Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 4/2023

ti tammik. 24 15:15:06 2023

Vko 4 / 23-29.1.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 3/2023

Vko 4 / 23-29.1.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

❓ Mitä kannattaa tehdä, jos olen saanut mielestäni kurssista liian heikon arvosanan?
📣 Korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalikampanja on käynnistynyt!
🏥 Muistathan maksaa terveydenhuoltomaksun Kelalle!
📌 Edunvalvonnan ajankohtaiset
📌 Hae opintopisteitä vuoden 2022 luottamustoimista
☝🏽 Ilmaiset kokeiluviikot ohi - muista ostaa SYKETTÄ-tarra
✨ Tulevat SILLAT-tapahtumat
🙋🏽‍♂️Tuutorihaku
💬 Kielikeskuksen Kopparit – ohjausta ja tukea kieli- ja viestintäopintoihin
🍽️ Osallistu ravitsemustutkimukseen

 

 
 
     
 

 
 

 

Mitä kannattaa tehdä, jos olen saanut mielestäni kurssista liian heikon arvosanan? Kuinka oikaisua haetaan? ISYYn edunvalvonta-asiantuntija kertoo!

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan viidennessä osassa ISYYn edunvalvonta-asiantuntija Pekka Koivaara kertoo, miten kurssiarvostelun oikaisupyyntö etenee ja miten tulee toimia, kun kurssisuoritus on arvosteltu

Mikäli olet saanut mielestäsi väärän arvion kurssiarvosanasta tai olet saanut hylätyn kurssista, josta mielestäsi sinun olisi pitänyt päästä läpi, sinun tulee pyytää opettajalta tietoa arviointiperusteista ja niiden soveltamisesta omaan suoritukseesi. Tämän jälkeen voit hakea kurssin vastuuopettajan päätökseen muutosta 14 vrk kuluessa saadusta vastauksesta.

 
 
 

Mikäli olet edelleen eri mieltä kurssiarvostelupäätöksestä voit hakea muutosta yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. Muutoksenhaku tulee tehdä kirjallisesti yliopiston kirjaamoon 14 vuorokauden kuluessa opettajalta saamaasi vastaukseen.

Muutoksenlautakunta kokoontuu muutamia kertoja lukukaudessa ja käsittelee tällöin kaikki saapuneet muutoksenhaut. Lautakunta voi todeta tapahtuneen virheen ja pyytää kurssille uutta arvostelua tai todeta, että asiassa ei ole tapahtunut virhettä ja jättää kurssin arvostelun ennalleen. Lautakunnan päätöksestä ei voi enää valittaa.

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvontapalveluista.

Muistathan, että mikäli kohtaat haasteita opiskeluarjessasi, etkä tiedä miten ne ratkaisisit, voit aina kysäistä neuvoa ylioppilaskunnasta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalikampanja on käynnistynyt!

Jokaiselle korkeakouluopiskelijalle on turvattava mahdollisuus opiskella toimeentulon epävarmuuden tai niukkuuden estämättä. Sijoitus opiskelijoiden pärjäämiseen on sijoitus tulevaisuuteen.

Moni opiskelija elää köyhyysrajan alla, vaikka he nostavat täyden opintolainan tai käyvät opintojen ohella töissä. Vuoden 2017 jälkeen opintolainakanta on kaksinkertaistunut ja opintotuen ostovoima heikentynyt noin 100 eurolla. Armottomasti nousevat elinkustannukset ja julmasti kasvavat korot syövät tälläkin hetkellä opiskelijoiden toimeentuloa.

 

 
 
 

Tämä ei ole kestävää. Riittävä toimeentulo on välttämätöntä tulevaisuuden osaajien pärjäämiselle, työssä jaksamiselle ja mielen hyvinvoinnille. Opiskelijoiden toimeentuloa täytyy vahvistaa. Se on koko maan ja tulevaisuuden etu.

Opintorahaan tarvitaan 100 euron korotus. Nostetaan opiskelijat pois köyhyysrajalta!

Seuraa korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalikampanjaa nstagramissa @poiskoyhyysrajalta ja myös muissa somekanavissa #PoisKöyhyysrajalta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Muistathan maksaa terveydenhuoltomaksun Kelalle!

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa.

Jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut läsnä olevaksi, sinulla on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

 
 
 

Lue lisää terveydenhoitomaksun maksamisesta ja maksun eräpäivistä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Vuonna 2023 maksu on 36,80 euroa lukukaudessa. Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae opintopisteitä vuoden 2022 luottamustoimista!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on avannut opintopistehaun luottamustoimista vuodelta 2022. Itä-Suomen yliopiston hyväksytyn opetussuunnitelman mukaan UEF:n opiskelijalle voidaan myöntää opintopisteitä osallistumisesta ainejärjestö- tai kerhotyöskentelyyn, osallistumisesta hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn ISYYssä, yliopistossa tai ylioppilaskunnan sidosryhmän toimielimessä, sekä kansainvälisestä ainejärjestö- tai kerhotyöskentelystä.

Ainejärjestö- ja kerhotyöskentelystä voidaan kirjata yhteensä enintään 5 ja osallistumisesta hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn enintään 10 opintopistettä, kuitenkin niin että kaikista luottamustoimista (sisältäen kansainvälisen työskentelyn) voidaan opiskelijalle kirjata yhteensä enintään 10 opintopistettä.

Lue lisää saatavilla olevista opintopisteitä ja hae viimeistään 21.2.2023 kello 23.59!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Opiskelija-aterioiden myyntiin muutoksia vuoden vaihteessa

Verohallinto on päättänyt, että 2020 - 2022 vallinneen korona-tilanteen vuoksi opiskelija-aterioiden Take Away - myynnin 0% ALV:lla mahdollistanut poikkeustila ei ole enää voimassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa aterian mukaan ottaminen määritetään jälleen palveluksi, jonka hintaan on lisättävä 14% arvonlisävero. ALV:llinen hinta ei kuitenkaan saa ylittää opiskelija-aterian hinnalle määritettyä enimmäishintaa, joka on 1.1.2023 lähtien 2,95 € perusannokselle ja 5,60 € erikoisannokselle. Tämän vuoksi monessa opiskelijaravintolassa Take away - annoksen ostaminen alennettuun hintaan ei ole enää mahdollista.

Linjaus johtuu siitä, että ateriatuki on erityisryhmien toimeentuloon tarkoitettu avustus, jonka kohdentaminen on tarkkaan rajattua. 

  Lue lisää  
 

Opintolainojen korot ovat nousseet rajusti

Vuoden aikana kasvanut inflaatio on nostanut rajusti opintolainojen korkoja. Yleisimpänä koron mittarina pidetään 12 kk Euribor - korkoa, joka on vuoden aikana noussut 3,815 %. Tämä voi tarkoittaa opintolainaa nostaneille opiskelijoille useiden kymmenien eurojen korkomaksujen nousua . Opintolainaa kannattaakin nostaa harkiten niin kauan kuin Venäjän hyökkäyssodasta johtuva taloudellinen epävakaus hallitsee markkinoita. 

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on aiemmin esittänyt opintolainalle lakisääteistä korkokattoa.

Lue lisää: 
Kirvelevä isku opiskelijoille: ”Ilmaisen lainan” korkomaksut nousivat kympeistä satoihin euroihin

”Tuntuu todella kohtuuttomalta” – Näin opinto­lainan koron­nousu osuu suomalaisiin

 
 
     
 

 
 

 

Ilmaiset kokeiluviikot päättyivät - muista hankkia SYKETTÄ-tarra! ☝🏽

Tästä päivästä 23.1. alkaen kaikilla käyttäjillä tulee olla voimassa oleva SYKETTÄ-tarra. Tarran voi hankkia näppärästi verkkokaupasta nettisivujen tai mobiilisovelluksen kautta. Lataamalla mobiilisovelluksen saat käyttöösi sovelluksessa olevan mobiilitarran.
👉🏽 Tarran voi ostaa myös ISYYn ja POKAn toimistoilta, josta saa opiskelija-, henkilökunta- tai erilliseen blankko-korttiin liimattavan liikuntatarran
👉🏽 Voit käyttää mobiilitarraa korttiin liimattavan tarran sijasta tai rinnalla
👉🏽 Mikäli käytät mobiilisovellusta tai sinulla on blankko-kortti, pidäthän kuvallisen opiskelijakortin tai henkllöllisyystodistuksen mukanasi mahdollista tarkastusta varten
👉🏽 Muista pitää liikuntatarra aina mukanasi käyttäessäsi palveluita ja valmistaudu näyttämään liikuntatarra sitä pyydettäessä!

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka ja ihanaa alkanutta viikkoa! Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista. Onko sulla erityistoivetta tai ideaa, mitä hankkeessa voisi tänä keväänä järjestää? Otan ilomielin vastaan ehdotuksia, sillä opiskelijoita vartenhan tämä hanke on! Voit laittaa mulle sähköpostia riina.paakkonen@isyy.fi.

-Riina

 
 
     
 
 

 

Hirvimetsä-näytelmän koenäytös 15.2.

Joensuun kaupunginteatteri toivottaa opiskelijat tervetulleeksi koeyleisöksi Hirvimetsä näytelmän harjoituksiin Pienelle näyttämölle keskiviikkona 15.2. klo 19.30.

Elli Salon palkittu ja suosittu näytelmä liikkuu perinteisen sukupolvitarinan ja suurten filosofisten kysymysten sokkelossa ketterästi kuin orava. Hirvimetsän harjoitukset kestävät noin 1 t 25 minuuttia (ei sisällä väliaikaa). 

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan 26.1. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tervetuloa Joensuun Kaverikahvilaan!

Save the date nimittäin 7.2. klo 16-18 järjestetään kevään ensimmäinen Kaverikahvila!

Kaverikahvila kohtaamispaikkana avaa mahdollisuuden tutustua muihin opiskelijoihin rennossa ilmapiirissä. Kyseessä on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan kahvia sekä välipalaa. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Kahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Auroran takkahuoneella AU110:ssa. Luvassa on vaihtuvaa ohjelmaa, mutta ennen kaikkea hauskaa seuraa. Tervetuloa!

 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan Kaveritoimintaan!

Kaipaisitko uutta kaveria opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen? 

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta; ISYYn harrastuskaveri, SYKKEEn liikuntakaveri ja täysin uutena Student2Studentin opiskelukaveri. Voit halutessasi etsiä kavereita kaikista osa-alueista. Huom! Jos olet jo aiemmin täyttänyt hakemuksesi harrastus-tai liikuntakaveriin, sinun ei tarvitse täyttää uutta hakemusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Sinustako uusien opiskelijoiden tuutori? Hae 5.2.2022 mennessä!

Itä-Suomen yliopistossa toimii vuosittain yli 400 opiskelijatuutoria, jotka tekevät arvokasta ja tärkeää työtä uusien opiskelijoiden ohjaamisessa yliopistoyhteisön jäseniksi.

Tuutori auttaa uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Hän kykenee toimimaan
vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa – myös tuutoreiksi valitaan erilaisia persoonia.
Samalla tuutori on valmis oppimaan uutta ja kehittämään itseään. Sen vuoksi hän on myös
valmis sitoutumaan tuutorikoulutukseen ja verkko-opintoihin, jotka ohjaavat häntä tuutorin
tehtävään. Tuutoriksi kouluttautuessa sekä tuutorina toimiessa saa arvokasta osaamista,
uusia tuttavuuksia, ikimuistoisia kokemuksia ja tietenkin myös opintopisteitä.

Kiinnostuitko? Vuoden 2023 tuutorihaku alkaa 24. tammikuuta ja jatkuu 5. helmikuuta saakka.
Voit hakea vertaistuutoriksi, seniorituutoriksi, maisterituutoriksi ja kansainväliseksi tuutoriksi
sähköisellä lomakkeella.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kielikeskuksen Kopparit – ohjausta ja tukea kieli- ja viestintäopintoihin

Askarruttaako sinua jokin asia kielikeskuksen kursseissa? Onko englanti tai ruotsi ruosteessa?  Takkuaako kirjoittaminen tai jännittääkö esiintyminen?

Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä kielikeskuksen Koppareihin. Koppareina toimii neljä kielikeskuksen opettajaa. Nimensä mukaisesti Kopparit ottavat kopin kieli- ja viestintäopintoihin liittyvistä pulmista ja auttavat eteenpäin. Voit ottaa Koppareihin yhteyttä sähköpostitse tai tulla tapaamaan heitä tiistaisin ohjaustuokioihin. Lisäksi Kopparit järjestävät perjantaisin rentoja opiskelutuokioita Joensuun kampuskirjastolla.

Lue lisää Koppari-toiminnasta alla olevasta linkistä, kohta Kielikeskuksen Kopparit – ohjausta ja tukea kieli- ja viestintäopintoihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Uusi Annie Advisor -sovellus etsii tukea tarvitsevia opiskelijoita ja ohjaa heitä oikealle taholle

Itä-Suomen yliopisto pilotoi Annie Advisoria, joka on opiskelijan ohjauksen ja tuen tarpeen havaitsemiseen suunniteltu sovellus. Pilotointi toteutetaan osana Kaikki ohjaavat -toimintamallia vuoden 2023 aikana.

Sovelluksen ytimessä on chatbot, joka ottaa yhteyttä opiskelijaan ja ohjaa häntä yliopiston tarjoamiin tukipalveluihin. Käytännössä Annie lähettää opiskelijalle tekstiviestin, jossa kysytään, tarvitseeko opiskelija tukea opintoihin, urasuunniteluun, hyvinvointiin tai valmistumiseen liittyvissä asioissa. Chatbot ohjaa tuen tarpeessa olevan opiskelijan tukea tarjoavalle ohjaajalle oppiaineessa, opintopalveluissa tai ylioppilaskunnassa. Sovellus voi neuvoa opiskelijan myös eri palvelujen ajanvaraukseen tai kirjallisten tukimateriaalien pariin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Sinustako Selviytyjät-vertaisryhmän ohjaaja?

Mannerheimin Lastensuojelun Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta-toiminta hakee vapaaehtoisia ryhmänohjaajia 12-21-vuotialle kiusatuille nuorille järjestettäviin Selviytyjät-vertaisryhmiin Joensuuhun. Ohjaajia haetaan 29.3.- 31.5. ilta-aikaan toteutettavaan ryhmään. Selviytyjät-ryhmät ovat merkityksellinen tapa olla tukena kiusatuille nuorille, kehittää omia ryhmänohjaustaitojaan sekä saada kokemusta työelämää varten! Vertaisryhmän tavoite on vahvistaa sitä, mitä kiusaamiskokemukset ovat nuorissa heikentäneet: itsetuntoa, minäkuvaa ja sosiaalisia taitoja.

Käy kurkkaamassa lisätietoja ja hae mukaan! Jos haluat kysyä jotain ryhmänohjaukseen liittyen, laita minulle sähköpostia tai whatsappia.

Terveisin
Sanni Vaskinen
Projektikoordinaattori
Selviydytään kiusaamisesta -projekti
p. 050 352 8980
sanni.vaskinen@mll.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Huipun Juurella -ideakilpailu

Näetkö uusia ja yllättäviä mahdollisuuksia yhdistää esimerkiksi teatteria, runoutta, musiikkia, maalaustaidetta, valokuvausta, muotoilua, ruokakulttuuria liiketoiminnaksi, muuksi kokemukseksi/ elämykseksi tai vaikkapa uudenlaiseksi tapahtumaksi.

Ilmoittaudu uudistamaan, vahvistamaan ja pölläyttämään Joensuun kulttuuritarjontaa.

Asiantuntijaraati arvioi ideoiden potentiaalia ja palkitsee parhaimmat ideat.

Kilpailun jälkeen osallistujilla on mahdollisuus kehittää ideoitaan Business Joensuun yritysvalmentajien kanssa.

Kilpailu on avoinna ja sulkeutuu 15.2.2023.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Etsitään osallistujia ravitsemustutkimukseen!

Etsimme 30–68-vuotiaita henkilöitä, joilla on joko korkea kolesteroli ja/tai korkea verenpaine ja voivat sitoutua tutkimusruokavalioon 6 viikon ajaksi. Tutkittava saa tuotteita ruokavalion toteutukseen.

Tutkimme, miten kauran tai riisin käyttö vaikuttaa terveyteen osana vähägluteenista ruokavaliota. Tutkimukseen kuuluu kaksi arkiaamun tutkimuskäyntiä, joihin sisältyy tutkimusateria, verinäytteitä ja mm. vireystilaan liittyviä mittauksia. 

Ilmoittautumiset: tutkimushoitaja Eeva Lajunen (eeva.lajunen@uef.fi tai 040 355 2018, arkisin klo 12–15)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kamu-verkkopalvelun testaukseen kaivataan opiskelijoita kevääksi

Opintopalveluiden vetämä Kamu-tiimi hakee suomenkielisiä tutkinto-opiskelijoita mukaan opiskelijoiden Kamu-verkkopalvelun ja opiskelijaviestinnän kehittämiseen kevääksi 2023.

Kamun testitiimissä käymme läpi muun muassa Kamu-verkkopalvelun tiedon löydettävyyttä, navigointia, kieltä ja puhuttelua. Tavoitteena on parantaa Kamua, jotta siitä tulisi entistä toimivampi opiskelijoiden arjen tietopankki ja verkkopalvelu. Samalla haemme näkemyksiä yliopiston opiskelijaviestinnästä ja keskustelemme, millaista viestintää opiskelijat kaipaavat käytännössä.

Tavoitteena on löytää vähintään parikymmentä eri oppiaineiden opiskelijaa, jotka osallistuisivat ohjattuihin työpajoihin helmi-maaliskuussa. Tehtävät eivät vaadi lopulta paljon aikaa viikossa, arviolta vajaan tunnin ja Teams-tapaamiset päälle.

Opiskelijat voivat ilmoittautua Kamun testaukseen ja kehittämiseen 26.1.2023 mennessä Forms-lomakkeella. Testitiimiin sopii mukaan enintään 50 tutkinto-opiskelijaa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

AEGEE Joensuu - Think Drink: '(Dis)illusion? Extremists and Fake News in Democracy' 25.1.

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut! Tule mukaan lukukauden ensimmäiseen Think Drink -tapahtumaan keskustelemaan modernista demokratiasta viimeaikaisten maailmantapahtumien innoittamana.💡🍺

Kahden jäsenemme pitämän lyhyen avauksen jälkeen avaamme puheenvuoron vuorovaikutteiselle keskustelulle kaikesta nykyaikaiseen demokratiaan liittyvästä - ääriryhmien ja valeuutisten vaikutuksesta, polarisaatiosta, median vallasta ja nuorten edustuksesta.  

📌 Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
📅 keskiviikko 25 tammikuuta klo. 20.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: contact-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, joka keskiviikko klo. 16.30 AU205:ssä.

 
 
     
 
 

AEGEE Joensuu - Liittyy hallitukseemme!

AEGEE Joensuu on ainoa puolueeton poliittinen opiskelijayhdistys yliopistossa. 📣
Jos olet kiinnostunut edunvalvonnasta, pehmeiden taitojesi kehittämisestä, kulttuurienvälisestä vaihdosta, englannin kielen parantamisesta, tai CV:si vahvistamisesta, tule mukaan! 
Hallituksessamme on avoinna kaksi paikkaa:

🌟Co-President (Varapuheenjohtaja)

  • Vastaa yhteydenpidosta UEF:n elimiin (esim. ISYY)
 

 
 
 
  • Motivoi, tukee ja neuvoo muita hallituksen jäseniä
  • Huolehtii tehtävien delegoinnista
  • Edustaa AEGEE Joensuuta ulospäin
  • Pitää yllä vahvaa visiota AEGEE Joensuusta
  • Huom: Nämä tehtävät jaetaan puheenjohtajan kanssa.

🌟Ordinary board member (Hallituksen varsinainen jäsen)

  • Tukee hallitusta tarvittaessa
  • Mahdollisuus ehdottaa tapahtumia/toimia, osallistua aktiivisesti tapahtumien järjestelyihin ja nähdä omien ideoiden toteutuvan
  • Tämä on joustava rooli, joten voit tehdä siitä omanlaisesi!

Jos olet kiinnostunut liittymään hallitukseemme, tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, jossa valitaan uudet hallituksen jäsenet. 📥
Jos et pääse kokoukseen, mutta haluaisit asettua ehdolle, lähetä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen contact-joensuu@aegee.eu. Esittele itsesi, kerro mihin tehtävään olet ehdolla ja kerro, mikä tekee sinusta sopivan kyseiseen tehtävään.📃

📌 AU205 
📅 keskiviikko 25 tammikuuta klo. 16.30 

Huom: AEGEE toimii englannin kielellä - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

 
 
     
 
 

 

ESN Joensuu Get to Know Each Other party (27.1.2023)

Uusi lukukausi on startannut ja on aika tutustua uusiin (ja vanhoihin) opiskelijoihin! 

ESN Joensuun Get to Know Each Other -bileet on täydellinen tilaisuus tulla hengaamaan kansainväliseen seuraan ja saada uusia ystäviä - nähdään siis perjantaina 27.1.2023 Bepopissa kello 19 alkaen! 

******************************************************
Mitä? ESN Joensuu Get to Know Each Other -party
Milloin? Perjantai 27.1.2023 kello 19:00
Missä? Bepop Joensuu (Siltakatu 8)
Hinta? Ilmainen kaikille ISYY/ESN Joensuu jäsenille!
 ******************************************************

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mitä saat 7,50 eurolla? Virkistävän opiskelijan äkkilähdön Joensuun kaupunginteatteriin!

Viimeisiä esityksiä viedään näistä näytelmistä - vielä ehdit mukaan!

Hitchcock-Buchan 39 ASKELTA pakomatkakomediassa nähdään 4 näyttelijää 40 roolissa!

Katsomossa tullee olemaan vähintään yhtä hauskaa kuin näyttämöllä - ettei vain pokka pettäisi näyttelijöiltäkin!

***

LEMPI on kohtalokas rakkaustarina, joka sijoittuu Lapin sodan aikaan. Viljami: ”Miehellä pitää olla vaimo, mutta että se olisi tällaista sinun kanssasi, sitä en osannut arvata…”

Lipunmyynti Lippu.fi tai teatterin ovilipunmyynnistä tunti ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20.

 

 
 
     
 

 
 

Työllistyminen Pohjois-Karjalassa - Venäjänkielinen infotilaisuus #TalentBoost

Pohjois-Karjalan ELY-keskus, International House Joensuu, Joensuun työllisyyspalvelut Luotsi ja
Suomen Arki ry järjestävät venäjänkielisen #TalentBoost infotilaisuuden aiheesta ”Työllistyminen
Pohjois-Karjalassa” 26.1.2023 kello 14.00–16.00 osoitteessa Kauppakatu 29, 80100 Joensuu.

Osallistujat saavat tietoa työnhausta ja työelämän erityispiirteistä sekä neuvoja työllistymisen
edistämiseksi. Kysymyksiä voi esittää venäjän kielellä. Voitte tutustua jo etukäteen International
House Joensuun paikkakunnalle vasta muuttaneiden ulkomaalaisten esitteeseen.

Ilmoittautumislinkki

Tapahtuman päivämäärä ja aika: 26.1. 14.00–16.00
Paikka: Luotsi, Teams (linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse)

 
 
     
 
 

 

Kansainvälisten osaajien rekrytointitapahtuma TalentMatch Luotsissa 8.2.

Joensuun työllisyyspalveluiden Luotsi järjestää 8. helmikuuta TalentMatch-rekrytointitapahtuman, jonka tavoitteena on työllistää Joensuun seudun kansainvälisiä osaajia.

Tapahtumaan osallistuu paikallisia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia ilman vaatimusta suomen kielen osaamisesta!  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Tammikuu
23.-26.1. Kansainvälinen viikko
23.1. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
24.1.-5.2. Tuutorihaku
24.1. Kielikahvilainfo klo 9 / klo 16.15 @ Google Meet
24.1. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
24.1. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
25.1.-8.2. ISYY goes Jääkiekon superkuukausi
25.1. AEGEE Joensuu -kokous klo 16.30 tilassa AU205
25.1. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
25.1. Think Drink: '(Dis)illusion? Extremists and Fake News in Democracy' klo 20 Bar Playssa (järj. AEGEE Joensuu)
25.1. Uudenvuodenlupaussitsit klo 18 tilassa E200
26.1. Työllistyminen Pohjois-Karjalassa - Venäjänkielinen infotilaisuus #TalentBoost klo 14-16 (Kauppakatu 29)
26.1. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
27.1. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa 
27.1. ESN Joensuu Get to Know Each Other klo 19 @ Bepop Joensuu
27.1. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
28.1. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
30.1. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
30.1. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
31.1. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
31.1. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 @ Portti54
31.1. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa

Helmikuu
1.-2.2
. Isosisaruskoulutus klo 16.30-20 (Joensuun Setlementin tilat, Siltakatu 10 A 13)
1.2. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 @ Portti54
1.2. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
2.2. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 @ Portti54
2.2. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
3.2. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa 
3.2. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
4.2. Hairahduksia -musiikkinäytelmä klo 18 Kulttuuritehdas Siihtalassa
7.2. Kaverikahvila klo 16-18 AU110 (järj. SILLAT)
8.2. Kansainvälisten osaajien rekrytointitapahtuma TalentMatch Luotsissa
15.2. Hirvimetsä-näytelmän koenäytös klo 19.30 Joensuun kaupunginteatterissa (järj. SILLAT)
18.-19.2. SPR:n Nuorten kv-päivät (Savo-Karjalan piiritoimisto, Kauppakatu 35)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko