Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 22/2022

ti elok. 16 15:02:13 2022

Nappaa ylös lukuvuoden alun tärkeät päivämäärät yliopiston avajaisista, kampusrysäyksestä sekä kaupunkisuunnistuksesta. Myös SILLAT-hankkeessa ollaan jo palattu sorvin ääreen ja tapahtumia on tulossa heti syyskuun alusta alkaen.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 22/2022

Vko 33 / 15.-21.8.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Kesätauko on ohi - uutiskirje on bäk! 💥

Uutiskirjeen kesätauko on nyt ohi, ja on aika julkaista syyskauden ensimmäinen infopläjäys!

Nappaa ylös lukuvuoden alun tärkeät päivämäärät yliopiston avajaisista, kampusrysäyksestä sekä kaupunkisuunnistuksesta. Myös SILLAT-hankkeessa ollaan jo palattu sorvin ääreen ja tapahtumia on tulossa heti syyskuun alusta alkaen.

Lukuiloa ja helteistä elokuuta toivottaa,

ISYYn uutiskirjetiimi

 

 
 
     
 

 
 

 

Haetaan opiskelijavaraedustajaa muutoksenhakulautakuntaan (haku päättyy jo huomenna!)

Haemme opiskelijavaraedustajaa Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakuntaan vuoden 2023 loppuun kestävälle toimikaudelle! 📣

🙋‍♀️ Opiskelijaedustajalta toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin, opiskelijanäkökulman esiin tuomista opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa sekä syvällistä perehtymistä käsiteltäviin asioihin.

👀 Katso hakukuulutus ISYYn sivuilta ja hae 17.8. klo 12 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kampuksilla rysähtää 8.9.

Syyskuussa rysäytetään lukuvuosi käyntiin!! 🥳

Mitä se siis tarkoittaa? 🤔

🍂 Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus on tapahtuma, joka käynnistää opiskelijoiden lukuvuoden Itä-Suomen yliopistossa. Kampusrysäys järjestetään yliopiston avajaisten kanssa samana päivänä, 8.9.2022, molemmilla kampuksilla samanaikaisesti.

👉🏼 Kampusrysäys käynnistyy heti avajaisten päätyttyä ja kokoaa yhteen uudet ja jatkavat opiskelijat ja myös yliopiston henkilökuntaa. Tapahtumassa on erilaisia hauskoja aktiviteetteja ja yhteisöllistä tekemistä. Pandemian vuoksi kampusrysäystä ei ole järjestetty syksyn 2019 jälkeen. Rysäyksen aikana suunnistusjoukkueet saavat passit ja kartat illan koitoksia varten. 

👉🏼Kaupunkisuunnistus on etenkin uusille opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jossa opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja kampuskaupunkiin, kiertämällä kaupungille sijoitettuja rasteja. Rasteja pitävät mm. ainejärjestöt, kampusjärjestöt ja ylioppilaskunnan kerhot. 

Lisää tapahtumasta kuulet jo pikapuoliin! 😍
Kaikki tapahtumaan liittyvä tieto julkaistaan ISYYn verkkosivuilla.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tuttuja ja uusia kasvoja ISYYn toimistolla!

ISYYn uutena pääsihteerinä on 1.8. alkaen aloittanut Antti Natunen. Antti työskentelee pääosin Kuopion kampuksella. Kuopion toimistolle on elokuun alussa palannut myös järjestöasiantuntijamme Liisa. Liisaan törmäät toimiston asiakaspalvelussa noutaessasi esimerkiksi lukuvuosi- tai SYKETTÄ-tarraa ja häneen voit olla yhteydessä myös järjestö- ja kerhoasioissa. 💫

Tervetuloa takaisin remmiin ja onnittelut Antille uudesta tehtävästä!

 
 
     
 

 
 

Hei opiskelija!

Täällä kirjoittelee SILLAT-hankekoordinaattori Riina. Toivottavasti kesäsi on sujunut hyvin! Uusi lukuvuosi kolkuttelee jo oven takana ja sen johdosta myös SILLAT Ajankohtaista-osio uudistuu, nimittäin tästä lähtien kirjoitan alkuun tällaisen lyhyen tervehdyksen. Ensinnäkin kiitos paljon toiveista liittyen syksyn tapahtumiin. Kesäkuu menikin pitkälti suunnitellessa niitä ja odotan innolla tulevaa. Rentouttavaa loppukesää sinulle ja toivottavasti nähdään tapahtumissa!

-Riina

 
 
     
 
 

 

SILLAT-hanke saa jatkoa!

Iloksemme voimme sanoa, että jatkorahoituksen myötä SILLAT-hanke tulee jatkumaan myös lukuvuonna 2022–2023. Tämä tarkoittaa sitä, että ISYYssä tullaan edelleen järjestämään opiskelijahyvinvointia ja -yhteisöllisyyttä edistäviä tapahtumia ja toimintoja.

Kaikki hankkeen toiminnot ovat edelleen maksuttomia ja avoimia kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille Joensuussa ja Kuopiossa. Tapahtumiin on aina tervetullut myös yksin, koska näissä ei tarvitse olla yksin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Syyskuun tapahtumia

Merkkaa ylös kalenteriin ja muista seurata aktiivisesti ISYYn viestintää, niin saat ensimmäisenä kuulla esimerkiksi ilmoittautumisista tapahtumiin.

3.9. Päiväretki Valamon luostariin
6.9. Pihapeli-iltapäivä
8.9. Kaupunkisuunnistuksen SILLAT-joukkueet
13.9. Retki Kuhasaloon Kalmonkatiskaan
15.9. Lautapeli-ilta
23.9. Päiväretki Tahkolle

Myös suositut SILLAT-aamupalat jatkuvat myös syksyllä, niistä tiedotetaan myöhemmin.

 

 
 
     
 
 

 

Valamon retki 3.9.

Syksyn ensimmäinen SILLAT-tapahtuma on päiväretki Valamon luostariin lauantaina 3.9.! 🤩

Yhteiskuljetukset lähtevät molemmilta kampuksilta Kuopiosta ja Joensuusta aamupäivällä. Perillä lähdemme porukalla tunnin kestävälle opastetulle kierrokselle, jonka jälkeen suuntaamme yhteislounaalle. Ennen lähtöä on mahdollista omatoimisesti ulkoilla tai tutustua luostarin näyttelyihin. Kuljetukset takaisin kampuksille lähtevät klo 16.

Retki on avoin kaikille UEFin opiskelijoille. Mukaan ilmoittaudutaan Kide.appissa 16.-26.8. välisenä aikana. Osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa 10 € panttimaksu + 0,5 € palvelumaksu. Pantin saa takaisin tapahtumaan osallistumisen jälkeen.

💛 Lämpimästi tervetuloa mukaan Valamoon tutustumaan kulttuuriin sekä kanssaopiskelijoihin!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule mukaan Harrastuskaveritoimintaan!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. ISYYn verkkosivuilta löytyy listaa kampuskohtaisesti etsityistä harrastuskavereista sekä hakemuslomake.

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa.

👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Ilmoittaudu kielikeskuksen kursseille!

Ilmoittautuminen kielikeskuksen syksyn opetukseen on käynnissä! Ilmoittautumisen päättyminen vaihtelee kurssin alkamisajan mukaan.

1. periodissa alkava opetus: Jos opetus alkaa viikolla 35 tai 36, ilmoittautuminen päättyy kahta työpäivää ennen opetuksen alkua. Jos opetus alkaa vk 37–42, ilmoittautuminen päättyy to 8.9.2022.

Näyttökokeet ja 2. periodissa alkava opetus: Ilmoittautuminen päättyy 10 päivää ennen opetuksen alkua.

Muistathan lisätä uudet opintojaksot HOPSiisi, jos olet aloittanut opintosi edellisen opetussuunnitelman mukaisesti.

Tutustu myös valinnaiskurssitarjontaamme ja erityisesti KiVANET-verkoston tarjoamiin valinnaiskursseihin.

Lue lisää kielikeskuksen opintoyhteisöstä. Ota meidät seurantaan myös somessa @uef_kk

Tutustu opetustarjontaan Pepissä ja ilmoittaudu mukaan kursseille!

 
 
     
 
 

 

Vertaisohjaajat tarjoavat keskusteluapua opiskelijoille – ja oppivat samalla itsekin

Student2Student-vertaistukipalvelun toiminta käynnistyy kesätauon jälkeen 1. syyskuuta. Vertaisohjaajat vastaavat opiskelijoiden puheluihin ja auttavat chätissä tiistaista torstaihin klo 14–17 välillä. Soittopyynnön palveluun voi jättää milloin vain.

Student2Student-vertaispalvelun päivystyksen puhelinnumero on 029 445 8580. 

Vertaisohjaajat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa tiistaista torstaihin klo 14–17 syyslukukaudella alkaen 1.9.2022.

Vertaisohjaajalle voi jättää myös soittopyynnön.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Urapalvelujen opintojaksot uudistuvat

UEF Urapalvelut tarjoaa kaikille opiskelijoille avoimia itseopiskelujaksoja (1 op) ura- ja työllistymisvalmiuksien kehittämiseen.

Urasuunnittelun itseopiskelujakso
Työnhaun itseopiskelujakso
Basics of Finnish Working Life - self-study course

Itseopiskelujaksoilla opittua voi tulla syventämään pienryhmäharjoituksiin (1 op).
Urasuunnittelun harjoitukset
Työnhaun harjoitukset

Kurssikuvaukset ja ilmoittautuminen Pepissä
Lue lisää Kamusta

 
 
     
 
 

 

Olisipa jo lokakuu … sillä silloin starttaa 72 tunnin liikennehaaste Joensuussa!

Millaista on tulevaisuuden kaupunkielämä Joensuussa?

72 tunnin liikennehaaste on Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille tarkoitettu kilpailu. Kilpailun tavoitteena on löytää monialaisia, innovatiivisia ja käyttäjälähtöisiä ratkaisuja Joensuun houkuttelevan kaupunkielämän ja kestävän liikkumisen näkökulmista.

Liikennehaaste järjestetään Joensuussa 25.-28.10.2022, ja sen kesto on nimensä mukaisesti 72 tuntia. Oppilaitosten lisäksi kilpailun toteuttajina ovat Joensuun kaupunki, Väylävirasto sekä Ramboll Finland Oy.

Kilpailun voittajajoukkue pääsee palkinnoksi Liveable City –matkalle Kööpenhaminaan. 

Haasteeseen osallistumisesta on mahdollista saada myös opintopisteitä. 

”Kilpailu oli antoisa, opettavainen ja unohtumaton kokemus, jollaista ei varmasti muuten ikinä tule koettua.”

Lisätietoa ja ilmoittautuminen syyslukukauden käynnistyttyä. Seuraa ilmoittelua!

 
 
     
 

 
 

 

Joen Yö 19.8.

Joen Yö - kaupunkifestivaali päättää tuttuun tapaan tapahtumarikkaan kesän. Vuoden 2022 Joen Yön pääteemoina ovat osallisuus ja suvaitsevaisuus. Joen Yö tapahtuma nostaa esille joensuulaiset taiteen- ja kulttuurin taitajat, Joensuun monilukuisen yhdistys- ja järjestökentän sekä kaupungin taide- ja kulttuurilaitokset.

Torilavalla on ohjelmaa klo 15-22 välisenä aikana. Kävelykadun (Kauppakatu) varrelle rakentuu perinteinen Järjestöbulevardi ja Vapaudenpuistoon toteutetaan erityisesti lapsille suunnattua, koko perhettä kiinnostavaa ohjelmaa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2022–2023 avajaiset

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2022–2023 avajaiset pidetään Kuopion kampuksella Snellmania-rakennuksen Suuressa juhlasalissa torstaina 8. päivänä syyskuuta 2022 klo 13.15 alkaen. Tervetuloa!

Yliopiston lukuvuoden avajaisjumalanpalvelus Suuressa juhlasalissa klo 12.15–12.45
Liturgia, yliopistopappi Raimo Hakkarainen
Puhe, kirkkoherra Anu Kiviranta
Musiikki, kanttori Jarkko Maukonen 

OHJELMA klo 13.15 alkaen

Akateeminen kulkue

Avajaispuhe
Rehtori Jukka Mönkkönen

Juhlapuhe
Luova johtaja, toimittaja Jani Halme

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan puhe
Hallituksen puheenjohtaja Sami Tanskanen

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy
Johtajana Matti Makkonen

Maamme
Kahvitarjoilu

Avajaisjumalanpalvelusta voi seurata verkossa.
Ohjelmaa klo 13.15 alkaen voi seurata verkossa.

Kampustapahtuma klo 15.30 alkaen. Ohjelma julkaistaan osoitteessa isyy.fi/kampusrysays.

 
 
     
 
 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Lontoossa eletään vuotta 1912, kun nuori ja päättäväinen Eliza Doolittle ottaa ohjat ja onnensa omiin käsiinsä…Miten tarina eteneekään ja kenen rakkaus saa täyttymyksensä?” Musikaaliklassikko MY FAIR LADY

 ”39 askelta juoksuttaa nopeissa pakomatkan käänteissään 4 taitavaa näyttelijää yli 40 roolissa - ettei vain pokka pettäisi näyttelijöiltäkin!” Alfred Hitchcockin elokuvaan perustuva hulvaton mysteerikomedia 39 ASKELTA 

 

 
 
 

”Tiheätunnelmainen ja herkkyydessään väkevä draama rakkauden kannattelemista ja haavoittamista ihmisistä."Miehellä pitää olla vaimo, mutta että se olisi tällaista sinun kanssasi, sitä en osannut arvata..." rakkausdraama LEMPI

Joensuun kaupunginteatterissa, opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna ja ennakkoonkin vain 15 euroa! Liput www.lippu.fi  tai Carelicum palveluista, Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi  tai vaikka vasta tuntia ennen esityksiä teatterin ovilipunmyynnistä kaupungintalolta.

Koko upean monipuolinen ja yllättävä ohjelmisto esittäytyy jo netissä, katso vaikka ww.joensuunteatteri.fi

 
 
     
 
 

Tartu kaveria hihasta ja tule Joen Yöhön - avoimet musikaaliharjoitukset ja huipputarjouksia syksyn lipuista Joensuun kaupunginteatterissa!

Tule kurkkaamaan My Fair Ladyn musikaaliharjoituksia Joensuun kaupunginteatteriin! Joen Yössä pe 19.8. klo 18.30-19 JA 19.30-20 suurella näyttämöllä (kaupungintalo, Rantakatu 20, 2. kerros)

Vapaa pääsy, tervetuloa!

 
 
     
 
 

Pohjois-Karjalan Setan tulevia tapahtumia

Ihanaa alkavaa lukuvuotta sinulle, ja terveiset Pohjois-Karjalan Setasta!

Olemme valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö ja sateenkaareva yhteisösi Joensuussa sekä muualla maakunnassa. Koulutamme, teemme vaikuttamistyötä sekä järjestämme tukea, ryhmiä, retkiä, tapahtumia sekä tietenkin bileitä koko toimintavuoden ajan! Rivimme ovat jatkuvasti avoinna uusille vapaaehtoisille, tule tutustumaan toimintaamme!

SETAN TIISTAIT 2022 

Setalla tapahtuu! Järjestämme ryhmiä, koulutuksia ja teemailtoja joka tiistai. 

6.9. Opiskelijoiden ilta 
13.9. Transryhmä 
20.9. Sateenkaaritaidepaja 
27.9. Kouluttajakoulutus 

Tiistaitapaamisten lisäksi meille on varattuna joka viikko liikuntavuoro Väisälänkadulta. Tulevana syksynä järjestämme myös peli-iltoja, Susiraja drag -syysbileet sekä sateenkaarevan elokuvan festivaali VinoKinon.

Meihin voit ottaa yhteyttä:

Sähköposti: anna@pohjoiskarjalanseta.fi
IG: @pohjoiskarjalanseta  
WA: 040 870 41 53 

Seuraa ilmoitteluamme Instagramissa ja nettisivuilla!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tulevia Mimmit koodaa -tapahtumia

17.8. kello 12-13 Webinaari: Robotit ja puhe
Meidän jokaisen taskussa asuu todennäköisesti robotti, joka ymmärtää puhetta – puhelin ja sen sovellukset. Kuitenkin robottien kanssa puhumisessa ja erityisesti suomen kielen yhdistämisessä on haasteita. Webinaari sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin robotiikasta kiinnostuneille.
Lue lisää

24.8. kello 17-19 Workshop: Robotiikkaa ja ohjelmointia
Edellinen webinaari saa jatkoa! Tule ohjelmoimaan robotin liikkeet, käyttäytyminen, valot ja äänet haluamallasi tavalla. Workshop sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin rakentelijoille.
Lue lisää

31.8. kello 12-13 Lounas Pohjois-Karjalassa (lounaita myös 14.9. ja 6.10.)
Kasvata verkostojasi paikallisesti ja tule tutustumaan muihin hyvän ruoan parissa! Tarjoamme lounaan, jotta jokaisella on samanlainen mahdollisuus osallistua.
Lue lisää

7.9. Workshop: Nettisivujen perusteet (HTML & CSS)
Tiesitkö, että nettisivut ovat pohjimmiltaan vain tekstitiedostoja, joita kuka vain voi koneellansa kirjoittaa? Jos et, tule kokemaan se käytännössä! Ilmoittautuminen avautuu 16.08.!
Lue lisää

27.10. kello 17-19 Hybriditapahtuma: Tulevaisuuden asiantuntija IT-alalla (ovet avautuvat liveyleisölle klo 16.30)
Huijarisyndrooma on salakavala kaveri. Mistä siinä on kyse, miksi meillä on se ja mitä sille voi tehdä? Entä mitä ne taidot sitten ovat? Lokakuun kruunaa tapahtuma, jossa IT-alan ammattilaiset jakavat vinkkejään – tule mukaan!
Lue lisää

Kaikki Pohjois-Karjala -hankkeen tapahtumat löytyvät täältä.

Kaikki (koko Suomen laajuiset) tapahtumat löytyvät täältä.

 
 
     
 

 
 

 

Joensuun Pelastakaa Lapset ry:n Minä Olen Tärkeä! -pienryhmätoiminta etsii ohjaajia kaudelle 2022-2023!

Ryhmät on suunnattu 9-16-vuotiaille, joilla on yksinäisyyden kokemusta tai haasteita kaverisuhteissa. Viikoittaisissa ryhmissä on 2 ohjaajaa ja 3-5 lasta tai nuorta.

Ohjaajien koulutus- ja virkistysilloissa tutustut mahtavaan porukkaamme. Selvitäthän mahdollisuuden hyödyntää vapaaehtoistyötä opinnoissasi!

Ohjaajakoulutus la 3.9. klo 9-16. Ilmoittaudu viimeistään 24.8.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Suunnitteletko opinnäytetyötä aiheesta, joka voisivat kiinnostaa meitä?  

Terveiset Kehitysvammaisten Tukiliitosta – olemme valtakunnallinen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö. 

Suunnitteletko opinnäytetyötä aiheesta, joka voisivat kiinnostaa meitä? Otamme innolla vastaan ehdotuksia ja ideoita! Työmme keskittyy erityisesti saavutettavaan, tuettuun, inklusiiviseen ja yhdenvertaiseen vapaaehtoistyöhön. 😊  

Kuuluuko kouluksiinne vapaaehtoistehtävissä oppimista? Tai innostaako opiskelijoitanne (tai henkilökuntaanne) muutenkin vapaaehtoistoiminta? Organisoimme Tukiliitossa Yhdenvertaista kaveritoimintaa. Olemme järjestäneet tätä vapaaehtoistoimintaa pian 15 vuotta. Työmme perustana on inkluusioajattelu ja toimijuuden tukeminen. Digikaveritoimintamme on valtakunnallista – ja nimensä mukaisesti sitä voi tehdä diginä.  

Räätälöimme mieluusti myös muita vapaaehtoistehtäviä teemojemme sisällä. Tällaisia voivat olla erilaisten saavutettavien tapahtumien ja koulutusten suunnittelutehtävät ja toteutus – toteutusmuotona esimerkiksi verkko. Ensisijainen kohderyhmämme ovat kehitysvammaiset ja vastaavaa tukea tarvitsevat nuoret ja aikuiset.  

Kaikkiin vapaaehtoistehtäviimme kuuluu aina perehdytys ja tuki.  
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vuorineuvos V.A. Kotilaisen säätiön apurahat 2022

Vuorineuvos V.A. Kotilaisen säätiö julistaa haettavaksi apurahoja opintotarkoituksiin. Apurahat on tarkoitettu sellaisten vähävaraisiksi todettujen opiskelijoiden haettavaksi, joiden vanhemmat ovat olleet Enso-Gutzeit Oy:n, Veitsiluoto Oy:n ja Enso Oyj:n tai niiden tytäryhtiöiden palveluksessa taikka ovat tai ovat olleet Stora Enso Oyj:n tai sen tytäryhtiöiden suomalaisten yksiköiden palveluksessa, opintojen tai erikoistutkimusten jatkamiseksi joko kotimaan tai ulkomaan yliopistossa tai tiedekorkeakouluissa kaupan, teollisuuden, metsäteollisuuden tai muun käytännöllisen elämän alalta. Apurahaa ei sääntöjen mukaan voida myöntää opiskeluun ammattikorkeakouluissa. Muutoin vapaamuotoisiin hakemuksiin tulee ehdottomasti liittää ainakin:

  • Selvitykset tähän mennessä suoritetuista opinnoista (esim. jäljennökset koulutodistuksista, korkeakoulun opintokirjoista, tms.)
  • Selvitys varallisuudesta ja kopio viimeisimmästä verotodistuksesta
  • Selvitys vanhempien työsuhteesta Enso-Gutzeit Oy:hyn, Veitsiluoto Oy:hyn,
  • Enso Oyj:hin tai sen tytäryhtiöihin tai Stora Enso Oyj:hin tai sen tytäryhtiön suomalaiseen yksikköön. Selvityksen voi pyytää yhtiön henkilöstöosastolta, puhelinvaihde 02046 131.

Hakemukset liitteineen tulee lähettää 28.10.2022 mennessä osoitteella:

Vuorineuvos V.A. Kotilaisen säätiö
c/o Stora Enso Oyj
Legal
PL 309
00101 Helsinki
tai sähköpostilla: Mia.Jokinen@storaenso.com

 
 
     
 
 

Sinustako vapaaehtoinen Selviytyjät-ryhmänohjaaja?

Haluatko olla tukena kiusaamista kokeneille nuorille, vahvistaa ohjaustaitojasi ja saada kokemusta työmarkkinoille? Selviytyjät-vertaistukiryhmä on suunnattu kiusaamista kokeneille 12–21-vuotiaille nuorille. Ryhmässä käsitellään kiusaamiskokemuksia Selviytyjät -ryhmämallin avulla. Ryhmän
tavoite on vahvistaa sitä, mitä kiusaamiskokemukset ovat nuorissa heikentäneet; itsetuntoa, minäkuvaa ja sosiaalisia taitoja. Ohjaajana tehtäväsi on tukea ryhmän nuoria ja mahdollistaa positiivinen vertaisryhmäkokemus. Yhdessä muiden ryhmänohjaajien kanssa ohjaat ryhmäkertojen harjoitteita sekä luot nuorille turvallisen ja luottamuksellisen

ilmapiirin käsitellä kiusaamiskokemuksia. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa, kerran viikossa ilta-
aikaan.

Haemme vapaaehtoisia ohjaajia Joensuussa syksyllä 2022 toteutettavaan Selviytyjät- ryhmään. Ryhmä alkaa 20.9. ja kokoontuu tiistaisin klo 17.00-19.00 Joensuun keskustassa.

Korvaamme vapaaehtoisille mahdollisesti koituvat matkakustannukset. Ohjaajana toivomme sinulta aitoa kiinnostusta nuoria kohtaan sekä halua ymmärtää kiusaamista ilmiönä. Ennen ryhmän alkua perehdytämme sinut tehtävääsi Selviytyjät-ryhmänohjaajan verkkokurssin avulla.

Mikäli kiinnostuit tai haluat lisätietoja, otathan pikaisesti yhteyttä!
janika.hyvonen@mll.fi / 050 561 3201 (myös WA)

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

17.8. Webinaari: Robotit ja puhe klo 12-13 (järj. Mimmit koodaa)
19.8. Joen yö
24.8. Workshop: Robotiikkaa ja ohjelmointia klo 17-19 (järj. Mimmit koodaa)
31.8. Lounas Pohjois-Karjalassa klo 12-13 (järj. Mimmit koodaa)
3.9. Päiväretki Valamon luostariin (järj.SILLAT)
6.9. Pihapeli-iltapäivä (järj.SILLAT)
6.9. Opiskelijoiden ilta (järj. Pohjois-Karjalan Seta)
7.9. Workshop: Nettisivujen perusteet (HTML & CSS) (järj. Mimmit koodaa)
8.9. Itä-Suomen yliopiston avajaiset
8.9. Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus
8.9. Kaupunkisuunnistuksen SILLAT-joukkueet (järj.SILLAT)
13.9. Retki Kuhasaloon Kalmonkatiskaan (järj.SILLAT)
13.9. Transryhmä (järj. Pohjois-Karjalan Seta)
14.9. Lounas Pohjois-Karjalassa klo 12-13 (järj. Mimmit koodaa)
15.9. Lautapeli-ilta (järj.SILLAT) 
20.9. Sateenkaaritaidepaja (järj. Pohjois-Karjalan Seta)
23.9. Päiväretki Tahkolle (järj.SILLAT)
27.9. Kouluttajakoulutus (järj. Pohjois-Karjalan Seta)
6.10. Lounas Pohjois-Karjalassa klo 12-13 (järj. Mimmit koodaa)
27.10. Hybriditapahtuma: Tulevaisuuden asiantuntija IT-alalla klo 17-19 (järj. Mimmit koodaa)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko