Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 9/2022

ti maalisk. 15 15:58:30 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme hymy- ja valitusviikosta, edunvalvontakahveista sekä uudesta 2+3 -tapahtumasta, joka on nyt avattu myös ylempien vuosikurssien opiskelijoille. Huom! Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 20.3. asti. Tulossa on myös useita mielenkiintoisia kursseja ja reilusti tapahtumia, niistä lisää alempana. Lukuiloa!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 9/2022

Vko 11 / 14.-20.3.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Aurinkoista viikkoa!

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme hymy- ja valitusviikosta, edunvalvontakahveista sekä uudesta 2+3 -tapahtumasta, joka on nyt avattu myös ylempien vuosikurssien opiskelijoille. Huom! Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 20.3. asti.

Tulossa on myös useita mielenkiintoisia kursseja ja reilusti tapahtumia, niistä lisää alempana. Lukuiloa!

Tämän viikon teemat ovat:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Edunvalvonta
 • SYKETTÄ
 • SILLAT-hankkeen ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri
 

 
 
     
 

 
 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 21.–27.3.2022

Vihdoin pääsee antamaan palautetta! Kevään hymy- ja valitusviikkoa vietetään ensi viikolla, eli 21.–27.3.2022. Viikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kautta palautetta ISYY:lle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle.

Palautetta voi antaa 21.–27.3.2021 välisenä aikana sähköisen lomakkeen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Edunvalvontakahvit 21.3. klo 15-17

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? Onko sinulla jotain edunvalvontaan liittyvää, joka askarruttaa mieltä? Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat. EV-kahvit ovat molemmille kampuksille yhteiset, joten pääset vaihtamaan kuulumisia yli kampusrajojen!

Seuraavat EV-kahvit ovat ma 21.3. klo 15-17 ISYYn Discordissa! Jatkossakin EV-kahvit pidetään aina joka kuun kolmantena maanantaina!

Tule mukaan EV-kahveille ISYYn Discord-kanavalla!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY hakee pääsihteeriä toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen

Haemme pääsihteeriä 25.4.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Toimipaikkana on ISYYn Joensuun tai Kuopion kampustoimisto.  

Pääsihteeri toimii ylioppilaskunnan henkilöstön esihenkilönä asiantuntijaorganisaatiossa, vastaa ylioppilaskunnan hallinnon ja talouden organisoinnista ja valvonnasta, hankkeiden johtamisesta sekä yhteiskuntasuhteista, huolehtii ylioppilaskunnan päätöksenteon valmistelusta ja päätösten toimeenpanosta sekä valvoo ylioppilaskunnan toiminnan lain- ja sääntöjenmukaisuutta.

Kiinnostuitko? Lue lisää sivuiltamme ja hae 20.3.2022 klo 23.59 mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hae rahoitusta järjestösi tai kerhosi kotikansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen uudelleen. Avustus on tarkoitettu vuonna 2022 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Hankkeen eduiksi katsotaan esimerkiksi kansainvälisyyden edistäminen, kotikansainvälisyyden edistäminen, idean toistettavuus ja kopioitavuus muille järjestöille/kerhoille, pitkäjänteisyys, innovatiivisuus ja luovuus, ympäristöystävällisyys, ja sekä tutkinto-opiskelijoiden että vaihdossa olevien opiskelijoiden huomioiminen.

Parhaista hakemuksista kaksi saa 400 € avustuksen. Hakuaika on 21.2.-21.3.2022.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Uudet tunnit:
👉ma klo 16.00 Vesijumppa 45' Kuntolaaksossa👉ma klo 16.45 Viikko käyntiin 45', Snellmanian tatamilla
👉ti klo 17.30–18.30 Yhteislenkki
👉ke klo 17–18 KickFit Studentialla
👉pe klo 18.30 Vapaan kamppailun ja liikkumisen tunti, Snellmanian peiliaula

Tuntimuutokset:
👉Aikuisbaletin uusi aika ja paikka on ti klo 20–21 KRV:n keskustan sali
👉Vatsatanssin uusi aika ja paikka on ke klo 17.50–18.50 Snellmanian peiliaulassa (23.3. alkaen)
👉Lattia-Barre on jatkossa Vinyasa 45', ti klo 15.30 Snellmanian tatamilla

Tutustu sirkukseen – kaksi ilmaista lyhytkurssia!
Lyhytkurssi 1 (19.-20.3.)
Sisältö: akrobatia, käsilläseisonta, jongleeraus sekä hulavanteet
Aika: la klo 11.00-13.30 ja su klo 16.00-18.30

Lyhytkurssi 2 (26.-27.3.)
Sisältö: ilma-akrobatia ja tasapaino
Aika: la klo 13.00-15.30 ja su klo 16.00-18.30

Snellmanialla on pingispöytä
Snellmanian liikuntatilojen aulasta löytyy nyt pingispöytä! Verkot, mailat ja pallot löydät kuntosalin sisäpuolella olevan pöydän alta laatikosta.

 
 
     
 

 
 

 

Ilmoittautuminen 2+3-seikkailuun auki myös muille vuosikursseille 20.3. asti

ISYY järjestää rastitapahtuman opiskelijoille 23.3. klo 17-21 nimeltään 2+3-seikkailu! Tapahtuman aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelutovereihinsa sekä suorittamaan joukkueessa hauskoja rastitehtäviä ympäri kampuskaupunkia. Tapahtuma huipentuu jatkoihin, Kuopiossa Apteekkarissa ja Joensuussa Las Palmas Kimmelissä.

Ilmoittautuminen seikkailuun on auki Kide.appissa 20.3. asti. Rohkaisemme kaikkia seikkailumielisiä ilmoittautumaan sekajoukkueisiin, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista. Voit ilmoittautua myös valmiin joukkueen kanssa. Joukkueen koko on max. 6 henkilöä. Osallistuminen on maksutonta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Puhtia opintoihin! -tsemppihetket jatkuvat tiistaisin ja torstaisin vappuun saakka!

Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa!
Tsemppikset järjestetään Zoomissa tiistaisin 15.15- 17.00 ja torstaisin 12.15-14.00. Ensimmäinen 45 min on teemaan liittyvä alustus, jonka jälkeen opiskellaan ja edistetään omia opintoja 1h ajan Pomodoro-tekniikalla.

Tulevat teemat:

 • Ti 15.3. Ensimmäinen opiskeluvuosi
 • To 17.3. Etäopiskelu
 • Ti 22.3. Opiskelupaineet 
 • To 24.3. varmistuu pian
 • Ti 29.3. Virkamiesruotsi ja siitä selviäminen, vieraana Kielikeskuksen ruotsin opettaja Satu Reinikainen
 • To 31.3. Överisuorittaminen ja perfektionismi, vieraana opintopsykologi Marinia Sorjonen-Ward

Voit tulla yhdeksi kerraksi tai vaikka kaikille. Ilmoittautumista ei vaadita. Mahdollisuus anonyymiin keskusteluun, mutta voit tulla myös vain kuuntelemaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lautapeli-ilta Lukemalla 16.3. klo 17-19

Kuopion SILLAT-tiimi järjestää keskiviikkona 16.3. klo 17-19 Lukemalla lautapeli-illan. Tapahtumaan ei ole etukäteen ilmoittautumista ja osallistuminen on maksutonta. Paikalle voi saapua myös klo 17 jälkeen. Lautapelit löytyvät paikan päältä. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja saat muistoksi tapahtumasta SILLAT-hankkeen oman haalarimerkin. Voit saapua myös yksin, koska täällä sinun ei tarvitse olla yksin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat alkavat 22.3. alkaen!

Aamupaloja järjestetään kevään aikana molemmilla kampuksilla tiistaisin 22.3.-10.5. välisenä aikana klo 08.30-09.15.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan etukäteen Kide.appissa ja osallistuminen on maksutonta. Huom! Aamupaloihin on rajattu osallistujamäärä, joten ilmoittauduthan vain yhdelle kerralle, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lähtisitkö Siltoin kanssain elokuviin 24.3.?

SILLAT-hankkeen alkukevään kulttuurielämyksenä järjestetään ilmainen leffailta opiskelijoille Hyvät Kuvat-elokuvakerhon kanssa Kino Kuvakukossa torstaina 24.3. klo 17.30 alkaen. Illan aikana katsotaan suomalainen komedia Peruna (2021). Leffailtaan ei ole etukäteen ilmoittautumista. Leffailta on avoin kaikille UEFin opiskelijoille ja osallistuminen on maksutonta. Mahdolliset ruuat ja juomat ovat omakustanteisia. Halutessasi voit laittaa myös haalarit. Osallistujat saavat muistoksi tapahtumasta hankkeen oman haalarimerkin!

No lähtisitkö?

 
 
     
 
 

Tarjolla tukea Sinulle, joka haluat ymmärtää ja lieventää yksinäisyyttä. 

Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanke tarjoaa maksutonta apua yksinäisyyttä kokeville täysi-ikäisille Pohjois-Savon alueella. Työskentely sopii kaikille, jotka ovat valmiita tutkimaan yksinäisyyteen liittyviä ajatuksia ja niiden yhteyttä tunteisiin ja käyttäytymiseen. Yksinäisyyden kokeminen on aina yksilöllistä; tukea ansaitsee jokainen tunteen kestosta tai voimakkuudesta riippumatta. Tukemme on Sinulle maksutonta ja tapaamme yhdessä kuusi kertaa. Ota meihin rohkeasti yhteyttä soittamalla tai viestillä: Hanna p. 044-7146020 tai Inka p. 050-5576714. Voit varata ajan myös nettisivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa 20 ukrainalaiselle opiskelupaikan

Itä-Suomen yliopisto avaa erillisen opinto-oikeuden ja apurahan haun ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille äkillisen humanitäärisen kriisin vuoksi. Haku on suunnattu opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa ja Ukrainan kansalaisuus, ja jonka opinnot ovat keskeytyneet sotatoimien vuoksi.

– Haluamme tässä erittäin vakavassa tilanteessa tukea sodasta kärsiviä ukrainalaisia konkreettisilla teoilla. Panostamme yhteensä 100 000 euroa ukrainalaisille opiskelijoille tarjottaviin apurahoihin, joilla mahdollistetaan yliopisto-opintojen jatkaminen Suomessa, akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Avoin kurssi supetietokoneista opiskelijoille

Suuret tieteelliset, teknologiset ja teolliset läpimurrot vaativat yhä monipuolisempia ja tehokkaampia työkaluja. Yksi tärkeimmistä työkaluista on supertietokone. Sen valtavan laskentatehon avulla voimme tutkia erittäin tarkasti solun toimintaa atomitasolla tai simuloida suuria systeemejä kuten maapallon ilmastoa, ilmastonmuutosta tai maailmankaikkeuden syntyä.

Tutustuttaaksemme opiskelijat jo opintojen alkuvaiheessa suurteholaskennan kiehtovaan alaan CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ja Kajaanin AMK laativat yhdessä kaikille avoimen verkkokurssin Johdatus supertietokoneisiin (Elements of Supercomputing).

Kurssi on nyt saatavilla suomeksi ja englanniksi. Sitä voi selata tai sen voi suorittaa vapaasti ilman sitoumuksia tai opinto-oikeutta korkeakouluun (rekisteröidy ”guest”). Kurssin tehtävät suorittaneille ja ”student-rooliin” rekisteröityneille käyttäjille Kajaanin AMK myöntää yhden opintopisteen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

The Portuguese Crash Course is back!

The Language Centre is offering a Portuguese Crash Course. If you are interested in learning Portuguese and getting to know more about the Brazilian culture do not miss this chance! The course will be taught by a native speaker, and you will learn how to communicate in everyday life situations such as introducing yourself, ordering a meal, asking for directions and more.

The course schedule is from April 4th to May 18th. The classes are ONLINE every Monday and Wednesday from 6:15 to 7:00 pm. The registration is now open in Peppi and all students are welcome to sign up for it! You can find the course in Peppi using the code 8014350-3001.

Registrations are open until March 28th, so guarantee your spot soon!

You can also find more information on the course registration page or by contacting the responsible teacher: daniferr(at)uef.fi

 
 
     
 
 

Kaveritaitoja-verkkoryhmät tulevat jälleen!

Kaipaatko rohkaisua vuorovaikutukseen ja sosiaalisiin tilanteisiin? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin?

Ilmoittaudu mukaan Kaveritaitoja-verkkoryhmään! Ryhmässä käydään viikoittain läpi Kaveritaitoja-ohjelmaa yhdessä vapaaehtoisten ryhmänvetäjien kanssa. Ryhmä kokoontuu noin kuusi kertaa. Kaveritaitoja-ohjelman teemoja ovat:

 • Uuteen ihmiseen tutustuminen
 • Itsetuntemus
 • Itsemyötätunto
 • Kaveritaidot
 • Yksinäisyys
 • Vastoinkäymisten kohtaaminen

Ryhmä kokoontuu Zoomissa ja ryhmät käynnistyvät viikolla 11. Osallistuminen on maksutonta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Vertaisvalmentajakoulutus paljon pelaaville nuorille

Digipelirajattoman seuraava vertaisvalmentajakoulutus käynnistyy pian. Vertaisvalmentajiksi etsitään peliharrastajia, joilla on omakohtaista kokemusta ongelmallisesta digipelaamisesta sekä kiinnostusta auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia pelaajia.

Nelipäiväinen koulutus järjestetään kahdessa osassa maalis-huhtikuussa. Koulutus on maksuton, ja osallistujien matkakulut, majoitus sekä ruokailut korvataan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Nyyti tiedottaa

Nyytin Chat
Maaliskuu chateissämme pohditaan opinnäytetyön tekemisen haasteita ja tekemiseen liittyviä tunteita sekä keskitytään erilaisiin ajanhallinnan haasteisiin. Lue lisää

***

Ryhmiä ja kursseja opiskelijoille

***

Ympäristöahdistuksen mieli –hankkeen sähköpostihaaste

Sähköpostihaaste tarjoaa lempeää luettavaa viikoittain 4 viikon ajan. Tule mukaan tutustumaan ympäristöön liittyviin tunteisiin sähköpostihaasteen avulla! Lue lisää

***

Webinaarit

Tuella ja itsemyötätunnolla takaisin opintoihin -webinaari 7.4.22

Jaxuhaleista konkretiaan 26.4.2022. Lue lisää

***

Lahjoitus Ukrainan konfliktista kärsivien hyväksi

Nyyti ry osallistuu Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseen tekemällä lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräykseen. Lue lisää

 

 
 
     
 

 
 

Opiskelija, tavoitteletko täydellisyyttä?

Miten opettaja voisi huomioida perfektionismiin taipuvat opiskelijat paremmin? Voitaisiinko koulujen suorituskeskeisyydestä luopua? Mitä hyviä asioita etäopetusajasta voidaan tuoda uuteen opiskeluarkeen?
Itä-Suomen yliopiston Café Smart -tiedekahvilassa keskustellaan opiskelijoiden perfektionismista ja etäopetuksen huonoista ja hyvistä puolista torstaina 17.3.2022 klo 15–16 Vimeossa. 

Keskusteluun osallistuvat kasvatustieteen professori Markku Niemivirta ja opintopsykologi Marinia Sorjonen-Ward Itä-Suomen yliopistosta sekä opiskelijahyvinvoinnin Sillat-hankkeen koordinaattori Riina Pääkkönen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnasta. Tapahtuma on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

HopLop -rieha 17.3.

Tule sinäkin satojen muiden eri alojen opiskelijoiden mukana 17.3.2022 HopLopiin poikkitieteelliseen Riehaan viettämään ikimuistoista iltaa! Käytässämme on HopLopin seikkailupuiston kaikki laitteet ja tarjolla myös keittiön herkkuja. HopLop on meille avoinna kello 19-22, jonka jälkeen meno jatkuu Bar Nousussa ja Laskussa Gym and Tonic -teemalla perinteisissä Palapelit-bileissä!

Osta siis liput nyt Kideapista, sillä niitä on enää rajoitetusti!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Nuorten aikuisten sanataidetyöpaja to 17.3.

Työpajoissa kohdataan musiikki, kirjat, uutiset ja sarjakuvat omakohtaisesti ja löydetään niiden maailma kirjastosta. Luodaan uutta, perehdytään olemassa olevaan, kuullaan toisten kirjavinkit sekä ollaan yhdessä kahvia juoden ja jutellen.

Työpaja järjestetään pääkirjastolla työpajatilassa (1. kerroksessa lasten- ja nuortenosaston takaosassa) klo 13-14.30, Pyörön kirjastossa klo 16-17.30.

Kysy lisää: musiikkiosasto.kirjasto@kuopio.fi

Tervetuloa mukaan, nähdään kirjastossa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmaisia lippuja naisten lentopallo-otteluun la 19.3. kello 17 Kuopiossa

Naisten lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat ja Puijo Wolley on mukana. Lauantaina joukkue kohtaa LP Kangasalan. Peli pelataan Studentialla lauantaina 19.3. kello 17.

Joukkueen yhteistyökumppanina UEF tarjoaa otteluun ilmaisia lippuja 20 kappaletta. Hae lippusi keskiviikkona tai torstaina ISYYn toimistolta. Toimi nopeasti!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ferdinand von Wrightin 200-vuotissyntymäpäivän specialtaidevartit Kuopion taidemuseossa ke 16.3. klo 13 ja la 19.3. klo 14

Lauantaina 19.3. tulee kuluneeksi 200 vuotta taiteilija Ferdinand von Wrightin (1822-1906) syntymästä. Kuopion Haminalahdesta kotoisin oleva ja siellä suurimman osan elämästään asunut Ferdinand von Wright tunnetaan ilmiömäisenä lintumaalarina, mutta hän kuvasi paljon myös maisemia. Merkkipäivän kunniaksi saamme vieraaksemme Kuopion taidemuseoon von Wrightin suvun päämiehen Atte von Wrightin, joka kertoo Ferdinandista taidevarteilla keskiviikkona 16.3. klo 13 ja lauantaina 19.3. klo 14.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Avoin vertaistukiryhmä 20.3.

Sunnuntaina 20.3. klo 16.00-17.30 SYLI-keskuksella kokoontuu avoin vertaistukiryhmä. Vertaistukiryhmää ohjaa Itä-Suomen SYLI ry:n vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille joita oma keho-, ruoka- ja liikkumissuhde mietityttää! Sinulla ei tarvitse olla diagnoosia eikä lähetettä tähän ryhmään. Ryhmään voit tulla mukaan, jos sinusta tuntuu että tarvitse tukea keho-, ruoka- tai liikkumissuhteen kanssa. Ryhmässä noudatetan Syömishäiriöliiton huoneentaulua, jonka avulla pyrimme luomaan tilastamme turvallisemman kaikille kävijöille.

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YUFE Student Journey: Open Day -tilaisuudet verkossa 22.3. ja 28.3.2022

Tutkinto-opiskelija, haluatko laajentaa koulutustasi erilaisilla kursseilla kymmenestä yliopistosta ympäri Eurooppaa? Nuorten eurooppalaisten yliopistojen YUFE-allianssi tarjoaa YUFE Student Journey -opintoja, jotka mahdollistavat oman opintopolun laatimisen ja avartavat näkemystäsi Eurooppaan.

Oletko kiinnostunut YUFE Student Journey -opinnoista? Ilmoittaudu ja liity mukaan YUFE-tapaamiseen verkossa. Tilaisuudet pidetään englanniksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kutsu YTHS-päivään 23.3.2022

Tämänvuotinen YTHS-päivä nostaa esiin opiskeluyhteisötyötä ja sen toimintamalleja, joilla palvellaan kaikkia opiskelijoita. YTHS-päivää vietetään keskiviikkona 23.3.2022.

Päivä starttaa valtakunnallisella Yhteistyöllä opiskelijoiden hyvinvointia -Teams-webinaarilla klo 12–13. Webinaari on avoin kaikille opiskeluyhteisötyöstä kiinnostuneille. Valtakunnallisen webinaarin jälkeen palvelualueet järjestävät omia yhteistyökokouksiaan paikallisille sidosryhmille. Alueet tiedottavat näistä tapahtumista paikallisesti.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

UEFin reseptit työelämä- ja yrittäjyystaitoihin 24.3.

Tiedätkö, mitä kaikkea UEF:lla tehdään opiskelijoiden työelämä- ja yrittäjyystaitojen eteen? Tule Teamsiin kuulolle 24.3. klo 14! Webinaarissa esitellään laajasti UEF:n toimintaa teemaan liittyen.

Optimi ry Joensuusta ja Kulti ry Kuopiosta ovat edustamassa tapahtumassa UEF:n ainejärjestöjä. Molemmat pääsevät kertomaan mitä kaikkea he tekevät opiskelijoiden työelämävalmiuksien edistämiseksi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

SPR-hengailuilta 24.3: kävelylle porukalla maaliskuussa 

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Maaliskuun hengailuillassa lähdetään yhdessä kävelylle. Tavataan kaupungintalon edessä (Tulliportinkatu 31) 24.3. kello 18.00 ja päätetään yhdessä sopiva suunta illan kävelylle. Tulethan paikalle vain terveenä! Huom: ei säävarausta. Sopivalla vaatetuksella mikä vaan keli on ulkoilukeli, joten lähdetään reippailemaan säätilasta riippumatta.

Lisätietoja sähköpostitse hengailu@sprkuopio.com

 
 
     
 
 

 

Kuopion taidemuseoon galleria - osallistu nimikilpailuun!

Kuopion taidemuseo ja Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Libera uudistavat toimintaansa ja lisäävät Kuopion kuvataiteen tarjontaa avaamalla yhteistyögallerian. Galleriatilaa remontoidaan parhaillaan taidemuseon entiseen pankinjohtajan huoneeseen ja sen yhteydessä olevaan pankkiholviin. Galleria avautuu kävijöille kesäkuussa.

Gallerialle etsitään nimeä kilpailulla

Kuopion taidemuseo ja Ars Libera etsivät gallerialle nimeä kilpailulla. Toiveissa on löytää nimi, joka heijastelee sekä tilaa, missä galleria sijaitsee, että sen tulevaa käyttöä. Kuopion taidemuseo toimii alun perin arkkitehti Vilho Penttilän vuosina 1902-04 suunnitelmassa entisessä pankkirakennuksessa. “Toivomme, että uuden gallerian nimi kuvastaa gallerian profiilia nykytaiteen tilana, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa “, sanoo Anna Vilkuna. Parhaan ja käyttöön otettavan nimen keksijä palkitaan tuotepalkinnoilla.

Nimiehdotukset 31.3.2022 mennessä osoitteeseen: galleria.arslibera (at) gmail.com 

 
 
     
 
 

 

Sykähdyttävä Hiiriä ja ihmisiä nyt Kuopion kaupunginteatterissa!

Intensiivinen Hiiriä ja ihmisiä kertoo Georgesta ja Lenniestä, jotka kiertävät hanttihommasta toiseen. Heitä kantaa yhteinen unelma maatilasta ja työstä.

Opiskelijana voit ostaa viime hetken lipun esityspäivänä hintaan 11,50 €. Helpoiten lipunosto onnistuu verkosta lippu.fi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuvakukon tulevaa ohjelmistoa

Viikonloppuna Kuvakukossa aloittaa kaksi komeaa coming-of-age-elokuvaa. Kenneth Branaghin hieno, humaani ja hauska 'Belfast' pohjautuu ohjaajan omiin kokemuksiin ja ensi-illassa se aloittaa perjantaina klo 17.30. Heti perään modernin ajan mestariohjaaja Paul Thomas Andersonin uutuusohjaus 'Licorice Pizza' klo 19.30.

Seuraavan viikonloppuna ohjelmistossa aloittaa Ryûsuke Hamaguchin 'Drive My Car',  Joachim Trierin 'The Worst Person in the World' sekä Maggie Gyllenhaalin esikoisohjaus 'The Lost Daughter'.

Arkiston sarjassa maanantaina 14.3. klo 19 Alain Resnaisin psykologinen draama 'Muriel'. Seuraavana maanantaina 21.3. vuorossa Oliver Stonen kova esikoisohjaus 'Kuristava kauhu', jonka pääosassa irroittelee Michael Caine.

Torstaina 24.3. klo 15 nähdään tuore kotimainen dokumentti 'Surunkesyttäjät'. Näytöksen jälkeen ohjaaja Mina Laamo kertoo elokuvasta, jonka jälkeen keskustelutilaisuus.

Hyvät Kuvat-elokuvakerho aloittaa 24.3. torstaina kotimaisella komediaelokuvalla 'Peruna'.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja 5.4. alkaen

Tyyleillä rimmaten -työpajakokonaisuudessa tutustutaan räpin tekemiseen riimeistä ja tyyleistä aina tallentamiseen ja esittämiseen asti! Jokaisella kerralla pureudutaan eri teemaan, ja mukaan pääsee, vaikka joku kerta jäisikin välistä. Ohjaajana toimii rap-artisti ja muusikko Niko Nova.

Ilmoittautuminen on maksutonta. Ryhmään mahtuu 10 ensin ilmoittautunutta. 

Ilmoittautumiset s-postilla 31.3. mennessä: musiikkiosasto.kirjasto@kuopio.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Karelia Symposium – Kemikaaleja puusta 7.4.2022

Itä-Suomen yliopisto ja Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto järjestävät seitsemännen Karelia Symposiumin teemalla “Kemikaaleja puusta” 7.4.2022. 

Symposiumi järjestetään tänä vuonna hybriditoteutuksena. Vallitsevan pandemiatilanteen salliessa voit osallistua joko paikan päällä Kuopiossa tai etänä Teamsin kautta.

Symposiumin kielenä on englanti. Ilmoittaudu 22.3.2022 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

JokiCon 9.-10.4.2022

Jokicon tulee taas. Tule pelailemaan tuttuja lautapelejä tai tutustu uusiin. Käytössä lautapelikerhon Joensuu Board Gamers koko kokoelma ja omia pelejä saa tuoda lisäksi. Tapahtuma on päihteetön.

Mikä? Lautapelitapahtuma

Missä? Aurora-rakennus A-osa (Carelian puoleinen pääty) (Yliopistokatu 2, Joensuu)

Milloin? 9.4.2022 klo 12–22, 10.4.2022 klo 10–19

Mitä maksaa? Sisäänpääsy 3 € / päivä tai 5 € / 2 päivää.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjastokeikalla: Niko Nova & Valona 13.4.

Keikka järjestetään pääkirjaston 2. kerroksen lavalla keskiviikkona 13.4. klo 16.30. Keikan kesto on noin 45 minuuttia. Vapaa pääsy, istumapaikkoja rajoitetusti.

Keikka on osa AVI:n rahoitamaa Kuopion kaupunginkirjaston Sanoissa koko maailma -hanketta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Kesäasuntoja Helsingissä ja Espoossa

Oletko lähdössä tulevana kesänä harjoitteluun ja kesätöihin pääkaupunkiseudulle?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on Espoossa ja Helsingissä vapautumassa kesäksi asuntoja, jotka sopivat mainiosti opiskelijabudjettiin.

Asuntoja vuokrataan määräaikaisilla sopimuksilla aikavälillä 1.4.–31.8.2022. Suurin osa asunnoista on soluhuoneita, mutta myös kaksioita ja joitakin kolmioita on tarjolla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Työ- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille

Duunitori
Kesätyöpaikkoja opiskelijoille. Lue lisää

JobTeaser
Harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille. Lue lisää

Kuntarekry
Avoimia työpaikkoja kunnissa ja kaupungeissa. Lue lisää

Nordjobb
Kausityöpaikkoja Pohjoismaissa. Lue lisää

Rekrytointi.com
Työpaikkoja ympäri Suomea. Lue lisää

Valtiolle.fi
Julkisen sektorin työpaikkoja. Lue lisää

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
15.3. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 15.15-17 @ Zoom
16.3. Kuopion taidemuseon taidekvartetit klo 13
16.3. Lautapeli-ilta Lukemalla
17.3. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 12.15-14 @ Zoom
17.3. Opiskelija, tavoitteletko täydellisyyttä? -webinaari klo 15-16 @ Vimeo
17.3. HopLop -rieha
17.3. Nuorten aikuisten sanataidetyöpaja
19.3. Kuopion taidemuseon taidekvartetit klo 14
20.3. Avoin vertaistukiryhmä klo 16-17.30 (järj. Itä-Suomen-SYLI ry)
21.3. Edunvalvontakahvit klo 15-17 @ ISYYn discord
22.3. Aamupala Snellmania-ravintolan kabinetissa klo 8.30-9.15 (järj. SILLAT)
22.3. YUFE Student Journey: Open Day -tilaisuudet klo 12.30-14.30
22.3. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 15.15-17 @ Zoom
23.3. Kuopion 2+3 -seikkailu
23.3. YTHS-päivä
24.3. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 12.15-14 @ Zoom
24.3. UEFin reseptit työelämä- ja yrittäjyystaitoihin klo 14 @ Teams
24.3. Leffailta Kuvakukossa 24.3. klo 17.30 (järj. SILLAT)
28.3. YUFE Student Journey: Open Day -tilaisuudet klo 12.30-14.30
29.3. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 15.15-17 @ Zoom
31.3. Opiskelijoiden tsemppihetki klo 12.15-14 @ Zoom

Huhtikuu
5.4
. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
6.4. Tahko Ski Lift Pitch
6.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
7.4. Karelia Symposium - Kemikaaleja puusta
9.-10.4. JokiCon -lautapelitapahtuma
12.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 16-17.30
13.4. Tyyleillä rimmaten -räppityöpaja klo 14-15.30
13.4. Kirjastokeikalla: Niko Nova & Valona klo 16.30 pääkirjaston 2. kerroksen lavalla

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko