Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 45/2022

ti marrask. 08 15:06:59 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi juuri avatusta ISYYn jäsenkyselystä, hallitushausta sekä kestävän kehityksen viikon ohjelmasta. Mukana myös uusi edunvalvontasarjan postaus, joka käsittelee asunnon vuokralaisen oikeuksia.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 33/2022

Vko 45 / 7.-13.11.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Jäsenkysely avoinna!

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi juuri avatusta ISYYn jäsenkyselystä, hallitushausta sekä kestävän kehityksen viikon ohjelmasta. Mukana myös uusi edunvalvontasarjan postaus, joka käsittelee asunnon vuokralaisen oikeuksia.

Tapahtumapuolella on tulossa Kontiolahden maailmancup marraskuun lopussa, jonne ensimmäiset 300 opiskelijaa pääsevät ilmaiseksi! Katso tiedot alempaa.

Kivaa viikkoa! 👋

 

 
 
     
 

 
 

Vastaa jäsenkyselyyn ja osallistu arvontaan!

Minkälaista palvelua olet saanut ylioppilaskunnasta? Tiedätkö mitä jäsenmaksullasi saat? Ovatko ISYYn vaikuttamismahdollisuudet sinulle tuttuja? Miten ISYY voisi parantaa tapahtumatarjontaa tai toimistopalveluita? Kerro meille!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on käynnistänyt jäsenkyselyn, jonka avulla kartoitamme ylioppilaskuntamme tunnettuutta, palveluiden laatua sekä kehitysideoita toimintaamme. Kyselyyn voi vastata 4.12.2022 asti ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Joensuussa lippuja Lunta Ilosaaressa 2023 -konserttiin ja Kuopiossa sarjalippupaketteja Finnkinoon. Kummaltakin kampukselta arvotaan kaksi voittajaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakuaika ISYYn hallitukseen päättyy tällä viikolla, hae nyt!

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2023. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 24.11.2022.

Lisätietoa ISYYn hallituksessa toimimisesta: Mukaan hallitukseen

Lisätietoa hallituksen sektoreista:  Hallituksen sektorit

Hakukuulutus

 
 
     
 
 

Hae meille pääsihteeriksi!

ISYY hakee pääsihteeriä 2.1.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Toimipaikkana on joko ISYYn Joensuun tai Kuopion kampustoimisto.

Pääsihteeri toimii esihenkilönä asiantuntijaorganisaatiossa, vastaa ylioppilaskunnan hallinnon ja talouden organisoinnista ja valvonnasta, hankkeiden johtamisesta sekä yhteiskuntasuhteista. Lisäksi pääsihteeri huolehtii ylioppilaskunnan päätöksenteon valmistelusta ja toimeenpanosta sekä valvoo toiminnan lain- ja sääntöjenmukaisuutta.

Kiinnostuitko tehtävästä? Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae 4.12.2022 kello 23.59 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Olethan sinäkin mukana kestävyystalkoissa? 

ISYYn sosiaalisen median kanavissa on parin viikon aikana jaettu UEF:n kanssa yhteistyössä toteutettua kestävyysaiheista materiaalia. 

Kestävyysaiheisista postauksistamme löydät tietoa esimerkiksi siitä, miten kestävä kehitys huomioidaan yliopiston toiminnassa, kuinka voit itse arjessa huomioida ympäristömme ja miksi kestävyysaiheiden opiskelu kannattaa.

 
 
 

Tiesitkö, että Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille on tarjolla monipuolisesti kestävään kehitykseen liittyvää opetustarjontaa? Mikäli kestävyysaiheiden opiskelu kiinnostaa kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin sivuaineisiin, jotka on suunnattu kaikille opiskelijoille pääaineesta riippumatta:

  • Kestävän tulevaisuuden opinnot
  • Kestävä liiketoiminta ja yhteiskunta

Itä-Suomen yliopisto on myös mukana useammassa kestävyysaiheisia kursseja tarjoavissa verkostoissa:

  • Kestävyysopintojen verkosto
    Verkosto tarjoaa monitieteisesti ympäristö-, kestävyys- ja vastuullisuusteemaisia kursseja
  • Climate University
    Verkoston kautta on tarjolla kestävyyteen liittyviä kursseja, jotka ovat luotu yliopistojen monitieteisessä yhteistyössä.
     
  • Unipid
    Verkoston kautta on tarjolla englanninkielinen opintokokonaisuus, joka keskittyy kestävyyteen erityisesti globaalin vastuun ja globaalin kehityksen näkökulmista.
     
  • Biodiversiteettiverkosto 
    Verkosto kokoaa yhteen biodiversiteettiteemojen asiantuntijoita kansallisesti ja kehittää yhdessä biodiversiteettikoulutusta, joka vastaa nykyisiin ja tulevaisuuden osaamistarpeisiin.
 
 
     
 
 

 

Edunvalvonta apunasi: mihin vuokralainen on oikeutettu?

Mihin vuokralainen on oikeutettu? Millaisia asioita vuokranantaja ei saa kieltää? Saako vuokranantaja tulla asuntoon kysymättä? ISYYn edunvalvonta-asiantuntija kertoo! 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan kolmannessa osassa ISYYn eduvalvonta-asiantuntija Pekka Koivaara kertoo vuokralaisen oikeuksista, vuokranantajan vastuista, sekä asioista joita vuokralaisen on hyvä huomioida. 

Jokaisen opiskelijan olisi hyvä tutustua oman vuokrasopimuksensa huolella ennen sen allekirjoittamista. Sopimuksen alkaessa asunnon kunto olisi hyvä käydä läpi yhdessä vuokranantajan kanssa ja todeta asunnon kunto. Vuokasuhteen päättyessä asunto tulisi luovuttaa takaisin vuokranantajalle samassa kunnossa kuin olet sen saanut, poislukien asumisesta johtuva normaali kuluminen. On siis tavallista että asunnossa tapahtuu normaalia kulumaa! 

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvontapalveluista. 

Muistathan, että mikäli kohtaat haasteita opiskelijarjessasi, etkä tiedä miten ne ratkaisisit, voit aina kysäistä neuvoa ylioppilaskunnalta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajisto kokoustaa ensi viikon tiistaina 15.11.2022 kello 17 alkaen!

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa N100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio). Kokousta voi seurata paikan päällä tai ISYYn Youtube-kanavalla.
Kokouksessa mm. päätetään ISYYn jäsenmaksu lukuvuodelle 2023-2024, käydään lähetekeskustelu ensi vuoden talousarviosta ja valitaan keskusvaalilautakunta 2023 edustajistovaaleihin.

Kokouskutsu

 

 
 
     
 

 
 

 

Opiskelijoiden ja henkilökunnan kuntotestaukset 🏃🏼

⏱️ SYKETTÄ järjestää kuntotestaukset Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle maanantaina 28.11.2022 klo 14-16 Joensuu Areenalla. Testauspäivään voivat ilmoittautua sekä opiskelijat että henkilökunnan jäsenet.

🏃🏼 Uudistamme kuntotestauksia keväällä 2023, joten tänä syksynä on vielä mahdollisuus suorittaa vain joko 2 km:n UKK-kävelytesti tai Cooperin testi. Kävelytesti ja Cooperin testi mittaavat hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

📢 Ryhmäkoko on 30 osallistujaa. Kuntotesteihin osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä ikäsi ja haluatko suorittaa kävelytestin vai Cooperin testin. Ilmoittautumiset perjantaihin 18.11.2022 mennessä. 

🙋🏼 Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista. Olen aloittamassa pikkuhiljaa suunnittelemaan ensi vuoden tapahtumia, jonka vuoksi tapahtumat ovat vähenemään päin. Sen vuoksi tässä osiossa mainostamme myös muiden tahojen järjestämiä hyvinvointitapahtumia. Suosittelen lämpimästi osallistumaan niihin, sillä niistä voit oppia jotain uutta millä edistää omaa hyvinvointia. Toivotan mukavaa viikkoa sinulle!

-Riina

 
 
     
 
 

 

Glögiä Kuhasalossa 29.11.

Save the date!

Tervetuloa Kuhasalon Kuhamajaan tiistaina 29.11. klo 16-19 visailemaan, nauttimaan hyvästä seurasta ja glögistä. Yhteislähtö tapahtuu Ylisoutajansillalta klo 15.30. Voit liittyä koko ajaksi tai hetkeksi. Lisätietoa tulossa pian, joten pysy kuulolla!

 
 
     
 
 

SILLAT suosittelee

Nyyti ry:n webinaari Miten jaksan opiskeluarjessa? 9.11. klo 15-16.30. Webinaarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärelle. Lue lisää

YTHS:n Buustia opiskeluun! –opiskelukykypäivä 16.11., luvassa tietoa opiskelukykyyn vaikuttavista asioista, kuten opiskelutekniikasta, jaksamista tukevista hengitysharjoituksista sekä omien voimavarojen tunnistamisesta. Tutustu ohjelmaan 

 

 
 
     
 
 

 

Tukea yksinäisyyteen

UEF:n opiskelijoilla on kampuksesta ja asuinpaikkakunnasta riippumatta mahdollisuus saada maksutonta yksilöllistä keskusteluapua yksinäisyyteen Kuopion kriisikeskukselta, joko lähivastaanotolla, videoyhteydellä tai puhelimitse. Viiden kerran yksinäisyystyöskentelyn tavoitteena on yksinäisyyden kokemuksen ymmärtäminen ja lieventäminen. Työskentelyn avulla voi löytää uusia näkökulmia ihmissuhteisiin ja keinoja yksinäisyyden lieventämiseen, ja oppia ymmärtämään yksinäisyyteen liittyviä ajatuksia sekä niiden yhteyttä tunteisiin ja toimintatapoihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros – viikko aikaa!

Hakukierros vaihtoon lukuvuoden 2023–24 aikana on auki! Hakukierros päättyy 15.11. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Hakemus kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan umpeutumista!

Lue hakuilmoitukset Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

Oisko tää just siulle? Cheerleading aikuisille! 

Cheerleading on joukkuelaji, joka koostuu nostoista, heitoista ja akrobatiasta. Aikuisten cheerleadingryhmä Snow Storm etsii uusia harrastajia. Ryhmä treenaa kahdesti viikossa, maanantaisin klo 19.30–21.00 ja perjantaisin klo 19.00–20.30 Kuurna Cheer Centerissä, Kuurnankatu 43 B. Mukaan ovat tervetulleita vuonna 2005 ja sitä aiemmin syntyneet henkilöt, niin aiemmin lajin parissa olleet kuin uudetkin aloittajat. Kyseessä on siis sekaryhmä, jonne jokainen voi tulla omana itsenään. Et tarvitse välttämättä aiempaa lajitaustaa, eikä haittaa vaikka kärrynpyörät ei onnistu. Opetellaan yhdessä rennolla otteella ja ilon kautta.

Valmentajina toimivat Iida Tattari, Aamu Salo ja Minja Toropainen. Kuukausimaksu 35 €. Olet tervetullut kokeilemaan lajia muutaman kerran veloituksetta. Ilmoittaudu mukaan: joensuuncheerleading@gmail.com

 
 
     
 
 

 

Stipendiohjelma USA:ssa opiskelijoille kesällä 2023

Study of the U.S. Institute for Student Leaders from Europe on Environmental Issues on suunnattu alempaa korkeakoulututkintoa suorittaville nuorille, jotka ovat kiinnostuneet ympäristöasioista sekä Yhdysvalloista. Ohjelma on loistava mahdollisuus opiskelijoille hankkia kansainvälistä kokemusta, luoda monikulttuurista verkostoa ja kehittää johtajuustaitoja.

Ohjelma kestää 5 viikkoa ja sisältää 4 viikon akateemisen osuuden yhdysvaltalaisella yliopistolla sekä opintomatkan. Kaikki ohjelmaan liittyvät kulut on katettu.

Haku ohjelmaan päättyy 14.11.2022. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Ampumahiihdon maailmancup Kontiolahdessa 29.11.-4.12.2022

Tule mukaan seuraamaan viihdyttävää ampumahiihtoa! Opiskelijat pääsevät katsomaan kisoja nyt huippuedullisesti vain 10€/päivä. Opiskelijatarjous on voimassa keskiviikon 30.11.2022 kilpailupäivään, jolloin on ohjelmassa naisten normaalikilpailu 15 km (klo 14.15). Hinta sisältää kuljetukset Joensuun keskustasta Kontiorantaan ja takaisin.

Kolmesataa (300) ensimmäistä ilmoittautujaa pääsee seuraamaan kisaa maksutta. Tämän jälkeen hinta 10€/hlö. Tuhannelle (1000) ensimmäiselle haalarimerkki, juomalippu ja kyydit maksutta yhteisbussikuljetuksin. Paikan päällä myös ekstraohjelmaa.

Lippujen myynti alkaa kide.appin kautta keskiviikkona 16.11. klo 10:00.

Linkki tapahtumaan

 

 
 
     
 
 

 

AEGEE Contact Antenna Joensuu Jääkarhu Sauna

Nyt kun päivät lyhenevät ja talvi on aivan nurkan takana, meillä on juuri sinulle sopiva juttu akkujesi lataamiseen: tule mukaan paikallisen AEGEE Contact Antennaan seuraan rentouttavaan iltaan Jääkarhusaunaan!

Milloin? Maanantai 14.11.22 klo. 20.00
Missä? Joensuun Jääkarhut ry
Hinta: 7€ tavallisesti / ilmaiseksi Joensuun Jääkarhujen jäsenille

Ota yhteyttä ja löydä lisätietoja:

Instagram: @aegee_contact_joensuu
Facebook: AEGEE Contact Joensuu
Sähköposti: contact-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, joka pidetään keskiviikkoisin klo 16.30 AU205:ssa.

 
 
     
 
 

 

Syyskokous 21.11.

Joensuun seudun Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden syyskokous on maanantaina 21.11. klo 18 alkaen Vihreiden toimistolla, Kirkkokatu 11. Tervetuloa!

Syyskokoukseen ovat tervetulleita kaikki toiminnastamme kiinnostuneet. Syyskokouksessa päätetään ensi vuoden hallituksen kokoonpano, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tervetuloa!"

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kaverikahvila Joensuussa 24.11.2022

Kuopiosta tuttu Kaverikahvila nyt myös Joensuussa! Kaverikahvila kohtaamispaikkana avaa mahdollisuuden tutustua muihin opiskelijoihin rennossa ilmapiirissä. Kyseessä on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan tarjoiluista.

MITÄ? Kaverikahvila
MISSÄ? Auroran takkahuone, AU110
MILLOIN? To 24.11.2022 klo 16:00 - 18:00
MIKSI? Oiva mahdollisuus muiden opiskelijoiden kanssa hengailuun. Tarjolla sämpyläbuffet ja jouluista naposteltavaa sekä mukavaa ohjelmaa. Seuraa tiedotusta!

 

 
 
     
 
 

 

The Aalto Gamers CS:GO Fall tournament 2022

Gather up your team of young (or old) hitters to compete for a prize pool of a 1000€ or come just to have fun with your best mates! Online qualifiers will be held on Sunday 27.11. and the four best teams will face off in live finals at Design factory on Saturday 3.12.

Sign-up for the tournament is now open!

More info can be found here

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Marraskuu
7.-13.11. ISYYn kestävän kehityksen viikko
9.11. Jaksamista opiskeluarkeen -workshop klo 15-17, AU111 (järj. SILLAT)
10.11. Marraskuun Kantapöytä klo 18-20, 60's Palaverissa (järj. JoViNO ry)
12.11. klo 13-15: Leffahetki klo 13-15, Kauppakatu 35, 3. krs (järj. SPR Joensuu)
14.11. Jääkarhusauna klo 20 @ Joensuun Jääkarhut (järj. AEGEE Joensuu)
15.11. ISYYn edustajiston kokous klo 17 tilassa N100
16.-20.11. Rokumentti
21.11. Syyskokous klo 18 Vihreiden toimistolla osoitteessa Kirkkokatu 11 (järj. Joensuun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat)
24.11. Kaverikahvila klo 16-18 Auroran takkahuoneella (AU110)
24.11. ISYYn edustajiston kokous
26.11. klo 13-15: Pipareiden leivonta klo 13-15, Rantakatu 15, Perheentalo (järj. SPR Joensuu)
28.11. SYKETTÄ-kuntotestaukset klo 14-16 Joensuu Areenassa
29.11. Glögiä Kuhasalossa, lähtö klo 15.30 Ylisoutajan sillalta (järj. SILLAT)
29.11.-4.12. Ampumahiihdon maailmancup Kontiolahdessa

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko