Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 12/2023

ti 21. maaliskuuta 2023 13.52.10

Vko 12 / 20-26.3.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 10/2023

Vko 12 / 20-26.3.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢 Ennakkoäänestys alkaa, oletko valmis?
📢 Ennakkoäänestystempaus huomenna
📌 Järjestöpäivät tulossa
🚌 Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.
📌 Edunvalvonnan ajankohtaiset
🤸 SYKETTÄ-ajankohtaiset
✨ SILLAT-ajankohtaiset
🧑 UEF-lähettiläiden haku alkaa
✏️ UEFin hyvinvointikysely opiskelijoille
✨ Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Ennakkoäänestys alkaa, oletko valmis?

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 22.3.2023 ja päättyy tiistaina 28.3.2023. Ennakkoäänestyksen aikana voit äänestää missä tahansa äänestyspisteessä.

Nyt on aika marssia vaaliuurnille ja tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin!

 
 
 

Etkö vielä tiedä ketä äänestää? 

Eduskuntavaalit on ennen kaikkea puoluevaalit ja omaa ehdokasta etsiessä kannattaa ensin selvittää, mitä puoluetta haluat äänestää. 

Hyödyllisiä linkkejä:

Ennakkoäänestyspiste kampuksella, muista henkkarit! 

Studentian (ISYYn toimisto)  ennakkoäänestyspisteen aukioloajat:

 • ke 22.3. - pe 24.3. klo 10-16
 • ma 27.3. - ti 28.3. klo 10-16
 
 
     
 
 

 

Ennakkoäänestystempaus 22.3. klo 14

ISYY ja SAVOTTA järjestävät eduskuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä 22.3. kello 14 Kuopion korkeakouluopiskelijoiden yhteisen ennakkoäänestystempauksen Itä-Suomen yliopiston kampuksen ennakkoäänestyspisteellä. 

Viskaa haalarit niskaan ja tule suurella opiskelijajoukolla Studentialle vaaliuurnalle. Tarjolla uunituoreita vaalimerkkejä ja vaalikahvia.

Tervetuloa!

 
 
     
 
 

Tutustu järjestöihin ja kerhoihin ISYYn järjestöpäivillä

ISYY järjestää kevään 2023 järjestöpäivät 29.3.2023 Kuopion kampuksella Snellmanian aulassa ja 29.-30.3.2023 Joensuun kampuksella Carelian aulassa. Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa ja verkostoitumaan. Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin tapahtuma eikä sinne ole erillistä pääsymaksua.

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.2023

Savo-Karjala Excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 saakka. Savo-Karjala Excursio järjestetään molemmilla kampuksilla joka vuosi 29. huhtikuuta viikonpäivästä riippumatta. Tapahtumapäivänä yhteensä 8 excu-bussia kuljettaa vappuisaa opiskelijajoukkoa pitkin salaista reittiä Savo-Karjalassa ja sen anniskeluravintoiloissa. 

Lipunmyynti alkaa tiistaina 4.4.2023 klo 08:00 ISYYn Kuopion toimistolla Lukemalla (Yliopistonranta 3, 70211 Kuopio). Mahdolliset jäljelle jäävät liput tulevat myyntiin Kide.appiin samana päivänä klo 11.00. Lipun hinta on 20 €.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Soittokierros kansanedustajaehdokkaille paljasti hajontaa jopa puolueiden sisällä

SYL ja SAMOK toteuttivat yhdessä jäsenyhteisöjensä kanssa soittokierroksen kansanedustajaehdokkaille 27.2. - 10.3. Soittokierroksella kysyttiin ehdokkaiden kantoja kaikille maksuttomaan koulutukseen, opintorahan 100 € nostoon, korkeakoulutuksen ja YTHS:n rahoitukseen sekä luontokatoon.

Positiivisimmin ehdokkaille esitettyihin kysymyksiin suhtautuivat Vasemmistoliitto ja Vihreät r.p. Eniten eri mieltä siitä, tulisiko koulutuksen olla suomessa maksutonta niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin opiskelijoille olivat Kokoomus, Liike nyt sekä Perussuomalaiset. 

Soittokierroksen tulokset katsottavissa täältä.

 

Muista tarkistaa tulosi vuodelta 2022

Jos nostit opintotukea vuodelta 2022, nyt viimeistään on aika tarkistaa omat vuositulonsa ja katsoa ylittävätkö ne opintotuelle määrätyn tulorajan. Oman tulorajansa voi helposti tarkistaa KELA:n sivuilta kela.fi/opintotuki-omat-tulot  sekä omat tulonsa verohallinnon tulorekisteristä. Jos tulosi ylittävät sallitun rajan, voit opintotukea vapaaehtoisesti palauttamalla korottaa tulorajaasi.

Viimeinen päivä, jolloin tukea voi vapaaehtoisesti palauttaa on 30.4. Mikäli tämän jälkeen omat tulot ylittävät tulorajan, perii KELA liikaa maksetun tuen takaisin 7,5 % korolla eivätkä tukikuukaudet enää palaudu opiskelijan käyttöön. 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉Torstaina 23.3. klo 16.30 -18.00
Nälkä, kylläisyys ja tietoinen syöminen -workshop!

🌱 Opit, mitä tarkoitetaan nälällä ja kylläisyydellä

🌱 Mikä kaikki niihin vaikuttaa sekä miten niiden avulla voidaan esimerkiksi tukea painonhallintaa

🌱 Tehtävien avulla harjoitellaan myös tietoista syömistä sekä pyritään tutkailemaan, miten nälkä ja kylläisyys tuntuvat omassa kehossa

Huomioithan, että osallistujien ja ohjaajan kesken vallitsee luottamus ja jaetut asiat jäävät vain osallistujien ja ohjaajan tietoon.

Ilmoittautuminen on auki liikuntakalenterissa!

Lämpimästi tervetuloa 😊

Terkuin Janica, ravitsemusasiantuntija

 
 
 

👉Puijo Wolleyn pelit tuovat mahdollisia muutoksia Studentialla pe 24.3., ma 27.3 ja ti 28.3.

 • Tiedämme osan mahdollisista peruutuksista vasta ke 22.3. mennessä 
 • Studentian sali varattu alustavasti ko.päivinä klo 10-12 ja klo 16->

👉Ennakkotiedoista poiketen Studentian salivuorot normaalisti su 26.3.

 • lauantaina 25.3. ei ole SYKETTÄ-vuoroja Studentialla
 • sunnuntain 26.3. salivuorot ovat normaalisti

👉 Opiskelija, tämä on juuri sinulle tarkoitettua ilmaista liikuntaneuvontaa 😍

 • Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? 
 • SYKETTÄ-palveluiden liikuntaneuvoja auttaa sinua etsimään juuri sinulle sopivan tavan liikkua ja tsemppaa sinua tielläsi kohti aktiivisempaa arkea!

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja Saija auttaa ja on tukenasi.
Ota yhteyttä WhatsAppissa tai tekstiviestillä: 044 7856832
Sähköpostilla: saija.pohjanvirta@edu.savonia.fi

👉 Uusi pingispöytä Snellmanian peiliaulassa

Joko olet käynyt pelaamassa Snellmanian peiliaulan uudella pingispöydällä?

 • Pingispöytää saa käyttää silloin, kun peiliaulassa ei ole muuta toimintaa
 • Huomioithan, että klo 16.00 asti viereisessä tilassa on mahdollisesti opetusta.
 • Ohjeet pöydän kasaamista varten löytyvät pöydässä olevasta kuvasta sekä instagramista nimimerkin syketta_kpo feedistä
 
 
     
 

 
 

 

Päiväretki Ukko-Kolille 1.4.

Lauantaina 1.4. SILLAT-hanke järjestää päiväretken Ukko-Kolille. Viime vuonna suureen suosioon noussut retki järjestetään uudemman kerran. Kolilla voit lähteä liikkumaan omalla porukalla tai liittyä ISYYn poppoon retkikuntaan. Suosittelemme talveen sopivaa pukeutumista.

Ilmoittautuminen on auki Kide.appissa 24.3. saakka. Ilmoittautua voi myös ISYYn toimistolle. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittautumisesta alla olevan linkin kautta. Tervetuloa retkelle!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan tulevat teemat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat teemat:

 • 21.3. Bingoa
 • 28.3. Katsotaan lyhyt dokumentti
 • 4.4. Rentoutumisharjoituksia

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Lähettiläiden haku käynnistyy 23.3.2023

Uusia UEF-lähettiläitä haetaan jälleen 23.3.–6.4.2023. Jokaisesta tiedekunnasta valitaan kolme lähettilästä, eli yhteensä 12 opiskelijaa. Lähettiläiden lisäksi haussa on myös UEF-sisällöntuottaja. Sisällöntuottajan työnkuvaan kuuluu erityisesti innostavien sisältöjen tuottaminen UEF-lähettiläiden YouTube-kanavalle sekä opiskelijaelämästä kertovan Lainahaalareissa-podcastin tuottaminen.

Lähettilästoimintaan kaivataan kaikenlaisia persoonia kattavasti Itä-Suomen yliopiston eri aloilta. No miksipä hakea ja antaa arvokasta aikaasi ja osaamistasi UEF-lähettilästoiminnalle? Hakuilmoitukset uef.fi/avoimet-tyopaikat

Tutustu UEF-lähettiläisiin myös verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa: Instagramissa @ueflahettilas, TikTokissa @universityofeasternfin, YouTubessa UEF-lähettiläät ja Snapchatissa nimellä uniuef, Facebookissa ja lähettiläiden blogissa. Lainahaalareissa-podcastin löydät UEFin Soundcloudista.

 

 
 
     
 
 

 

UEF: Hyvinvointikysely opiskelijoille

Pandemian jälkeen on palattu jälleen kampuksille! Miten opintosi ovat sujuneet? Miten olet jaksanut? Kuinka hyvin olet pystynyt palautumaan?

Jaa kokemuksesi vastaamalla kyselyymme
Kiitos ja tsemppiä opintoihisi!

Kyselyn toteuttaja:
Professori Markku Niemivirta ja tiimi
Itä-Suomen yliopisto, Kasvatustieteet

 
 
     
 
 

Start Me Up 2023 -liikeideakilpailussa historian suurin palkinto

Business Joensuu etsii kumppaneidensa kanssa parhaita tulevaisuuden ideoita, joista voi kasvaa kestävää yritystoimintaa niin Pohjois-Karjalaan kuin kansainvälisestikin. Kilpailu on alkanut 1.2. ja siihen voi osallistua 31.3. saakka.

Kilpailussa on ennätyksellinen palkintopotti. Pääpalkinnon arvo on 130 000 euroa, ja palkintojen kokonaisarvo ylittää 160 000 euroa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Kuopion taidemuseon taidevartilla patsastellaan 22.3. klo 13

Kuopion taidemuseon taidevartilla keskiviikkona 22.3. klo 13 kuljetaan seinien läpi, ihmetellään pronssivalun saloja ja pohditaan ulkomuodon ja sisällön ristiriitoja, kun käsittelyssä on yleisön pyynnöstä Heli Ryhäsen (s. 1971) veistos Varjelus vuodelta 2010. Lisäksi mietimme voiko taideteoksella olla näkymättömiä ja salaisia voimia.

Taidevartteja järjestetään keskiviikkoisin klo 13 12.4.2023 saakka. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Armoa aivoille -webinaari on keskiviikkona 22.3.2023 klo 14 – tule kuulemaan kognitiivisesta ergonomiasta!

Tämänvuotisen YTHS-päivän teemana on kognitiivinen ergonomia. YTHS-päivää vietetään 22.3.2023 klo 14 Armoa aivoille -nimisessä verkkowebinaarissa. Kognitiivisesta ergonomiasta puhuu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Kutsumme kuulolle niin opiskelijoita kuin korkeakoulujen ja YTHS:n henkilöstöäkin.

YTHS-päivän webinaari striimataan YouTuben kautta. Pääset mukaan YTHS:n YouTube-kanavan @YTHSvideo etusivulta tai suoralinkillä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kevään toinen Zempparikoulutus

Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan, jossa voit olla tärkeässä roolissa tukemassa nuorten hyvinvointia? 💛

Vapaaehtoistoiminnan kautta saat kokemusta nuorten kohtaamisesta livenä tai verkkoympäristössä, merkityksellistä tekemistä arkeen sekä uusia ajatuksia ja kokemuksia. Tule mukaan tärkeään toimintaan!✨

🔸Kevään koulutus: Molemmille yhteinen osuus torstaina 13.4. klo: 17-20. Toimintokohtainen perehdytys VerkkoZemppareille maanantaina 24.4. klo: 16-19 ja Zemppareille torstaina 27.4. klo: 17-20.

📣Ilmoittautuminen kevään koulutukseen on avoinna vielä tämän viikon! Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaihin 24.3. mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

80's -bileet Vol.5 28.3.

Silmämme avataan ja suljetaan, me maailmanpyörällä kuljetaan... on vuosi ‘85 kauan on aikaa siis..

Missasitko 80-luvun? Haluatko bilettää kuin vanhempasi aikoinaan Eppujen ja Dingon tahtiin? Nyt syöksytään 40 vuotta taaksepäin kasarille!

MITÄ: Palapelit Vol. 5
MISSÄ: Bar Nousu ja Bar Lasku
MILLOIN: 28.3.2023 klo 21.00
LIPUT: 5€ (6€ ovelta)
PUKUKOODI: kasari + haalarit

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

SARA-näytelmän tekijähaastattelu Kuopion taidemuseossa ke 29.3. klo 17–18

Millainen prosessi kätkeytyy suuren suosion saaneen Sara-näytelmän taakse? Mitä yhden näyttelijän varassa erilaisiin esitystiloihin muuntuvan teos vaatii näyttelijältä, lavastajalta ja puvustajalta?

Keskiviikkona 29.3. klo 17 Kuopion taidemuseossa järjestettävässä tekijähaastattelussa kuulemme näytelmän käsikirjoittajan ja sen ainoan näyttelijän Virpi Rautsialan sekä kokonaisvisualisoinnista vastaavan skenografi Taina Natusen ajatuksista ja työskentelystä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
21.3. Sober Disco klo 19, Kulttuuriareena 44
21.3. Kaverikahvila: Bingoa, klo 16-18 Studentian Kappelissa
22.3. YTHS-päivä
22.3. Taidevartti Kuopion taidemuseossa klo 13
22-24.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys klo 10-16 Studentialla
22.3. Ennakkoäänestystempaus klo 14 Itä-Suomen yliopiston kampuksen ennakkoäänestyspisteellä
23.3.–6.4. UEF-lähettiläiden haku
27-28.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys klo 10-16 Studentialla
28.3. Kaverikahvila: Katsotaan lyhyt dokumentti, klo 16-18 Studentian Kappelissa
28.3. #jeanne klo 19 Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä
28.3. 80's -bileet Vol.5 klo 21, Bar Nousu ja Bar Lasku
29.3. ISYYn järjestöpäivät
29.3. SARA-näytelmän tekijähaastattelu Kuopion taidemuseossa klo 17–18

Huhtikuu
1.4.
SILLAT: Päiväretki Ukko-Kolille
4.4. Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa
4.4. Kaverikahvila: Rentoutumisharjoituksia klo 16-18, AU110

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko