Ajankohtaista

26.10.2020

Vietä opiskeluaikasi paras vuosi – hae ylioppilaskunnan hallitukseen!

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2021. Aikaisempaa kokemusta luottamustoimista ei vaadita, motivaatio ratkaisee!

Ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2021 valitaan edustajiston kokouksessa 10.12.2020.

ISYYn hallitukseen hakeminen 

Hallituspaikoista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa ja vapaamuotoisen hakemuksen ylioppilaskunnalle, jotta valitsijat pääsevät arvioimaan ehdokkaita. Vapaamuotoisessa hakemuksessa voit kertoa lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi haet hallitukseen. Halutessasi voit liittää mukaan myös ansioluettelosi. Lähetä hakemus sähköpostitse ylioppilaskuntaan viestintäsuunnittelijalle tiedotus@isyy.fi SEKÄ osoitteeseen hakemukset@isyy.fi viimeistään 22.11.2020.

Lähettäessäsi hakemuksen hyväksyt, että se julkaistaan ISYYn verkkosivuilla nähtäväksi muille ehdokkaille ja valitsijoille. ISYYn sääntöjen mukaan myös edustajiston kokouksessa 10.12. voi asettua ehdolle. Hakemukset poistetaan verkkosivuilta 11.12.2020. 

Halukkuutensa hallitukseen tähän mennessä ilmoittaneiden hakijoiden tiedot löytyvät ISYYn verkkosivuilta kohdasta Vaikuta > Mukaan hallitukseen.

Ehdokkaille järjestetään myös ehdokaspaneeli 30.11.2020. Yleisö on tervetullut seuraamaan paneelikeskustelua streamin kautta. 

Mikä hallitus?

Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 4–8 hallituksen jäsentä. Hallitus on edustajiston valitsema ylioppilaskunnan toimeenpaneva elin. Hallitus kokoustaa nelisenkymmentä kertaa vuoden aikana ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin työryhmätyöskentelyihin.

Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Ylioppilaskunnan toimintasektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, viestintä, kansainväliset asiat sekä sosiaalipolitiikka.

Hallituksessa pääset vaikuttamaan siihen, mitä ylioppilaskunnassa tehdään ja mihin suuntaan ylioppilaskuntaa viedään. Sen lisäksi pääset vaikuttamaan asioihin hyvin läheisesti yliopiston suuntaan. Vuoden aikana verkostoidut myös kansallisesti muiden ylioppilaskuntatoimijoiden kanssa ympäri Suomea. Hallituksen jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn. Jäsenille maksetaan toiminnasta pientä palkkiota.

Kaikkien hallitukseen valittavien edellytetään osallistuvan perehdytykseen, joka on 16.–18.12.2020. 

Jos vielä pohdit, mikä sektori voisi olla sinun juttusi, seuraathan ISYYn Instagramia (@isyyuef) seuraavien viikkojen ajan. Hallituslaiset kertovat omista sektoreistaan hallitushakuun päättymiseen asti! 

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hakijat ISYYn vuoden 2021 hallitukseen
Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallitus

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn hallitusehdokaspaneeli 30.11.2020

Lisätietoja:

Aino Peltonen, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Sanna Heinonen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi