Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 21/2022

ti toukok. 24 14:45:50 2022

Kevätkauden viimeisessä uutiskirjeessä kerromme tärkeistä syksyn päivämääristä, ajankohtaisista edunvalvonta-uutisista sekä SILLAT-kyselystä, johon vastaamalla voit vaikuttaa siihen, millaista toimintaa opiskelijoille järjestetään ensi syksyn aikana.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 21/2022

Vko 21 / 23.-29.5.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Uutiskirje jää kesätauolle

Kevätkauden viimeisessä uutiskirjeessä kerromme tärkeistä syksyn päivämääristä, ajankohtaisista edunvalvonta-uutisista sekä SILLAT-kyselystä, johon vastaamalla voit vaikuttaa siihen, millaista toimintaa opiskelijoille järjestetään ensi syksyn aikana.

Syyskauden ensimmäinen uutiskirje ilmestyy jälleen 16.8.

Mukana seuraavat osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • SYKETTÄ
  • SILLAT ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Tapahtumakalenteri

Aurinkoista kesää kaikille! ☀️

 

 
 
     
 

 
 

 

Ota syksyn päivämäärät talteen! 

Kesäloman jälkeen luvassa on vaikka minkälaista tapahtumaa läpisyksyn ja tään alle olemme listanneet syksyn tärkeitä päivämääriä. Seuraa ISYYn syksyn tapahtumia uutiskirjeiden sekä ISYYn verkkosivujen tapahtumakalenterin kautta, niin pysyt kärryillä mitä ja milloin kampuksilla tapahtuu! 

Syksyn 2022 päivämääriä:

  • 8.9.2022 Kampusrysäys ja Kaupunkisuunnistus (Joensuu, Kuopio)
  • 3.-7.10.2022 ISYYn hyvinvointiviikko (Joensuu, Kuopio)
  • 5.10. Liikuntailtapäivä ja liikuntailtapäivän jatkot (Joensuu, Kuopio)
  • 8.-9.10. Tour de Itä-Suomi -pyöräilytapahtuma (la Kuopio, su Joensuu)
  • 11.-12.10.2022 Järjestöpäivät (ti-ke Joensuu, ke Kuopio)
  • 29.10.2022 ISYYn 12v. vuosijuhlat Kuopiossa Hotelli Isovalkeisella
  • 6.12.2022 Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
 
 
     
 
 

ISYYn toimisto kiinni helatorstaina 

Huomaathan että helatorstain vuoksi toimistomme ovat tämän viikon torstaina kiinni! Ensi maanantaista alkaen toimistot palvelevat vielä kolmen viikon ajan ennen kesälomille hiljentymistä. Hoidathan tarvittavat asioinnit toimistolla viimeistään 17.6.2022. 

Poikkeukset ISYYn toimistojen aukioloajoissa
- to 26.5. suljettu (helatorstai)
- ke 8.6. suljettu
- ke 15.6. suljettu
- ma 20.6.- to 28.7. suljettu (kesäloma)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lainaa kesäliikuntavälineitä ISYYn toimistolta! 

Kesä tulee ja niin tulee myös pihapelikausi. ISYYn toimistolta voit käydä veloituksetta lainaamassa monenmoista pihapeliä viikoksi kerrallaan. Molemmilta kampuksilta löytyy mm. erilaisia palloja, mölkkyjä, frisbeetä ja pesisvehkeitä. ISYYn verkkosivuilta löytyy listat lainattavista liikuntavälineistä ja voit myös rohkeasti kysellä toimistolta lisää.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään työelämäpäivien luennot katsottavissa ISYYn Youtubesta

ISYY järjesti keväällä 2022 kaksi työelämäpäivää, joiden luennot striimattiin Youtubessa. Molempien tapahtumien luennot on katsottavissa myös jälkikäteen kanavaltamme. Mikäli kevään työelämäpäivät meni ohi, voit katsoa luennot vaikka kesän aikana!

ISYYn työelämäpäivien striimit Youtubessa: 

 
 
     
 

 
 

Itä-Suomen yliopisto parantaa ei-suomenkielisten opiskelijaedustajien asemaa

Itä-Suomen yliopiston johtoryhmä linjasi kokouksessaan 12.4.2022 että jatkossa yliopiston hallintoelimiin mahdollistetaan myös muiden kuin suomea äidinkielenään puhuvien osallistuminen. Jatkossa kokousten asiakirjat käännetään myös englanniksi ja kokouksiin osallistujille järjestetään myös tulkkauspalveluita mahdollisuuksien mukaan. Linjaus koskee yliopiston hallintoelimiä eli yliopiston hallitusta, yliopistokollegiota sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoja. Sen sijaan yliopiston muutoksenhakulautakuntaan sekä tutkimuseettiseen toimikuntaan vaaditaan jatkossa hyvää suomen kielen taitoa näiden oikeusturvaa vaalivan toiminnan vuoksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

TEM:n asettama työryhmä esittää lukukausimaksujen käyttöönottoa

Työ-ja elinkeinoministeri MIka Lintilä asetti kesäkuussa 2020 riippumattoman asiantuntijaryhmän tukemaan yritystoiminnan kykyä selviytyä koronapandemian aiheuttamista haasteista. Työn painopisteeksi muodostui kysymys siitä, miksi Suomi ei ole kyennyt hyödyntämään hyviä lähtökohtiaan yhteiskuntamme hyvinvoinnin turvaavan taloudellisen kasvun luomiseksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Pekka Ala-Pietilän johtama työryhmä luovutti mietintönsä Lintilälle 6.5.2022. Raportti sisältää erilaisia toimenpide-ehdotuksia joilla TKI (Tutkimus-, koulutus- ja innovaatiopolitiikka) voitaisiin lisätä tulevan kymmenen vuoden aikana. Osana toimenpiteitä työryhmä esittää lukukausimaksujen käyttöönottoa suomalaisissa korkeakouluissa. Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) tyrmäsi ehdotuksen twitter-tilillään.

  Lue lisää  
 

Itä-Suomen yliopisto siirtyy sähköisiin tutkintotodistuksiin - paperinen säilyy silti vaihtoehtona

Itä-Suomen yliopisto ilmoitti 26.4.2022 siirtyvänsä sähköisiin tutkintotodistuksiin osana vihreää siirtymää. Ilmoitus sai runsaasti palautetta ja tämän vuoksi UEF tarkensi päätöstään 4.5. että sähköinen tutkintotodistus säilyy ensisijaisena tutkintotodistuksena, mutta halutessaan opiskelija saa jatkossakin paperisen tutkintotodistuksen. Paperinen tutkintotodistus annetaan leimalliselle paperille ja sen saa kansiossa halutessaan. Sähköisestä tutkintotodistuksesta ei peritä maksua.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Syksyn 2022 ja lukuvuoden 2022-2023 SYKETTÄ-tarrat tulevat myyntiin 1.6. 🙋🏻

🤸🏽 Voit ostaa syksyn ja seuraavan lukuvuoden SYKETTÄ-mobiilitarran jo 1.6. alkaen nettisivujen verkkokaupasta tai mobiilisovelluksen kautta. Tarrat ovat voimassa heti 1.6. alkaen eli niillä voi osallistua jo kesän tunneille ja vuoroille. Suosittelemme lukemaan SYKETTÄ-käyttöehdot läpi ennen SYKETTÄ-tarran ostamista. Verkkokauppaan pääset täältä.

📲 Lataamalla mobiilisovelluksen, voit ostaa liikuntatarran ja saat käyttöösi sovelluksessa olevan mobiilitarran. Sovelluksen avulla voit aloittaa SYKETTÄ-palvelujen käytön heti. Voit käyttää mobiilitarraa korttiin liimattavan tarran sijasta tai rinnalla. Mobiilisovellus on saatavana Google Play-kaupasta Android-laitteille ja App Storesta iOS-laitteille. Sovellus on ilmainen ja löytyy nimellä Sykettä Joensuu. Korttiin liimattavat SYKETTÄ-tarrat ovat haettavissa ISYYn toimistolta viikosta 31 eteenpäin ja POKAn toimistoilta viikosta 34 eteenpäin.

❗ Vanhojen SYKETTÄ-tarrojen voimassaolo päättyy 31.8.2022.

 
 
     
 

 
 

 

Vaikuta siihen, mitä SILLAT-hankkeessa järjestetään syksyllä 2022!

ISYYn SILLAT-hankkeen ensimmäinen lukuvuosi tulee myös päätökseen ja mennyt vuosi on ollut erittäin tapahtumarikas. Hankkeessa on järjestetty monipuolista toimintaa, kuten leffailtoja, aamupalahetkiä, retkiä sekä opintopiirejä. Kiitos kaikille osallistujille kuluvana vuonna!

Koska opiskelijat ovat kohderyhmäämme ja toimet suunnitellaan heidän tarpeitaan varten, haluamme kysyä juuri sinulta opiskelija: Mitä sinä haluaisit, että SILLAT-hankkeessa järjestetään tulevana syksynä

Vastaa anonyymisti vapaalla sanalla alta löytyvästä linkistä. Vastausaikaa lomakkeeseen on 7.6. asti Jättämällä yhteystietosi osallistut Houkutuksen 10€ lahjakortin arvontaan!

Linkki lomakkeeseen

 
 
     
 
 

Oletko jäämässä kesäksi Joensuuhun/Kuopioon ja haluaisit tutustua uusiin ihmisiin? Ilmoittaudu mukaan harrastuskaveritoimintaan!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️
 
👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Miksi tarvitsemme Pridea?

Pohjois-Karjala Priden kunniaksi ISYYn edustajiston 2. varapuheenjohtaja Roosa Ikimeri kirjoitti blogiimme ajatuksia siitä, miksi tarvitsemme Pride-tapahtumia. 

Blogitekstissään Roosa puhuu Pohjois-Karjalaisten sateenkaarinuorten kokemasta turvattomuuden tunteesta ja pohtii, onko Joensuusta kodiksi.

Käy lukemassa Roosan teksti kokonaisuudessaan ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Digipaastoleiri nuorille aikuisille

Tuijotatko vain kännykkää? Katoaako aika someen, vaikka tahtoisit tehdä muutakin? Jumitatko tietokoneella pelaten aamuyöhön? Tahtoisitko kokeilla parin päivän breikkiä digilaitteista?

Haasta itsesi digipaastoon ja testaa DIGILOMA.

Neljän päivän digilomalla ollaan ohjatusti offline ja pohditaan omaa suhdetta digilaitteisiin. Lisäksi harrastetaan yhdessä ja nautitaan Backbyn kartanon tunnelmasta. Maksuton Digiloma on ensisijaisesti 18-29-vuotiaille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros toukokuussa!

Hakukierros vaihtoon kevätlukukauden 2023 aikana auki toukokuussa!

Hakukierros päättyy 31.5. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Lue lisää hakukohteista Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 

 
 

Webinar: Finland is joining NATO - should I be concerned? Info session on what joining NATO means and can be expected, Wednesday 25th May at 10-11

Russian invasion of Ukraine has shaken people’s sense of security. UEF’s location right next to the Russian border has raised safety and security concerns. What does Finland’s transition from neutrality to a member of military alliance mean? Could Russia show aggression towards Finland?

This webinar is open to all UEF staff and students.

Speaker: Janne "Rysky" Riiheläinen is a non-fiction writer, communications expert and security politics blogger who has become known for his down-to-earth and accessible approach to writing about security policy and its intricacies. Riiheläinen is also one of the leading experts on information influence, training various actors to understand the current state of the media environment for their own operations. Currently, Riiheläinen is a columnist on security policy for Yle and Ulkopolitiikka magazine, being a prominent debater on foreign and security policy

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

JOENSUUN YLIOPPILASTEATTERI ESITTÄÄ – Perhosentappaj(i)a

Neljä henkilöä. Neljä tunnetta. Neljä syytä tekoihin. Neljä tarinaa.

Perhosentappaj(i)a on näytelmä joka liike- ja tunneilmaisun sekä kosketuksen avulla kertoo neljän henkilön elämästä. Näytelmä hyppää
syvälle jokaisen hahmon tunteisiin, mielipiteisiin ja koettelemuksiin. Mitä tapahtuu kun kaikki tuodaan esille näiden tarinoiden kohdatessa toisensa

Näytelmän ikäraja: 16+

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

25.5. Finland is joining NATO - should I be concerned? -webinaari klo 10-11 @ Zoom
26.5. ISYYn toimisto suljettu
1.6. Uusien SYKETTÄ-tarrojen myynti alkaa
8.6. ISYYn toimisto suljettu
15.6. ISYYn toimisto suljettu
20.6.-28.7. ISYYn toimisto suljettu (kesäloma)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko