Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 19/2022

ti toukok. 10 15:11:33 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi hausta ISYYn vuosijuhlatiimiin, kysymme toiveita Kampusrysäyksen aktiviteetteihin ja etsimme kesäksi innokkaita kampusviljelijöitä.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 19/2022

Vko 19 / 9.-15.5.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Kesätekemistä ja syksyn suunnittelua

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi hausta ISYYn vuosijuhlatiimiin, kysymme toiveita Kampusrysäyksen aktiviteetteihin ja etsimme kesäksi innokkaita kampusviljelijöitä. Mukana myös muut tutut osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • SYKETTÄ
  • SILLAT ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Tapahtumakalenteri

Reipasta viikkoa! ✨

 

 
 
     
 

 
 

 

Hae ISYYn vuosijuhlatiimiin!

Rakastatko vuosijuhlia? Haluatko päästä mukaan ISYYn vuosijuhlien toteutukseen tai olla kehittämässä jotain aivan uutta juhlaviikolle?

ISYYn 12. vuosijuhlat järjestetään 29.10.2022 Kuopiossa ja haemme tapahtuman toteutukseen vuosijuhlatiimiä. 

Jos tapahtumajärjestäminen on sinun juttusi, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Toivo Kampusrysäyksen aktiviteetteja!

Uuden lukuvuoden starttaavan Kampusrysäyksen suunnittelu on aloitettu ja nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tapahtuman sisältöön. Kiinnostaisiko sinua esim. kokeilla mekaanisella rodeohärällä ratsastusta tai pomppia pomppulinnassa? Mitä sinä haluaisit tehdä Kampusrysäyksessä torstaina 8.9.2022? Vastaa alle linkatulla Formsilla ti 17.5.2022 klo 23:59 mennessä.

Kampusrysäys on kampusalueella järjestettävä ilmainen ulkotapahtuma, jossa on tarjolla monenlaista tekemistä uusille ja vanhoille opiskelijoille sekä yliopiston henkilökunnalle. Tapahtuman toteuttavat ISYY ja UEF yhdessä. Tarkka ohjelma julkaistaan myöhemmin UEF:n ja ISYYn viestintäkanavissa.

Vastaa kyselyyn

 
 
     
 
 

 

Edunvalvontakahvit 16.5. klo 15-17

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? Onko sinulla jotain edunvalvontaan liittyvää, joka askarruttaa mieltä? Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat. EV-kahvit ovat molemmille kampuksille yhteiset, joten pääset vaihtamaan kuulumisia yli kampusrajojen!

Seuraavat EV-kahvit ovat ma 16.5. klo 15-17 Joensuussa Haltialla ja Kuopiossa Lukemalla. Paikalla tarjoilut.

Lisätietoja EV-kahveista löydät ISYYn verkkosivuilta.

Tule mukaan EV-kahveille ISYYn Discord-kanavalla!

 
 
     
 
 

Tule mukaan kokeilemaan viljelyä kampuksella!

Hei! Oletko intohimoinen kasvien kasvattaja? Kiinnostaisiko kokeilla viljelyä? Kuopion ja Joensuun kampuksilla on mahdollisuus kesällä päästä viljelemään hyötykasveja ynnämuuta! ISYY kerää opiskelijaporukan molemmille kampuksille mikäli halukkaita löytyy riittävästi. Kuopion porukan vetäjän toimii ISYYn hallituksen Matti Karhunen ja Joensuuhun vetäjänä Sami Tanskanen.

Pähkinän kuoressa homma toimii siis niin että yliopisto järjestää mullat ja kasvatuslaatikot. Itse hankitaan taimet ja siemenet. Molempien kaupunkien porukoille otetaan 1-2 kasvatuslaatikkoa ja yhdessä sitten päätetään mitä kasvatetaan. Istuttamisen jälkeen sinäänsä homma pyörii melko pienellä vaivalla. Taimia pitää käydä kastelemassa viikottain ja silloin tällöin perata rikkaruohot pois. Hommaan on hyvä sitoutua sillä tavoin että voi osallistua viljelysten hoitamiseen kesän aikana viikottain. Viikottain vaatii noin puoli tuntia aikaa per henkilö pyöriäkseen. Aikaisempaa kokemusta kasvien kasvattamisesta ei tarvitse olla. 

Mikäli sisäinen viherpeukalo heräsi, ilmottaudu tästä mukaan hommaan!! 

Jos heräsi kysyttävää, ota yhteyttä: 

Sami Tanskanen
sami.tanskanen@isyy.fi

 
 
     
 
 

Suunnittele ISYYn lukuvuosikalenterille uniikki kansi!

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Sykkiikö rinnassasi luova sydän? ISYY kutsuu kaikki opiskelijat seuraavan lukuvuosikalenterin kannen (2022-2023) suunnittelukilpailuun. Voittajaksi valittu design julkaistaan kalenterin kantena ja palkitaan 100€ lahjakortilla S-ryhmään. 

Kilpailu on auki nyt ja päättyy 15.5.2022.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Syksyn 2022 ja lukuvuoden 2022-2023 SYKETTÄ-tarrat tulevat myyntiin 1.6. 🙋🏻

🤸🏽 Voit ostaa syksyn ja seuraavan lukuvuoden SYKETTÄ-mobiilitarran jo 1.6. alkaen nettisivujen verkkokaupasta tai mobiilisovelluksen kautta. Tarrat ovat voimassa heti 1.6. alkaen eli niillä voi osallistua jo kesän tunneille ja vuoroille. Suosittelemme lukemaan SYKETTÄ-käyttöehdot läpi ennen SYKETTÄ-tarran ostamista. Verkkokauppaan pääset täältä.

📲 Lataamalla mobiilisovelluksen, voit ostaa liikuntatarran ja saat käyttöösi sovelluksessa olevan mobiilitarran. Sovelluksen avulla voit aloittaa SYKETTÄ-palvelujen käytön heti. Voit käyttää mobiilitarraa korttiin liimattavan tarran sijasta tai rinnalla. Mobiilisovellus on saatavana Google Play-kaupasta Android-laitteille ja App Storesta iOS-laitteille. Sovellus on ilmainen ja löytyy nimellä Sykettä Joensuu. Korttiin liimattavat SYKETTÄ-tarrat ovat haettavissa ISYYn toimistolta viikosta 31 eteenpäin ja POKAn toimistoilta viikosta 34 eteenpäin.

❗ Vanhojen SYKETTÄ-tarrojen voimassaolo päättyy 31.8.2022.

 
 
     
 
 

Porrastreeniä Laululavalla 🏃🏽

Mitä: Porrastreeni
Missä: Laululavalla
Milloin: Torstaisin klo 17.30-18.30 touko-kesäkuun ajan

HUOM! Viikoilla 21 ja 25 helatorstain ja juhannuksen takia porrastreeni pidetään poikkeuksellisesti maanantaina klo 17.30-18.30

👟 Porrastreeni kehittää hyvin muun muassa juoksukuntoa, hapenottokykyä sekä sisukkuutta. Tunnilla treenataan tehokkaasti ja monipuolisesti, jokainen omalla tasollaan sekä tyylillään. Tunti sisältää alkulämmittelyt, treeniosuuden monin eri tyylein sekä palauttavat loppuverryttelyt. Ota mukaan vesipullo. Ohjaajana Roosa.

📢 Ilmoittautuminen liikuntakalenterin kautta. Porrastreeniin voi osallistua sekä ryhmäliikunta- että palloilutarralla. Tunnilla on säävaraus. 

 

 
 
     
 

 
 

 

Tervetuloa kevään viimeiselle SILLAT-kävelylle 11.5.!

Joensuun SILLAT-tiimi järjestää vielä viimeisen kerran yhteiskävelylenkin keskiviikkona 11.5. klo 16 alkaen. Lähtö on Alkukiviltä Carelialta ja lenkki kestää noin tunnin. Kävelylenkin jälkeen on mahdollisuus vielä lähteä porukalla viihtymään kahvikupposen äärelle. Lenkki on avoin kaikille, eikä siihen ole etukäteen ilmoittautumista. Lisäksi saat osallistumisesta muistoksi SILLAT-hankkeen haalarimerkin.
 
Tervetuloa mukaan reippailemaan kanssamme vielä kerran!🌞

 
 
     
 
 

Ensi viikolla on Pohjois-Karjalan Pride-viikko!

Yhdenvertaisuus ja avoimuus ovat ISYYlle tärkeitä arvoja. ISYY on mukana toteuttamassa Seta ry:n kanssa Pohjois-Karjalan Pridea lauantaina 21.5. ja kannustaakin kaikkia jäseniään osallistumaan Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan Joensuussa, sekä pukemaan päällensä opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaarevan joukon. SILLAT-hanke järjestää myös excursion Kuopion kampukselta Joensuuhun, jotta Kuopiossa opiskelevilla on mahdollisuus osallistua Prideen. Puistojuhlassa klo 16 alkaen on ohjelmassa live-musiikkia sekä ISYYn villtialueella mahdollisuus hengailla muiden opiskelijoiden kanssa. Sata ensimmäistä saavat ISYYn Pride Hemmo-haalarimerkin. Lisäksi puistojuhlassa otetaan yhteiskuva, jossa opiskelijahaalarit muodostavat värikirjollaan sateenkaaren.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan Pridea muiden opiskelijoiden kanssa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae talkoolaiseksi Joensuun Prideen!

ISYY tarvitsee ahkeria käsipareja mukaan toteuttamaan Pride-kulkuetta ja puistojuhlaa Joensuussa lauantaina 21.5.! Kiitokseksi avusta saat ilmaiset pöperöt Ravintola Kerubista; todistuksen talkoolaisuudesta, joka on oiva lisä omaan CV:seen; sekä Pride Hemmo-haalarimerkin. Lisäksi pääset myös nauttimaan itse juhlasta, sillä talkoolaisvuorot on jaettu kahteen vuoroon. Vuoro kestää vain 3h.

Talkoolaisena on mahdollista työskennellä seuraavissa tehtävissä:

  • Äänentoistolaitteiden roudaus
  • AV-laitteiden kokoaminen
  • Yleisen siisteyden ylläpito puistojuhlassa
  • Valokuvaajana taltioimassa kulkuetta sekä puistojuhlaa
  • Järjestyksenvalvonnassa ja apujärjestyksenvalvonnassa eli ns. tunnelmantarkkailijana

Voit toivoa hakemuksessa itsellesi vuoroa ja työtehtävää. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään kaikille toiveiden mukaiset työvuorot ja -tehtävät. Hakuaika on käynnissä 3.-17.5.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Valmistuva opiskelija, huolettaako tai jännittääkö valmistuminen?

Nyytin ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Toukokuun chateissä pohditaan oman arjen armollisuutta ja tekemisemme mielekkyyttä sekä sitä, miten voisi kokea riittävänsä itselleen ja tuleville työnantajille poikkeuksellisista opiskeluoloista huolimatta. Kuun viimeisessä chatissä keskustellaan siitä, mitä ajatuksia askel kohti työelämää herättää.

  • To 12.5. Onko elämästäsi tullut yhtä suurta suorittamista?
  • To 19.5. Olenko pätevä työelämään etäopintojen jälkeen?
  • To 24.5. Pelottava työelämä?

Chatit toteutetaan torstaisin klo 18–20. Chatteihin pääset mukaan ilman ennakkoilmoittautumista sekä ilmaiseksi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros toukokuussa!

Hakukierros vaihtoon kevätlukukauden 2023 aikana auki toukokuussa!

Hakukierros päättyy 31.5. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Lue lisää hakukohteista Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

 

Nyyti ry tiedottaa

Ryhmiä ja kursseja opiskelijoille
Mindfulness & stressinhallinta (MBSR) -kurssi verkossa 7.6.-26.7.2022. Lue lisää

***

Kevään avoimet koulutukset ammattilaisille

  • Ympäristöahdistuksen mieli –hankkeen kevätkauden päätöswebinaari: Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen II tiistaina 7.6.2022. Lue lisää
  • Koulutus Takaisin opintoihin -mentoroinnin toteuttamisesta. Lue lisää
  • NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® -ohjaajakoulutus. Lue lisää

 
 
     
 
 

The Power of Pitch

Olisiko aika jakaa maailmalle mielessäsi pyörinyt timanttinen liikeidea?

The Power of Pitch on ideakilpailu, jonka osallistumiseen riittää vain 2 minuutin hissipuhe ja halu kehittää omaa ideaansa eteenpäin. Ilmoittaudu kilpailuun viimeistään 15.6.2022. Jatkoon päästessäsi saat valmennusta kokeneilta osaajilta ja mahdollisuutesi palkintosijoille kasvavat.

Lue lisää ja ota Insta-tili @powerpitch_jns seurantaan. Kilpailun järjestäjänä toimii UEFin EduEntr-hanke yhteistyössä muiden oppilaitosten kanssa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Mimmit koodaa -hankkeen tulevia tapahtumia

Liity keskusteluun
Hankkeen keskustelua käydään Facebook-ryhmässä ja Mimmit koodaa Slackissa. Mikäli mukaan liittyminen ujostuttaa tai jos haluat tarkempia ohjeita, voit lähettää viestiäinfo@mimmitkoodaa.fi - pyrimme siihen, ettei kukaan jäisi yksin!

Hankkeen Facebook-ryhmä
Mimmit koodaa Slack

***

Tulevia tapahtumia
11.5. klo 9-15 Juniorirekry
13.5. Lounastellaan Pohjois-Karjalassa @ Local Bistro
18.5. klo 9-10 Opi puhumaan IT-alasta mahdollisuutena (Online)
19.5. klo 14-16 Mimmit Koodaa Luotsilla!
20.5. klo 10-11 Oman osaamisen sovittaminen teknologia-alalla @ Joensuun Tiedepuisto

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

English Havuja#!@%&! Bootcamp coming in May!

Havuja#!@%&! Bootcamp is the 1st stage of the Havuja business accelerator programme by Business Center North Savo. 

For the first time 1,5 years Havuja Bootcamp will be actualized in English! Therefore, we welcome all exchange and international degree students in our schools to participate. Finnish students are naturally welcome as well.

Bootcamp is meant for anyone who has an initial business idea and would like to work on it. Participants get to develop their business idea in four intensive 2,5h workshops with the help of experts from Business Center North Savo. You don’t have to have a clear business idea ready. In the final session all teams get to present their business idea to the Bootcamp jury.

 

 
 
 

You can participate by yourself or as a team. You get two (2) credits from participating to your elective studies.

Dates:
Tues 10.05. Havuja Bootcamp session 3: Project planning. 4:00 - 6:30 pm
Thur 12.05. Havuja Bootcamp session 4: Pitching training. 4:00 - 6:30 pm
Thur 19.05. Havuja Bootcamp session 5: Pitching day. 4:00 - 6:30 pm

All sessions will be held via Zoom. Optional hybrid execution is considered.

What: Havuja#!@%&! Bootcamp, the 1st stage of Havuja business accelerator program by Business Center North Savo.
When: In May 2022. 
For whom: For anyone who has a business idea they would like to work on. 
Why: Interesting elective course to work on a business idea + you get 2 credits for your studies.
 
Interested or got questions? Enrol now by sending an email:
tomi.tuovinen@uef.fi
p. +358505715046

PS. Maximum number of participants is limited to around 15 teams, so be fast!

 
 
     
 

 
 

 

Kesäduunari-info on auki 2.5.-31.8.2022

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info aukesi maanantaina 2. toukokuuta ja palvelee 31. elokuuta asti. Kesäduunari-infosta voi kysyä mitä tahansa työhön liittyviä asioita, eli esimerkiksi palkkaan, työsopimukseen tai työaikoihin liittyviä kysymyksiä. Palvelu on maksuton ja kaikille avoin, eli ei tarvitse olla liiton jäsen sitä hyödyntääkseen. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten neuvojen kysymistä ei tarvitse arastella. Palveluun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Kesäduunarineuvojan tavoittaa arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
1.5.-22.9.
Kilometrikisa
11.5. klo 9-15 Juniorirekry (järj. Mimmit Koodaa)
11.5. SILLAT-kävely klo 16, lähtö Alkukiviltä
11.5. Luovasti Ohjaten -kurssi ryhmänohjaajille
13.5. Lounastellaan Pohjois-Karjalassa @ Local Bistro (järj. Mimmit Koodaa)
16.5. ISYYn edunvalvontakahvit klo 15-17
18.5. klo 9-10 Opi puhumaan IT-alasta mahdollisuutena (Online) (järj. Mimmit Koodaa)
19.5. klo 14-16 Mimmit Koodaa Luotsilla! (järj. Mimmit Koodaa)
20.5. klo 10-11 Oman osaamisen sovittaminen teknologia-alalla @ Joensuun Tiedepuisto (järj. Mimmit Koodaa)
21.5. Pride-kulkue Joensuussa (lähtö klo 15 Joensuun torilta)
1.6. Uusien SYKETTÄ-tarrojen myynti alkaa 
 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko