäsenille. 

Ota yhteyttä: esnkisa(at)gmail.com

 
 
     
 
 

Opiskelijoille vapaa pääsy ja ilmainen bussikyyditys Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumaan ke 6.4.!

Ke-to 6.-7.4. järjestetään Tahkolla Kuopion alueen merkittävin kasvuyritystapahtuma Tahko Ski Lift Pitch! Tapahtumassa startup-yrittäjät kilpailevat liikeideoillaan hiihtohisseissä ja yrittävät vakuuttaa sijoittajat liikeideastaan. UEF on yksi tapahtuman pääkumppaneista, joten Tahkolle on opiskelijoille ilmainen sisäänpääsy sekä bussikuljetus keskiviikkona 6.4.!

 

 
 
 

Tapahtumassa on myös Student Track -osio, jossa opiskelijat saavat esittää yritysideoitaan sekä kilpailla keskenään. Paras idea palkitaan 500 EUR lahjakortilla Giganttiin.

Kuopion bussikuljetuksen lähtö on ke 6.4. klo 08 osoitteesta Microkatu 1 ja paluukyyti Tahkolta lähtee klo 17:30 ja vie osoitteeseen Microkatu 1. Joensuun bussikuljetus järjestetään, jos vähintään noin 10 hlöä ilmoittautuu. Lähtö klo 07 kampukselta ja paluukyyti lähtee klo 17:30.

Ruokailu ei sisälly opiskelijoiden ilmaislippuun, mutta paikan päältä voi ruokailla esimerkiksi Sokos Hotellin Ski Buffetista hintaan 9,90€ esittämällä Tahko Ski Lift Pitch -opiskelijapassin. Passit jaetaan joko bussissa tai paikan päällä.

UEF-opiskelijoiden ilmoittautuminen bussikyyditykseen sähköpostitse 16.3. mennessä (Kerro viestissä osallistutko Kuopion vai Joensuun bussikyyditykseen): tomi.tuovinen@uef.fi  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Työ- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Duunitori
Kesätyöpaikkoja opiskelijoille. Lue lisää

JobTeaser
Harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille. Lue lisää

Kuopion kaupungin kesäharjoittelupaikat
Kesätyöpaikkoja. Lue lisää

Kuntarekry
Avoimia työpaikkoja kunnissa ja kaupungeissa. Lue lisää

Nordjobb
Kausityöpaikkoja Pohjoismaissa. Lue lisää

Rekrytointi.com
Työpaikkoja ympäri Suomea. Lue lisää

Valtiolle.fi
Julkisen sektorin työpaikkoja. Lue lisää

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
15.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 15-17 Zoomissa
15.2. Taekwon-Don peruskurssi klo 17
17.2. Tsemppihetki (järj. SILLAT-hanke) klo 12-14 Zoomissa
17.2. Avoin webinaarisarja: Poikkeustilan herättämät tutkimusaiheet teologian ja psykologian aloilla klo 15-15.45
23.2. ISYYn työelämäteemapäivä klo 10.15-16
28.2. ESN KISA general meeting

Huhtikuu
6.4. Tahko Ski Lift Pitch

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko