Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 11/2023

ti 14. maaliskuuta 2023 14.43.53

Vko 11 / 13-19.3.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 9/2023

Vko 11 / 13-19.3.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

🎉 Sober Disco ensi viikolla
📢Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Studentialla
 ✅ISYYn eduskuntavaalitavoitteet julkistettu
🎉Olisitko sinä osa ISYYn vapputiimiä?
✨SILLAT-tapahtumia
⏱️Hellitä otetta -työryhmä alkaa
🧸Tule mukaan MLL:n tukihenkilötoimintaan
💰 Apurahakuulutus
✨Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Ensi viikolla tanssitaan Sober Discossa!

Sober Discon ennakkoliput loppuivat ennen aikojaan HUI-KEE-TA!! Super hyvät bileet siis tulossa, ensi viikolla mennään eikä meinata!

Etkö kerennyt hommata lippua Sober Discoon? Ei hätää, nimittäin tapahtumapäivänä saa ostettua lippuja ovelta klo 19-21 välisenä aikana. Lipun hinta on 5 €, joka sisältää tapahtuman upean haalarimerkin (haalarimerkkejä on rajoitetusti). Lipun voi maksaa kortilla tai käteisellä.

Lisäinformaatiota tapahtuman kulusta julkaistaan ensi viikon maanantaina tapahtuman virallisella sivulla www.isyy.fi/soberdisco

 
 
     
 
 

Tutustu eduskuntavaaliehdokkaisiin Snellmanialla 16.3.

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (SAVOTTA) eduskuntavaalitorille Kuopiossa! Tule paikalle tutustumaan eduskuntavaaliehdokkaisiin ja keskustelemaan opiskelijoille tärkeistä teemoista.

Tapahtuma järjestetään Itä-Suomen yliopiston kampuksella Snellmanian aulassa torstaina 16.3. kello 10-14. Ehkäpä löydät itsellesi ehdokkaan, jota äänestää?

Vaalitorilla mukana olevat puolueet ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä 2.3.2023. Vaalitoreille on kutsuttu kaikki Suomessa rekisteröidyt puolueet.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Eduskuntaavalien ennakkoäänestys Studentialla

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa vain viikon kuluttua ja äänestäminen hoituu kätevästi kampuksella Studentialla ISYYn toimistolla (käynti C-ovi).

Studentian ennakkoäänestyspisteen aukioloajat:

 • ke 22.3. - pe 24.3. klo 10-16
 • ma 27.3. - ti 28.3. klo 10-16

Muista ottaa mukaasi henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. On myös hyvä selvittää etukäteen, ketä ehdokasta aiot äänestää. Äänestyspaikalla voit vielä tarkistaa ehdokkaan numeron.

Mikäli sinulla ei ole vielä ehdokasta mietittynä, tule torstaina tutustumaan Savo-Karjalan alueen ehdokkaisiin ISYYn vaalitorille Snellmanialle. Myös maaliskuun alussa järjestetyt vaalipaneelit molemmilta kampuksilta ovat käytettävissä vaalipäivään 2.4. saakka ISYYn YouTubessa. Vaalikoneet, kuten Allianssin nuorten vaalikone, ovat hyvä tapa etsiä joko puolue tai ehdokas, jota aikoo äänestää.

 
 
     
 
 

ISYYn eduskuntavaalitavoitteet on nyt julkistettu!

ISYYn eduskuntavaalitavoitteiden painopisteet ovat laadukkaassa koulutuksessa, opiskelijoiden hyvinvoinnissa ja toimeentulossa, sekä kestävässä tulevaisuudessa.

Voit tutustua vaalitavoitteisiin tarkemmin verkkosivuillamme isyy.fi/eduskuntavaalit.

Eduskuntavaaliehdokkaat voivat allekirjoittaa tavoitteemme ja ilmaista sitoumuksensa niihin tulevalla eduskuntakaudella. Julkaisemme allekirjoittaneiden eduskuntavaaliehdokkaiden nimet ja puolueet eduskuntavaalisivulla sitä mukaan, kun allekirjoituksia saapuu. Voit käydä ennen äänestystä tsekkaamassa sivulta, ketkä ehdokkaat ovat allekirjoittaneet tavoitteet.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vaalikoordinaattorin rekry päättyy 15.3. - hae nyt!

ISYY hakee nyt vaalikoordinaattoria syksyllä järjestettäviä edustajistovaaleja varten. Työpiste on joko Joensuun tai Kuopion kampuksella ja työaika n. 20h/viikko kokonaistyöajan ollessa noin 250h. Työ ajoittuu touko-kesäkuulle ja osa työstä syys-marraskuulle. Työajoista sovitaan valitun henkilön kanssa erikseen.

Vaalikoordinaattori vastaa muun muassa käytännön vaalityön organisoinnista, kuten viestinnästä suomeksi ja englanniksi yhdessä ISYYn viestintäsuunnittelijan kanssa sekä vaalipaneeleiden ja -valvojaisten järjestelyistä.

Kiinnostuitko? Tule tekemään ISYYlle edustajistovaalit. Hakuaika tehtävään päättyy 15.3.2023 kello 12.00.

Hakukuulutus

 
 
     
 
 

Olisitko sinä osa ISYYn vapputiimiä?

Meillä alkaa kohta Joensuussa Kanavatyttö ja Kuopiossa Velj'mies olla vappupesua ja lakkia vailla. Mutta sitä ennen tarvitaan vapun ympärille tiimiläisiä rakentamaan riemukasta opiskelijajuhlaa!

ISYYn vappuperinteisiin kuuluu vuosittain molemmilla kampuksilla 29.4. järjestettävä Savo-Karjala Ekskursio, Joensuussa vappuaaton kulkue, Kanavatytön lakitus ja puistotapahtuma Ilosaaressa ja Kuopiossa vappuaaton allastapahtuma, jossa lakitetaan Velj'mies, nimitetään vuoden Velj'mies ja Siskotyttö ja Uitetaan Proffa. Tänä vuonna Kuopiossa päästään suorittamaan myös muutaman vuoden tauon jälkeen Sivistykseen Vihkimystä.

Haku ISYYn vapputiimiin on auki tämän viikon sunnuntaihin 19.3.2023 asti, hae nyt niin pääset mukaan järkkäämään riemukasta opiskelijajuhlaa kampuksillemme!

Lue lisää ja hae

 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

👉MUUTOKSIA Studentian käytössä ke 15.3. ja to 16.3.

 • Liikuntasali on varattu Puijo Wolleyn käyttöön klo 16.00 alkaen
 • Pukukopit eivät ole SYKETTÄ palvelujen käytössä klo 16.00 alkaen
 • Kuntosalilla voi käydä ko. aikana (pukukopit eivät ole käytössä)
 • Studentialla on odotettavissa ruuhkaa molempina iltoina, kun Puijo Wolley naiset pelaavat pudotuspelinsä 

👉VIIDELLÄ eurolla (5€) ja SYKETTÄ-tarralla Puijo Wolleyn naisten pudotuspeleihin 

 • keskiviikkona 15.3. klo 18.30
 • torstaina 16.3. klo 18.30
 • pelit pelataan Studentian liikuntasalissa
 • näytä SYKETTÄ-tarra mobiilisovelluksestasi tai kortistasi
 • liput vain 5€ SYKETTÄ-tarralla (norm. 15€)
 
 
 

👉Ilmaista liikuntaneuvontaa! 
Haluaisitko edistää omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi liikunnan avulla? Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? Tarvitsetko ammattilaisen tukea matkallesi kohti aktiivisempaa arkea? Apunasi on  liikuntaneuvonta -  Sinä päätät ja liikuntaneuvoja auttaa!

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja auttaa ja on tukenasi.

Lue lisää täältä.

👉Lajikokeilut 

 • tiistaina 14.3. klo 18.00-19.00, Escrima Concepts 
 • tiistaina 14.3. klo 19.00-20.00, Wing Tsung Kung-Fu
 
 
     
 

 
 

 

SILLAT-aamupalat 28.-30.3.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Seuraavat aamupalat järjestetään viikolla 13 eli 28.-30.3. Snellmanian ravintolassa. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 14.3. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Päiväretki Ukko-Kolille 1.4.

Lauantaina 1.4. SILLAT-hanke järjestää päiväretken Ukko-Kolille. Viime vuonna suureen suosioon noussut retki järjestetään uudemman kerran. Kolilla voit lähteä liikkumaan omalla porukalla tai liittyä ISYYn poppoon retkikuntaan. Suosittelemme talveen sopivaa pukeutumista.

lmoittautuminen on auki Kide.appissa 24.3. saakka. Ilmoittautua voi myös ISYYn toimistolle. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittautumisesta alla olevan linkin kautta. Tervetuloa retkelle!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan tulevat teemat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat teemat:

 • 14.3. Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit
 • 21.3. Bingoa
 • 28.3. Katsotaan lyhyt dokumentti

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Hellitä otetta -työryhmä alkaa

Hellitä otetta - työkaluja perfektionisteille on perustutkinto-opiskelijoille suunnattu ryhmä, joka keskittyy haitallisen perfektionismin sekä vaativuuden kanssa pärjäämiseen etenkin opintojen näkökulmasta. Ryhmän tavoitteena on pienentää opiskelu-uupumuksen riskiä, selkeyttää omia opiskelutavoitteita ja elämänarvoja sekä harjoitella joustavampaa suhtautumista opiskeluun. Ryhmän kantava voima on myötätuntoinen vertaistuki.

 
 
 

Etäryhmä molempien kampusten opiskelijoille toteutuu keväällä 2023 seitsemän kertaa, torstaisin klo 9-10.30. Ensimmäinen tapaaminen on 23.3.2023, ja viimeinen tapaaminen 4.5.2023. Hae ryhmään täyttämällä lomake viimeistään 16.3.2023. Vertaisohjaaja Salla Kröger on Sinuun puhelimitse yhteydessä, jotta voidaan yhdessä keskustella hieman tilanteestasi ja siitä, voisiko ryhmästä olla Sinulle tässä kohtaa tukea opintoihisi ja hyvinvointiisi.

Ryhmässä työstetään mm. seuraavia teemoja:

 • mitä perfektionismi on ja miten sen kanssa voisi tulla paremmin toimeen
 • mitä hyötyä itsemyötätunnosta on hyvinvoinnille ja opintomenestykselle
 • miten omia arvoja kuuntelemalla voi saada arjesta enemmän irti
 • kuinka tulla toimeen epäonnistumisen pelon kanssa
 • mikä avuksi vitkutteluun ja aikaansaamisen vaikeuksiin
 
 
     
 
 

Tule mukaan MLL:n tukihenkilötoimintaan

💙Onko lapsilla paikka sydämessäsi ja haluat tehdä käytännön tekoja perheiden auttamiseksi?

💙Haluaisitko ryhtyä tukihenkilöksi perheelle, lapselle tai nuorelle, joka kaipaa arkeensa rinnalla kulkijaa?

➡️Koulutamme uusia MLL:n tukihenkilöitä maaliskuussa. Verkkokoulutus on maksuton ja koostuu kolmesta kerrasta, jotka järjestetään Zoomissa 14., 16. ja 20.3. klo 17-19.30. Koulutuksessa saat valmiudet toimia MLL:n aikuiskaverina, heppakaverina tai perhekummina Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon tai Pohjois-Karjalan alueella.

✅Voit osallistua koulutukseen ja päättää vasta sen jälkeen onko MLL:n tukihenkilötoiminta sinulle sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto. Toiminnan voi aloittaa heti koulutuksen jälkeen tai myöhemmin sinulle sopivana aikana.

❓Oletko kiinnostunut toiminnasta, mutta et pääse osallistumaan koulutukseen juuri nyt? Ole yhteydessä meihin, sillä perehdytämme vapaaehtoisia myös yksilöllisesti mukaan toimintaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Minna Canthin ja tasa-arvon päivän yleisöopastus: Minna Canth ja ystävät

Kuopion taidemuseolla vietetään sunnuntaina 19.3. klo 14 Minna Canthin ja tasa-arvon päivää erikoisyleisöopastuksen merkeissä lähestyen näyttelyiden taiteilijoita ja teoksia Minna Canth -näkökulmasta. Opastuksella kuullaan kirjailija Canthin ystävyyssuhteista ja taiteilijaystävistä – erityisesti heistä, joiden teoksia on nähtävillä Kuopion taidemuseon Taiteilijan katse -kokoelmanäyttelyssä.

Minna Canth ja ystävät -opastukselle voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

#jeanne - visuaalinen draama luokkaeroista ja ilmastonmuutoksesta

Ruotsin suurimman ja suosituimman kiertävän teatterin (Riksteatern) ja Dramaten-teatterin (Ruotsin näyttämötaiteen kansallisnäyttämö) yhteistuotanto vierailee Kuopion kaupunginteatterissa.

ti 28.3. klo 19 Minna-näyttämöllä
Ikäsuositus 16 vuotta
Tekstitys: suomi ja ruotsi
Lisätietoa esityksestä: Kuopion kaupunginteatteri - #jeanne
Traileri: #jeanne-traileri

LIPUT:
Tarjouslippu 13,50€ (max. 2 lippua/asiakas) Lippu.fi-verkkokaupasta

 

 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
14.3
. Kaverikahvila: Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit,  klo 16-18 Studentian Kappelissa
15.3. SILLAT: Grillaamaan Puijonlaaksoon klo 15-17, lähtö Puijonsarvelta klo 15
16.3. ISYYn ja SAVOTTAn eduskuntavaalitori klo 10-14, Snellmania
21.3. Sober Disco klo 19, Kulttuuriareena 44
21.3. Kaverikahvila: Bingoa, klo 16-18 Studentian Kappelissa
22.3. YTHS-päivä
22-24.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys klo 10-16 Studentialla
27-28.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys klo 10-16 Studentialla
28.3. Kaverikahvila: Katsotaan lyhyt dokumentti, klo 16-18 Studentian Kappelissa
28.3. #jeanne klo 19 Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä
29.3. ISYYn järjestöpäivät

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko