Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 6/2023

ti helmik. 14 15:02:20 2023

Vko 7 / 13.-19.2.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 6/2023

Vko 7 / 13.-19.2.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa
🗓️ Yhdenvertaisuuskoulutus
📢 Eduskuntavaalit lähestyvät 
❗ Liikuntailtapäivän ilmoittautumiset käynnissä ❗
🏃 SYKETTÄ-ajankohtaiset
🥣 SILLAT-aamupalat
☕ Kaverikahvila
🏀 Winter Basket 2023 -koristurnaus
🌟 Kaupunginteatterin ensi-iltoja
✨ Muita tapahtumia

Hyvää ystävänpäivää! 🖤💚💙

 

 
 
     
 

 
 

 

Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia helmi-maaliskuun aikana liikuntailtapäivän sekä talvilomaviikon vuoksi. Huomioithan seuraavat poikkeukset kun mietit toimistolla asioimista:

  • 21.2. palvelemme vain klo 10-12 (liikuntailtapäivä)
  • 6.3.-12.3. Toimistot ovat suljettu (talviloma)

Ota yhteyttä

 
 
     
 
 

Yhdenvertaisuuskoulutus perjantaina 17.2.

ISYY järjestää yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ja Pohjois-Karjalan Setan kanssa yhdenvertaisuus-, saavutettavuus- ja esteettömyyskoulutuksen perjantaina 17.2.2023 kello 12-15. Koulutus on suunnattu ainejärjestöille, mutta kaikki kiinnostuneet UEFiltaiset saavat osallistua koulutukseen.

Tapahtumassa kouluttajina toimii Pohjois-Karjalan Setasta Anni Rannikko, sekä Itä-Suomen yliopistolta Tommi Haapaniemi ja Tuija Pasanen. Haapaniemi on Itä-Suomen yliopiston koulutuspalveluiden erikoissuunnittelija, joka toimii muun muassa Euni4All -esteettömyyshankkeen yhteyshenkilönä. Tuija Pasanen on UEF:n opiskelijapalveluiden päällikkö ja on toiminut valmistelijana yliopiston saavutettavuus- ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmatyössä.

Koulutus järjestetään etänä, ja toivomme mahdollisimman monen pääsevän paikalle kuuntelemaan koulutusta ja keskustelemaan tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista. Koulutukseen ilmoittaudutaan ennakkoon Google Forms -lomakkeella viimeistään 15.2.2023 kello 12.00.

Ilmoittautumisen päätyttyä osallistujille lähetetään linkki koulutukseen. Ilmoittautumislomakkeella voi myös jättää ennakkokysymyksiä kouluttajille.

Ilmoittautumislomake

 

 
 
     
 
 

 

Eduskuntavaalit lähestyy: tapahtumat ja ennakkoäänestys

Eduskuntavaalit lähestyvät hurjaa vauhtia. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023 ja ennakkoäänestys käydään 22.-28.3., eli vain reilun kuukauden päästä. Ennakkoäänestys onnistuu tänä vuonna kätevästi kampuksella Carelian aulassa. 

ISYY ja kampuskaupunkiemme opiskelijakunnat POKA ja SAVOTTA ovat yhdistäneet voimansa ja järjestämme molemmilla kampuksilla vaalipaneelit ja ehdokastorit. 

Joensuun vaalitapahtumat: 

Vaalipaneelia voi tulla seuraamaan paikanpäälle tai live-streamin välityksellä. Paneeliin osallistuvat ehdokkaat ja eduskuntavaalitorille osallistuvat puolueet julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä. 

Osallistu tapahtumiin ja löydä itsellesi ehdokas!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivän ennakkolipun ostajalle haalarimerkki!

Kevään liikuntailtapäivää vietetään Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa 21. helmikuuta. ISYY järjestää vihdoin muutaman vuoden tauon jälkeen kevään liikuntailtapäivän jatkobileet Bepopissa! 

Ennakkolipun ostajille on luvassa haalarimerkki (rajoitettu määrä). 

Hanki lippusi ajoissa kide.apista.

 

 
 
     
 

 
 

 

Ilmoittaudu uusiin SYKETTÄ-kuntotestauksiin! 🏃🏽

SYKETTÄ järjestää uudet kuntotestaukset ensimmäistä kertaa yhteistyössä ISLOn, Pokalin ja Karelia-amk:n Tarmon kanssa tiistaina 28.2.2023. Kuntotesteissä on kaksi eri testistöä, joista voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon: matalan kynnyksen testit ja aktiiviliikkujan testit.

Kenelle matalan kynnyksen kuntotestit sopivat? Sinulle, joka
🏟️ Urheilet mieluummin penkillä kuin juoksuradalla
📈 Haluat luotettavaa tietoa fyysisestä kunnostasi ilman merkittävää ponnistelua

Kenelle aktiiviliikkujan kuntotestit sopivat? Sinulle, joka
🛣️ Vietät enemmän aikaa kuntosalilla tai pururadalla kuin Netflixissä
🥵 Haluat hikoilla, ponnistella ja saada kropasta mehut irti kunnon rykäisyllä

MITÄ? Yksi testipäivä, johon ilmoittaudutaan etukäteen sähköisesti
MILLOIN? Tiistaina 28.2.2023 klo 12.30-17 välisenä aikana
MISSÄ? Joensuu Areenalla
KENELLE? Kaikille Joensuun korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle
MITÄ MAKSAA? Ilmainen eikä vaadi SYKETTÄ-tarraa

Lue lisää ja ilmoittaudu nettisivuilla

 
 
     
 
 

 

Liikuntailtapäivän ilmoittautumiset liikuntakalenterin kautta alkavat tänään!

Kevään 2023 liikuntailtapäivää vietetään viikon päästä tiistaina 21.2.2023. Liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 alkaen ja tarjolla on runsaasti liikunta-aktiviteetteja ja erikoistarjouksia liikuntapaikoissa. Ohjelman lisäksi myös kaikki SYKETTÄ-liikuntakalenterin tunnit ja vuorot 21.2. ovat osa liikuntailtapäivän ohjelmaa!

Ilmoittautuminen SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta tunneille ja vuoroille alkaa tänään 14.2.! Osallistuaksesi liikuntakalenterin tunneille ja vuoroille liikuntailtapäivänä sinulla ei tarvitse olla voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa, mutta sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi sekä ilmoittautua tunneille ja vuoroille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikkeelle Iitan ja Riinan kanssa -ryhmä

Mitä? Liikkeelle Iitan ja Riinan kanssa
Missä? Mehtimäkihallin pedagogisessa salissa
Milloin? Torstaisin klo 16-17, 5 kertaa

Matalan kynnyksen liikuntaryhmä kevyttä, hyvänmielen liikuntaa kaipaaville. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille ja virkistää oloa sopivasti opiskelu- tai työpäivän jälkeen. Tunnin teemat vaihtelevat kehonhuollosta hikiliikuntaan. Harjoitteita tehdään vaihdellen musiikin tahtiin ja aikaa vastaan. Tule joka kerta tai silloin kun sinulle sopii!

Osallistumiseen ei vaadita voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa eikä tunneille tarvitse ilmoittautua. Kunhan vain saavut ajoissa paikalle. Ota mukaan oma patja, sisäliikuntavarusteet ja juomapullo. 

Teemat:

  • To 23.2. Circuit
  • To 2.3. Kehonhuolto
  • To 16.3. Kehonpainotreeni
  • To 23.3. Kehonhuolto välineillä
  • To 30.3. Lihaskuntotreeni välineillä

Tuntia ohjaavat SYKETTÄ-liikuntaneuvoja / fysioterapeutti Riina ja liikuntaneuvojaharjoittelija Iita. 

 

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka jälleen ja hyvää ystävänpäivää! Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista esim. loppukuun aamupaloille ilmoittautuminen on nyt auki! Lisäksi lopussa on mainos Kaveritoiminnasta, johon nykyään harrastuskaveri-palvelu kuuluu. Toiminnassa voi etsiä myös opiskelu- tai liikuntakaveria. Toiminta on avointa kaikille UEF:n opiskelijoille. Mukavaa viikon jatkoa!

-Riina

 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat 28.2.-2.3.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Aamupalahetkiä järjestetään kevään 2023 aikana neljänä eri viikkona. Yhdellä viikolla järjestetään kolme aamupalakertaa. Seuraavat aamupalat järjestetään viikolla 9 eli 28.2.-2.3. ravintola Aurassa kampuksella. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 14.2. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tervetuloa Kaverikahvilaan!

Ensi tiistaina 21.2. klo 16-18 Kaverikahvilassa pelataan lautapelejä! Pelit löytyvät paikan päältä ja osallistujien kesken sovitaan, mitä pelaillaan. Poikkeuksellisesti 21.2. kahvila kokoontuu AU208:ssa.

Mikä Kaverikahvila? Opiskelijoiden kohtaamispaikka, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan kahvia sekä välipalaa. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tule mukaan järjestämään YUFE:n kansainvälistä tapaamista Joensuuhun! 

UEF on osa eurooppalaista YUFE (Young Universities for the Future of Europe) yliopistoliittoumaa. Tällä hetkellä mukana on yhdeksän yliopistoa eri puolilta Eurooppaa ja kaksi ei-akateemista kumppania. UEF:n tutkinto-opiskelijat voivat hakea YUFE:n Student Journey -paikkaa ja suorittaa YUFE yliopistojen kursseja etänä, tai lähteä paikan päälle Erasmus+ vaihtoon. Lue lisää

YUFE järjestää useiden työryhmiensä yhteisen kokouksen Joensuun kampuksella 12.-16. kesäkuuta ja etsimme UEF:n opiskelijoita mukaan tapahtuman tekemiseeen. Se on loistava tilaisuus tavata ihmisiä europpalaisista jäsenyliopistoista! Odotamme tapahtumaan n. 80 osallistujaa. Mikäli olet kiinnostunut auttamaan tapahtuman käytännön järjestelyissä, täytä oheinen lomake 1.3 mennessä: Halutessasi voit saada myös YUFE Civic Star -merkinnän. 

Jos kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä yufe@uef.fi. Vapaaehtoisille järjestetään koulutus toukokuussa.

 
 
     
 
 

Rozentāls-seuran apuraha opinnäytetyön tekijälle - hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden

Rozentāls-seura, valtakunnallinen Suomi-Latvia-ystävyysseura, julistaa haettavaksi 500 euron apurahan opinnäytetyön tekijälle. Työn aiheen on liityttävä Latviaan tai suomalais-latvialaisiin suhteisiin. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaisessa korkeakoulussa tutkintoa suorittavat henkilöt.

Apurahan rahoittaa Rozentāls-seura yhteistyössä yksityisen lahjoittajan kanssa: tänä ensimmäisenä vuonna 2023 osuuden apurahasta lahjoittaa aiempi Latvian Suomen-suurlähettiläs Kristīne Našeniece.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

AEGEE Joensuu Games Night: Valentine's Edition 💘 16.2.

Peli-iltamme on palannut! Tule mukaan peli-iltaan tutustumaan uusia ihmisiä ja tekemään kavereita (tai vaikkapa kohtaamaan jonkun erityisen 😉) 🎲🃏

Ilmoittaudu mukaan - AEGEE:n jäsenyyttä ei tarvita!

📌 60's Palaver (Kauppakatu 22, Joensuu)
📅 torstai 16 helmikuuta klo. 19.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

Ota yhteyttä ja löytä lisä tietoja
Instagram: @aegee_joensuu
Facebook: AEGEE Joensuu
Sähköposti: contact-joensuu@aegee.eu

tai tule mukaan viikoittaiseen kokoukseemme, joka keskiviikko klo. 16.30 AU205:ssä.

 

 
 
     
 
 

 

AEGEE Joensuu - Think Drink: LGBTQ+ family rights 🌈 22.2.

Kuukausittainen tapahtumamme on palannut! Tule mukaan helmikuun Think Drink -tapahtumaan keskustelemaan LGBTQ+-perheen oikeuksistä.💡🍺

Yhden jäsenemme pitämän lyhyen avauksen jälkeen, avaamme puheenvuoron vuorovaikutteiselle keskustelulle LGBTQ+ oikeuksistä jotka liittyvät perheeseen, mm. avioliitto, adoptiointi, ja lisääntymisoikeudet.  

Huom: Think Drink:n tavoitteena on luoda avoin ja epämuodollinen keskustelutila, joten emme voi taata, että se on turvallinen tila. Emme kuitenkaan hyväksy homofobisia kommentteja. Käytäthän omaa harkintaasi osallistuessasi.
  
📌 Barplay (Kauppakatu 23, Joensuu)
📅 keskiviikko 22 helmikuuta klo. 20.00

Huom: puhutaan englantia AEGEE:n tapahtumissa - vaikka puhusit vaan vähän enkkua, tervetuloa vaan mukaan!

 
 
     
 
 

 

Winter Basket 2023 tulossa 25.2.

Tervetuloa Kataja Basketin, Kataja Basket Talentsin, Pohjois-Karjalan Nuorten Yrittäjien ja Riverian yhteistyössä järjestämään, koko perheen ikärajattomaan sekä yleisölle pääsymaksuttomaan urheilutapahtumaan Motonet Areenalle!

Katukorissäännöillä (3 vs 3) pelattavan turnauksen lisäksi tapahtumassa mm. palveleva Jet Set -virvokenurkkaus, kilpailuja ja meet & greet Kataja Basketin tähtien kanssa. Musiikillisesta osuudesta vastaavat räpin SM-voittaja (2016) PURE sekä lahjakas ja korkealle tähtäävä räppäri Kama! Turnauksen osallistumismaksu 20 e / hlö (vähintään 4 peliä per joukkue) sisältää myös jatkot.

Ilmoita joukkueesi mukaan tästä

Nähdään 25.2. klo 13 Motonet Areenalla!

 
 
     
 
 

 

Kevätuutuuksia jo näyttämöllä - tule kaverin kanssa viihteelle!

Mitä saat 7,50 eurolla? Virkistävän opiskelijan äkkilähdön Joensuun kaupunginteatteriin!

Hirvimetsä
Isän ja Simon saalistusretki menee metsään, eikä hirvellekään hyvin käy.

  • la 18.2. klo 15.30-16.30 Taiteilijatapaaminen Tornikabinetissa, vapaa pääsy, ja ensi-ilta klo 17
  • ti 21.2. klo 13
  • pe 24.2. klo 18.30
  • la 25.2. klo 13.30 ja 17.30
  • pe 17.3. klo 18.30

Lue lisää

Vaarallisia suhteita
Kuka selviytyy voittajana ja kenestä? Kuka selviytyy leikistä hengissä?

  • ke 22.2. klo 18 ensi-ilta
  • pe 24.2. klo 18
  • la 25.2. klo 13 ja 17
  • pe 10.3. klo 18

Lue lisää

Äkkilähtöjen LIPUNMYYNTI esityspäivinä Lippu.fi , Carelicum palvelut , Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tunti ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
7.-19.2. Tuutoroinnin täydennyshaku
14.2. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
14.2. Kaverikahvila klo 16-18 Auroran takkahuoneella AU110
14.2. SILLAT: Yhteiskävelylenkki ja kahvit klo 16-18, lähtä Alkukiviltä
14.2. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
15.2. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
15.2. Hirvimetsä-näytelmän koenäytös klo 19.30 Joensuun kaupunginteatterissa (järj. SILLAT)
16.2. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
16.2. AEGEE Joensuu Games Night: Valentine's Edition klo 19 60's Palaverissa
17.2. Yhdenvertaisuuskoulutus klo 12-15
17.2. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
18.-19.2. SPR:n Nuorten kv-päivät (Savo-Karjalan piiritoimisto, Kauppakatu 35)
18.2. Hirvimetsä - ensi-ilta klo 17 Joensuun kaupunginteatterissa
20.2. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
21.2. Liikuntailtapäivä
21.2. ISYYn toimisto auki klo 10-12
21.2. Kaverikahvila klo 16-18 tilassa AU208 (järj. Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret ry)
21.2. Liikuntailtapäivän jatkobileet klo 22 alkaen Bepopissa
22.2. Vaarallisia suhteita - ensi ilta klo 18 Joensuun kaupunginteatterissa
22.2. AEGEE Joensuu - Think Drink: LGBTQ+ family rights klo 20 Bar playssa
23.2. Fika på svenska med JSPNN klo 18 Coffee Housessa
25.2. Winter Basket 2023 klo 13 Motonet Areenassa
28.2. Sporttikummien valmennus klo 16-20.30 (järj. Pelastakaa Lapsset ry)
28.2.-2.3. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 Aurassa (ilmoittaudu etukäteen!)

Maaliskuu
1.3. Räkäposkella 2023
2.3. ISYYn ja POKAn vaalipaneeli klo 11-12 tilassa F110
6.-12.3. ISYYn toimistot suljettu
13.3. ISYYn eduskuntavaalitori klo 10-14 Carelialla

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko